Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mdavid

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Bő egy hét múlva itt vannak az önkormányzati választások, az elemzések szerint szinte mindenhol a Fidesz jelöltjéé lehet a polgármesteri szék. Játékunkban 13+1 olyan települést, illetve kerületet választottunk ki, ahol izgalmas lehet a befutó. Az egyszerűség…..
Mdavid 2010.09.24 15:57:12
A Szabad Emberek Magyarországért hétfőn az alábbi levelet juttatta el a sajtónak és Bajnai Gordon miniszterelnöknek, a sajóbábonyi eseményekkel kapcsolatban.  A levélhez még annyit tennék hozzá, hogy én személy szerint nem értem, hogy a rendőrség milyen cigányvajdával…..
Mdavid 2009.11.19 00:03:47
Az nekem sem világos, hogy miféle vajdákkal tárgyalnak. Jól-rosszul, de működnek legitim kisebbségi önkormányzatok, egyszerűen érthetetlen. Pláne ezt a cikket elolvasva:

www.nol.hu/archivum/archiv-422959

"(...) közhiedelemmel ellentétben - a "cigányvajdát", vagy "cigánybírót" a XV. századi "László vajda" óta egészen a Kádár kor végéig sohasem a cigányok választották, hanem a kisebb-nagyobb hatalmasságok, helyben például a falu, a csendőrség, a rendőrség vezetői jelölték ki. Szerepe pedig az volt, hogy bizonyos előnyökért és kedvezményekért - pénzért, kisebb bűncselekmények eltussolásáért, társadalmi pozícióért - informálja a hivatalos szerveket a roma közösségekben történt eseményekről, bűncselekményekről, vitákról, összetűzésekről, és "rendet tartson". Szóval a vajda még csak nem is a cigányoknak volt felelős, hanem megbízóinak, a cigányokért.

Érthető tehát, hogy a "cigányvajda" tekintélyét nem saját, személyes érdemei alapozták meg, hanem a tőle való félelem. A rendőrséggel, egy-egy település vezetésével a háta mögött a vajda szinte élet-halál ura lehetett az övéi között. Akit ő bűncselekménnyel vádolt, az előbb-utóbb börtönbe jutott, akit összeférhetetlennek tartott, az bajba került.

Jellemző, hogy a cigány nyelv nem is használja a "vajda" szót, az illetőt általában a sokkal kifejezőbb és pontosabb "mujalo" (szájas, szájaló) és "phurito" (besúgó) néven nevezték. Ezt Rostás-Farkas György, a Cigány Tudományos és Művészeti Társaság képviselője minden bizonnyal tudja is. A fentieken kívül a Kádár-rendszerben - magyarul - "tanácstagnak" és "önkéntes rendőrnek" is hívták őket; e kifejezések értelméről a fiatalabbak fölvilágosítást kaphatnak szüleiktől.

A "vajda" tehát a kápójuk volt a cigányoknak, nem pedig valóságos, tekintélyes vezetőjük, és a "vajdarendszer" nem a romákról, hanem a rajtuk kívül álló hivatalosságról mondott - valami nagyon fontosat és szomorút."
    „Folytatódik a zsidó térhódítás: Dávid-csillagos szálloda helikopter-leszállóval a Belvárosban” - állt vasárnap a kuruc.info címlapján. A linkre kattintva az alábbi cikket találtuk, amit most teljes terjedelemben közlünk:    Folytatódik…..
Mdavid 2009.10.26 12:14:35
Nagyszabású átépítési programot hirdetett a XIII. kerülti önkormányzat, melynek keretében a Hollán Ernő utcát kertutcává alakították. Ennek részleteiről a Városképp blog részletesen beszámolt - a tervekről és a megvalósításról egyaránt. A rövid utcaszakaszon…..
Mdavid 2009.09.16 01:16:52
@calam (vdani): Dehogy, sose lehet hamar lőni, nem árt semmilyen hivatalnak, ha érdeklődnek a tevékenységükről. Végső soron mégis a mi adónkból épül és ha jól látom, a te ablakod alatt. Szerintem az a normális, ha ilyenkor szóvá teszed.
Alább olvasható a balassagyarmati polgármester és alpolgármester levele Robert Fico szlovák miniszterelnöknek. Érdemes végigolvasni, hiszen még az utolsó bekezdés is tartogat ínyencségeket. Tisztelt Miniszterelnök Úr! 1919. januárjában az akkoriban formálódó Csehszlovák…..
Mdavid 2009.09.10 08:59:01
@én58: Kedves én58, látom két helyen is szerepel ez a hozzászólás, pedig annyira nem sikerült jól. Így hát a választ is bemásolom:

"Ha már zsidózik, akkor tessék szépen kimondani :) Középiskolai tanulmányaimat az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolájában végeztem, de hogy ne sérüljön az elmélete, jobb, ha tudja, a háború előtt az épület zsidó gimnáziumként üzemelt. Biztos maradt a falakban valami.."
Balasagyarmat polgármestere most azt hiszi magáról, hogy jaj, de jópofán visszavágott Fico-éknak: Balassagyarmat vezetői arra kérik Robert Fico szlovák miniszterelnököt, más határátkelőhelyet válasszon, és kerülje el Balassagyarmatot, amikor csütörtökön a közeli Szécsénybe…..
  A CNN riportjában Delhusa Gjon és az utca embere mellett Böszörményi Nagy Gergely, a Nézőpont Intézet elemzője, reakciós kollégánk is megmondja a frankót a magyarországi helyzetről. Embedded video from CNN Video..
Nem, most kivételesen nem az ökopolitika áttöréséről lesz szó. A zöld forradalom most éppen a zöld színnel kampányoló Mir Hoszein Muszavi körül tömörülő iráni ellenzékiek szombat óta tartó megmozdulásait jelenti. Mint követni lehetett, a pénteken rendezett iráni…..
Mdavid 2009.06.18 00:12:34
A Mariann féle problematikára akkor most tessék, egy srác a Széna térről. Aztán este pedig női képpel kompenzáljuk a hoppon maradtakat. Közben pedig tréningezzük magunkat, mert mi sem fontosabb, mint mindig a megfelelő képpel kiszolgálni a nézőinket:)..
Mdavid 2009.06.15 12:44:52
@Rix Raw: Leleplezem magam, én vagyok a képen. És nem sminkelem magam :)
Az Európai Parlamenti választások kerületünket sem hagyta ki az általános sodrásból. Az áttörés itt is, Budapest „Kis Moszkvá”-jában megtörtént.  A rendszerváltás óta először a Fidesz nyerte a választásokat 38,88%-29,59% arányban, 77 választókörben a 97…..
Néhány hete egyértelmű jelei vannak, hogy valami készül a XIII. kerületi Gogol utcában, a napokban azonban a végső fázisba került az új bicikliút, illetve biciklisáv kialakítása. A Lehel tér és a felső rakparton futó bicikliút között készült most el egy összességében…..
Kedves Kettős Mérce blog olvasók! Remélem nem fogtok megharagudni, hogy az alábbi posztot utólag anonymizáltam. A forrás közzététele szükséges volt ahhoz, hogy a levél hitelességét bizonyítani tudjuk, ezen túl azonban nem bír különösebb információ értékkel, ugyanis nagy…..
Mdavid 2009.06.05 11:23:11
@bukovics: Parancsolj:
Szigeti Balázs, a „Világ Körüli Menet a Békéért és Erőszakmentességért” nemzetközi összefogás és a Humanista Mozgalom magyarországi szóvivője
Az LMP+HP európai parlamenti lista humanista képviselőjelöltje:

Az európai országok lépjenek ki a NATO-ból. Szorgalmazzák az ENSZ demokratizálását és a nemzetközi katonai akciók ENSZ fennhatóság alá rendelését.

humanistapart.hu/blog/2009/javaslataink/
Mdavid 2009.06.05 11:26:59
@bnct: Ez nem igaz. Van véleménye az LMP-nek, ez itt:

A jelenlegi kormányzat által képviselt hozzáállással nem kívánnak szembemenni; nem változtatnának a jelenlegi szabályozáson. Schiffer András szerint a drogkérdés most nem tartozik Magyarország legégetőbb problémái közé.

kender.blog.hu/2009/05/18/schiffer_andras_mar_nem_legalizalna
Mdavid 2009.06.05 11:40:33
@bukovics: Az LMP+HP lista jelöltje nevezte meg céljai között.. Most pedig erre a listára lehet szavazni, nem?
Az én kampányom Na naaa! :D 2009.06.03 15:46:00
Ebben a pillanatban ugrott be egy plakátragasztó szimpatizánsunk az irodába, hogy megmutassa:Már érkezett is egy kiegészítés a sztorihoz:EON! A kommentekbe lehet képet beszúrni? : ) Az alábbit akartam hozzáfűzni...: ) "No, ez érdekes : ) Az alábbi kép keltezése: 2009.05.21.…..
Mdavid 2009.06.03 23:46:41
@[eon]: Csak arra utaltam, hogy mennyire a "szék határozza meg a tudatot" egy kampányban. Ez a videó egy ugyanolyan "lelkes szimpatizánsról" szól, mint aki Újlipótvárosban mindenhova ragasztott. Szerintem egyiket sem kellene kipellengérezni, ilyen előfordul minden kampányban.

Azt, hogy hol kinek a plakátja kit fed el, már elég nehéz meghatározni Mága Zoltán Claydermann imitátor akciója óta, amikor minden választási plakátot átragasztott a saját hirdetésével. Na, most már tényleg csak két nap..:)
Most már többed-iziglen találkozunk a kerületben olyan rendezvénnyel, amelyet a Magyar Szocialista Párt civil megmozdulásként próbál beállítani. Egy ilyen rendezvénnyel találkoztunk a múlt hét szombatján Újlipótvárosban Sajtófeszt álnéven, melynek illegális plakátjai…..
Mandiner blog Balkán 2009.05.31 17:01:00
  Ez a poszt nem született volna meg, ha a kétezres évek elején nem a Lágymányosi híd budai hídfőjénél működött volna Budapest, s egyben az egész tejútrendszer legkúlabb szórakozóhelye. De ott működött. Az első West Balkánba kivilágítatlan, a somogybabodi offroad…..
Mdavid 2009.05.31 19:31:30
@TuRuL_2k2: Én ottani képviselőként próbálok küzdeni a dolog ellen. A kerület vezetése pl. a környezetvédelmi (!) koncepcióba írta, hogy autóval átjárható hidat kell építeni a Népszigetre, ami ugye félsziget.. És amikor ezt szóvá tettem, javították a szöveget; híd helyett átkelő lett belőle :(
Mdavid 2009.05.31 19:56:19
@TuRuL_2k2: Úgy tűnik, nem. Először csak egy híd, utána, ha már van egy híd, egy-két szálloda, ha már van szálloda, akkor ugye nem lehet mellette ilyen "rendetlenség", és szép lassan elveszik az egész..
  Nem, ez nem egy építészeti blog. De éppen ezért érdekelne véleményetek: kit tartotok a XX. század legnagyobb magyar építészének? Semmi szakma, csak szeretet. Egyetlen kikötés, hogy még/már a XX. században is alkosson…..
Szombat reggel átadják a bicikliseknek az Újpesti vasúti híd kerékpárútját, a gyalogosok is elkezdhetik használni a járdát, de jövő hét szerdáig csak reggel 6 és este 9 között engednek fel a hídra, közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Szintén szombattól lehet…..
Mdavid 2009.05.30 03:03:45
Rendkívüli testületi ülés van ma.9:51 Parkolási rendeletmódosításról beszélünk. Meglepő egyetértés van a kerület és a főváros között, a rendelet konszenzusosnak tekinthető. A rendeletet föltettem ide.10:09 Kerületi városépítési szabályzatot módosítunk. Hold utca…..
Megkezdődött az újlipótvárosi Hollán Ernő utca átalakítása. Egy régóta várt, nagyon fontos lépés ez, hiszen a Hollán Ernő utca lényegében Újlipótváros kapuja: a Pozsonyi út szétfolyós elejével szemben egy azonnal a negyed hangulatát sugárzó utca, valamint itt…..
Mdavid 2009.05.22 23:56:55
Mdavid 2009.05.23 21:02:41
@StopSzmog: Arra bizony :) kösz a segítséget
Én ugyan nem láttam LMP-s vadplakátot sehol, de ha egy SZDSZ-es városvédő képviselő azt mondja, hogy van ilyen, akkor nem tehetek mást, hinnem kell neki. Ugyanis az szdsz-es képviselők már csak ilyenek: városvédők.  Bojár Iván András, Demszky Gábor kegyeltje - akit még annak…..
Erősen úgy látszik, hogy tényleg nem tudok napirendre térni az országot ellepő liberális (?) plakáterdő miatt. Az arcátlanság mérhetetlen, a mondanivaló egyértelmű (de erősen mosolyra fakasztó), a sugallat viszont erősen megkérdőjelezhető. Kék-fehér csíkok a…..
HamPLÓ Mit szeretsz Budapest(b)en? 2009.05.05 19:12:00
A Városkép blogon ment a polémia arról, hogy kinek mitől élhető és/vagy szerethető Budapest, és egy kommentező rádöbbentett, hogy ma még több dolgot szeretek Budapestben, mint tizenöt évvel ezelőtt. Én, aki gyakran foglalkozom a várossal, sem veszek észre dolgokat... ki…..
Mdavid 2009.05.11 08:48:34
@Mdavid: Egy dolog kimaradt, pedig az egyik legjobb; amikor árvíz után a rakpartokról már levonult az ár, de még nem nyitották meg, akkor végigbiciklizni rajta.
Mdavid 2009.05.11 13:42:08
@Hamster: Morbid, de olyankor derül ki, hogy egész jól elműködik a város rakparti autóút nélkül is. És abban is van sok jó, amikor a fél város kimegy homokzsákot pakolni a Margitszigetre, pedig senki sem a saját tulajdonát védi, csak a városát.
Valamelyik este a Nyitott Műhelyben volt megbeszélésünk. Ez a Déli pályaudvarhoz közeli csendes utcában egy könyvekkel zsúfolt, bőrdíszműves helyként, kiállítóteremként is szolgáló klub - beszélgetések, kamarakoncertek szoktak benne lenni. Régi és kényelmes tonett székek,…..
Vajon az SZDSZ soraiból most ki, mikor és mitől fog elhatárolódni? Micsoda kirekesztő rasszista viselkedés!Vagy talán odáig jutottunk, hogy a liberálisok fő ellenségei Tito Ortiz képviseletében mostantól a mexikói származású, amerikai állampolgárok, akik álruhába rejtőzve nem…..