Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zoli_

0 bejegyzést írt és 601 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napelem 3 érv a napelemek ELLEN?! 2018.11.20 08:53:18
Néhány évtizeddel ezelőtt a megújuló energiákról, ezzel együtt a napelemes rendszerekről még csak kevesen tudtak. Ma már sokak fejében megfordul, hogy az áramfogyasztásukat napelemes rendszerrel fedezzék. Ez szép és jó, de mielőtt belevágnánk, nézzük meg, milyen érvek szólhatnak a napelemek…..
A nyár és egyben a meleg beköszöntével egyre jobban vágyunk arra, hogy vízközelben legyünk. A közös fürdőzés az egész család számára fantasztikus program lehet, de ha a barátainkkal indulnánk útnak, akkor is nagyszerű időtöltésnek bizonyulhat. Hazánkban számos olyan strand található, ahol a meleg…..
A most következő bejegyzésben a hidegháború idején eltűnt, vagy vélhetően eltűnt néhány űrhajósról lesz szó. A téma nagysága miatt csak néhány érdekesebb esetet vagy személyt választottunk ki, mivel ezzel a témával akár egy 200+ oldal hosszúságú könyvet is meg lehetne tölteni...
Az előző írásomhoz fűződő hozzászólásokban felvetődött, hogy az általam megfogalmazott követelések egy igazságosabb és jobban működő ország elérésének érdekében tulajdonképpen a „minden szar”-kultúráját követve csak fikázni tud és nem más, mint alternatíva nélküli vagdalkozás.  A célom leginkább az…..
A Gazdasági Versenyhivatal boldogan jelentette be ma: negyedmilliárd forint kompenzációt fizet utasainak a Wizz Air. Kiknek? Ott hagyott, el nem szállított utasoknak, vagy egyéb módon komoly kárt szenvedetteknek? Túrót. A Wizz Flex szolgáltatás szegény károsultjainak. A bejelentés röviden:  A…..
zoli_ 2019.08.03 14:32:14
@Ligu: Lenne még bőven.
A csomagméretekkel az a baj, hogy a légitáraság székeitől függ. Akkora kézicsomagot tudnak előírni, ami befér az ülés alá. Ez meg attól függ, hogy hol rendelték a székeket, illetve mi a gép típusa.
A kártérítés automatikusan kellene, hogy jöjjön valóban. És ha otthagyja az utasokat a légitársaság, akkor szép fokozatosan lehetne hülyére szivatni.
Az otthagyott utasoknak fizetendő automatikus kártérítésnek kellene növekednie, ha otthagyják az utast. (Én is most pereskedem a wizzel, mert törölték a járatot, és kaptunk lófaszt se.)
Anyagilag érdekeltté kellene tenni a légitársaságokat, hogy tartsák be a törvényt. Ilyen lenne a járattörlési kártérítési díj ami legalább 1000 euro/utas. Amelyet a légitársaság egy munkanapon belül köteles elutalni.
Rögtön tudnának küldeni mentesítő gépet, vagy elintéznék, hogy hazajuttassák az utasokat.
Egy évtizeddel ezelőtt megindult a Critical Mass szegedi biciklis mozgalom, amely idő közben a város egyik legnagyobb civil megmozdulásává nőtte ki magát. Idő közben lassan a szegediek egyötöde kerékpárral közlekedik, a bringa a szegedi hétköznapok, a városkép része lett. A jubileumi felvonulás…..
Ferihegy (alias Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, avagy BUD) gazdái ezzel bíztatják az erre fogékony nagyérdeműt: „A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) kezdeményezésére 194 európai repülőtér vállalta, hogy 2050-re üzemelése nem jár szén-dioxid-kibocsátással, a kezdeményezéshez a Budapest…..
Nemrégiben egy Facebook csoportban egy kolléga arról panaszkodott, hogy hirtelen meglehetősen sok kéretlen levelet kapott, és nem általános (például info@) címre, hanem a saját postafiókjába. Mivel volt kedves velem megosztani ezeket a leveleket, kíváncsiságból utána néztem, hogy megállapítható-e ki…..
Nemrég vált elérhetővé az Álom Doktor című film előzetese. Ez lesz az a mozi, ami Stanley Kubrick kultklasszikusát, az 1980-ban bemutatott Ragyogását fogja folytatni. Az alap természetesen továbbra is Stephen King azonos című regénye, a főszerepre megnyerték Ewan McGregort, a direktori székbe pedig…..
zoli_ 2019.06.21 19:02:25
zoli_ 2019.06.21 21:55:59
@Bogár Bence: Én nagyon szeretem a harmadik részt is, sokkal sötétebb a hangulata, mint a másodiknak. A másodikban Kubát szerintem elnyújtották. A harmadikat meg nagyon sokszor meg kell nézni, hogy megértse az ember, ki van kivel.
Ahogy Michael eljut a végkifejletig, azt Al Pacino fergetegesen csinálja.
Don Altobello meg egy geczi :D
  Manapság, amikor a neten bármilyen hosszú és távoli utazást, bármilyen extrákkal könnyedén le lehet szervezni otthon a fotelből, egy repülőjegy és egy repülőtéri autóbérlés intézése egy kis semmi, kezdő turistáknak való feladat, amihez elég, ha ismerjük az aranyszabályt: bármilyen irtózatos,…..
Időről-időre beszámolok itt az oldalon olyan vonatokról és vasútvonalakról, melyeken a sebesség a magyarországi vasútvonalakhoz képest az álom kategória. Fiatalabb koromban lestem a híreket és álmodoztam, vajon én mikor próbálhatok ki egy ilyen szupervonatot? Railjetek Budapesten, 2008 decembere…..
Blogadó Puzsért Budapest élére! 2018.08.16 00:40:35
Fontolgatom, hogy jövő ősszel elindulok a főpolgármester-választáson, hogy képviseljem és megvalósítsam régi álmomat, a Sétáló Budapest koncepcióját. Ezek a szavak Puzsér Róbert Facebook oldalán jelentek meg, még múlthét hétfőn. Tudom hogy az óriási Hype-vonatot lekéstem, de úgy gondoltam azért…..
Elkérte és megkapta az Európai Bizottságtól a Levegő Munkacsoport azokat a leveleket, amelyeket a Bizottság és Magyarország küldött egymásnak az elmúlt hét évben a tervezett budapesti dugódíjjal kapcsolatban. A levelezés jó áttekintést ad arról, mit (nem) tett az ügyben a kormány és a Fővárosi…..
zoli_ 2018.07.25 09:24:07
@VT Man: Londont ne hasonlítsuk már büdipesthez.
Sem méretében, sem lakosságában, sem tömegközlekedésében nem összemérhető.
És nem dugódíj van, hanem behajtási díj. Ami nagyon nem ugyanaz.
zoli_ 2018.07.25 09:55:30
@VT Man: Jó hasonlítsuk.
300+ metrómegálló. Vonatok mindenfelé, föld alatt, felett. Szinte minden irányba negyedórás követéssel.
DLR. Elkerülő autópálya.
Londonban csak akkor béreltem autót, amikor South Hampton mellé kellett mennem. Amúgy vonat+tube. A busz az a városnézésre használható
Aki azt hiszi, csak az amerikai filmekben van olyan, hogy a semmiből egyszer csak odalép a főhőshöz egy ismeretlen, megkérdi, hogy ő-e ő, majd a még aktívan meglepett delikvens kezébe nyom egy hivatalos iratot, az olvassa el az alábbi történetet. Aki többet is szeretne erről tudni,…..
Az angol reptereknek régóta rossz hírük van, teljesen megérdemelten. Nyilván lehet szerencsénk egy-egy flottul sikerült érkezéssel, vagy indulással, de gyakoribb, hogy sík ideg az utas, mire túljut valamelyik procedúrán. Az elmúlt hetekben volt szerencsénk újra a szenzációs London-közeli fapados…..
avagy, hogyan nácult el megfelelési kényszerből a KDNPMielőtt bármiről szót ejtenék, szeretnék valamit tisztázni. Csak hogy a kiindulási pontnál már minden világos legyen. Tehát: a KDNP sok mindentől távol áll, de három dologhoz egészen biztos nincs köze – a kereszténységhez, a demokráciához és a…..
Hogy van-e élet a halál után, azt nem tudjuk, de hogy a Homár elmúlt időben produkált tetszhalottsága csak átmeneti állapot, az biztos. Sajnos az élet kicsit átrendezte a prioritásokat és a lehetőségeket, sőt, ez még 1-2 hétig így is marad, de aztán búcsút intünk a hektikus frissülésnek, és…..
Kedves Olvasó! Ebben a bejegyzésben, melyet szintén Bátyám formált történetté Apu elmesélése alapján, arról lesz szó, amikor a 60-as években egy 26 éves, pályafutása elején lévő pilóta elveszíti a legjobb barátját ... A cikkekben szándékosan nem írok ki neveket (csak akiktől engedélyt kértem) a…..
Az a helyzet, hogy már évek óta, amikor edzés közben háton fekve végzek gyakorlatokat, akkor MINDEN ESETBEN automatikusan beugrik, hogy ha vége az edzésnek, hazamegyek Columbo-t nézni. Na most, ennek első hallásra egyrészt semmi értelme nincs. Másrészt mivel naponta több órát is edzek, ezért ha…..
Nos, akkor ugorjunk fejest a részletekbe, nézzük végig, miken változtattam, mert ezek majd jól mutatják a további szűk keresztmetszeteket. Igyekszem a technikai részleteket egyszerűen, közérthetően tálalni, hogy azok is értsék, akik nem építenek napi szinten erősítőket. Aki viszont ott tart…..
  Érdekes, hogy Rómában, Párizsban, vagy Lisszabonban járva nemigen látni rosszul öltözött embert. Idehaza, bár egyre halkabban, de még mindig hallani olyan hangokat, hogy "az a fickó, aki száz kiló alatt van és divatos ruhát visel, az nagy valószínűséggel meleg..." Ezt persze többnyire még azok…..
zoli_ 2018.02.12 14:01:46
@Muad\\\'Dib: Tökéletesen 1et értek.
zoli_ 2018.02.12 14:21:14
@Treff Bubi: Susogósban otthon szoktam, főzni, takarítani, stb. Ki soha sem mennék benne.
Egyszer eltolták az új rendszer indulását, de jövő hétfőn életbe lép: lényegében arról van szó, hogy aki fel akarja tenni a csomagját a csomagtartóba, annak fizetnie kell érte. Ingyen csak azt a csomagot lehet felvinni a gépre, ami befér az ülés alá. Átnevezték az elsőbbségi beszállást "elsőbbségi…..
Az, aki a Laposföld Társasággal érdemben foglalkozik, az egy kretén. Sajnálom, de nincs rá más szó, esetleg a barom, na jó, a tudatlan, ostoba véglény is, de itt tényleg kimerült a szókincs, oké, ha minden kötél szakad, a faszt még ki lehet mérni rá, határeset, ugye. Az RTL Fókusz című műsora soha…..
zoli_ 2018.01.11 22:51:43
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Te troll vagy, vagy ennyire ostoba? Nem szokott fájni?
Kiégnek az agysejteim, hogy lehet valaki ennyire buta?
zoli_ 2018.01.11 22:57:42
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Minimálisan sem vagy tisztában alapfigalmakkal, szögsebesség, centripetális erő, de mivel tanulatlan ostoba seggfej vagy, a butaságodat pedig azt hiszed kendőzni tudod, a seggfejségeddel. És akkor nagyon finoman fejeztem ki magam.
Párasáv a jó kurva anyád, az. 3000 éve vetít a soros mi? Te ostoba agyhalott. Baszd meg a műholdon keresztűl nézel tévét, telefonálsz, internetezel, amin tagadod ezeknek a létezését te idióta barom