Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horváth Rita Nikolett

69 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretném bemutatni Nektek a Junior Art Centerben leadott vizsga munkámat, amit Archline XP programmal készítettem. Vizsgafeladatom egy kétszintes családi ház földszintjének tetszőleges stílusban történő berendezése volt. A berendezendő ház elképzelt lakói egy négy fős család. Anyuka újságíró,…..
Kutatások szerint átlagosan 2500 alkalommal látogatjuk meg a mellékhelyiséget, ami kellően magas szám ahhoz, hogy a lakásunkban az ott töltött időt is kellemes környezetben töltsük. Szeretnénk Nektek néhány példát bemutatni arra, hogy az otthonunk legkisebb helyiségét és be lehet úgy rendezni, hogy…..
A geometrikus formákat kedvelőknek figyelmébe szeretném ajánlani Metricartist fantasztikus munkáit. Lenyűgöző pontossággal és nagyon harmonikus színekkel teremt egyedi hangulatot különböző enteriőrökben. Figyel arra, hogy festményeivel minden korosztály igényeit kielégítse, így láthatunk munkái…..
Dédnagyszülők lakásában kutatva kincsre bukkantunk: egy gyerek méretű thonet székre és méretben passzoló kis asztalra. Férjemmel egymásra nézve rögtön tudtuk, hogy egy ideális bútor szett lesz kislányunk számára. Ütött kopott volt mindkettő, tehát mindenképp felújításra…..
Hajlamos az ember régi nagyszülőktől örökölt bútorokat kiselejtezni, ami már divatja múltak, ütöttek kopottak. Pedig ezeknek nem csak eszmei értéke lehet, mert valaha a rokonok használták, de bútor festéssel teljesen új köntösbe lehet varázsolni, úgy hogy az akár egy új…..
Síszezon kellős közepén vagyunk. Akik szoktak járni síelni, deszkázni biztosan szeretik azt az élményt, amikor pár óra aktív mozgás után, kicsit átfagyva, elfáradva kiülnek a sípálya egyik hüttéjének teraszára egy nyugágyba és egy forró tea mellett pihennek rá a következő csúszásokra. Vágyakozva…..
Lassan már mindenhol leszedésre kerülnek a karácsonyi dekorációk, bár nálunk még áll a karácsonyfa, mert lévén műfenyő bármeddig eláll. Egyszerűen jó érzést kelt csak ránézni, mert eszünkbe juttatja az ünnepek alatti nyugodt békés, szeretettel teli időszakot. Azonban már itt az idő, hogy bár fájó…..
Egyik este az Arany János utcában sétáltunk, amikor egy vidám, színesen kivilágított fánkozóra lettünk figyelmesek. Belépve láttuk, hogy a fánkozó neve Mr. Funk, akinek van egy párja is: Mrs Bagel. Aki nem csak édes fánkra vágyik, hanem előtte egy kis sósat is ropogtatna, van…..
Karácsony előtt nálunk mindig kötelező program ellátogatni a WAMP-ra (Vasárnapi Művész Piac) a Millenáris Parkba, ami decemberben minden vasárnap nyitva van az érdeklődők előtt. Ha nincs ötletem mit kérjek karácsonyra ezen a vásáron biztosan akad olyan dolog, amibe beleszeretek és Csizmás kandúr…..
Szeretem tudni mindig a pontos időt, ezért nem csak arra figyelek, hogy a lakásunk minden szobájában elhelyezzünk, hanem még alvás közben is hordok órát (jó érzés, hogy rajtam van). Tudom egy kicsit talán kényszeres, de így érzem komfortosan magam. A fali óra nem csak praktikus…..
Szeretem az IKEA termékeit modern, letisztul stílusuk miatt, élvezem, hogy még nőként én is össze tudom szerelni a bútorokat és ne felejtsük kedvező árait sem. Bútorok egy része, egyszerű vonalvezetésűek. Sokan ezért úgy gondolkodnak, hogy viszonylag alacsony áron hozzá jutnak alap bútorokhoz, amit…..
Mindig megdöbbenek, hogy az emberi kreativitás mennyire határtalan. Ha a kipukkadt autó vagy bicikli gumi abroncsodat a roncs telepre vinnéd rögtön, akkor ne tedd, hanem egy kicsit gondolkodj el azon, hogyan tudnád azt újrahasznosítani. A gumi abroncs egy fantasztikusan tartós alapanyag a…..
Ha otthon dolgozunk sokszor gondot jelent ez, hogy hol szorítsunk helyet egy íróasztalnak és széknek. Amikor nincs lehetőség arra, hogy külön szobát alakítsunk egy kis irodának praktikus megoldás az, ha a nappaliban a tv állvány rendszerbe tervezzük bele az íróasztalt egységet alkotva így a nappali…..
A beton használata egyre divatosabb anyag a lakberendezésben nem csak az indusztriális stílust kedvelőknek. Elképesztően sok felhasználási lehetősége van: lehet padló, helyettesítheti a csempét a falon, lehet kádat, mosdót kialakítani a fürdőszobában, sok féle dekorációs elem készíthető belőle. Az…..
Aki szereti a különleges, trendi, igényes bútorokat és lámpákat azoknak ajánlom a Vakum design által kínált termékeket. Facebook-on bukkantam rá az oldalra és annyira elvarázsoltak a kanapéi és székei, hogy pár napon belül el is látogattunk az óbudai kiállító termükben, hogy megnézzük személyesen és…..
Halloweent október 31.-e éjszaka ünneplik, ami az angolszász országokban terjedt el először, de ma már a legtöbb országban ismerik világszerte. Az ünnep ősi kelta hagyományokból ered, Írországban és Skóciában élő törzsek ekkor ünnepelték az új évet, Samhain-t, és egyszerre hódoltak a Napisten és…..
Ha szereted a bontott téglát, a beton falat, a fém vázas polcokat, a raktári hangulatot, akkor az indusztriális stílus neked való! Ez az irányzat az USA és Anglia nagyvárosaiban vált közkedveltté először, valószínűleg az ipari forradalom elhagyatott épületeinek funkció…..
Ha szeretsz kötni és vágysz valami új kihívásra, akkor próbáld ki, hogy a kötő tű helyett a kezeddel vagy az ujjaddal kötsz. Természetesen ehhez vastagabb és hosszabb fonálra  van szükség. Nagyon izgalmas dolgokat lehet megalkotni, legyen szó vastag takaróról, díszpárnáról, sálról vagy…..
Ha unod a csészéidet, bögréidet vagy nem akarsz sokat költeni rá, de szeretnéd, hogy egyedi, különleges készletet akkor mutatnék egy nagyon egyszerű, de látványos megoldást. Az alábbiakra van szükséged: - fehér kerámia bögre - kedvenc színű körömlakkjaid - műanyag edény, amit nem sajnálsz…..
A vidékies hangulatú régi tárgyak, a természetes anyagok látványa különleges bájt és egyedi hangulatot árasztanak az enteriőrben. A rusztikus stílus egyre nagyobb népszerűségnek örvend a lakberendezésben, ezért szeretnék Nektek néhány tippet adni arra, ha ebben a hangulatban tervezitek berendezni…..
Sokszor nincs lehetőség arra, hogy kellő nagyságú lakásban éljünk. Szerencsére azonban hihetetlen fantáziával megáldott bútor tervezők elképesztő megoldásokat találnak ki arra, hogy egy térben több funkció is helyet kapjon. Összegyűjtöttem pár példát arra, hogy milyen…..
A pókhálók fantasztikusan összetett, szimetrikus mintája már régóta inspirálja a művészeket. Így alakult ki a fonalgrafika, ami az 1960-as 1970-es években kezdett elterjedni a hippi időszak alatt. A fonalgrafika eredeti jelentése bizonyos sémák alapján matematikai formák…..
Rolands Landsbergs által tervezett Boxetti nevű bútor kollekció ideális megoldás olyanok számára, akik rajonganak a futurisztikus minimalista stílusért, fanatikusan élvezik a lakás minden egyes négyzetméterét kihasználni, olyan bútorokat szeretnek használni, ami könnyen és gyorsan…..
A farmer szövet népszerűsége töretlen mióta az 1800-as években felfedezték. Az eredeti farmernadrágot egy favágó megrendelésére készítette el Jacob Davis szabómester, aki az ehhez szükséges erős pamut szövetet Levi Strauss San Francisco-i méteráru boltjából vásárolt.…..
Aki szereti a kötött dolgokat és valami igazán különleges bútort vagy kiegészítőt szeretne a lakásába ajánlom a Kumeko termékeit. Sasha Fefelova cseh építész és dizájner prágai lakásába tervezte meg első párnáját prágai nappalijába ebben a különleges csomózott technikával. Az egyedi és feltűnő…..