Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Quas!

0 bejegyzést írt és 356 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
wagmg A NATO és az oroszok 2024.04.03 14:47:12
Olvasok egy cikket, az orosz, sőt szovjet legendagyár, dezinformáció, propaganda még mindig, sőt újra arat. Nem tudom szó nélkül hagyni. Nyilván egy könyvet lehetne írni a témáról, amit persze nem fogok, de azért pár gondolat kikívánkozik belőlem. Szóval a cikk első bekezdése így hangzik: A…..
Quas! 2024.04.05 19:17:40
@atomic power 1986DucaDuca:

Persze a ruszkik meg egyébként is kilőttek már vagy 52db HIMARS rendszert meg 18 Patriot üteget...szóval tényleg fos a nyugati haditechnika semmit nem ér az ukrán fronton, nem bírják a különleges klímát. Meg lelőttek 395db ukrán vadászgépet. Bezzeg a jó kis orosz fegyverek verhetetlenek. Gondolja ezt aki Sojgu jelentéseiből meg a TASSZ-ból tájékozódik.
A gyomrom kifordul.  Kiderült, hogy az orosz seregnek új módszere van. Először lerakétáznak valami civil területet. Várnak, amíg a mentők és a tűzoltók odaérnek, odarohannak, hogy a túlélőket kikaparják a romok alól. Dupla légicsapás, új módszer... Aztán mérnek még egy csapást, most már a…..
wagmg Lerohannak minket az oroszok? 2022.04.19 09:58:22
Hát persze, ez a nagy kérdés, ami minden magyarnak a fejébe jár, megint jönnek az oroszok? Megint lerohannak minket, megint háború lesz, megint kezdődik? Lehet hallani ilyen véleményt is, olyat is, jönnek, nem jönnek, valószínűleg jönnek, eszükbe sincs. Célkeresztben vagyunk vagy nem? Mi lesz?…..
Quas! 2022.04.20 22:21:19
@Kovacs Nocraft Jozsefne: De nagyon pontosan lehet vele lőni, több száz éves irodalma van, a matek is elég egyszerű. De, az ellenség is ki tudja számolni a röppáját és el tudja fogni. Magyar vonatkozása is van a
Futótűz Adózott áramadó. 2022.01.15 11:55:34
Adózott áramadó. Az elektromos művek által szolgáltatott elektromos áramért, a saját fogyasztásmérőnk aktuális állása alapján fizetünk havi szinten. Ez így rendben is volna. De már hosszú évek óta bevezették az áramszolgáltatók, a rendszerhasználati díjat. Ami havi szinten egy olyan változó összeg,…..
Quas! 2022.01.16 16:52:43
@arthurthedent: nyugodj bele a stangli árába is be van építve (így szép magyaros), a Tesco haszna, szépen is nézne ki, ha ott is minden árúnál fel lenne tüntetve, hogy xft+ilyen díj+olyan díj+szállítás+nylon zacsi+árúfeltöltő bére+tárolasi díj+ÁFA, mint a villanynál. Tudom neked az felelne meg ha csak annyit látnál, hogy 46ft*ykw. De akkor nem ez lenne az ár, hanem 60ft*ykw. Ezt a rezsicsökkentés agymenést meg kurvára el kéne felejteni.
Quas! 2022.01.16 19:11:41
@arthurthedent: Úgy látom, te nem érted, benne van az árban a fejlesztés is. Ha nem lenne benne, még mindig csak egy kisbolt lenne valamelyik angliai városban.
Úgy tűnik, hogy nem tévedtem korábban, amikor a tavaly őszi és a jelenlegi hullámot úgy vizsgáltam, hogy dátumra pontosan egymásra helyeztem a grafikonokat. Abban viszont tévedtem, hogy az idei hullám rövidebb, gyorsabb lefutású lesz majd. A lélegeztetőgépen lévők számának alakulásából az látszik,…..
Quas! 2021.11.26 12:47:34
@Veszéjben a lyogállamiság !: Mondom, hogy költözz Afrikába, ott most úgyis van hely, mert a sok hüje nem tudja, milyen jó dolga van ott és inkább Európában akar migránskodni.
Quas! 2021.11.26 12:59:10
@Veszéjben a lyogállamiság !: A személyeskedés, mennyire objektív?
Quas! 2021.11.26 13:51:20
@konrada: Tévedés, olvastam az egészet, és nem bírtam tovább a sok idiótaságot, ami itt megy. De nem is tudom, hogy mit vártam a tízmillió fociedző országában. Most már tényleg befejeztem, ne is koptasd az ujjbegyeidet a válasszal.
Az olyan film, ami már a legelső pillanataival képes meglepni engem, nagy ritkaságnak számít, pláne manapság. A Dűne egy ilyen film. Az érdem a filmstúdió marketingeseit és azok gyakornokaikat illeti, akik a sokmillió dollárból felépített kampányukban egy szót sem ejtettek arról, hogy az első…..
Quas! 2021.10.22 07:46:48
@weirdo: Hónapokkal ezelőtt már lehetett tudni, hogy csak az első regény fele lesz benne. Ha olvastad, az is két részben jelent meg eredetileg. Egyébként csodálkoztam volna, ha egyben leforgatják, mert az univerzum, amit Frank Herbert megteremtett óriási, amit nem lehet belezsúfolni egy 1,5órás filmbe.
Quas! 2021.10.22 12:41:13
@Tapi2021: Aki nem olvasta, az nem is értette. Nem láttam még, ezt a filmet, de asszem eredetileg az első regény ott lett ketté vágva, amikor elmenekült Paul meg Jessica, miután elárulta őket az orvos és a Harkonnenek lerohanták a bolygót. Elég sok a filozofálgatás benne, meg a belső monológok, amit kurvanehéz vászonra vinni, úgy, hogy még a nézőt is lekösse. Ugye a Lynch féle filmnek is az volt a hibája, hogy nem magyarázott semmit, a másik soksok órás koprodukciós film meg 3regényt dolgozott fel a ciklusból, rengeteg meséléssel, de nulla látvánnyal, mondjuk a második részen látszott, hogy több pénzt szántak rá, és sikerült megnyerni pár nagy nevet, le is cserélődött a szereplőgárda jó része. Ha ezt sikerülne belátható időn belül folytatni, akkor jó kis univerzumot tudnának felépíteni. Főleg, hogy a harmadik regényben már nem sok szereplő van az elsőből, és azok is öregek. A többiben meg mindig új szereplők vannak, csak visszautalgatnak a régiekre.
Azt tudtam, hogy kemény lesz és megszenvedjük a felújítás minden mozzanatát, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy mikor vége lesz, a fellélegezés és az öröm helyett, a csalódottság és a kétségbeesés lesz rajtunk úrrá… Pedig milyen szépen elterveztük: lesz új konyhabútor, csempe, járólap, szép…..
Quas! 2021.09.09 21:29:48
@Androsz: Számlát mindenképpen kell adnia, de az lehet egyszerűsített, vagy áfás.

Nálam is dolgozott olyan "szakember", aki fűt-fát megígért, felmarkolta a lóvét, lelépett, amikor kértem tőle a számlát akkor meg nagy boci szemekkel nézett rám, hogyhátde ő nem vállalkozó, csak úgy jött. Amikor kiderült, hogy igen trágya munkát végzett, vagyis vissza kellett bontani MINDENT amit csinált akkor meg persze elérhetetlenné vált, persze a lóvéval együtt.
      Nyáron elég sokat utaztam és kisebb nagyobb falvak is útba estek. Nagyon bírom a falusi kocsmák hangulatát, tehát amikor nem én vezetek be szoktam ugrani egy sörre, biliárdozni, ilyesmi. Feltűnt, hogy egyre kevesebb a vendég. Már nem is annyira igazak Petőfi sorai. A de a kocsma bezzeg…..
Füstmentesen Ez ugyanolyan sz@r 2021.07.16 07:39:11
Amikor valaki megpróbál kilépni a hagyományos dohányzás bűvköréből, és valamilyen ártalomcsökkentő terméket használ, bizonyára szembesül azzal, amikor az első szembejövő ember beszól: Ez ugyanolyan szar mint a cigi, vagy még rosszabb!!!   Amennyiben elhanyagoljuk a tényt, hogy ez mekkora…..
Quas! 2021.07.16 15:41:35
@Semper Fidelis: Nem füst, mivel nem égéstermék. Nevezzük inkább párának, végülis a ködben gyalogolni is undorító. Láttam olyan dohányost aki a zárt dohányzóhelyről kijövet, ahol legalább 10-en füstöltek, elég vicces tornagyakorlatokat végzett, hogy kikerülje az ecigi párát...
Nagyon nagy kedvencem, amikor olyan panel tömbben dolgozunk, ahol szemben is egy másik tömb van. Ilyenkor nemcsak a szemközti tömb lakóinak mindennapi életét tanulmányozhatod azon a héten, amikor ott dolgozol, hanem azt is könnyedén megszámolhatod, hogy hány klíma van az adott lépcsőházban. Nem…..
Quas! 2021.07.16 12:54:09
@lutria: Eldugta, mert állandóan törölni kellett a hozzászólásokat. Szerintem ez is hadonló sorsra fog jutni.
Biztos forrásból származó információm szerint a 2022-es magyarországi parlamenti választások után a Fidesz és az ellenzéki együttműködés pártjai egy fontos ügyben nagykoalícióra készülnek. A birtokomba került dokumentum szerint a két, egymással oly sokat vitatkozó politikai erő között abban szinte…..
Quas! 2021.06.15 08:17:17
@lenörd hofstadter: Hádde, a görögsaliban van sajt, az meg nem összeegyeztethető a vegán étrenddel...
Egyre több élelmiszerben találhatók meg a mesterséges édesítőszerek, amelyek lehetővé teszik a kalóriatöbblet nélküli cukorpótlást - de vajon mennyi az ajánlott mennyiség és milyen hatással vannak egészségünkre?..
Quas! 2021.05.27 17:03:11
@]{udarauszkasz: Ez felröppen időnként, soksok vizsgálat volt már ezzel kapcsolatban és mindig megcáfolták. Ne tőlem várj linkeket, hanem nézz utánna kicsit jobban, mielőtt ilyeneket írsz.
    Egy hete jelent meg Vági Márton Miért nekem kell fizetnem azt, ha te gyereket akarsz? című véleménycikke az Azonnalin. A jobboldali sajtó azóta is epét hány. Vajon mennyire jogos ez a felháborodás?   "Biztos, hogy a partnerem a megfelelő személy erre a célra? Nem csak azért akarunk…..
Quas! 2021.02.12 10:38:09
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ez áldozat hibáztatás. Nagyonnagyon leegyszerűsíted és ebben a formában nem igaz amit írsz.
Mind tudjuk és ismerjük ezt a jelenséget, de a hátterét annyira nem. Pedig nem is olyan komplikált a dolog...
Quas! 2021.01.12 15:55:04
@Kicknick: Igen, igazad van. A témában teljesen tájékozatlan emberek kérdeznek, akiknek semmiféle alaptudásuk nincs, nem csak az adott témához, de semmihez se, és még a fáradságot se veszik, hogy elolvassanak egy általános iskolai biológia, fizika vagy matekkönyvet.
Quas! 2021.01.12 20:00:19
@gtri: Úgy, hogy eltértek a protokoltól, amit jeleztek is. A gyógyszergyártók egyébként nem ragaszkodnának ehhez a hosszadalmas tesztelési fázishoz, csak a "hülye" felügyeleti szervek miatt kell végigcsinálni. Egyébként mivel volt a múltban pár olyan gyógykészítmény, amik nem kevés problémát okoztak, és nem egy gyógyszrcég bele is rokkant, teljesen jogos ez a hosszadalmas tesztelés. De most kimondottan a felügyeleti szervek kérésére tekintenek el ettől. Azt, hogy egy ilyen vakcinának milyen rövid, vagy hosszútávú hatásai lehetnek, azért elég jól meg tudják becsülni, mert rengeteg adat és tudás áll a rendelkezésükre. Nem véletlen, hogy akik ott dolgoznak és ilyen kutatádsokkal foglalkoznak, nem a buszsofőr képző egyetemen végeztek.
Quas! 2021.01.12 20:46:08
@Wildhunt: Tanulj már meg értelmezni! Vagy csak egyszerűen kötekedni akarsz?
Szintező félméteres hibával, motorblokkok az almaraktárból és öntvény 16-ik próbára. A hazai gyáripar sötét középkora...
Quas! 2020.12.21 17:07:42
@duplasuzy: Aha, és mennyit fogyaszt? Az energomat kb 90l vízzel mos, a mostani gépek meg 35-40l-rel kimosnak, és a hálózatból is csak kb feleannyit vesznek fel. A hűtők szintén jóval kevesebbet fogyasztanak. Inkább azzal van a probléma, hogy egyre több elektromos készüléket használunk a háztartásban, de ez nem ide tartozó téma. Pár hónappal ezelőtt, lehet egy éve már, volt egy bejegyzés, ahol az író azt fejtegette, hogy megéri-e 5-6 évente cserélni a mosógépet, vagy azzal járt volna jobban, ha megtartja 25 évig a régi energomat gépét. Az lett a nagy számolgatás vége, hogy majdnem fele annyiból kijött az új gép vásárolgatásokkal, mintha a régit tartja meg. Nem kell azt a technikát visszasírni. Azért azoknak a régi hépeknek is volt hibája rendesen, pl ha nem vetted észre, márpedig miért vetted volna, ha elkezdett a szimering öregedni benne, akkor hajlamos volt eláztatni a motort, a szivattyúja rendszeresen tönkrement, a rogramkapcsoló szintén. Igen, a programkapcsoló kivételével, kivéve ha melegvizes modell volt, minden javítható volt benne. Erre, ugye egész iparág épült, ami mára szépen meg is szünt.
Hatalmas botrány keveredett a Google tech óriás körül a napokban, ugyanis kiderült, hogy a cég kémkedett az alkalmazottak után, majd elbocsátotta őket. A Nemzeti Munkaügyi Kapcsolatok Testületének benyújtott panasz szerint a Google megsértette az amerikai munkaügyi törvényeket azzal, hogy…..
Quas! 2020.12.09 09:04:51
@el somorrito: Szomorú, hogy így látod
A Nemzetközi Energiaügynökség riportja szerint a világ egyes részein a napenergia mint megújuló energiaforrás a legolcsóbb áramforrásnak számít. A napsütés ingyenes, de felhasználható villamos energiává alakítása drága lehet és bonyolult feladat. Annak érdekében, hogy egyre többen használjanak…..
A '90-es évek közepén nehézkesen indult be a lakossági filmforgalmazás hazánkban. A kölcsönzők uralta, sokáig gond nélkül másolható videókazetták korában eleinte kevesen láttak fantáziát abban, hogy megvásárolhatóvá tegyék a filmeket, de a plázák ugrásszerű elterjedése és a házimozi rendszerek…..
A World Wide Fund for Nature (WWF) Hogyan tartsuk meg a vizet otthonunkban? címmel készített egy, a lakosság vízgazdálkodási szemléletformálását célzó igen szemléletes infografikát. Az illusztráció kiválóan összefoglalja, hogy lakossági szereplőként hogyan hasznosíthatjuk a lehulló csapadékvizet a…..
Quas! 2020.08.18 13:41:31
@igazi hős: Kötelező hordóban gyűjteni? Az elnyeletés mit jelent?
Quas! 2020.08.18 21:10:34
@igazi hős: Igen, nem lehet a tetőről lefolyó vizet a csatornába vezetni, illetve az utcára se. Tehát a telkeden kell "eloszlatni", Nyilván ha egy hordónyi vizet összegyűjtesz, azért senki nem fog szólni, de ha több köbméteres, netán több 10 köbméteres tartályba gyűjtöd, azt már nem fogják elnézni, ugyanúgy, ha kiderül, hogy wc öblítésre használod. Sokan pl a szuterénból fúratják a tíz méternél mélyebb kutat, ami szintén nem túl törvényes. A probléma kicsit összetettebb, a gond az, hogy mindenki önző, nem veszik figyelembe azt, ha pl egy falunyi ember így jut "ingyen" vízhez, akkor tulajdonképpen maguk alól szivattyúzzák ki a talajvizet, ami minden szempontból káros.
Elképzelhető, hogy egy új technológia, amelyet a tudósok szabatos fordításban atomgolyóknak hívnak (angolul 'power balls'), forradalmian megváltoztatja majd az atomenergia termelést, hiszen sokkal magasabb üzemi hőmérsékletet lesz tehetővé anélkül, hogy az atomreaktorok rémálmának tekintet…..
Különös élmény nyaralókat a kasszák előtt tanácskozva látni. Vajon miért szívják a fogukat sokan még mindig, ha belépőről van szó?..
Quas! 2020.07.01 14:49:14
@Eugene Horse: Csak a partra nem jutsz le, mert szezonon kívül általában le van zárva minden.
"Segítség bagózik a felettem lakó én meg miatta tartok hamutálat az erkélyemen!" Ez is lehetne a mostani eset nyitómondata.....
Quas! 2020.06.04 09:26:06
@olcsójános: Sajnállak, szar életed lehet. Tényleg az a megoldás, hogy akinek a viselkedése nem tetszik, pofán vágod? Ez egy igen civilizált és intelligens megoldás, gratulálok.
Miközben világszerte egyre erősödnek a hangok, amik szerint a szénhidrogéneket le kell cserélnünk megújuló energiaforrásokra — minél gyorsabban, annál jobb —, a nagy kérdés még mindig az, hogy vajon lehetséges-e egy ilyen nagyléptékű átalakulás néhány év vagy akár évtized alatt a fizikai realitás…..
Quas! 2019.12.04 17:25:43
@munkanélküli informatikus: Pont arról szól a cikk, hogy ezt nem lehet csak ujjcsettintéssel megoldani.