Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sziget Ágnes

62 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A koronavírus miatt kialakult helyzet kétségkívül próbára teszi a munkáltatókat. Rohamtempóban próbálják kitalálni, hogyan tartsák fenn az üzletmenetet. Rengeteg technológiai kérdésre kell választ találniuk, ráadásul a vállalati kultúra kihívásaival is szembesülnek.  Márpedig - míg egy technológiai…..
A szakmai siker egyik kulcsa kétségkívül az érdekérvényesítés: el kell érjük, hogy észrevegyenek minket, figyelembe vegyék a szempontjainkat, és elismerjék a munkánkat. De vajon van-e különbség a nők és férfiak érdekérvényesítésében, és ha igen, az milyen hatással lehet a különböző nemű…..
Magyarország vitathatatlanul a fesztiválok országa: ahogy elmúlik a tél és megérezzük a bőrünkön az első igazán meleg napsugarakat, szinte természetes, hogy hetente más rendezvénysorozat közül válogathatunk. A fesztiválszezon nyitóeseményének általában a PEN-t vagy a Fishing on Orfűt kiáltják ki,…..
YDEA VYDEA // Ki volt Frida Kahlo? 2018.10.29 09:55:44
Nem fér hozzá kétség, hogy Frida Kahlo a világ egyik leginspirálóbb női művésze. Sőt, több mint művész: különc, túlélő, példakép.A képei most végre itthon is megtekinthetőek a Magyar Nemzeti Galériában. (A legjobb minőségért katt a HD-ra)..
Slam poetry egy olyan helyszínen, ahol az 1920-as években Kosztolányi Dezső és Móricz Zsigmond alkotott? Ott Anna, a Hadik Kávéház művészeti vezetője, irodalmi menedzser új, fiatalos lendületet hozott a patinás kávéház falai közé: a bársonyfüggönyt nyers téglafalra, a múzeumi hangulatot modern…..
YDEA Kösz mindent, kisróka! 2018.10.05 12:15:48
Abban a percben, ahogy reggel megmozdulok a galérián, halk kopogást hallok a nappaliból. Sok kedvem nincs kimászni az ágyból: kint sötét van, és már éppen eléggé hűvös az idő ahhoz, hogy nehezen engedjem el a takaró melegét. Végül elindulok, és ahogy mászom lefelé a lépcsőn, akaratlanul is…..
Visy Dóri nemrég mutatta be, Ocean Glass névre hallgató kollekcióját, melynek darabjaiban az óceán partján saját kezűleg gyűjtögetett “szemét” és legértékesebb nemesfémünk, az arany feszül egymásnak, hogy felhívja figyelmünket a hihetetlen mértékű környezetszennyezésre. A fiatal tervezővel tudatos…..
Vajon hány nevet tudna felsorolni egy átlag magyar ember, ha nekiszegeznénk a kérdést: milyen magyar kortárs írókat ismersz? Erős a gyanúm, hogy elég szomorú eredmény születne. A hiba pedig bárhogy is nézzük, nem (csak) az emberekben van. Egy egész rendszert építettünk fel a kortárs irodalom ellen...
Sziget Ágnes 2018.07.13 11:25:35
@Terézágyú: Abszolút értem és megértem, amit mondasz. Ugyanakkor azt is gondolom, hogy hihetelenül sokszínű a paletta mai magyar szerzőkből, akiknek a stílusa nagyon széles skálán mozog. Csak éppen a legtöbben nem kapnak publicitást, így az emberek csak egy kis csoportot ismernek. Azt a szemléletmódot lenne érdemes már fiatalon "belenevelni" az emberekbe, hogy legyenek kíváncsiak, fedezzenek fel, keressenek, és ne adják fel, ha az első kettő vagy akár öt nem tetszik nekik. Meg egyáltalán: vegyenek a kezükbe többször könyvet.
Ettől függetlenül természetesen nem szeretném lebecsülni a külföldi szerzőket sem, nyilván valaki nem attól lesz jó, hogy magyar :)
Sziget Ágnes 2018.07.13 11:47:15
@Terézágyú: Nem adta fel :)
Gondoltad volna, hogy másodpercenként 160.000 műanyag szatyrot használnak el a világon? Ijesztő szám. Ennél már csak az ijesztőbb, hogy ennek milyen hatása van a környezetünkre és hosszútávon ránk is. Rövid áttekintés és néhány tipp, hogy mit csinálhatunk másként...
YDEA Cannes igazi arca - I. rész, 2017.05.29 23:27:36
Idén márciusban, nem sokkal a születésnapom előtt derült ki, hogy eltölthetek egy hetet a világ talán legismertebb és legrangosabb filmfesztiválján Cannes-ban. Mindeddig - a legtöbb emberhez hasonlóan - csak annyit tudtam az eseményről, amit a médiában láttam. Hírességek, partyk, yachtok, Vajna…..
Egészen fél évvel ezelőttig igazi kampányszerű sportoló voltam. Volt, hogy nagyon beindultam, és félmaratonokat futottam, aztán egy évig fel sem keltem a kanapéról. Fél éve vált az életem szerves részévé a sport, mikor rájöttem, hogy a saját életemet könnyítem meg, ha nem hektikusan foglalkozom az…..
YDEA I’m every “womans"? 2017.01.29 11:50:38
A mögöttem álló borzasztóan pörgős időszak után az első nyugodt szombatomat töltöttem, és már éppen azt gondoltam, hogy időben lefekszem, és kipihenem magam, mikor egy videót kaptam egy ismerősömtől.Mikor megnéztem, az első döbbenet után ezer személyes és társadalmi kérdés és rengeteg…..
Az első lakás megvásárlása olyan lépés, ami mindannyiunk életében meghatározó. Izgalmas, mindent megváltoztató, de nem könnyű. Én idén belevágtam, és 2017-et már a saját otthonomban köszönthetem. Persze idáig eljutni nem volt habostorta, rengeteg nehézséggel, kihívással kellett megküzdenem, szóval…..
Kissé kétkedve fogadtam, mikor meghallottam, hogy gyerekekkel közösen indul újra a Sztárban sztár. Megértem persze, hogy a TV2 nehezen engedi el az elmúlt évek talán legsikeresebb saját készítésű műsorát, és szeretne lehúzni róla még egy bőrt, azonban ezzel egyben veszélyes játékot is játszanak,…..
YDEA Mini cuteness 2016.11.02 15:00:32
Azok közé a lányok közé tartozom, akiknek akkor sem lesz Amal Clooney lábuk, ha soha többé nem esznek, és napi 2 órát edzenek, ezért az év legnagyobb részében nem is vagyok egy szoknyás csajszi. Viszont, mikor a hőmérő higanyszála elkezd lefelé kúszni, én is elkezdem dörzsölgetni a tenyerem, hiszen…..
YDEA Amire csak egy kutya képes 2016.10.11 21:46:41
A Határ út metrómegállójának aluljárója nem egy vidám hely. Én már csak tudom: fél éve minden reggel összeszorul a gyomrom, mikor áthaladok rajta munkába menet. Földön fekvő, lépcsőn ülő, otthonukat és reményüket vesztett embereket látok, akik közül a legtöbben már rég feladták, és…..
YDEA Cyprus Subjective 2016.10.11 11:30:37
Az idei évem talán minden eddiginél húzósabbra sikeredett. Új munka, rengeteg ötlet, terv és persze kiadós adag szórakozás. Éppen ezért egészen mostanáig nem sikerült szabadságra mennem, nyáron is kimaradt a szokásos semmittevős, napozós nyaralás. Éppen ezért most ősszel egy olyan helyet kerestem,…..
Nem olyan régen a Triumph új, Amourette kollekciójának premierjén jártunk, és nyugodt szívvel mondhatom, hogy egy olyan eseményen vettem részt, ahol többet kaptam, mint amit vártam. És ezt most nem finom falatokra és a pezsgőre értettem :) ..
YDEA Opposites attract 2016.09.20 11:26:53
Idén az YDEA is megméreti magát a Marie Claire által meghirdetett street style outfitek versenyén.Ebben az évben egy izgalmas randi szettet kellett összeállítani, mutatjuk hát, milyen is az YDEÁlis megoldás..
YDEA Heels and Lace 2016.09.08 13:52:44
Nem lenne teljes a kép, ha harmadiknak nem hoztam volna egy olyan outfitet a klasszikus fekete nadrághoz, ami jól példázza, hogy milyen is az a szett, ami elsőre eszünkbe jut, ha erre a ruhadarabra gondolunk...
YDEA Classy vs Sporty 2016.09.06 15:22:41
A mai posztban egy újabb verziót hozok nektek arra, hogy a jól ismert, klasszikus fekete nadrágot, hogyan is lehet a megszokottól eltérően, most éppen sportosan viselni...
YDEA Black will be Black 2016.09.01 18:07:57
Anyukám mindig azt mondta, nagy baj nem lehet, ha van egy csinos fekete nadrágod. Mivel alapvetően farmeres típus vagyok, sokáig szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban, hiszen ki akar minden nap élére vasalt fekete nadrágban, magassarkúban és ingben parádézni. Mára azonban rájöttem, hogy neki igaza…..
YDEA A változás pszichológiája 2016.08.03 16:26:48
Valami tényleg lehet a levegőben. Bármerre nézek az ismerőseim körében, bárkivel találkozom, akit már régen láttam, ez a nyár mindenkinek a változásról szól. Van, akinek a saját döntése nyomán alakulnak át a dolgok az életében, és van, akivel a dolgok csak úgy megtörténnek. Érdekes azonban látni,…..
Bár nem vagyok foci rajongó, ez az EB tényleg fantasztikus volt. A legtöbb magyarral együtt én is lelkesen szurkoltam a csapatunknak, és magamat a meccsbe teljesen beleélve elhittem, hogy tényleg Európa legjobbjai között lehetünk. Aztán jött a félidő - és vele a kijózanító valóság – amikor is ezt a…..
YDEA A nagy próbafülke - körkép 2016.06.30 14:03:34
A következő poszt témája nem nyugszik egy Harvard Business Review kutatáson sem. Nem reflektál sem a Brexitre, sem az isztambuli terrortámadásra, de még a fesztivál szezon legtrendibb darabjaira sem. Mégis egy olyan témát ölel fel, ami sok nőtársamat tartja lázban a szezonális leértékelések, a…..