Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BobAlice

0 bejegyzést írt és 277 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deres   Csúsztam. Ismét. Nem szóltam előre, mert minden nap volt egy olyan, háromórás ablak, amikor majdnem leülhettem, aztán meg nem. Kedd reggelre terveztem, vasárnap lett belőle. Sajnálom, és frusztrál, megértem, aki kurvaanyázik, de előre szólok, a jövő hetit csütörtök előtt tuti nem tudom…..
BobAlice 2019.05.12 14:05:03
@Cérnahuszár: Ez a képeken nem nagyon látszik, de a sebességen akkor sem segít. Ugye ebben a mesevilágban elfogadhatjuk, hogy van gravitáció és közegellenállás, tehát a felfelé lőtt cucc veszít a sebességéből, majd leesik. Na most akármilyen erősen lövök ki valamit, az messze fent csak nagyon picit üt ebből kifolyóan. Tehát ha koherens sztorit akarunk akkor legyen valami magic, és akkor azzal meg van magyarázva a hülyeség is, de erre sem vették a fáradtságot.
Your browser does not support iframes. Pontosabban honfoglalás ÉS szabadságharc. Aznap. Amikor kiűzték a törököket. 1939-ben. Kossuth Lajos vezetésével. De Arany János is nagy hős volt. Miattuk van a Nemzeti Vágta.  Észbontók, Viasat3, március 25, 18:00 duplarésszel...
Kigyűjtöttem az Állami Számvevőszék decemberben nyilvánosságra hozott jelentéseit. Az eredmény igen tanulságos. Egyhavi elemzés után is felmerül a kérdés, hogy vajon miért jön mindenki szemben az autópályán az ÁSZ-szal? Mindenki szabálytalanul gazdálkodik ebben az országban, vagy az ÁSZ ellenőrzési…..
BobAlice 2019.02.10 01:39:28
@szepipiktor: Jó, de már rég nem ÁSZ, hanem PÁSZ (Pártállami Számvevőszék). Volt már ilyen 90 előtt, örülhetsz.
BobAlice 2019.02.10 01:49:19
@Válasszunk: Jó lehet egy olyan hivatalnak az irányítása, amelynek senki nem áll módjában ellenőrizni az állításait még jogi úton sem. Majd akkor is így bólogass, ha a pártállami bürokrácia téged ugráltat.
Az LMP két társelnöke közleményben ment neki az Állami Számvevőszéknek, mely szerintük már nem független intézmény, hanem a Fidesz bosszúhadjáratának eszköze. A rezsim az ÁSZ felhasználásával szólt és szól bele a pártok versenyébe, és az újabb támadásokkal bizonyította, hogy mire számíthat…..
BobAlice 2019.02.03 14:01:22
@N. Barbie: Pártállami Számvevőszék. Mit várunk tőlük?
Indul a szocialisták rendezte főpolgármesteri előválasztási bohózat! És Indul Karácsony Gergely, korábbi MSZP-P-s miniszterelnök-jelölt, zuglói polgármester. Hát izgultunk rendesen, Karácsony Gergely indulását sokáig lebegtették. Fene tudja miért. Kérette magát, vagy esetleg erre is csak hagyta…..
  (arra gondoltam, hogy az év utolsó posztja ne egy  tádzsik szotyilovagról szóljon, hanem valami érdekesről, ünnepelvén, hogy megvan a húszmilliomodik letöltés a Vincenten, whatever "húszmillió letöltés" means...)   Néhány éve már írtam a skálafüggetlen hálózatokról, leginkább arról a sokak által…..
BobAlice 2018.12.30 16:40:49
@fortin2: Nem tudom, honnan veszed, hogy szent-grálként van tálalva a hálózatelmélet. A hype nem Barabásinak köszönhető, hanem annak, hogy egyre több olyan real-life probléma van különböző tudományterületeken, amit csak így lehet megfogni. Illetve hogy a nagy it vállalatok (google, facebook) nagyon érdeklődnek a terület iránt.
A villanásokban leírt predikciókhoz te adtál egy szociológiai magyarázatot, Barabási pedig egy statisztikait. Viszont az intézményesülés nem éppen egy kvantitatív magyarázat. Nincs ok szembeállítani ezeket.
BobAlice 2018.12.30 20:13:36
@jotunder: Maradjunk akkor ennél a gráfnál: Elvágunk minden élt, ami 1000-nél nagyobb fokszámú csúcsokhoz tartozik. Ezt a küszöböt mekkora gráfméretnél húznád meg? Ráadásul tekintve, hogy ugye skálafüggetlen hálózatról van szó és a legtöbb él a kevés kiválasztott csúcsra korlátozódik - hiába kevés azoknak a csúcsoknak száma, valószínűleg nagyon sok él lesz elnyiszálva. Mindenesetre jó kis feladat.
Sokszor együnk keveset...?   Ez a feltevés újra és újra előkerül, mind sportolók, mind különböző étkezéssel foglalkozó vállalkozások, kiegészítőgyártók, személyi edzők, stb. részéről, mint valami olyan kőbe vésett igazság, ami nélkül elképzelhetetlen bármiféle egészséges táplálkozás, vagy…..
A Figyelő valahogy megszerezte és nyilvánosságra hozta Volner Jánosnak a Jobbik választókerületi elnökei felé címzett, zárt terjesztésre szánt levelét. A levélben a Jobbik alelnöke, élesen bírálja a pártvezetést, mert az szorosabbra vonná az együttműködést a szerinte liberális és gyakorlatilag…..
Már viszonylag kevés pénzből is lehet egy viszonylag erős telefonod...
A két meleg oroszlántól Noé bárkáján kezdve a tükörplafonos WC-ig ezek az igen vicces hibák mutatják, hogy milyen fontos a jó tervező, akiknek igenis nehéz munkájuk van. Ezek a képek a „Crappy Designs” alredditről (Reddit.com) származnak. ami bemutat mindenféle tervezési hibát, megmutatva hogy…..
Biztosan hallottad már azt, hogy bármit lehet fogyasztani, csak mértékletesen. Nos, még ha van is benne igazság, azért akadnak ételek, melyeket egyszerűbb elkerülni. ..
Alimento Banán 2018.04.06 19:19:16
A banán az egyik legnépszerűbb déligyümölcs, meg is lepődtem volna, ha nem kerül elő a világháló mélyéről egy írás, mely szerint a banán mindent (is) gyógyít. Egy kis gyűjtemény következik arról, mire (nem) jó a banán...
Az tény, hogy a Tinder amellett, hogy az egyik legnépszerűbb randiapp, még a társkeresést is sikerült megváltoztatnia. Az igazi kérdés csak az, hogy ez a változás igazából jó-e a társkeresőknek vagy sem!..
BobAlice 2018.04.04 11:19:40
@devadel: Ezek szerint a használók túlnyomó többsége is félreérti. Az újságok valóban hookup alkalmazásként számoltak be róla, sok férfi is ezzel a reménnyel használja, de a nők jellemzően nem. Ha nem hiszed, próbáld ki.
"Ma egy új szerzőt köszönthetünk "hem" személyében. A történelmi témájú blogolást illetően  sem kezdő (tortenelmierdekessegek.blog.hu), és mondjuk úgy, hogy a húszas évein már túl van ;)" - Jtom 1942 egy hideg napjának reggelén légvédelmi szirénák és fegyverropogás hangjára ébredtek a kanadai…..
A képlet egyszerű, nagy súly kell az erőhöz és nagy terjedelem (volumen) az izomtömeg növeléséhez. A klasszikus iskolák így tanítják. De tényleg ennyire egyszerű és egyértelmű ez, és egyáltalán mi az, hogy nagy? Most utóbbi, azaz az izomtömeg növeléshez szükséges…..
BobAlice 2018.03.13 15:24:44
@Brix: Ha 4 gyakorlatot csinálsz mindenre, az hogy fér bele egy hétbe pihenőnapokkal, főleg, ha még aerob napokat is akarsz tartani? 2 órás edzéseknek van értelme? Túledzeni is lehet az izmokat. (Az átlagemberből induljunk ki, ha lehet, nem a profi testépítőkből.)
Van nehezebb dolog egy kultsorozat feltámasztásánál, hogyne lenne, sőt, hálátlanabb is, de ha a szórakoztatóiparnál maradunk, akkor az amatőr késnyelésen és a női szereplőkkel újraforgatott filmklasszikusokon kívül nem tudok nagyobb szopást elképzelni. Mert mindegy de tényleg, MINDEGY mit csinálsz,…..
BobAlice 2018.02.28 12:06:20
@Indriq: Attól még, hogy sok b-kategóriás sci-fi felhasználja az alternatív univerzum-panelt, még elcsépelt a dolog. Kétlem, hogy azért csinálnák, mert a sci-fi rajongók ezt szeretik, inkább a fantázia hiánya szüli ezeket. Vannak sci-fik, amelyekben jól feldolgozzák az elméletet, és vannak az ezek a gagyik, ahol csak belerakják, hogy kitöltsék a sztorit valamivel, ami szokott lenni a sci-fikben.
Imádok guggolni. Valószínűleg emiatt is foglalkozok sokat az írásaimban a gyakorlatok királyával. Ilyenkor aztán rögtön megkapom kommentben, hogy nem szabad szabályosan, mélyen guggolni, mert az ízületek, jaj. A másik, amit szívesen hangoztatok, az a nagy súlyok alkalmazása.…..
BobAlice 2018.02.27 10:44:58
@Brix: Mi a baj a Hack-géppel?
A fegyvertartás és –viselés Magyarországon nem egy forró téma. Nem tartom valószínűnek, hogy (hatalmas társadalmi, politikai változások nélkül) valaha is komoly politikai kérdésként merüljön fel hazánkban. Még akkor sem, ha a Fidesz-KDNP kormány az elmúlt évben lőtér nyitási programot jelentett be,…..
A Stop-Soros törvény által bevezetni tervezett korlátozások  sértik a szerveződés szabadságát és nem lehetnek szükségesek egy demokratikus társadalomban, s nem összeegyeztethetőek a nemzetközi emberi jogi elvárásokkal – fogalmaz az Európa Tanács emberi jogi biztosának ma közzétett közleménye az…..
BobAlice 2018.02.16 11:04:19
@haXXor: Több orosz ügynök van az országban, mint soroslibsi.
  Kövér László házelnök nem csak arról beszélt az általunk nyilvánosságra hozott 2017 januárjában készült felvételen, hogy a Fidesz bűvészkedett a választási körzetek átszabásával, de azt is elismerte, hogy a kormány által összegründolt közmédia meg sem próbál megfelelni a kiegyensúlyozott…..
BobAlice 2018.02.16 11:00:50
@Jakab.gipsz: Az aztán baromi keresztény dolog a részedről, amikor a Veronai buszbaleset áldozatait zaklatod, és autistákat gyalázol.
Jó pár évvel ezelőtt a kutyatámadások elég felkapott témának számítottak a médiában. Manapság már csak az igazán extrém esetek nyernek széles nyilvánosságot. Megkopott az ilyen esetek hírértéke. Viszont ettől még szó sincs arról, hogy a kutyatámadások száma visszaesett volna...
BobAlice 2018.02.15 15:37:18
@martineden:
"Ha a tamadasok alapjan tiltananak be kutyafajtakat, akkor a Nemet juhaszkutya lenne az elso aldozat, mert ok kovetik el a legtobb tamadast."

Esetleg a kommentelés előtt megnézhetted volna a behivatkozott linket, ahol mutatják, milyen kutyafajták követik el a legtöbb támadást. Olvass, mielőtt kommentelsz.
BobAlice 2018.02.15 15:57:09
@martineden: Statisztikákra keresve mindenhol a pitbull jön ki első helyen. Igazad lehet a nyers adatokra vonatkozóan, de a fajták gyakoriságára normalizálva sajnos ez a kép megállja a helyét.

Én megértem a ragaszkodásod a fajtához, viszont azt gondolom, hogy a felelős állattartás jelentőségét is alábecsülöd akkor, ha nem ismered el, hogy bizonyos fajták tartása nagyobb felelősséggel jár. Nem a pittbull fajtát véded, ha kutya imázsát akarod védeni mindenáron. Igenis hangsúlyozni kell, hogy az a kutya nem való akárkinek.
Az üzleti életben eltöltött éveim alatt rengeteg emberrel tárgyaltam sok-sok iparágból. Hol született megállapodás, hol nem. És bizony a megkötött üzletekből nem mindig lett virágzó együttműködés: számtalan nemfizetés, behajtás vagy akár per is lett a vége egy-egy gyömölcsözően induló üzleti…..
BobAlice 2018.02.12 11:48:09
@erol: Csomó mindenről: védelmi pénzről, csempészáruról, közbeszerzésekről.
Autizmus. Aki nem tudja segítek: az autik akik az érzelmekkel – és azok felismerésével – nagyon hadilábon állnak, a kifejezéseket szó szerint veszik, csak, hogy két példát említsek.  Felmentésre sokszor semmiből nincs szükségük, hiszen a kifejezések szó szerinti értelmezése, a szociális területen…..
BobAlice 2018.01.31 10:18:43
@Jakab.gipsz: Korábban a veronai buszbaleset áldozatait zaklattad, most pedig az autistákat gyalázod. Hozod a színvonalat ember. Az is tökéletesen passzol az értelmi színvonaladhoz, amit Einsteinről írtál.