Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mani_feszt

12 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elérkeztünk az első évad kétrészes záró epizódjához, amelyben nagy kihívás elé került egyszerre mind a Bárka népsége, mind a radioaktív bolygóra leküldött fiatalság. Dzsaaha épp nagybeszédet tart a Bárka túlélőinek, miszerint 51 órájuk van elrendezni mindent, a…..
Kerek erdő közepén, Szössz figyeli az erdőt, Bé csatlakozik hozzá. Két napja semmi mozgás nincs a földiek részéről, holott borítékolható a közelgő támadás. A bárkáról napok óta nincs hír, talán elfogyott a  levegőjük, és ennyi volt, senki nem fogja őket megmenteni. Az…..
Az első évad vége felé hármas fokozatba kapcsolt a történet, Szössz áll a becsapódott romhalmaz közepén, és a táborból rögtönzött csapattal (Bé, Révön, Finn + pár fegyveres) keresnek maradványokat a becsapódó űrhajó maradványaival. Közben a diskurzus tárgya a múlt…..
A földi táborban mindenki teszi a dolgát, miközben Dzsaaha kancellár szavai szállnak az őszi szélben, kihangosítva az egész táborban, és a közelgő Egység Napjának ünneplésére készül az égi népség. A legfontosabb bejelenteni való az, hogy a „fjúcsör függetlenség…..
A Föld élhető. Az emberiség hazatér. Visszhangzanak a fejünkben Dzsaaha kancellár mondatai, miközben a megkínzott és elnyűtt Morcit nézzük a földi hadiszálláson, ahogy Bé elmélkedik rajta, és nem engedi, hogy a 10/B-ből bárki is megölje a földit. Dzsaaha és a teljes Bárka…..
Hurrikán tört rá a hegyekre és az erdőkre, ami nem kíméli a 10/B táborhelyét sem. Szössz áll az űrhajó bejáratánál, minden lelki erejét összeszedi, hogy érdemben tudjon segíteni a sérült Finnek. Révön mindeközben próbálja rádión elérni a Bárkát, de viharban nem olyan…..
Ez a rész Bellamy Bé múltjának részleteivel átitatva mutatja be a 10/B túlélésért folytatott harcát. A kis ötéves forma Bé beszélget a szülési fájdalmakkal küzdő édesanyjával arról, hogy miért is nem lehet legálisan testvére a Bárkán, és aki megszegi a…..
Szössz és Finn fekszenek valahol a bunkerben, pihengetnek úgy, mintha csak az előző esti sztárok sztárbabújós műsora ütötte volna ki őket. Szössz beismeri Finnek, hogy első perctől kezdve rá volt gerjedve, szüksége volt rá. Finn pedig csak a földi hancúrozást akarta tesztelni…..
Szössz épp KF Wells sírjánál térdel és gyászolja elhunyt barátját, amikor Huckleberry megjelenik, és megpróbálja felvidítani egy elcsórt grafitceruzával. Szössz művészeti szakos volt a Bárkán, lelkizik egyet a grafitcerkával, majd kitalálja a legjobb szórakozást amit tehet.…..
Mani_feszt 2015.12.10 14:24:06
@teszt123456789: jogos az észrevétel, elgépeltem :) be is durrantottam egy karót magamnak gépírásból a naplóba ;)
Earth skills –> Earth kills: csodálatos szójáték, nevettem is egy jót rajta, humorfaktor okés. Indulás a Bárkára, és itt szeretném megjegyezni, hogy egészen korrekt képi megjelenítést dolgoztak ki az alkotók a Föld körül keringő Bárka képeiről, nagyon szép a háttérben…..
Mani_feszt 2015.12.10 14:25:09
Az első epizód langyos bemelegítése, a landolás a radioaktív Föld felszínén valahol a Yellowstone parkban Maci Lacinál, és egy dárdás cliffhanger után a második rész rögvest egy rövid hogyvolttal kezdődik (ahogy a többi részben is meglesz az előző részek tartalmából).…..
A posztapokaliptikus young-adult sci-fi műfaj lassan külön kategóriát képvisel a tudományosfantasztikus műfaj berkein belül, különösen, ha az könyv formájában is megjelent már korábban. Így volt ez az Éhezők viadala franchise, a Beavatott sorozat, vagy épp az…..