Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sport Navigátor

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bármelyik felvilágosult erőnléti edző, csapat vezető, vagy gyógytornász tisztában van azzal a ténnyel, hogy a multisport szemlélet sokkal hatékonyabb a korai sportképzésben a monosport szemléltetnél.  Ezt erősíti meg Zsiga Gyula Bajnokok Ligája győztes kézilabda mesteredző is: "Mert hiszen az…..
Bizonyára mindannyian láttunk már aranyásót! És biztos vagyok benne, hogy nem csak filmen, hanem élőben, munka közben is. Az aranyásók szisztematikusan, kőkeményen dolgoznak hóban-fagyban, esőben-napsütésben, hegyoldalakat bontanak le, folyómedreket ásnak fel, de csak egy dologra koncentrálnak,…..
Ha csak arra gondolunk, hogy az amerikai futball tengerentúli ünnepét, az 50. Super Bowl-t közel 200.000 hazai rajongó követte a televízióban élőben idén februárban, akkor kijelenthetjük, hogy a tradicionális amerikai csapatsportok térhódítása már hazánkban is tetten érhető. Összeállításunkban…..
Jó áron nyári sport tábor Budapesten? Itt a megoldás! Miért csak egy sportágat ismerjen meg a gyerek, ha a Sport Navigátor nyári élménysport táboraiban legalább nyolc különböző sportágat próbálhat ki szakképzett instruktorok segítségével, biztonságos környezetben, napi háromszori étkezéssel és…..
A hazai felmérések szerint a gyermekek több édességet, cukros üdítőt, kevesebb tejet/tejterméket, zöldséget, gyümölcsöt, halat esznek, mint javasolt lenne. Tapasztalataim szerint nincs ez másképp a sportoló gyermekeknél sem. – Zentai Andrea, dietetikus cikke Mivel ők – ideális esetben – „…..
Sport Navigátor Motiváció 2016.04.08 13:45:14
Legutóbbi, Medicina Egészségpénztárral közösen szervezett online tanácsadói sorozatunkban érkezett egy gyereke motiválásával kapcsolatban tanácstalan szülőtől egy nagyon jó kérdés. Íme: "A fiam kézilabdázik (14 éves) látom benne a tehetséget, de úgy érzem, nem tesz meg mindent a sikerért. Nem…..
Az Egyesült Államokban a főiskolai sportolók 88%-a multisport képzésben vett részt a középiskolában, vagy azt megelőzően, azaz gyerekkorukban több sportág alapjait sajátították el.  A multisport képzésről és a trendekről már beszámoltunk a Multisport a világban bejegyzésünkben, most pedig…..
Motiváljunk másképp! Mert nem nyerőgépeket, hanem sportembereket képzünk! "Szeretem nézni, ahogy játszol!" (via BBC Cymru Wales) Közzétette: Sport Navigátor – 2016. március 3...
(Film)színház az egész világ és színész benne minden férfi és nő! Nemcsak gyakorolni szeretjük a kedvenc sportágainkat, hanem egy kényelmes kanapéból mazsolázni a filmtörténelem klasszikusaiból, vagy a legújabb kasszasikerekből. Neked melyik a best of? A lista szubjektív, kommentben várjuk a TE…..
Tudtad, hogy az Egyesült Államokban az évi 40.000.000 sportoló gyerek közel háromnegyede felhagy a sportolással, mielőtt eléri középiskolás kort? Érdekel 30.000 sportolni szerető gyerek véleménye?..
A reggeli napunk legfontosabb étkezése. Több szempontból is. Egyrészt, a vacsora és a reggeli ébredés között legalább 8-10 óra eltelik, mialatt szervezetünk sem folyadékhoz, sem ennivalóhoz nem jut. Azt gondolnánk, hogy nincs is szükségünk az éjszaka folyamán energiára, hiszen alvás közben úgysem…..
A Sport Navigátor Programban élménysport képzéseket kínálunk az 1-5. osztályos korosztály számára, multisport formában. Legalább 15 különböző sportág alapjait tanítjuk meg a labdajátékoktól az egyéni sportágakig, így a legszélesebb mozgás koordinációs képzést biztosítjuk. 2016-ban újrakezdjük…..
Decemberben egy új online élő videós és chat tanácsadó sorozatot indítottunk partnerünkkel, a Medicina Egészségpénztárral. Decemberi témánk és fő kérdésünk: Hogyan táplálkozzunk egészségesen és iktassuk be a rendszeres mozgást a karácsonyi ünnepek…..
A mai napon a SYMA csarnokban megtartották az év egyik legjobban várt konferenciáját az utánpótlás sport témakörében. Beszámolónkban kiemelten foglalkozunk Zsiga Gyula vb 3., BL-, EHF és európai Szuper-kupa győztes, 2x-es magyar bajnok kézilabda edző előadásával az…..
A tehetséges gyerekről szóló posztunkban részletesen foglalkoztunk a tehetséges fiatal sportoló témakörével, a tévhitekről és a szülői elvárásokról. A következőkben bemutatunk 10+1 olyan amatőr/profi sportolót, akiknek az életútjai eltérnek a megszokottól, vagy azért,…..
December 1-jén a a SYMA Rendezvényközpont C-csarnokának Sydney-termében (1146 Budapest, Dózsa György út 1.) immár ötödször az Utanpotlassport.hu szervezésében: interaktív, praktikus tanácsokkal, ötletekkel szolgáló konferencia a Decathlon és a Magyar Olimpiai Bizottság…..
Sport Navigátor Élménypedagógia 2015.11.23 13:02:11
2015. november 21-én az Understand and Prevent Violence among Youth (Az erőszak megértése és megelőzése a fiatalok körében - UVIAYOUTH) Európai Uniós projektből finanszírozott projekt zárókonferenciáján vettünk rész, ahol Váczi Zoltán trénerünk is tartott élménypedagógiai…..
Gyakran felvetődik a fontos kérdés, hogy mikor derül ki egy fiatal sportolóról, hogy tehetséges? Mit jelent egyáltalán a tehetség fogalma? Milyen típusú gyerekekből válnak eredményes sportolók? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat. Tény, hogy sportolásra általában alkalmassá kell válni már…..
A Sportágválasztási dilemmák bejegyzésünkben már olvashattatok a 6-10 éves korosztályra leginkább jellemző sportágválasztási folyamatokról, valamint bemutattuk a sportágválasztási tanácsadás elemeit, és kitértünk a multisport képzések fontosságára…..
Szülőként ki nem álmodozott már arról, hogy pár év múlva az ő fia/lánya olimpiai úszó/vízilabda bajnok lesz, válogatott futballista, körülrajongott sportsztár, akinek nincs egzisztenciális problémája és az egészséges életmód nagykövete lesz élete végéig. E mögött a fent vázolt teljesítmények mögött…..
Hétfőn a budapesti Patrona Hungariae Iskolaközpontban jártunk, ahol az iskola 20 éves alapításának jubileumi rendezvényében segédkeztünk egy élménypedagógiai képzéseket kínáló partnerünknek, a Katalizátor Programnak. 350 általános iskolás gyerek, három órás zseton…..
Sokszor találkozhatunk ebben a korosztályban azzal a problémával, hogy két edzés között, vagy éppen edzés közben olyan érzelmi hatások érik a gyerekeket, amit nekünk, ifjúsággal foglalkozó szakembereknek (nevelő, pedagógus, edző, stb.) orvosolnunk kell. A korosztály…..
Sport Navigátor Bemutatkozunk 2015.11.17 08:50:34
Rajna András - Sport Navigátor ötletgazda, ügyvezető igazgató, olimpiai ezüstérmes kajakozó (1996 Atlanta) Küldetésünk és személyes célom: mindenki sportoljon! És hogy miért?  ...mert nincs még egy olyan tevékenység, ami annyi pozitív hatással van az ember életére, mint…..