Regisztráció Blogot indítok
Adatok
WebJogász

28 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fenti kérdés sokakban felmerül, amikor honlapjukon, blogjukon képeket, híreket osztanak meg. A legtöbben erre azt válaszolják, hogy ha nyilvánosságra hozták a képeket, akkor miért ne lehetne őket szabadon átvenni? Az Instagram szolgáltatásának felhasználási feltételei – melyet valljuk be, sokunk…..
Valamennyi vállalkozás életében az online tartalommarketing egyik fontos eleme a megfelelő mennyiségű és minőségű tartalom előállítása és online megjelentetése, amely hatékony eszköz a cég ismertségének növelésére.  Sok esetben azonban időigényes feladat a megfelelő tartalom előállítása, ráadásul…..
Az elmúlt hónapokban nem telt el úgy nap, hogy valamilyen hír ne jelent volna meg az Európai Unió új adatvédelmi rendeletéről. A legtöbb megjelenés, akár jogi, akár üzleti oldalról is született, elsősorban arról próbálja meggyőzni a közönségét, hogy olyan nagy horderejű újdonságok és változások…..
A nyílt forráskódú szoftverekkel kapcsolatban rengeteg tévhit tartja magát, amelyet nem csak a laikusok, hanem a szoftverfejlesztői közösség is részben oszt. Összeszedtük a legfontosabb dezinformációkat és megpróbáljuk őket eloszlatni. ..
Az Európai Unió Bírósága 2016. szeptember elején meghozott döntésével tovább árnyalta a „nyilvánossághoz közvetítés” fogalmát az internet világában. A kihirdetett C-160/15. számú GS Media ítélet az internetes böngészés egyik legfontosabb eszközét, az úgy nevezett hiperhivatkozások megítélését…..
Az online marketing fontos részét képezik a videók, amelyekkel a vállalkozások saját termékeiket, szolgáltatásaikat népszerűsíthetik az interneten, egyszerre rengeteg embert elérve ezzel. Az online marketinggel ugyanaz a tartalom sokkal költséghatékonyabban juttatható el tömegekhez, mint például egy…..
Az Amerikai Olimpiai Bizottság legújabb közleménye miatt érdemes újragondolniuk a marketing stratégiájukat azoknak a cégeknek, akik reklámtevékenységükben az olimpiai játékokra is számítottak...
Az Európai Bizottság 2015. és 2016. évre vonatkozó jelmondata is lehetne a fenti cím, mivel a Bizottság 2015 májusában meghirdetett Digitális Belső Piaci Stratégiájának részeként 2015. december 9-én két új javaslatot is bemutatott az online piactéren vásárló fogyasztók jobb védelme és az online…..
A vásárlók megfogásához már nem elegendő egy statikus honlap, interaktív, vizuális élményt nyújtó webáruházakra van szükség, amelyekhez a dinamikusan változó tartalmat napi szinten kell generálni. Mindezek miatt ma már elképzelhetetlen egy magára valamit is adó webáruház vagy céges honlap képek,…..
2016. június 23-án az Egyesült Királyság arra szavazott, hogy lépjen ki az ország az Európai Unióból. Az EU elhagyásának lehetséges következményeit sokan sok szempontból vizsgálták a szavazást követő napokban, a kilépésnek a gazdaság mindegyik ágára, szegmensére jelentős hatása lesz. Igaz ez a…..
WebJogász 2016.07.11 09:46:40
@BiG74 Bodri: Köszönjük!
A Kúria a Pfv.IV.20.133/2016. számú, fájlcseréléssel, filmletöltéssel kapcsolatos szerzői jogi perben hozott jogerős ítéletében pontot tett egy régóta húzódó vitára: kiadhatják-e az internetszolgáltatók a fájlcserélők, tipikusan a torrentezők nevét és személyes adatait?..
Az online promóciók elengedhetetlenek a vállalkozások, különösen az Y vagy Z generációnak szolgáltatásokat, termékeket nyújtó cégek marketing stratégiájában. Az online promócióknak számos fajtája létezik, míg a 2000-es évek elején inkább a hűség és pontgyűjtő promóciók voltak a népszerűek, addig a…..
Az online kereskedelembe bekapcsolódó kis- és középvállalkozások (KKV), startup-ok működésük elején általában szembesülnek azzal a problémával, hogy az amúgy is szűkös induló tőkéből hogyan gazdálkodják ki a jogszabályok által megkövetelt jogi dokumentumok, mint például általános szerződési…..
Sok internetes szolgáltató portálján elérhető a kommentelés, fórumozás lehetősége a portált olvasó, általában regisztrált felhasználók számára, hogy véleményüket kifejtsék akár a portállal, akár a szolgáltatásokkal kapcsolatban. Bármilyen webáruház vagy online szolgáltató legyen is, az azon…..
Nyereményjáték szervezése bevett marketing eszköz egy online szolgáltatás használóinak növelésére, új felhasználók szerzésére, illetve inaktív felhasználók ösztönzésére. Az online promócióknak azonban számos jogszabályi feltételnek kell megfelelniük, mint például a fogyasztóvédelmi szabályok,…..
A Jolly és Kis Grófó közös előadásában nagy karriert befutott No Roxa Áj című sláger szerzői jogi perében a Fővárosi Törvényszék hétfőn hozott elsőfokú részítéletet. A Sár és Társai Ügyvédi Iroda partner ügyvédje, dr. Horváth Katalin által képviselt Dirnberger Tímea, művésznevén Kamy és Tarcsi…..
Az elmúlt időszakban elterjedt gyakorlat szerint főleg külföldi cégek kéretlen díjfizetési felszólításokat küldenek közvetlenül védjegyjogosultaknak, olyan látszatot keltve, mintha hivatalos számláról lenne szó. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) is igen részletesen foglalkozik a…..
Gyakorlati problémák alapján készült, közel 20 oldalas szakmai anyag, mely most ingyen letölthető! Valódi kérdések - valódi válaszok! Kattintson:..
Pontosan mit is jelent az, hogy eDM? Az eDM elektronikus direkt marketing anyagok küldése, és a hazai E-kereskedelemről szóló törvény és a Reklámtörvény szerint ennek minősül bármely olyan hirdetés, amelyet e-mail vagy privát közösségi média fiókon keresztül egyenesen az Ügyfél elektronikus címére…..
Angliában a minap született Legfelsőbb Bírósági döntés elutasította a The London Taxi Company nevű cég Frazer-Nash Research vállalattal szemben bitorlás miatt előterjesztett keresetét, és egyben törlésre került a The London Taxi Company 3 dimenziós védjegye is. Ez oltalmazta mostanáig a híres…..
A védjegybejelentések árujegyzékében a ruházatot és merchandising tevékenységet jelölték meg, így feltehető, hogy a család a méltán hírhedt El Chapo név hasznosításából is üzletet akart csinálni. A mexikói Szellemi Tulajdon Intézet végül azért tagadta meg ezen védjegyek lajstromozását, mert a…..
A 2015. év mozgalmas volt, az adatvédelemről szóló jogszabály évközben is többször változott, az adatvédelmi hatóság pedig folytatta ellenőrzési tevékenységét, és számos ügyben fontos, a webáruházak működését is befolyásoló határozatot hozott. Lássuk az adatvédelmi hatóság 2015. évi gyakorlatát,…..
Az internetről származó képek, fotók kereskedelmi, illetve magáncélú felhasználásával kapcsolatban sok tévhit él még mindig a köztudatban, annak ellenére, hogy a szerzői jogi tudatosság egyre inkább növekszik a felhasználókban is. Nem ritka az a kifogás, vagy némely esetben komoly tévhit, hogy „nem…..
A kezdeti stádiumban levő „startup”-ok már nem létezhetnek, illetve nem is igazán jöhetnek létre megfelelő online támogatottság nélkül. Ezt ma már mindenki készpénznek veszi és számos cikk is található az internet kusza rendszerének gondolkodóinak „tollából”, amelyek a…..
A legtöbb online szolgáltató még most sincs tisztában azzal, hogy milyen információkat köteles feltüntetni magáról a honlapján vagy webáruházában. Leggyakrabban csak egy e-mail címet, telefonszámot közöl az elérhetőségi adatai között, amely azonban nem felel meg a…..