Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Giggsy

0 bejegyzést írt és 663 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre ez sem kétséges többé...
Giggsy 2020.12.06 13:14:03
@shitgun: Mondod ezt a kizárólag Marvel produkcióknak szentelt oldalon...
Akkor csináljunk egy ütős kis feldolgozást! Hány, de hány zenekar kezdi ezzel a felkiáltással a karrierjét? Hogy aztán mennyire lesz átütő erejű a dal, és mekkora sikert érnek el vele, az már más kérdés. Gyakran nem is azért születnek meg ezek az átdolgozások, mert azokkal szeretnének a muzsikusok…..
Giggsy 2020.10.05 22:32:53
@Mr.Zoom: Az Alien Ant Farm-ot 26 éve alapították, a banda úgy 18-20 éve volt a csúcson, és a tagjai most egytől egyig negyvenesek (negyven közepe ráadásul, nem is az eleje), te nagyon zseni. A Smooth Criminal feldolgozásuk konkrétan 21 éves. Szóval akkor áruld már el kérlek, hogy az mitől "10 éves hülyegyerekeknek" szól. Nagyon tudna érdekelni. Csak mert hát ugyebár nemhogy nem tinik most, akik annak idején tomboltak rá bulikon, de még csak nem is huszonévesek, hanem harminc közepétől fölfelé... Konkrétan a "10 éves hülyegyerekek" szüleiről beszélünk most.
A dal maga többszörös platinalemezes, több országban is top-10 volt, és a mai napig nagyjából minden rockfeldolgozásokról szóló listán megemlítik. Szóval az lehet, hogy NEKED személy szerint nem jött be, de attól még igenis meghatározó feldolgozás. És nem, nem a tízéveseknek.

Na de persze miért is várnék más viselkedést egy sznob fasztól, aki szemmel láthatóan elkézelni sem tudja, hogy a 90-es évek közepe óta is létezik rockzene.
Giggsy 2020.10.06 22:04:17
@Mr.Zoom: "elfogadható, de nem osztom, sőt kinevetem" Jaaaa, de nem vagy sem bunkó, se magaslóról nem beszélsz... Már bocs, de elárulnád, hogy mégis mi teszi a te véleményed legitimebbé ebben a kérdésben, mint mondjuk azon hivatásos rock-metál újságírókét, akik viszont feltették a listájukra a Smooth Criminalt? Őszintén kíváncsi lennék rá, hogy mi teszi a Te véleményedet annyira megkérdőjelezhetetlenné, hogy feljogosítva érezd magad a veled egyet nem értők lehülyézésére.

Azt is kicsit érdekesnek érzem, hogy az Alien Ant Farm hülyegyerekeknek szólt, de az RHCP, meg Gun amik pontosan ugyanazt a réteget célozták, azok neeem. Tényleg érdekelne, hogy a Gun Word Up feldolgozása (ami egyébként vitán felül jó, nekem is tetszik) mitől felnőttesebb, érettebb, mint az Alien Ant Farm Smooth Criminalje. Ha már egyszer olyan rohadt nagy szakértő vagy, muszáj, hogy alá tudd ezt támasztani észérvekkel.

"Az pedig, hogy listám nótái mára feledésbe merültek éppen annak jogosságát igazolja, mivel ezek jó része rocktörténelmi klasszikus." A rocktörténelmi klasszikusok pont hogy nem szoktak feledésbe merülni. Vagy úgy általában véve akármilyen klasszikus. Pont az teszi őket törtélmi klasszikussá, hogy megkerülhetetlenek, amit jóval későbbi korosztályok is ismernek. Ehhez képest jösz itt például a Coronerrel meg Armored Saints-szel, amikre ma már a kutya sem emlékszik, és hozol egy When The Levee Breakset, amit szerintem a nagyon vérmes Led Zeppelin rajongókon kívül nem ismer senki. Közben pedig kihagyod minden idők egyik legtöbbet játszott rockfeldolgozását (a Smooth Criminal) sőt, lehülyézed azokat, akiknek tetszik. Kihagysz egy olyan zseniális feldolgozást, mint a Disturbed Sound of Silence-e. Kihagysz egy Knocking on Heavens Doort. Egy Marilyn Manson féle Sweet Dreamset. Említés szintjén sem hozol fel semmit a 2000-es évekből, pedig most is van egy rakás nagyonis igényes rock és metál zenekar. De ja, se lekezelő nem vagy, se sznob.

"Onnan indultam, hogy a feldolgozás jobb legyen mint az eredeti, és valódi átdolgozás legyen." Már ez is erősen vitatható sok esetben. Az egy dolog, hogy valami jó átdolgozás, de hogy jobb, mint az eredeti? Az már ízlés kérdése. Azért itt konkrétan egy Bob Dylan, meg David Bowie számot is felhozol, mint aminél egyértelműen jobb a feldolgozás... Az All Along The Watchtower mindkét verzióban nagyon ismert, és kizárólag zenei hovatartozástól függ, hogy kinek melyik ugrik be előbb. A Man Who Sold the World esetében pedig igazából szerintem kevesen vannak, akik nem Bowiera gondolnak, hanem a Nirvanara a cím hallatán.

"Nem értem, miért kommentelnek ide semmilyen kreativitást nem igénylő átiratokat?" És megint visszakanyarodtunk arra, hogy ami neked nem tetszik, az szar. Az ehhez hasonló "minden idők x legjobb valamilye" listák mindig szülnek egyet nem értéseket, de ezek normális emberek között kimerülnek abban, hogy "ennek rajta kellett volna lennie, annak meg nem". És rajtad kívül ilyesmiket is kommenteltek ide az emberek, te voltál az egyedüli, aki lehülyézett másokat, akik nem értettek egyet veled, aztán meg értetlenül álltál előtte, hogy mégis miért gondolnak téged faszparasztnak.
Több évnyi hű szolgálat után itt az ideje lecserélni a porszívót? Most választási tanácsokkal segítünk, hogy a számodra legjobb porszívót vidd haza!..
Giggsy 2020.09.15 22:46:24
@mad823: Forgófejes, mint pl az összes Vorwerk (újonnan drága, de 20 környékén lehet kapni 8-10 éveseket, amik még vagy 20 évig kiszolgálnak), de mondhatnám a Dysonokat, vagy úgy szinte bármelyik álló porszívót. És igenis sok köze van a fejnek a kialakításhoz, ugyanis én fekvő porszívóban még sosem láttam olyat, amelyiken forgó kefe volt. Még a hely sem szokott meglenni neki. Nem állítom, hogy egyáltalán nincs, de én még nem találkoztam vele. A fekvő porszívók általában sima, totál sztenderd csőben végződnek, amire a fejet kell húzni, míg a forgókefések ugyebár külön áramforrást is igényelnek.
Egy átlag 55nm-es lakás kitakarításához bőven elég egy 40ezres álló Electrolux. Abban igazat adok, hogy kicsi a porgyűjtője, és a filtert kell pucolni, ami macera, de nekünk volt régen hasonló árkategóriás fekvő Samsungunk is, ami mindenre jó volt, csak porszívózásra nem. Huzogatod a szőnyegen, és hiába szenved akkor sem tudja kiszedni a szőnyegszálak közül a koszt, a macskaszőrt meg még annyira sem. Utána lett Vorwerkünk, ami valószínűleg a porszívók non-plus ultrája, csak hát ezért cserébe mocsok drága is. Nem a minősége miatt váltunk meg tőle, hanem mert nekünk a panelba egyszerűen túl sok volt. Az atkaszívós funkciójára sem volt szükségünk, a hatalmas porzsákja sem volt nekünk nagy előny, ellenben egy morzsaporszívó kellett volna, és a kábellel vesződni sem volt kényelmes, így váltottunk. Mondom, panelba elég a kis, kombinált Electrolux, nagyobb házba viszont nem is gondolkodnék máson, mint a Vorwerk (nem újonnan, mert úgy botrányosan drága). Ami soha az életben nem jutna eszembe, az egy szutyok forgófej nélküli fekvő porszívó.
Giggsy 2020.09.16 01:23:33
@mad823: Fogalmam sincs miről beszélsz. Konkrétan egy Vorwerk a forgófejjel együtt is halkabb, mint akármelyik porszívó, amivel valaha találkoztam. Ami az Electroluxot illeti, semmi érzékelhető hangerőkülönbséget nem ad, mikor a morzsarész a nagy porszívóba van téve. Cserébe viszont mindent pillanatok alatt felszed.
Az sem igaz, hogy normál koszhoz felesleges a forgófej. Nyugodtan ki lehet próbálni, hogy egy erős, hagyományos porszívóval felporszívózod annyira alaposan a szőnyeget, hogy semmi látható kosz nem marad, aztán végig mész rajta még egyszer egy forgófejessel, aminek tiszta a tartálya, vagy friss a porzsákja. Garantálom, hogy egy rakás olyan port szed neked össze, aminek a létezéséről sem tudtál. Egyszerűen fizikailag képtelenség szimpla szívóerővel ellensúlyozni a forgókefék porfelverő erejét. Illetve ha nem is képtelenség, de egyrészt olyan erejű szívómotor kéne hozzá, ami a normál porszívóba nem fér bele, másrészt az olyan vákumot csinálni, ami jelentősen megnehezítené a porszívó tolását.
A hosszú macskaszőr igaz, hogy pillanatok alatt feltekeredik a forgófejre, de a működését nem akadályozza. Elég egyszer, a porszívózás végén leszedni. Ami nagyjából egy 30 másodperces folyamat. Miután kábé 3-4 perc alatt patyolattisztára porszívóztál vele egy szobát olyan mértékben, ami hagyományos, forgófej nélküli porszívóval 15-20 percig tartott volna.
A tízkilós álló porszívó dolog sem világos, hogy honnan a rossebből jött. Egy (az Electrolux-Dyson vonalhoz képest) robosztus Vorwerk Kobold, aminek akkora porzsákja van, hogy egy hónapig takarítod vele a lakást, 4 kiló. Mindennel együtt. Az igaz, hogy a szívófeje magasabb, és szélesebb, mint a hagyományos fej, így nagyon alacsony helyekre nem fér be. Szóval azt aláírom, hogy talán egy fokkal nehezebb vele manőverezni, de semmi olyasmi, ami komolyabb erőkifejtést igényelne bárkitől, aki nagyobb, mint egy 150 centis, 40 kilós nő. Egy hasonló elrendezésű Electrolux és Dyson esetében valahol a tízéves gyerek méretében húznám meg ezt a határt.
Az egyedüli jogos ellenérved a shaggy szőnyeg volt. Azon valóban használhatatlan a forgófejes. Ez kábé az egyedüli helyzet, ahol szőnyeg porszívózására a hagyományos megoldás jobb, mint a forgófejes.
Az elején leszögezem: imádom a videojátékokat. (A Blizzard játékaira pedig kvázi első szerelemként gondolok, hogy ez miért fontos, hamarosan kifejtem.) Gyerekkorom óta napi rendszerességgel játszom valamit. Én vagyok az a srác, akinek PC-je, valamint PlayStation és Nintendo Switch konzolja is van,…..
Giggsy 2019.10.15 22:52:25
Szerintem ez megint olyan, mint a Star Wars fanok hisztije, akik az Utolsó Jedik bemutatójánál még úgy voltak, hogy nem a legjobb rész, de legalább jobb, mint az előzménytrilógia, aztán pár hét alatt eljutottak odáig, hogy emberiség elleni bűncselekmény minden pillanata.
Lényegében azon kívül, hogy egy kicsit túlreagálta a dolgot (elég lett volna a díjmegvonás, meg egy rövidebb eltiltás) a Blizzard nem csinált semmi rosszatt. A játékszabályzatban kihirdette, hogy semmi politikai, vagy vallási kinyilatkoztatás nem történhet a rendezvény során. A gyerek mégsem tartotta ezt be. Pont. Totál egyszerű példa: vannak barátaid mindkét politikai oldalról. Tartasz egy házibulit, de hogy mindenki jól érezze magát, mindenkit megkérsz, hogy SEMMI politika. Mindenki betartja, amíg aztán az egyik seggfej el nem kezd O1G-zni, vagy sorosozni. Te voltál a seggfej, amiért egy mindenki számára megnyugtató neutrális környezetet próbáltál biztosítani, vagy az, aki visszaélt a vendégszereteddel, elment a bulidba, evett, ivott a kontódra, és aztán megcsinálta pontosan azt a balhét, amiről kérted, hogy ne tegye?
Egyébként merem állítani, hogy a Hong-Kong miatt rinyáló nyugatiak 90%-ának fingja nincs arról, hogy miről is szól az egész balhé Hong-Kong és a nagy Kína között. Azt meg már ne is mondjam, hogy milyen álságos mikor valaki szidja ugyan Kínát, de azért ezer Forinttal se fizetne többet az iPhone-ért, hogy ne kínai kvázi rabszolgamunkában gyártsák le neki.
Az első magyar nyelvű enciklopédia a Marvel-univerzumról. ..
Giggsy 2019.07.16 14:12:01
@doggfather: Azért azt nem mondanám. Itt olvasmányos formában szedték össze az alapvető, fontos tudnivalókat. A Wikia-n meg igaz, hogy mindent megtalálsz, de mondjuk olyanoknak, akik csak az MCUt ismerik, iszonyatosan túltolt ismeretanyag van mindenkiről. A szerencsétlen, képregényekkel épp csak ismerkedő kezdő elolvas hatvan oldalnyi karakterleírást öt karakterről, aztán közben lehet, hogy abból négynek még önálló története sem volt soha.
Giggsy 2019.07.17 20:18:57
@doggfather: Félreérted. Én nem azt mondom, hogy az MCU-ról nincs ott fenn minden (nem is érzem ezt hogy láttad ebbe bele), hanem azt, hogy ott TÚL SOK tudásanyag van egy mezei rajongónak, aki a filmekben szeplőkön kívül azt sem tudja kicsoda. Leülteted a szerencsétlent a Wikia elé, aztán kiműveli magát Squirrel Girlből, aki peremkarakternek is csak jóindulattal nevezhető...
A technológia óriási hatással van az életünkre és a testünkre is – ezt bizonyítja egy sokkoló kép. A modern technológia emberi testre gyakorolt hatását sok tudós vizsgálja. A carpalis alagút szindrómától az SMS-nyakig számos negatív következményt mutattak már ki az…..
Giggsy 2019.06.27 19:32:39
@acycloren: Gyakorlatilag SEMMI amit felhoztál nem igazolna egy ennyire drasztikus változást ennyire rövid intervallumon belül. A rasszok keveredésének idecitálása kifejezetten a hülyeség kategória. Egy fajhoz tartozunk, a rasszok keveredésével veszünk ugyan át tulajdonságokat egymástól, de tekintve, hogy 100%-ban kompatibilisek vagyunk egymással, az ilyen elcsökevényedést nem eredményezhet.
Ráadásul nincsenek most a fenti példához hasonló módon kinéző emberek jelentősebb számban, és az a statisztikai értelemben észrevehetetlenül kevés is, aki van, rendszerint utódok nélkül hal meg. Most, 2019-ben születő gyerekek semennyire sem mutatják jelét hasonló elváltozásoknak. Egy átlagos életciklust véve a 2100-ban 20 éves emberek ezeknek a most született babáknak az unokái. Evolucionálisan 10-20 emberöltő is iszonyatosan rövid idő még jelentéktelen változásokhoz is, itt olyan 3-ról beszélünk, és olyan drasztikus változásokról, amik a homo sapiens megjelenése óta nem történtek az emberi genetikában.

A kutyák felhozása sem épp helytálló. A kutyákat céllal tenyésztették ilyen formájúra. Egy kutya alaphelyzetben egy évesen ivarérett, másfél évesen a kölyöknemzés abszolút problémamentes és általános. Egy tízéves kutyának teljesen normális az, hogy a dédunokájának a dédunokája születik épp, és ekkor még simán nemző/szülőképes. Tíz évről beszélünk, ami 6-7 generáció. Embereknél az több mint 130-140 év. És kutyákon sem lehet igazán jelentős, tartós változást kitenyészteni ilyen gyorsan. Ehhez képest az emberi szépségideál köszönőviszonyban sincs a képeken láthatóval, tehát egy kicsit is ehhez hasonló ember lényegesen kisebb eséllyel fog tudni szaporodni. Arról már nem is beszélve, hogy az egészségtudatosság korát éljük, tehát míg tagadhatatlan, hogy sok a tespedő ember, nagyon sok az egészség és sportmániás is, akik jellemzően nem állnak össze olyanokkal, akik nem hasonlóan gondolkodnak.

Szóval úgy baromság a cikk, ahogy van.
Giggsy 2019.06.27 22:20:26
@bbrrr: Ezek apróságok. A poszt konkrétan genetikai változásokat mond. Megváltozott koponyaforma, megváltozott gerinc, második szemhéj, ezek nem lehetnek felvett mozgáskultúra eredménye. A gerinc bizonyos mértékig igen, de nem ennyire. Ráadásul ugyebár ezek a mozgásformák már most is megvannak, mégsem látunk embereket így eldeformálódni miattuk. Sőt, újabban épp kezd divatbajönni az irodisták kimozdítása a gép elől. Nem idehaza, de fejlettebb országokban igen.
Giggsy 2019.06.28 08:22:16
@Larrikin: Azzal kezdtem, hogy max viccnek jó. De ez nem a Hírcsárda, és a cikk hangvétele is komolyra lett véve, szóval aszerint is kell kezelni. Az ilyen hülyeségekből indulnak a hoaxok.
Azon túl, hogy „adjanak ki jó játékot”, számba vettem, hogy mik azok az „apróságok”, amik bizony elő szoktak fordulni és adhatnak fanyalgásra okot. Kellemetlen lehet még, hogy egy játék sérülten érkezik, de ez legkisebb mértékben a kiadó hibája, inkább a futárszolgálaté, vagy azé a fránya padlóé,…..
A sorozat előző része, a Rise of the Tomb Raider egyértelmű előrelépés volt az első részhez képest minden tekintetben. Sajnos erről ez már nem mondható el, sőt jónéhány tekintetben hátrafelé araszoltunk jócskán. Egészen jól indult a játék, a korai pályák egész élvezetesek voltak, habár a teljes…..
Giggsy 2018.09.29 11:25:09
Ritka sok marhaságot sikerült így egy lélegzetvétellel leírni.
Kábé abban van egyedül igazad, hogy a központi város kicsit túl nagy szerepet kapott, illetve, hogy zavaró a ruha mizéria, de annyi. A ruha témával az a baj, hogy konkrétan történeti okai vannak. Nem tudom mennyire figyeltél, de Lara totál kívülálló az adott helyszínen, ha ehhez még hozzájönne, hogy a modern világbeli ruháiban rohangászik, kábé mindenki azonnal kiszúrná. Nyilván így is, de úgy még az elvegyülés illuziója is elveszne, ha a Larát égre-földre kereső rosszfiúk nem találnának meg egy nőt, aki az ősi maja ruhákat viselő népek közt katonai bakancsban, UnderArmor trikóban és shotgunnal a hátán sétál. A fegyver használat meg olyan dolog, hogy mégis mi a toszért akarnál ott lövöldözni? Az egy dolog, hogy akadnak harci jelenetek, de - megint - Lara neked olyan típusnak tűnik talán, aki lövöldözni kezdene egy ártatlanokkal teli helyszínen?

Nem érdekes a helyszín? Mi nem az benne? Már a központi várost leszámítva, ami azért így sem unalmas, csak jobb lenne több vadonbeli rész. Szóval mi nem érdekes a helyszínben? Gyönyörű, élettel teli, tele van felfedezhető dolgokkal... Ennyi nem elég?

A megtalálható apróságok soha semmilyen játékban nem voltak olyan haj de nagyon izgalmasra, vagy érdekesre megcsinálva. Itt is kicsit megismertetnek a kultúrával és mitológiával, de nélkülük is érthető marad a sztori, márpedig pontosan ezt a szerepet is szánták neki. Ez minden játékban így volt evör. Az ilyesmik arra vannak, hogy kis plusz elfoglaltságot és némi kibővített világismertet adjanak, annál soha nem többre.

Lara nem néz ki hegymászónak? Tudatlanság felsőfokon. Az egy dolog, hogy a szó amit keresel, az a SZIKLAmászó, és nem a HEGYmászó. Nagyon nem ugyanaz ám a kettő, még ha vannak is köztük átmenetek. Kis segítség: egy sziklamászó nem megy neki a Mount Everest megmászásának, ahogy egy hegymászó sem vág bele biztosítófelszerelés nélkül megmászni egy függőleges falat, különösen ha az nem többezer méteres magasban van. Keress már rá légyszi Sasha DiGiulian, Alex Puccio, vagy Janja Garbret nevére! Egyikük sem épp az a testépítő külsejű csaj, nagyjából Alex Puccio az, aki úgy Laránál erősebb felépítésűnek tűnik, de ő sem épp egy bodybuilder. Mindhárman sziklamászó bajnokok, szóval szerintem elég jó támpontot nyújtanak arról, hogy Lara fizikumának hogy is kell festenie.
A lehetetlenül eltúlzott dolgok pedig nem a Tomb Raider széria sajátosságai, MINDEN videójátékban találkozni velük. Egyébként sem full lehetetlenség Lara sziklamászásának nagy része, csupán olyasmi amit nem úgy csinálnak a valóságban. Nem nagyon rémlik olyan rész a játékból, amit egy sziklamászó ne tudna megmászni a valóságban is, csak értelemszerűen kevésbé gyorsan és látványosan tennék, de a dolgok némiképp leegyszerűsítése azért talán nem bűn.

Több száz év után működő szerkezetek... Basszus, te sosem néztél még kalandfilmet? Nem játszottál még kalandjátékkal? Ezekben MINDEN szerkezetről hihetelen, hogy nem hogy több száz, akár tíz-tizenöt év távlatában működőképesek maradnának. A stílus egyik alapvetése az, hogy az ilyesmivel, vagy az elhagyatott templomban égő fáklyákkal nem foglalkozunk... A fejtörők nehézségét illető megjegyzéseid nettó kötekedés kategóriába esnek amúgy. Vannak a játékban könnyebb, és nehezebb fejtörők, de ami azonnal magától értetődik, olyan kevés. Az meg külön vicc kategória, hogy a Rise fejtörői nehezebbek lettek volna... És mondod ezt úgy, hogy közben bekapcsolva hagytad a segítségeket, szóval benyomtad, hogy a játék rávezessen a fejtörők megoldására, aztán rinyálsz, hogy azok nem elég nehezek...

Ahhoz, hogy eldönthesd, mi megmászható a játékban, és mi nem, nem gondolatolvasónak kell lenni, elég ha a valaki használja a fejét. A rücskös felületek mindig megmászhatóak, a sima falfelüteken pedig az esetek 99%-ában lehet dobbantani. Azért nem olyan bonyolult koncepció, ami ne működhetne a túlélőösztön nélkül. Olyan ugrás pedig sehol nem rémlik, ami hosszabb, mint ami máshol megengedett. Olyan esetek vannak, mikor az egyik platform lejjebb van, és ezesetben nyilván a magasabb platformról van esély azt elérni, hiába lenne túl nagy az ugrás ha azonos szinten lennének.

Képességek. Hm... Igen, totál értelmetlen képességek vannak a játékban. Hosszabb idő a víz alatt egy levegővel, nagyobb kapacitású tárolók, több alapanyag kraftoláshoz, csapdák felfedése, csendesebb földet érés lopakodáshoz, kisebb fall damage, egyszerre három nyíl kilövése, ellenségek automatikus lootolása mikor csendesen ölöd meg őket, robbanó, kábító lőszerek készítése, csapdák készítése... Tényleg totál értelmetlen, és játékmenetet cseppet sem befolyásoló dolog mind.

Nem a te játékod a SotTR, de ilyen szintű marhaságcunamit azért akkor se kellett volna rittyenteni.
Giggsy 2018.09.30 17:56:46
@Mumia: "Ha úgy nézett volna ki fizikumra..." Légyszi, vess már egy pillantást csak arra a nyomorult játékborítóra, és úgy mondd még egyszer, hogy azok a karok nem egy kifejezetten erős fizikumú edzett csajhoz tartoznak. Én voltam a legjobban felhúzva hogy a filmnél Alicia "girhes" Vikanderre osztották a főszerepet, a játékbeli Larára mégsem modanám soha, hogy nem abszolút hiteles, mint fizikálisan erős csaj. Semmivel nem fest gyengébbnek Lara, mint Sasha DiGiulian, vagy Janja Garnbret (hogy lett ebből "Gabarnet" a két szó épp csak minimálisan hasonlít egymásra. Tudom, hogy én is elütöttem feljebb, de az csak egy véletlenül kimaradt betű volt, nem egy totálisan más szó). Persze, Mina Markovic, vagy Alex Puccio erősebbnek tűnik nála, de azért nem ők az átlag. Van szép számmal sziklamászó csaj, akinek pontosan vele azonos testfelépítése van, szóval ezt felhozni (pláne, hogy tévesen) csupán a röhejes kötekedési szándékot igazolja, semmi mást. Vagy mi, rákerestél a sziklamászó csajokra, láttad hogy néznek ki az izmaik, és azt vetetted össze Lara nyugalmi állapotban látható izmaival?

És már bocs, de az is épp elég fejtörő megfejtésére való rávezetés, hogy konkrétan MINDEN használnivaló eszköz, szerkezet és kar világít. Nyomsz egy survival instincts-et, aztán fényesen világít minden, amivel majd valamit csinálnod kell, fényesen világít az út is, ahogy el kell majd jutnod A pontból B pontba, és ezek után azt mondod, hogy az nem óriási segítség?

És írtam már, hogy a játékban SEHOL nincs olyan, ahol Lara nagyobbat tud ugrani, mint máshol. Ahol nagyobb távolságot lehet áthidalni egy ugrással, ott annak mindig megvan az oka. Van közben valami, amin át lehet lendülni, vagy csak szimplán az ahova ugrani kell alacsonyabban van, mint ahonnan ugrik Lara. Ennyi. Nekem egyszer nem volt olyan, hogy egy ugrásnál nem tudtam előre, hogy az megcsinálható, vagy sem. Olyan volt, ahol HA megragadható lett volna a perem, át lehetett volna urani, de az is mindig nyilvánvalóan látszik, hogy egy perem megragadható-e, vagy sem.
Ami esetleg hasonlított ahhoz, amit leírtál, az az volt, mikor bizonyos helyekre láthatatlan falak miatt nem lehetett bejutni. Ez mondjuk apróbb pályadesign beli hiba, de ilyesmi csak pálya széléhez érve volt, soha nem olyan helyeken, ahova amúgy ésszerű okokból menni akarhatott volna az ember. És igazából azért finom jelzésekkel mutatták is, hogy arra nem lehet menni, csak lehettek volna ebben körültekintőbbek is.

Nem gond leküzdeni az víz alatti feladványokat a Caiman's Breath nélkül, de könnyebbé teszi. Az ellenségekkel való kergetőzést is segíti sok helyen. Amúgy a három nyilas téma az nem Challenge Tomb-ért járt, hanem skill pontokért volt feloldható. És volt közelharci képesség is. Például az, ami egy támadás előli kitérés után lehetővé tette a kivégzést. Hogy milyen közelharci képességeket hiányolsz, az nem egészen világos, tekintve, hogy kicsit vicces lenne, ha Lara a gépfegyveres katonákat kézitusában verné le... Mondom, egy rakás képesség van a játékban, amit feloldva feladatokat könnyebb megoldani, vagy megnyit alternatív lehetőségeket az abszolválásukra. Az, hogy te egyféleképp játszva vitted végig a játékot, nem használva az alternatívákat, a te bajod. Mintha Rambo módban vinnél végig egy Splinter Cellt, aztán azért sírnál, hogy mennyi harc volt benne...

És a "tetszik-nem tetszik", az nyilván színtisztán vélemény kérdése. Az szubjektív, és olyasmibe nem is lehet belekötni. DE. A Lara fizikumát érintő meglátásod ténybeli tévedés volt, az ugrástávolság dolog ténybeli tévedés volt, a MINDEN hasonló játékban előforduló lehetetlenségek negatív módon való felemlegetése ténybeli tévedés volt, a képességek totális értelmetlenségnek nevezése ténybeli tévedés volt. Márpedig az olyasmi nem vélemény, szóval nyugodtan lehet marhaságnak nevezni.
Giggsy 2018.10.01 00:21:55
Szóval követed a sziklamászást, de hegymászásnak nevezed, aztán a sport egyik legjelentősebb alakjának a nevét is úgy írod le, hogy az kábé csak a kezdőbetűt tekintve hasonlít...

Egyébként már a reboot TR-ben is sportos, normál nő formája volt Larának, ami a mostani játékra eljutott odáig, hogy LÁTSZIK rajta az erő. "Körbeforgattad a kamerát..." Az megvan, hogy nyugalmi állapotban csak a testépítők karján látszanak az izmok? Lara karja épp elég vastag, ahhoz, hogy legyen rajta annyi izom, ami egy sziklamászónak kell. És még mindig ott tartunk, hogy ha a karjának átmérője 3-4 centivel kevesebb lenne is (nem az) mint ami a totális hitelességhez kell, egy játékról beszélünk. Egy játéknál simán belefért az, hogy Marcus Fenixnek akkora karja van, amitől még Rock is ijedten összehúzza magát, annyira irreális, ehhez képest te képes voltál itt negatívumként kiemelni egy olyan fizikai jellemzőt, ami abszolút vitathatatlanul messze reálisabb bármi korábbi fizikailag erős nő videójátékos ábrázolásánál. És ezt nem lehet másnak nevezni, csak szőrszálhasogatásnak. Még akkor is az lenne, ha igazad lenne, de még csak nincs is.

Igen, emlékszem az előző két játékra, OTT stimmelt az itteni alcímed. Épp ez az, amiben a SotTR készítői visszakanyarodtak a klasszikusabb TR megközelítéshez. Kevesebb gyilok, több felfedezés. Ez az első új Tomb Raider, aminek igazán Tomb Raider hangulata van, és ebben igen nagy szerepe van annak, hogy Larával már nem lehet (és végre nem is kell) Rambóként legyakni negyven katonát egyhuzamban. Épp ezért is fura választás az alcím, mert sokkal taktikusabb lett a harc, és ezerszer kevesebb is van benne, mint a trilógia korábbi részeiben, szóval pont most nem egy Terminátor Lara.

És persze szerinted jó játék, mégis piszlicsáré, illetve nem létező hibákat hozol fel ellene, pozitívumként pedig szinte csak a grafikát emeled ki, és olyan pontszámot adsz rá végül, ami a közepest se éri el (az alig 50% feletti eredmény az épp csak megfelelt kategória a világon mindenhol)...
Sorozatnak ugyan sorozat, de csak 100 perc összesen, azaz egy közepes hosszúságú mozifilmnek felel meg a Stargate-framchise 20. évfordulójára forgatott előzménysorozat, ami a Csillagkapu mozifilm kezdetén látott ásatás után történteket köti össze a film többi részével, tökéletesen figyelmen kívül…..
Tényleg meg kéne nézni az összes epizódot, Dustin Hoffman nem volt benne valamelyikben???..
 ..
Giggsy 2017.10.04 19:52:16
@gigabursch: MLM = piramisjáték. Mindegyik az. Van amelyik kevésbé, és legalább dob csontot a hülye beszállóknak, de attól még mind az. Eleve ha működhetne ez tisztességesen, akkor már minden üzlet átállt volna rá, ehhez képest kábé az Amway az egyedüli világszerte ismert MLM.
Giggsy 2017.10.05 09:48:57
@gigabursch: A kedvedre, pénztárcád igényei szerint fogyasztás esetén az MLM nem piramisjáték elv annyira nem állja meg a helyét, hogy ennek mentén haladva ez a fenti cucc sem piramisjáték. Az Amway meg FLP annyiban kerüli el azt, hogy totálisan piramisjáték legyen, hogy valamennyire eladható terméket kínálnak. Ettől még továbbra is a rendszer jelentős részben épül a "hozz be egy madarat magad alá, aki majd egy csomó pénzt beletesz és ebből részesülsz" elvre. Az MLM-nek már maga a léte is piramisjáték, csak az egyik MLM kevésbé az, a másik jobban. Ellenpéldának ott van az Avon, meg az Oriflame. Az értékesítő fölött csak a koordinátori rendszer van (ami tizede apparátus egy MLM-hez képest), és így mindenki ténylegesen olyan részesedést kap, amennyit árult. Az MLM rendszer ezzel szemben KIZÁRÓLAG azért van, mert így be lehet adni a hülyéknek, hogy majd ha elég embert behoz maga alá, akkor nem is kell majd semmit se csinálnia, mert ömlik majd a pénz mindenhonnan. Egy normálisabb termék esetében igazából SEMMI érv nincs az MLM mellett, a hagyományos, a webes vagy a szimpla direkt értékesítéssel szemben. MLM-ben viszont ott van, hogy a cégbe beszálló marha beruház egy nagyobb összeggel, és onnantól a cégnek már mindegy, hogy ő maga bukik-e vagy sem.
Mindannyiunk kedvenc maszkos gonosztevője, Tom Hardy, vagy ahogy az anyakönyvvezető ismeri: Edward Thomas Hardy 1977. szeptember 15-én született Hammersmith-ben, London nyugati részén. A tehetséges színész ma ünnepli 40. születésnapját, mi pedig ennek örömére 25 érdekességet szedtünk össze róla -…..
Itt van egy trailer, tessék megnézni, utána felteszek egy kérdést. Mehet? Na, a kérdés: a fentiek alapján a The Orville a) egy Star Trek-paródia, vagy vicces átértelmezésb) egy klasszikus sci-fi kalandtörténet Ha az elsőt választottuk, akkor tévedtünk, legalábbis Seth…..
Giggsy 2017.09.13 00:44:34
@glad az egyetlen: Az Űrgolyhók azért nem jó példa, mert az direktbe Lucas beleegyezésével készült. Olyannyira, hogy még a trükköket is az ILM csinálta hozzá. Az egyedüli kikötése az volt a film kapcsán, hogy tilos a merchandise.
Amikor egy-egy színészt kiválasztanak egy adott szerepre, általában rengeteg megjegyzés érkezik, melyben a mindentudók kifejtik, miért alkalmatlan az adott színész az adott szerep eljátszására. Ez aztán néha bejön, néha pedig nagyon nem. Most utóbbira hozunk pár példát...
Giggsy 2017.09.05 21:14:17
@puzz: Melyik korábbi Bond lenne a 70 kilós buzigyerek? Brosnan 188 centi, Timothy Dalton 188, Roger Moore 185, Sean Connery 189. Craig? 178. Aki legközelebb van a 70 kilóhoz, az pont ő. Azt meg már hagyjuk is, hogy az ő Bondja az nem Bond, és egy kémhez még kevesebb köze is van, mint az eredeti figurának. Ő egy bérgyilkos, ennyi. Egy agyatlan verőember. Már a fizimiskája is, de az általa hozott karakter meg aztán pláne. És azt meg már hagyjuk is, hogy a Bond filmek egy külön zsánert jelentettek, Craig érkezésével viszont szimpla akciófilmekké degradálódtak. Mégis mitől lenne más egy Spectre, mint a Halálos iramban 8? A Kingsmen ezerszer inkább Bond film, mint Craiggel bármi.
Giggsy 2017.09.06 00:36:06
@fillérbaszó vadász: Ezzel csak az a baj, hogy a Bond könyvek közepesen hulladék ponyvák, és ha nincs a filmes széria, Ian Fleming neve legfeljebb a történelemkönyvekből lenne ismerős, James Bondra keresve meg ornitológia könyveket dobna ki a Google.
A Bond filmek egy kifejezett zsánert képviseltek mindig, egy jól elkülöníthető egyedi stílust az akciófilmeken belül. És van vevő erre a zsánerre, amit a Kingsmen sikere bizonyít. A Bond filmek Craiggel elveszették azt, ami egyedivé tette a szériát. Túlzásba vitték a lehetetlen dolgokat? Igen. Úgy volt jó? Igen. Craiggel ez már csak szimpla akció egy agyatlan bérgyilkosról.
A magyar történelem két nagy alakja - Kossuth Lajos (1802-1894) és gróf Széchenyi István (1791-1860) - közt a kezdetektől sajátos viszony alakult ki, melyet ráadásul az egyes időszakokban különböző nexus jellemzett. Eleinte Kossuth a legnagyobb tisztelet "hangján" közelített a nála 11 évvel idősebb…..
Forrás: purewow.com Általában a könyvek filmadaptációinak rossz hírük van, és gyakran ez megérdemelt. Például a Nagy Gatsby is ilyen, de szerintem a Harry Pottert is ide sorolhatjuk, és még rengeteg másikat. Viszont, a következő 11 film jobb, mint az alapjául szolgáló könyveik. 1. A Keresztapa:…..
Amikor elkezdődött a nagyon régóta várt harmadik évada Mark Frost és David Lynch kultsorozatának, akkor azt is írtuk, hogy ez már nem az a Twin Peaks, amire emlékezhetünk a kilencvenes évekből. Ez hét részen keresztül igaz is volt, de az amerikai idő szerint vasárnap leadott nyolcadik semmihez sem…..
Giggsy 2017.06.28 00:21:17
@Magyaryzoly: Kábé, mint egy Nolan filmre azt mondani, hogy szar (miközben az Interstellar az volt, és jó eséllyel a Dunkirk is az lesz)
Sok férfi vélekedik úgy, hogy neki nem kell elegánsan, ízlésesen öltöznie. Megfelelő a munkába, magánéletben a mackó és az agyonviselt póló. Ha ugyan azt az életet akarják folytatni, akkor persze. Én azt tapasztaltam, hogy ezzel a gondolkodással, többet vesztenek, mint nyernek.…..
Giggsy 2017.06.23 10:42:48
Jobb nő? Bocs, nekem valahogy fontosabb, hogy az asszony a társam legyen. Olyan nő, aki a tipikus "ad magára" kategóriába tartozik, nekem csak dugni kéne, egy életet leélni vele semmiképp. Ha egy csaj számára kizáró ok, hogy farmerban meg pólóban járok, mert úgy érzem magam jól, akkor nyilván vele sem érezném magam szabadon, akkor meg minek öltözzek ki, hogy tetszek a fajtájának?
És iszonyat nagy baromság, hogy a férfiak részéről a nők felé az lenne az elvárás, hogy mindig tip-top módon nézzenek ki. Az elvárás az, hogy tiszta legyen, normális, nem csúnya, és lehetőleg nem is hülye. Egy ilyen csajt a durván sekélyes férfiakat leszámítva bárki elfogadna élete párjának, hiába nem négy órát visz el a napjukból a külsejükkel való foglalkozás.
Amúgy egy rakás munkahely van (a legtöbb irodai) ahol a férfiaknak kötelező öltönyt hordani, mégsem feltétlenül tobzódnak az önbizalomban. Az önbizalom elsősorban személyiség és siker kérdése. Akinek a személyiségéből adódik az önbizalma, annak lesz, akármit is visel, és tekintve, hogy mennyi nem kifejezetten sikeres öltönyös ember van, az öltöny nem garantálja a sikert.
A pénzt illetően kíváncsi lennék arra a kutatásra. Mondjuk egy forrásmegjelölés, vagy valami. Kezdőknek fix bért szokás ajánlani, ha pedig már vannak referenciák, azok az elsődlegesek az állásinterjún nyújtott benyomás mellett. A benyomásnak pedig ugyan lehet része az öltözködés is, de tekintve, hogy mennyi a külsejére különösebben nem adó eszméletlenül jó szakember van, (és itt most diplomás munkákról beszélek, nem kőművesekről) bolond az a cég, ami a külsőt, és nem a jelentkező összhatását tekinti.

Az igaz, hogy az öltözet hordoz egyfajta üzenetet, de a kifejezetten öltönyös állásokon kívül csak magából csinál hülyét, aki a külsőt a praktikum elé helyezi. Nem tudom, én például még nem igazán láttam programozót, aki naphosszatt öltönyben görnyed a számítógép felé. Ugyanilyen fura lenne ez egy mérnöktől. Vannak helyzetek, amikor ki kell öltözni, de azokon kívül hülyeség.

@Fuxos (ex bömis): Ja, mert a sok plázapicsa abból indul ki, hogy drága öltöny=gazdag pasi. Egy normális csaj pont leszarja az öltönyödet.
Facebook-interjút adott a Hollywood Reporternek Shawn Levy, a tavalyi év egyik legnagyobb sikere, a Stranger Things című sorozat rendező-producere. Amiben arról is beszélt, lesz egy-két olyan dolog, ami miatt a rajongók először csalódottak lesznek, de aztán majd rájönnek ők is, hogy igazából jobb…..
Giggsy 2017.06.22 12:46:20
@Romanes eunt domus: Mert a csajról beadták a városnak, hogy meglógott, és mindenki el is hitte. Miért keresték volna, ha bizonyítottnak tűnt, hogy meglógott?
És miért várta bárki, hogy valami nagy durranás lesz a karakterével? De most komolyan. El látta a hulláját, mi trükk lett volna még vele ezek után? Az első perctől fogva egyértelmű volt, hogy szegény csaj egy redshirt karakter, akit eléggé megismertettek ahhoz, hogy érzelmeket váltson ki a halála, de annyira már nem foglalkoztak vele, hogy érdekessé is tegyék a személyiségét.

A tótágas pedig teljesen korrekt fordítás, hiszen lényegében egy tüköruniverzumról van szó. Ennél nagyon jobb frappáns magyar kifejezést nem lehetett volna kitalálni.
Az első három rész után az év eddigi legjobb és legfontosabb sorozatának neveztem A szolgálólány meséjét (The Handmaid's Tale), és ezt most, hogy véget ért az évad, simán fenntartom. Az utolsó, tizedik rész csütörtökön került fel az HBO GO-ra, Magyarországon egyelőre csak itt lehetett megnézni a…..
Giggsy 2017.06.18 21:29:43
@01234567: Ha azt írod, hogy a többség, az attól még általánosítás. És ráadásul téves is. Nem, nem patriarchális a férfiak többsége (bár te kifejezetten a buta szót használtad, ami szintén nem igaz, és hiába is próbálod most szépíteni). Hogy mást ne mondjak, a környezetemben lévő kapcsolatok kétharmadánál vagy egálban van a pár, vagy a nő hordja a nadrágot, pedig olyan munkám van, ahol adná magát, hogy az itt dolgozó férfiak kifejezetten patriarchális gondolkodásúak legyenek.
Egyébként ja, ha a patriarchátus feminista definíciója szerint nézzük a dolgot, akkor nyilván még igaz is lehet az állítás, de a feministák iszonyatosan eltúlozzák a dolgot. Ha a férfi pornót néz, akkor tárgyként kezeli a nőket, tehát patriarchálisan viselkedik. Ha a férfi hisz abban, hogy bizonyos munkákra a nők 90%-a fizikálisan nem alkalmas, patriarchálisan gondolkodik. Ha egy férfi elmond egy szexista viccet, patriarchálisan viselkedik. Ha a férfi megkérdőjelezi bármely feminista állítást, patriarchálisan gondolkodik.
Igazi patriarchátusban nagyon kevés férfi gondolkodik, azon már rég túl vagyunk. Már az előtt is túl voltunk, hogy a harmadik hullámbeli feminizmus előretört volna. Nyilván mindenhol találni még egy-két ilyen begyöpösödött marhát, de a többségre rohadtul nem áll a dolog.

A horvátok meg annyira rosszul élnek, hogy az éves mediánjuk majdnem ezer Euróval (nagyjából 20%-kal) magasabb a magyarnál. Nem mondom, hogy mi olyan szuperül élnénk, de azért országos átlagban nézve kifejezett nyomorgásról nem beszélhetünk.
És nagyon szép, hogy még mindig az anyagi helyzettel jösz, de ugyebár a társadalmi berendezkedést az anyagi helyzet még mindig nem változtatta meg, így totál irreleváns, mert a sorozat kapcsán nem bizonyít semmit. Az, hogy Milosevicsék a kisebbségek ellen sikeresen radikalizálták a népet, köszönőviszonyban sincs azzal, hogy a népesség kicsit több, mint fele ellen hogy lehetne radikalizálni az embereket, különösen úgy, hogy a férfiak többségének is már eleve az egyenjogúság van a fejébe kódolva. Nem mondom, hogy egy hosszú folyamat végén ne lehetne eljutni a sorozat világához, de hogy egy szolgálólánynak sem lehetnének emlékei a szabad világ idejéről, az is biztos.
Giggsy 2017.06.18 21:32:49
@erő.est.ormok: Nem értem miért lettem megszólítva, pont ugyanezt írtam le én is (már leszámítva azt, hogy a nők toxikusak lennének az IT szakma részére)...
Giggsy 2017.06.18 23:35:41
@peroni: Azért az, hogy itthon egyből a nő hibája lenne az erőszak, erőteljes túlzásnak érzem. Való igaz, hogy a nemi erőszak kapcsán a rendőrök nyilván feltesznek kérdéseket az erőszak körülményei kapcsán, aminek az ilyesmi is a része. Hogy öltözött, ivott-e, stb. Ez nem jelenti azt, hogy a nőt hibáztatják az erőszakért. ELLENBEN! Az igaz, hogy a nemi erőszakoknak van egy igen jelentős része (nem a többsége, de jelentős része), ami elkerülhető lenne. Ez nem áldozathibáztatás, hanem puszta ténymegállapítás. Attól még, hogy egy erőszak elkerülhető lett volna, a megerőszakolt nem érdemli meg, de tény, hogy nem figyelt annyira, amennyire az embernek a saját jól felfogott józan paraszti esze alapján kellene. Ugyanis olyan társadalom SOHA nem lesz, amiben nem lesznek ragadozók. Az ilyesmi elkerülhetetlen, aberrált állatok mindig létezni fognak, ezeket oktatással nem lehet eltűntetni, és az ilyenek elsősorban mindig a könnyű prédára vadásznak. Ki a könnyű préda? A kurvás ruhában, buliba egyedül menő csaj, aki kómásra issza magát. Azok a nők (vagyis inkább lányok) akiket idegenek erőszakolnak meg, túlnyomó részt ilyen körülmények közt válnak áldozattá. És ugyebár a feministák ennek kimondását is áldozathibáztatásnak mondják, pedig azt mondani, hogy mondjuk egy baleseti halál elkerülhető lett volna egy bekötött biztonsági övvel, meg az, hogy a balesetet szenvedő megérdemelte a halált, nem ugyanaz. Épp úgy fals logika, mikor feministák olyan példákat hoznak, akiket nem így erőszakoltak meg. Senki sem mondta, hogy a kellő óvintézkedések megtétele nullára redukálja a kockázatot. De ettől függetlenül tény, hogy buliba társasággal érkező, egymásra odafigyelő csajokat viszonylag ritkán erőszakolnak meg. Ennek elhallgatása kizárólag a nőknek árt.

A két felhozott példád nyilván létező dolog, nem is tagadtam, hogy lennének ilyenek, de nem tekinthetőek általánosnak. Az első olyasmi, amiből én konkrétan női példát is tudnék mondani, a "szépségversenyes" meg szimpla türhő parasztság, ami hatalomittasságból ered. Ez sem olyasmi, aminek az elkövetése felett állnának a nők. A gond az, hogy ezek NŐI problémaként vannak említve, miközben a nemekről szólnak legkevésbé. Ha ugyanaz a főnök homokos lenne, egy férfi kollégát zaklatna hasonló dolgokkal. És tekintve, hogy tudom, a nők is ugyanúgy osztályozzák a pasikat, mint a pasik a nőket, meglepődnék, ha egy hatalmi pozícióbn lévő, hasonló jellegű nő nem tenné meg ugyanezt. Itt hibázik nagyot a mai feminizmus. Egy rakás problémát úgy kezel, mintha csak a nőket érintené, és egy másik rakás valóban kizárólag nőket érintő problémát pedig úgy kezel, mintha nem lennének meg ezeknek a férfi verziói. Meg lehet nézni, hogy hogyan állnak hozzá az olyan szervezetekhez, amik akár csak meg merik említeni a férfispecifikus problémákat. A feminista kommunikációban a férfiak problémáinak kimondása egyenlő a nőgyűlölettel.

A Steve Martin idézet meg tökéletes példája a dolgok belemagyarázásának. Abban a formában sincs benne semmi bántó, ahogy te idézted. Azt meg hagyjuk is, hogy (megint csak) nemtől függetlenül a jól kinéző emberekről van az a sztereotípia, hogy hülyék. Nem a nőkről, a férfiakról is. Némi alapja is van, mert kifejezetten előnyös külsővel általában nem kell annyira megküzdeni a dolgokért, és így a szép emberek jellemzően nem törik magukat agyon az iskolapadban. Azért ha megnézzük, a legnagyobb koponyák egyike sem volt épp vonzó.

Egyébként nem érzem azt, hogy azok, amiket Sheryl Sandberg mondott a TED beszédében, annyira ellentétben állnának azzal, amiről én beszéltem. Nem tolja az egész probléma felelősségét a férfiakra (míg a feministák 100%-ban a férfiakat okolják) és hajlandó olyasmit is kimondani, hogy a férfiakkal szembeni teljesítmény elvárások mindkét nem részéről nagyobbak. Hogy maguk a nők is másképp állnak azokhoz a férfiakhoz, akik társadalmilag nem az erős pozícióban vannak. Ez a humanista hozzáálás, nem a feminista.

Egyébként, hogy a másik hozzászólásodra is reagáljak, senki sem mondta, hogy baj, ha ugyanazt a pénzt várod el ugyanazért a munkáért. A baj ott van, hogy te ugyanazt a pénzt is kapod ugyanazért a munkáért, a feministák mégis azt sujkolják, hogy nem. Az egész wage-gap egyértelműen életpálya döntésekre vezethető vissza. Amíg a mérnöki, meg IT szakra jelentkezők 70-80%-a férfi, addig senki ne is várja el, hogy ezeken a nagy fizetéssel kecsegtető területeken a nők jelentős számban lesznek képesek labdába rúgni. Ha már a suliból kikerültek 70-80%-a is férfi, és számításba vesszük, hogy a férfiak munkához való hozzáállása is karrierközpontúbb (ami ugye genetikus és társadalmi dolog is egyben, mert egy férfi a munkában teljesedhet csak ki, míg egy nő anyaként IS), akkor nincs azon mit csodálkozni, hogy minden keresőképes embert figyelembe véve a férfiak átlagkeresete magasabb. Viszont akkor meg erről kellene beszélni. Nem azt a hazugságot sujkolni, hogy a nők ugyanazért a munkáért kapnak kevesebbet.