Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Argus_

3 bejegyzést írt és 656 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A német-római császári cím birtokosa a kontinens leghatalmasabb vezetői közé tartozott már X. századtól kezdődően. (A Német-római Császárság 962-ben jött létre I. Ottó által.) A császárok tisztában is voltak óriási befolyásukkal Európában, olyannyira, hogy elkezdtek egyházi ügyekben is jogot…..
A novemberben már 86-ot betöltő Ridley Scottnál kevés filmes tud gazdagabb és termékenyebb szakmai életutat felmutatni, így talán meglepő lehet, hogy még egyszer sem kapta meg az Oscart (és az ezzel járó legmagasabb szakmai elismerést). Az arany szobrocskára egyébként eddig háromszor jelölték:…..
Az első világháború 1914 július 28-án robbant ki, amikor az Osztrák-Magyar Monarchia hadat üzent Szerbiának, mely partneri viszonyt ápolt az Antant-hatalmakkal (Angliával, Franciaországgal és Oroszországgal). Az eseményt újabb hadüzenet-váltások követték: Németország előbb Oroszországnak, majd…..
A történelem egyik legkülönlegesebb és leghíresebb kitüntetését a Porosz Királyság adományozta kimagasló katonai, majd tudományos és művészi teljesítményekért (vagy tettekért). A díjat Nagy Frigyes porosz uralkodó alapította a rendkívüli katonai tettek elismerésére még 1740-ben és egészen a Német…..
Az ügynök-filmek mára külön kategóriát alkotnak a mozgókép rajongóinál, olyan sok készül belőlük napjainkban és annyira népszerűekké is váltak a műfaj kedvelőinél. A James Bond sztorik, Bourne mozik és Mission Impossible filmek elkényeztetnek bennünket gazdag látványvilágaikkal és remek…..
Meglehetősen friss hír, hogy október 27-én pénteken (a késő délutáni órákban) az izraeli hadsereg megkezdte szárazföldi hadműveleteit (a két hete tartó bombázások és fedett bevetések mellett) a gázai Hamasz-fegyveresek ellen, mégpedig az október hetedikei Izrael elleni támadás megtorlásaként…..
Argus_ 2023.10.31 00:08:15
@Vén motoros: A gyerekek MINDIG polgári áldozatok. Még Gázában is. Mrh mondjuk a nácik által kiirtott települések lakosai, vagy a ruszkik által jelenleg lemészárolt ukrán családok a lebombázott házakban. A Putyini háborús bűnök áldozatai például.
Argus_ 2023.10.31 08:45:49
@gigabursch: Ez baromság Ukrajnábanbapi szinten halnak meg gyerekek lassan éve. A patkány ruszkik direkt a lakóházakat lövik, bombázzák.
Gareth Edwards 2016-ban a Rogue One megrendezésével egy csapásra ismert (és elismert) direktor lett a világ sci-fi rajongói számára. Az antré tehát sikeres volt a brit rendező számára, így mindenki nagyon várta már tőle az Alkotót, mely egy erősen beharangozott sci-fiként lett világszerte…..
Ma újabb válogatást olvashattok, ezúttal azon országok közül szemezgetünk, amelyek méretükhöz képest viszonylag nagy és erős haderőt tartanak fenn (miután múltkor a hadsereg nélküli országok között néztünk szét, illik a mérleg másik nyelvére is tenni valamit). Választásunk szubjektív alapon esett…..
Napjaink új, hidegháborús viszonyai között újra nagy jelentőséget kapnak a hadseregek, melyek fejlesztése szinte minden országban új lendületet kapott az elmúlt években. A katonai kiadásokra a legtöbbet jelenleg az Egyesült Államok tud fordítani, épp 761 milliárd dollárt évente. Utánuk következik…..
Az ukrajnai háború épp másfél éve folyik és még egyáltalán nem látni, hogy mikor ér véget. Az elemzők egy része Ukrajna felosztását tartja valószínűnek zárásként, mely a harcok végén nemzetközi szerződésekkel létrehoz majd egy nyugat-barát (EU és NATO tag) Nyugat-Ukrajnát illetve egy oroszok által…..
Argus_ 2023.08.10 23:17:30
@Dead Man: Pont azért van a Wagner Fehéroroszországban, hogy felszereljék őket. Lukasenka EZT vállalta. A Wagner adja a lengyelek elleni akcióhoz a szabadcsapat jelleget, Fehéroroszország pedig a nehéz-felszerelést (tüzérséget például, meg ami még kell). Ami meg a légierőt illeti: Kelet-Európában a kalinyingrádi oblast a legjobban felszerelt terület. Azon a 15 ezer négyzetkilométeren több katonai felszerelés és légierő összpontosult mint a NATO egész európai haderejének felében. Egész biztosan támogatni fogják a Fehéroroszországból támadó Wagnereseket Nem kell sok felkészültség mindezt átlátni.
Argus_ 2023.08.10 23:47:21
@Dead Man: Lukasenka pontosan azt teszi, amit Putyin mond neki. Egy báb. Ha Vlagyimir azt mondja neki: szereld fel a wagnereseimet, akkor felszereli. Ennyi.
Jerico Meg 2. - Az árok 2023.08.04 10:50:21
Jon Turteltaub 2018-as filmje az őscápáról (vagy megalodonról) a kritikusoknál nem aratott osztatlan sikert annak idején (és az IMDb-n sem tarolt) mégis hatalmas érdeklődéssel ment öt éve a mozikban, így egyértelmű sikerként könyvelhető el. Jason Statham megfelelő főszereplőnek bizonyult, noha…..
  Bevezető A kvarcválság sok szempontból izgalmas témakör, mert szólhat a japán márkák térhódításáról, és a svájci óraipar megingásáról is. A japánok szemében a Seiko, Citizen és a Casio a főhősei ennek a történetnek, míg a másik oldalon a Swatch. A korai 80-as években a svájciak megpróbálták…..
Argus_ 2023.07.23 09:39:59
@Rákos Róbert: Szia Robi! Nagyon köszönöm az alapos és szakmailag is átgondolt választ! A linkek is hasznosak, megnéztem a cikkeket.

Az egyik óra, amit ajánlasz nekem is megvan: a Citizen Promaster BN0151-17L. Tényleg nagyon szép darab, nagyon szeretem is. Egy sárga műanyag búvárpalackot mintázó dobozban jött (neten rendeltem). Nagyon meglepett ez a design csomagolás. :) Sokat hordom, de féltős darab. Az a Nautica amelyet kérdeztem tőled stílusvilágában közel áll hozzá és azt gondoltam "játszós" darabnak (kevésbé féltősnek).

A Nautica 40 éve gyárt órákat nem is éppen a legolcsóbb szegmensben. Egy egész csomó típus 80-100 ezres vagy afölötti. Megítélése szerintem pozitív annak dacára is, hogy sokan a divat-márka sávba helyezik (mint amikor a Puma vagy Adidas gyárt órákat), de szerintem onnan már kiemelkedtek.

A tokozásuk nemesacél, az üveg kristályüveg, a hátlap menetes (ezek azért némi garanciát adnak a tartósságra). A belső szerkezetre sokáig kerestem, valóban alig van infó. De szinte biztos, hogy valamilyen japán márkát használnak (Miyoko, Citizen ... stb).

Szóval gondolkodok még a dolgon, de hajlok rá, hogy megvegyem. Köszi, hogy elmondtad a véleményed! Máskor is kikérem még! És továbbra is (törzs)olvasód leszek! :)
Előszó Amikor megláttam életem első búváróráját, pontosan úgy éreztem magam, mint kamaszkoromban, amikor beleszerettem a gimi legszebb lányába. Tudtam, hogy semmi esélyem, de elkápráztatott a hibátlan mosolya, a mély kék szemei, és a hosszú szőke haja, ami a fedetlen vállaira lágyan, selymesen…..
Argus_ 2023.07.12 10:27:49
@Rákos Róbert: Köszi! És gratulálok a blogodhoz! Én 10 éves korom óta vagyok az órák rabja. Az évek alatt 40 fölé kerülve a gyűjteményem 50 darabból áll már. De persze nincsenek benne luxus kategóriásak: a legdrágábbak néhány darab 100 ezer forint körüli Citizen. Van viszont rengeteg Casio, Lorus, Timex, Pulsar, sok Festina (ezek között akad egy, amelyik most 60 ezret kóstál). Szóval szépek, de alsó-közép kategóriásak. Minden szeretem. Gondolkoztam én is egy óra blogon, de a technikai részletek untatnak és így nem vágtam bele. Inkább filmes blogom lett. :)De a te blogodat olvasni fogom. Gratula mégegyszer hozzá. És nagyon jó a névválasztás is. :)))
A TOP-10 horror-lista összeállításában többen vettünk részt, mindannyian nagy horror rajongók vagyunk, akik a horror műfajon belül más-más területeket (stílusokat) szeretünk. Egyikünk kifejezetten a szellem-túlvilág-démon téma nagy kedvelője, másikunk a szörnyes feldolgozásokat részesíti előnyben és…..
Nemrégiben egy filmes összejövetelen nagyon sokat gondolkodtam az ott feltett kérdésen - miszerint melyik a 10 kedvenc filmem és melyik vezeti nálam a listát - arra jutottam, hogy a gyermekkorom óta vagy százszor látott, 1970-es, Kelly hősei az abszolut aranyérmes. Induló blogom legelső…..
Miért épp Argus? Nos, a válasz kettős. Az egyik magyarázat történelmi. A görög mitológiában ugyanis szerepel egy bizonyos Ákádiai pásztor, akit Argosznak (latinul Argus -nak) hívtak. Különleges volt óriási termete és 100 szeme miatt, így ő oltalmazta Árkádiát (többször is megmentve a pusztulástól).…..
Számolgathatjuk a napokat, mert hamarosan megjelenik az Extraction második része és folytatása, mely alkalomból érdemes visszaidéznünk kicsit az egyik legsikeresebb amerikai akciófilm-franchise előéletét. Még 2020-ban jelent meg a Netflixen a Tyler Rake: A kimenekítés (Extraction) című akciófilm,…..
Az akciófilmeket gyakran marginálják ha filmes rangsorolásra kerül sor, mondván, hogy az ebbe a műfajba tartozó alkotások nem lehetnek értékes filmes tartalmak (nagy ívű alakítások, maradandó és értéket közvetítő megjelenítések híján). Lehetséges, de szórakoztató értékük szerint igenis lehetnek…..
A 2023-as Star Wars Celebration április 7-én Londonban három fontos új hírrel lepte meg a Csillagok háborúja rajongókat a franchise jövőbeni terveit illetően. Kiderült ugyanis, hogy a Disney három élőszereplős, egész estét mozifilmben gondolkodik az elkövetkező évekre vonatkozóan. Lássuk…..
A Forint Európában sajnos sereghajtónak számít a nemzeti valuták sorrendjében (az albán lek és a szerb dínár mellett), vagyis kontinensünk leggyengébb valutája a mienk, a mögötte lévő (vagy nem lévő) gazdasági teljesítmény miatt. Ám mi a helyzet ha a Föld 200 országát vizsgáljuk. Itt bizony akadnak…..
Ha az USA történetét vizsgáljuk, akkor találunk felívelő és stagnáló korszakokat illetve sikeres és sikertelen háborúkat is, csakúgy, mint jó és rossz gazdasági programokat. Mindig kérdéses azonban, hogy ezekben mekkora szerepet töltöttek be az elnökök. Mivel az USA úgynevezett prezidenciális…..
A fiatal rendező, George Lucas is legfeljebb csak remélhette majd’ három évtizeddel ezelőtt, hogy 1977-ben bemutatott filmje, melyet mi Csillagok háborúja néven ismerünk, megértésre talán a nézőknél és sikeres lesz. Ennél sokkal több történt: megcselekedte azt, melyről a filmesek zöme talán álmodni…..
Argus_ 2023.03.05 08:55:25
Az orbáni külpolitika, diplomácia és gazdaság-orientáció hosszú évek óta a Moszkvával és Vlagyimir Putyinnal való minél szorosabb együttműködést célozza. Ez a nevezetes "keleti nyitás" programja, mely Szijjártó Péter 2014 óta tartó miniszteri működését mindvégig jellemezte és jellemzi most is.…..
Argus_ 2023.02.21 06:29:50
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Keresztényi értékrend szétlopni az országot, eltenni a közpénzeket és elárulni szövetségeseinket (az oroszoknak kémkedve)?
Az ukrajnai háborúról kijelenthető így az egy éves évfordulóhoz közeledve (mely február 24-én lesz), hogy igazi anyagháborúvá és létszám-kérdéssé változott, ahol az dönti el a győztes "személyét", hogy ki bírja tovább pénzzel és fegyverrel. Mondhatnánk, hogy a történelem minden háborújára érvényes…..
Argus_ 2023.02.20 06:35:01
@2023: A Putyin-bérencekből álló, agymosott, oroszdrukker kormánymédiát szerkesztők sem jobbak. Mennyire kell ostobának és rongy-embernek lenni ahhoz, hogy valaki a civileket gyilkolászó börtönlakókat felbérelő ruszkiknak szurkoljon?
Argus_ 2023.02.20 07:11:39
@Zionnépe: Mit látnak bennük jót? A nacionalistáknak csak a nyugat-gyűlölet számít, így nekik Putyin igazi hős. Orbánék valszeg előnyöket kapnak Putyintól (nem tudni mit) A fidesz-hívők nem gondolkodnak, bármit bevesznek amit Orbán mond. A többi orosz-hívő meg propaganda oldalakból tájékozódik. Ők beveszik a ruszki okokat.
A harckocsik modern-kori (értds: hidegháború utáni) szerepe erősen megosztja még a katonai szakértőket is. Vannak, akik már "temetik" ezt a fegyvernemet, mondván: a XXI. század hadviselésében a drónok, robot-repülőgépek, rakéták illetve a cyber-technika a kulcsfontosságú és a tankok ideje lejárt.…..
Argus_ 2023.02.16 09:23:33
@Jager_: A T-90 legújabb változatainak (T-90MS) harckocsiágyú - lőtávja 4 km. Felveszi szinte mindenben a versenyt mind az Abramsekkel mind a Leókkal. Csak nem tudni mennyi van ebből a típusból az oroszoknak.