Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csodabogár

8 bejegyzést írt és 6992 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Él egy rendkívüli ember a nyugati határszélen. Illetve biztosan sok rendkívüli ember él ott, de ezt az egyet valamiért kevesen ismerik, pedig élő legenda. Sebestyén Ernő, hegedűművész, a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarának egykori koncertmestere. Mondd, igaz az, hogy amikor Bernstein 1983-ban…..
fáymiklós A boldogabb lak 2024.02.21 06:47:30
Hatéves korom óta vagyok szemüveges, mindenféle megszakításokkal, de az első pápaszemet tényleg akkor kaptam, szóval szó sincs most, az új keret és új lencse miatt semmiféle megilletődésről, hogy a mogorva vénség vagy az áldott örökkévalóság kopogtatna a fekete kereten. De azért egy kicsit…..
Az év végi ünnepi időszak az egyik az évben, amikor rengeteg külföldön élő magyar látogat Magyarországra. Ilyenkor mindig érdekes olvasni, milyennek látják ők az országot, érzékelnek-e változást, és ha igen, akkor milyet. István benyomásai nem voltak túl pozitívak. ..
Csodabogár 2024.01.25 22:56:54
@Arthamyr: Igen az igénytelenség az borzasztó. Ma véletlenül a városban ebédeltem, ritkán keveredek át mostanában BUdaáról Pestre. Sokan voltak az utcákon a buszokon, mindenütt. Az tünt fel, hogy mintha kínában lennék. Az emberek szinte egyenruhában járnak. Mindenkin fekete steppelt rövid vagy hosszabb kabát van. Az ötvenes években mindenki lóden kabátban járt, mert más nem létezett az üzletekben, de most? Van bőven minden, miért a fekete? Na meg jeans természetesen.
Csodabogár 2024.02.07 19:57:48
@dikusz.: Igazad van, a Rosenstein valóban jó. Azt szoktam mondani, hogy már az egyetlen polgári étterem. Mi minden héten egyszer elmegyünk étterembe enni, de egyre ritkábban találunk a kedvünkre valót. Ki nem állhatom az ujragondolt vagy infuziós kajákat, a megtervezett tányérokat, ahol nem mondhatod, hogy pl. sült krumpli helyett krumplipürét kérsz vagy ilyesmi. Most a fine dining lett a divat, én viszont szeretem az étlapról kiválasztani, hogy mi akarok enni.
A Szamos sajnos meglehetősen elromlott. Itt van egy a közelembe, de már eszembe nem jut eszembe se bemenni. Én az Auguszttól se vagyok annyira elragadtatva. A Daubner még mindig jó. Az igazság az, hogy nemigen járok cukrászdákba.
Egyébként örülök, hogy Puhacicának jól sikerült a haza látogatás. Legtöbben undok sa0vanyú arcu emberekről 0rnak, meg nagy átverésekről.
Ami még tényleg jó az a pesti közlekedés. Az elmult 20 évben óriásit fejlődött. A vonat mai élmény. Megyek márciusban Berlinbe, ahova sajnos normális légitársaság nem jár direkt csak a fapadosok. Arra meg egyszer ültem fel és soha többet. Szóval vonattal megyek, szerencsére van megint éjszakai járat. Én öreg vagyok, így elballagtam a Déli pályaudvarra, nincs messze tőlem, és előadtam a dátumot és a kérelmet, hogy olyan fülkét kérek, amihez van külön wc. Covid előtt utaztunk így. Aztán kiderült, hogy igen, akkor még cseh kocsik jártak és ott létezik iulyen. Most már csak magyar kocsik vannak és felejtsem el a wc dolgot. Ezek már ősöreg kocsik, a csehek is azok voltak. MIndegy akkor is jobb fekve és részben alva letudni a 12 órás utat.
Hosszú repülésre már abszolute nem vágyom, rövidre is, csak ha van direkt gép, de Pestről nemigen van. A fapadosok eluralták a helyzetet.
fáymiklós Magnélküli mandarin 2024.02.04 06:25:27
Én még láttam Venekei Mariannát A csodálatos mandarinban. Nem állítom, hogy életem mandarinja volt, valamiért sok csővázas szék szerepelt benne, de Venekei… Pimasz volt, kihívó, nőies, egyáltalán nem az az áldozat-lány, nézte és megértette az ember, hogy a Mandarin mitől őrül meg, és miért nem tudja…..
fáymiklós Álarcos énekes 2024.01.16 06:57:31
Elvben tudom, hogy az idényszerű zenehallgatásnak nincs sok értelme, nemcsak karácsonykor érdemes hallgatni a Karácsonyi oratóriumot, és nemcsak júniusban a Szentivánéji álmot, de a gyakorlatban mégis elkövetem ezt a hibát. Farsang van, jár egy Denevér. Igaz, a Denevért valamiért szilveszterkor…..
Idén sem szakadt meg a hagyomány, most is megmutattátok, hogyan karácsonyoztok szerte a nagyvilágban. Olyannyira igaz, hogy 29 országból (!!) küldtetek fotókat a Bahamáktól Ausztrálián és Francia Polinézián át Ausztriáig és a Fülöp-szigetekig. Köszönjük szépen mindenkinek, kellemes ünnepeket és…..
A legfrissebb poszt túlzás nélkül a szem ünnepe, ahogyan azt szerzője, Tamás nagyon pontosan megfogalmazta. Az amerikai New Hamsphire államban található Kancamagus Highway neve nyelvtörő még a helyiek számára is, de a környék egészen csodálatos – ősszel különösen. Tartsatok velünk!..
Csodabogár 2023.11.16 18:40:32
@dikusz.: Nálam nem oldódott meg. Most mikor beléptem is kérte a süti dolgot. Miután ezt sok helyen kérik, már rá se rántok.
Bevallom, még nem volt időm elolvasni az új posztot, talán a hétvégén lesz egy kis szusszanásnyi időm.
A határátkelés sok egyéb mellett általában az ember személyiségére is hatással van. Külföldön élve változik (vagy legalábbis változhat) az identitásunk, ami óhatatlanul magával hozza a kérdést: miként hat a költözés a nemzeti identitásra? Öt-tíz év külföldi élet kevésbé tesz magyarrá minket?..
Csodabogár 2023.11.05 16:38:47
@P.Elliot: Ha nem tudsz kommentelni, akkor törölni kell az előzményeket. Én már ezt csinálom vagy egy éve. Kicsit nyűgös a dolog, de ha írni akarok, akkor ez az ára.
Csodabogár 2023.11.05 16:46:14
@svajcineger: Láttad valamikor régen a Schweizermacher c. filmet? Érdemes megnézni, ha rátalálsz valahol. Tökéletesen megfelel a valóságnak, csak nagyon humorosan előadva. Igaz akkoriban, mikor mi láttuk, voltak akik majdnem sírva jöttek ki a moziból. Akkor még volt tétje az ottani állampolgárságnak, még nem voltunk az EU-ban.
Erősen elfogult vagyok Olaszországgal szemben, idén nyáron is sikerült egy (túl rövid) hetet eltölteni az országban, szóval nagy örömmel olvastam Tamás posztját, nem is beszélve a rengeteg csodás képről. Szerintem sokunk álmát váltotta valóra egy Vespa nyergében...
Csodabogár 2023.09.28 23:54:38
@Mr.Tellinghovon: Sokszor hálás vagyok a sorsnak, hogy sikerült még a hatvanas, hetvenes években sok helyre eljutottam itt Euroapába. . Gondolhatod, pl. Louvreba simán be lehetett menni, várakozás, sorban állás nélkül. Ugyanez Firenzében. Manapság már csak tolakodni lehet, nem igazán megnézni valamit.
Nem volt még internet, elindultunk és ahova megérkeztünk kerestünk szállást. Vonatjegyet is csak kimentünk az állomásra és megvettük. Manapság ez már elképzelhetetlen.
Csodabogár 2023.10.09 22:36:56
@fhdgy: Miután a német tv sokszor játszotta és ismételte a filmet, amiben a Piroskát Liselotte Pulver játszotta, határozottan emlékszem, hogy Székkutasról nem volt szó benne. Az állomást, Hódmezővásárhely Kutasipuszta volt. Kötőjellel összekötve a név, de egy idegen tasztatúrán írok és nem találom a kötőjelet rajta.:-(
Nem könnyű a mai Magyarországon újat írni a protekcióról (és akkor a korrupciót most hagyjuk is). Steve érdekes összehasonlítást tett a kanadai helyzettel - egy-egy sztorit hozva mind Magyarországról, mind Kanadából, de még utóbbiban is előkerül egy magyar szál...
Csodabogár 2023.09.19 07:52:50
@fhdgy: Akkor éleszd fel, add meg az elérhetőségét, aztán lehet írogatni. Nekem is van egy elég privát blogom. Kommentelés nemigen van, de én azt magamnak írom. Kettő ismerősről tudok, akik olvassák, a többi nem tudom hol találta meg, csak látom, hogy úgy általában 20-30 ember olvassa. Persze nem írok rendszeresen, csak ha valami történés van az életemben vagy ha látok hallok valami érdekeset. Soha nem reklámoztam a dolgot.
Csodabogár 2023.09.20 22:26:30
@gabors: Mi van veled? Emlékezetem szerint beteg voltál, meggyógyultál?
Csodabogár 2023.09.20 22:34:37
@dikusz.: Nem tudom mikor ki adta-vette a Gellért szállót. Az viszont biztos, hogy már 20 éve totál le volt lakva. Los angelesi barátnőm lakott ott egy hétig, így volt alkalmam megnézni a szobát is. Ő azt mondta, hogy azért ment oda, mert potom pénzbe került a szoba és hát a kilátás az szép, meg zajos is. Az ősrégi ablakot hiába csukta be, akkor is zaj volt.
fáymiklós A 10. oldalon 2023.08.28 06:56:50
  Hú, ez jó lesz. Vagy legalábbis remélem, John Maxwell Coetzee új (magyarul még újabb) regénye, A lengyel. Van benne Chopin, hogy hogyan is kell játszani a műveit, érzelmesen vagy inkább Bachhoz közelítve (igen, igen!), még benne van a levélszekrényemben a meghívás, októberben Varsóban ezt a…..
fáymiklós Old money 2023.08.07 07:20:19
Akármilyen langy az érdeklődés az emberben a férfidivat iránt, a dolog rettentő szórakoztató. Az ember megtanulja, hogy soha, soha, de még véletlenül se legyen azonos színű és mintájú a nyakkendő és a díszzsebkendő, vagy hogy a férfidivat királya Gianni Agnelli, a FIAT egykori vezérigazgatója, aki…..
fáymiklós Poénvadászat 2023.07.31 07:45:50
Nem tudok rájönni, mi a poén. A Füleshez tartozó valamelyik rejtvényújságban találtam ezt a skandinávot, gondos vízszintes és függőleges mérlegelések után az jött ki a vicc poénja 1 és 2 sorokban, hogy olyan autót szeretnék venni, uram, amelyiknek jó nagy csomagtere van. Lehet, hogy valami elkerülte…..
Mexikóváros után Chiapas tartományba kalauzolnak minket Daniék. Kicsit időutazás is ez, legalábbis a körülményeket látva, ugyanakkor a csodás természet sok mindenért kárpótolja az utazót...
Itt a nyár, aki teheti, nyaralni megy, nagyon sokan külföldre. Vajon hogyan érdemes utazni, milyen formái és stációi vannak? Ezen morfondírozott el Steven, aki fotókat is csatolt a morfondírhoz. (Szolgálati közlemény: az utóbbi hetekben mindenféle dolgok akadályozták a posztok megjelenését, de ez…..
Csodabogár 2023.07.17 11:33:28
@dikusz.: Jó műsor. Az idén Veszprém volt, majd jövőre,ha még élek, Martonvásár lesz.
Csodabogár 2023.07.25 23:29:15
@littke: Egyéni blognak nem is az a célja, hogy kimenjen a nagy nyilvánosság elé. Az olyan mint egy napló, magának írja az ember. Aztán akik rátalálnak olvassák, vagy nem. Komment nemigen van, de már előfordult, hogy valaki megkeresett e-mailben valamivel kapcsolatban, amit a blogon írtam.
Nem tudom mennyire valós a statisztika, de egész elképesztő részein a világnak is volt már olvasóm. Azt se tudom, hogy találnak meg, mert soha sehol nem reklámoztam magam.
Csodabogár 2023.07.26 23:18:35
@dikusz.: Ez valami titkos szervezés volt? Mert én nem tudtam róla, pedig azért mindig itt vagyok, ha másként nem olvasóként.
Egy nagyon régi találkozón voltam, ami pocsékul volt szervezve és még az szervezte, aki később teljesen elkülönült ettől a blogtól, illetve a társaságtól.
fáymiklós Csajozás 2023.07.18 06:20:48
Benkő Dánielről mesélték, hogy fénykorában (úgy értem, művészi fénykorában, nem ismertségi fénykorában) úgy csajozott, hogy mindig volt nála egy-két lemeze. Ha meglátott egy vonzó nőt, beszédbe elegyedett vele, aztán elkezdte mondani, hogy jaj, épp most küldték a lemezgyárból az új Bakfark-albumot,…..
fáymiklós Jandó Jenő 2023.07.05 06:48:57
Van egy általánosnak mondható félreértés, amely szerint zenét hallgatni megyünk el a koncertekre. Ez, természetesen nincs így, a zene csak ürügy, a szerző csak alibi, azért megyünk, hogy megmerítkezzünk a nagy előadói személyiség napsugarában. Nem panaszként vagy önleleplezésként mondom, élők élőt…..
fáymiklós Vacsora helyett 2023.06.26 06:57:17
Miért is mennek az emberek Milánóba? A Scaláért, a dómért, az Utolsó vacsoráért. Meg, persze meccset nézni, de az idénynek már vége. A Scala még tartja magát. A dóm már többé-kevésbé elesett, hosszú sort kell végigállni a belépésért, az Utolsó vacsora reménytelen. Előre kell foglalni jegyet, de…..
Venezueláról az elmúlt években gyakorlatilag semmi jót sem lehetett hallani és nem véletlenül. Zavargások, teljes gazdasági és politikai csőd, szinte teljesen értéktelen pénz, munkanélküliség... a másik oldalon viszont csodás természeti szépségek és a világ talán legjobb kakaója. Utóbbi miatt…..
Csodabogár 2023.05.17 14:56:28
@Mr.Tellinghovon: Trianont nekem nem kellett kihevernem. Nagyszüleim se siránkoztak, pedig őket "elcsatolták" Partium, de ők átjöttek Budapestre és itt építették fel az életüket. Soha nem volt nálunk otthon téma trianon.
Én viszont és a felmenőim, amíg éltek, nem heverték ki az oroszok bejövetelét. Sajnos családilag nem volt módunkban, nagyszüleim mintájára, szépen odébb költözni, mondjuk Bécsbe.

Én nagyon tisztelem a harcoló ukránokat. 21 évesen 56-ban ha a szüleim nem tartanak vissza én is mentem volna harcolni bárhova. Az élet akkor oly mértékben volt kilátástalan, hogy az se izgatott volna ha lelőnek. Szerintem az ukárnok is hasonló lelkiállapotban vannak, mint mi voltunk akkoriban. Baráti körben volt veszteségünk 56 okán, mert akkor is voltak akik harcoltak és utána szépen kivégezték őket ha másként túlélték.
Csodabogár 2023.05.20 00:08:24
@Mr.Tellinghovon: Nekem a rolex mindig is ronda volt. A szép lapos órákat szeretem. Mondjuk egy Patek Philippel nem lehetne engem megsérteni.:-)
Csodabogár 2023.06.18 23:37:47
@Mr.Tellinghovon: Minimum 20 éve mászkálok a forumokon és a blogokon. Nekem nagyon bejött, hogy ha valaki személyeskedett velem, egyszerűen tovább görgettem a szöveget. 2-3 kísérlet után, mindenki ráunt, hogy az üres falnak beszéljen. Ismeretlenekkel igazán nem érdemes leállni vitázni. A koronámból nem potyognak ki a kövek, ha ráhagyom valakire, mondjon amit akar. Forumon volt, hogy a modik törölgettek az engem ért támadásokat, amik igen alacsony színvonalú trágárságokat tartalmaztak.
fáymiklós Varázs 2023.06.04 06:23:48
Az embernek nincs olyan sok élete, ennek megfelelően nincs olyan sok „életem Varázsfuvolája” sem. Lehet, hogy ez volt az, amit tegnap adtak a Metripolitan Operából. Pedig nem volt könnyű helyzetben a rendező, Julie Taymor szépséges produkcióját kellett helyettesíteni vagy pótolni, szép legyen, jó…..
fáymiklós Nem belehalni 2023.05.24 06:48:02
Régebben ez mindig felháborított, de minimum bosszantott. Vannak énekesek, akiket egyáltalán nem nyűgöz le az, hogy ők énekesek, szeretik a hangjukat, nem arról van szó, de körülbelül úgy tekintenek a foglalkozásukra, ahogy a villanyszerelők. Nagyon szép, nagyon fontos, nagyon hasznos, és valamiből…..