Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brillara esküvőszervezés

34 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szerelem határtalan: külföldi ösztöndíjad vagy nyaralásod alatt találtál Rá? Esetleg a "soknemzetiségű" Váci utcában futottatok össze? Vagy egy Király (utcai) bulin ismerkedtetek meg? Bár más kultúrából származtok, más az anyanyelvetek, de a szívetek együtt dobban, és magyarországi esküvőt…..
Brillara esküvőszervezés 2018.08.02 08:19:00
Kedves Dérer Patri!

Nagyon örülök, hogy hasznosnak találtad a bejegyzést. :-)

A megírása során törekedtem a hiteles források felhasználására. Ezt az információt találod meg a
www.kormanyhivatal.hu weboldalon is, egészen pontosan itt:

http://www.kormanyhivatal.hu/download/5/14/54000/K%C3%BClf%C3%B6ldi%20%C3%A1llampolg%C3%A1r%20Magyarorsz%C3%A1gon%20t%C3%B6rt%C3%A9n%C5%91%20h%C3%A1zass%C3%A1gk%C3%B6t%C3%A9s%C3%A9hez%20sz%C3%BCks%C3%A9ges%20tan%C3%BAs%C3%ADtv%C3%A1ny%20bemutat%C3%A1sa%20al%C3%B3li%20felment%C3%A9s.pdf#!DocumentBrowse

Üdvözlettel:
Csilla
A sorozat következő részében azt nézzük meg, hogy milyen kérdésekre kell felkészülnötök, amikor a fotóssal találkoztok.  1. Biztosan felmerül néhány kérdés a kreatív fotózással kapcsolatban. Mindenekelőtt az, hogy az esküvő napján vagy egy másik napon szeretnétek erre…..
Sokszor teszik fel nekem azt a kérdést a párok, hogy hogyan készüljenek fel a találkozókra az egyes szolgáltatókkal, milyen kérdésekre számítsanak, mikor leülnek tárgyalni a helyszín képviselőjével, a dekoratőrrel, a fotóssal stb. Ezért úgy döntöttem, írok erről egy…..
Elismerem, nem túl izgalmas téma, de fontos, ezért beszélni kell róla. Lássuk tehát, mi mindent érdemes tudni az anyakönyvvezetőnél való bejelentkezésről. A házasságkötési szándékot legkorábban 12 hónappal és legkésőbb 30 nappal a házasságkötés tervezett időpontja…..
Egy korábbi bejegyzésemben már ígértem, hogy külön írok majd a nászajándékok témájáról. Sokaknak okoz ez fejtörést: mivel ma már jellemzően nem az esküvőt követően költöznek össze a friss házasok, egyre kevésbé tartanak igényt a használati tárgyakra; és bár az…..
Sok téves információ és félreértés kering az interneten a polgári és az egyházi szertartás kérdéskörében. Melyik érvényes? Milyen sorrendben kell őket megtartani? Mindenképp egy napon legyen a kettő? A legfontosabb tudnivaló ezzel kapcsolatban, hogy jelenleg Magyarországon házasság akkor jön…..
Brillara esküvőszervezés 2017.10.07 15:41:40
Mikor először láttam Gergőék „standját” egy esküvő kiállításon, elsőre a natúr fából készült installáció ragadta meg a figyelmemet. Aztán a gusztusos krémek és a grissini. Aztán az egész konstrukció mögött álló, segítőkész csapat. És miután meg is kóstoltam a…..
Míg az esküvőszervező megbízása a tengerentúlon már jó ideje természetes, itthon a menyasszonyok többsége még mindig tartja magát ahhoz, hogy egyedül is meg tud birkózni a szervezési feladatokkal. Többnyire ez valóban így van - a kérdés csak az, hogy milyen…..
Az esküvő a vendégeket több szempontból is kihívás elé állítja. Egyrészt azonnal adódik az ajándék dilemmája (erről majd egy későbbi bejegyzésben lesz szó), másrészt pedig - főleg a hölgyek fejében - szinte rögtön felmerül a kérdés: "Mit vegyek fel?". Természetesen mindenki szeretne elegáns lenni,…..
A korábbi bejegyzésemben már említett pár, Szandra és Zoli a horvátországi szimbolikus szertartást abszolút valódinak, az univerzum előtt érvényes házasságkötésnek élték meg. Mivel azonban jog szerint is szerették volna összekötni az életüket, úgy döntöttek, hogy itthon…..
Úgy vélem, az esküvői szezonban különösen időszerű az esküvői forgatókönyvről beszélni. Ha esküvőszervezőt bíztok meg, akkor az ő dolga - természetesen a segítségetekkel -, hogy ezt elkészítse, és elküldje valamennyi érintett szolgáltatónak. Amennyiben magatok szervezitek az esküvőt, akkor is…..
Időről időre felteszik nekem azt a kérdést, hogy sokan miért veselkednek neki már egy évvel korábban az esküvő megszervezésének. Néhány egyéb indokon túl (pl. hogy nyugodtan, ütemezetten lehessen elintézni mindent, ne "tűzoltó módba" kapcsolva kelljen e-mailezni, telefonálni, helyszínt bejárni,…..
Az előző bejegyzésben arról olvashattatok, hogy milyen formában érdemes szerződni a szolgáltatókkal. Most lássuk, hogy mire kell odafigyelni a szerződés tartalmával kapcsolatban. Természetesen ahány szolgáltatás, annyiféle szerződés. Más szempontok határozzák meg a fotóssal, a dekoratőrrel vagy a…..
Egyre több Pár fordul hozzám azzal a kérdéssel, hogy mit tanácsolok, mire figyeljenek oda a szolgáltatókkal való szerződéskötéskor. A magam részéről én ennek kifejezetten örülök, mert azt jelzi, hogy a Párok tudatosak a szerződések tekintetében, egyre több figyelmet szentelnek ennek, ami a…..
Az esküvői meghívó szövege sok párnak okoz fejtörést. Milyen legyen a stílusa, komoly, vicces vagy megható? Tegező vagy magázó hangvételben fogalmazzatok? Sablont válasszatok vagy inkább egyedi szöveget írjatok? És ezek csak a legalapvetőbb kérdések, amelyeket meg kell válaszolnotok, de felmerülhet…..
Sok pár dönt úgy, hogy nem itthon, hanem külföldön, például a toszkán dombok között, Bali homokos partján vagy a világ más szép, esetleg a pár számára fontos táján fogadnak hűséget egymásnak. Az okok nagyon különbözőek lehetnek: például a pár úgy érzi, hogy a házasságkötés kettejük magánügye vagy az…..
Egyre több pár szeretne az általa választott helyszínen, például egy balatoni vagy dunamenti étterem vízparti panorámával rendelkező teraszán, egy virágos réten, egy kastélyszálló kandallós szalonjában vagy más, nekik tetsző környezetben "Igen!"-t mondani a közös életükre. Szerencsére ma már számos…..
Mostanában egyre több olyan menyasszonnyal találkozom, aki részben vagy egészben maga szeretné elkészíteni az esküvői dekorációt, ezért úgy gondolom, nagyon időszerű egy erről szóló bejegyzés. A következőkben arról lesz szó, hogy mit érdemes végiggondolni, mikor eldöntöd, hogy mit készítesz el…..
A lakodalom egyik csúcspontja, mikor kialszanak a fények, és begördül a pompás esküvői torta, tűzijátékkal a tetején. A vendégek körülállják a párt és a tortát, majd a Menyasszony és a Vőlegény közösen felvágja azt. Ez csak egy a számos megoldás közül, ahogy a tortát prezentálhatjátok a násznépnek,…..
A címhez annyit máris hozzáfűznék, hogy az esküvői "nyomtatványok" nem mindig szó szerint nyomtatványok... Mindjárt kifejtem, mire is gondolok. Amiről szó lesz: meghívók, ültető- és menükártyák, ültetőtábla és ami még eszembe jut. :-) Nézzük a meghívókat. Időben is ez az első, aminek el kell…..
Amint azt az előző blogbejegyzésemben is írtam, véleményem szerint kár lenne elmulasztani életetek egyik legszebb napjának videófelvételen való megörökítését. Sokan gondolják - elsősorban költségtakarákossági megfontolásokból -, hogy megelégszenek a fotókkal. Én mégis azt javaslom, hogy ha…..
Az esküvő napján valahogy gyorsabban telik az idő, mint ahogy általában szokott, és sokkal gyorsabban, mint ahogy szeretnétek. Az egyik pillanatban még készülődtök, a másikban már házasok is vagytok, aztán vége a vacsinak, megvolt a nyitótánc, a tortavágás és a menyasszonytánc, végül hipp-hopp…..
Az esküvő eseményeinek folyamába több helyen bekapcsolódhatnak vendégelőadók. Egy jól megválasztott, Hozzátok és az esküvőhöz illő, megfelelő időtartamú "műsoros" betét sokat hozzátehet az esküvő hangulatához, ugyanakkor nem célszerű átesni a ló túlsó oldalára: a túl hosszúra nyúló vagy jellegét…..
Míg az előző bejegyzésben a lakodalmas zenéről írtam, ezúttal a szertartás alatt szóló muzsika témakörével foglalkozom. Aki látta a Szeretném, ha szeretnél című filmet Jennifer Lopez főszereplésével, biztosan emlékszik arra a megállapításra, hogy a szertartás alatt szóló zene meghatározza a…..