Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Al

253 bejegyzést írt és 176 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Ropogós külső, puha, fehér belső: ezt szeretjük a bagettben. Élesztővel könnyű volt a bolti bagett színvonalát elérni, sőt, meghaladni. De az első kovászos bagettünk hatalmas csalódás volt!..
37 évvel ezelőtt a NASA háza táján már nagyban készülődtek a balsorsú Columbia első kilövésére, amikor egy veszélytelenként számon tartott anyag szörnyű balesetet okozott... A baleset dilettáns kezelésénél már csak a NASA azt követő arroganciája a megdöbbentőbb. Nem űrhajósok voltak az űrsikló első…..
Al 2018.03.21 14:34:33
@Macroglossa: Kedves kommentelő! Ez butaság. Nyilván mindenki tudja, mennyi nitrogént szívunk be a levegővel. Ennek ellenére próbáljon meg lélegezni zárt térben, amelyben csak nitrogén van, oxigén pedig nincs. másodpercek alatt úgy fog járni, mint a cikkben szereplő munkások. Mert valahogy az a csekély 20% egyéb gáz az emberi szervezetnek nélkülözhetetlen.
Al 2018.03.21 14:42:04
@dralisz82: Én is hasonlóan véltem, de nem így volt. Az esetet legjobban leíró cikkből az derül ki, hogy ez az űrsiklóban történt.

"At 9:15 a.m., when they reached the 130-foot level of the RSS, Bjornstad, Cole and Wolford logged in, walked across the access ramp to the shuttle, then climbed down the four-foot ladder to the platform outside door 50-1 of the orbiter. "

"Bjornstad crawled past the curtain into Columbia..."

"The three men had been inside Columbia for less than a minute."

"When he reached the orbiter, he saw Harper collapse onto the platform and, inside Columbia, Wolford passed out atop the unconscious Bjornstad. "

Terry Burlison: Columbia's first victims

www.baen.com/columbia
A tengerparton fürdő francia, belga, német és holland turistáknak fogalmuk sem volt róla, hogy egy 50 éves, egyszerű spanyol teherautósofőr pillanatokon belül a lehető legszörnyűbb végzetet kézbesíti a számukra. Maga Francisco Imbernón Villena sem tudta ezt, mikor reggel a volán mögé ült. Hogy is…..
A legnagyobb ipari katasztrófákból válogattunk, a teljesség igénye nélkül. Teszteld magad: hányat ismersz fel?..
46 éve történt az Egyesült Államok egyik legsúlyosabb gátkatasztrófája. Senki nem hitte, hogy éppen pár nappal egy biztonsági ellenőrzés után az áradat elmoshatja a völgyet, ahol minden a szénbányászatról szólt...
A válasz még ma sem egyértelmű: az igazságos népharag vagy ellenkezőleg, a vállalati maffia áll a brutális gyilkosság mögött? Nem véletlen: a titkok, rejtélyek, hatalmas állami vállalatok és hatalmas állami hazugságok földjén járunk...
Al 2018.02.21 18:21:18
@Emide Buda: Jó ég. Nem egy elegáns megoldás.
"Mondjátok meg a feleségemnek és a családomnak, hogy szeretem őket. A legénység tagjai is ezt üzenik a saját feleségeiknek és családjaiknak." - mondta be a rádióba egy utolsó, kétségbeesett segélykérést követően Phil Gay kapitány, miután végképp belátta, hogy a viharos Északi-tengeren senkire sem…..
Sötétben, víz fölött, dagálykor, levegőben, szélben, esőben, 55 méter magasan, helikopterről...
Al 2018.02.01 18:24:03
@David Bowman: A hivatalos jelentés azt sugallta, hogy nem.
A DIC Australia tonereit szinte mindenhol használják a világon. Csupán néhány héttel karácsony előtt szörnyű tragédia rázta meg a cég  auburni tintagyárát, aminek a körülményeit még mindig vizsgálják...
Al 2018.01.31 18:24:57
@zaturek: Én nem. Legfeljebb egy kicsit. És lehet, hogy a neje sem... Nézd meg a képen, tök úgy néz ki, mint egy penge, és "blade"- nem nevezték a források.
Al 2018.01.31 18:28:28
@58múltam: Igen, igazad van. Én 32, ez a különbség. :P És még mindig jóval a média átlagos szintje fölött állok, ez meg a szomorú. De teljes mértékben egyetértek, ápolja, védje a magyar nyelvet mindenki. (Főleg akinek ideje, szabad kapacitása, érzéke van hozzá.)
A Gale Encyclopedia of U.S. Economic History szerint 1900-ban 30000 ember halt meg munkahelyi balesetben, sokan közülük horrorisztikus körülmények között. A leghíresebb mind közül Martin Stoffel esete...
Al 2018.01.31 18:20:46
@iBKV: Így. A források linkelve vannak, vidd csak az egeret a vastagon szedett rész fölé. Akkoriban rengeteg szlovák ment az USÁba, róluk szól pl. az Out of this furnace regény. A vidéki, mezőgazdaságból élő szlovákok jelentős része nyomorgott, ezért nekivágtak az útnak. Mondanom sem kell, hogy cseberből vederbe jutottak: alacsony fizetések, műszakolás, végtelen munkaidő, nulla érdekképviselet, életveszély.
 2017-ben több csatornamunkás halt meg India szerte a föld alatt, mint ahány katona Kasmírban, ahol állandóak az összecsapások. Mindezt annak ellenére, hogy a biztonságukat elvileg régóta törvényi szabályozás védi...
 A patkányok előre sejtették a katasztrófát. A polgármester még akkor sem, amikor a lakók már rosszul voltak a gázszagtól...
57 évvel ezelőtt történt Csehország legborzasztóbb vasúti katasztrófája - máig tisztázatlan körülmények között. 17:45 körül az aprócska vasútállomáson egy kétségbeesett biciklis iramodott az éppen induló vonat után.....
Al 2018.01.15 16:30:26
@tomsawyer3131: Nézd meg a témák sokszínűségét. Ennyi mindenhez egyszerűen nem érthetek !
A világtörténelem első igazán súlyos metrókatasztrófája, amely több okból is érthetetlen. ..
5 másodperc alatt menthetetlenül csapdába ejti, fél perc alatt pedig teljesen maga alá temeti az áldozatát, aki néhány perc alatt megfullad. Ezután viszont hosszú órákba, vagy akár napokba kerül, míg sikerül felfedezni és kiszabadítani a tetemet. Mi ez?..
Al 2018.01.09 10:45:23
@népszopás: Ők nem hajóztak?
Néhány festékkel kikozmetikázott, apró repedés volt az oka az Északi-tenger közepén lezajlott elképesztő katasztrófának, ami 123 ember életét követelte. Ennél persze többről van szó: közrejátszottak az inadekvát biztonsági ellenőrzések, a hiányos felszereltség és a profitéhség is...
Al 2018.01.09 10:42:24
@David Bowman: Én -5 évesen még filozófiai kérdés, hogy mit csináltam.
Még Adolf Hitler is küldött részvét táviratot az amerikai történelem egyik különlegesen kegyetlen katasztrófája alkalmából. Mégis, ma alig emlékszik valaki, mi is történt Texas mintaiskolájában 1937 tavaszán...
100 éve történt Kanada történelmének legnagyobb katasztrófája, és egyben a világtörténelem egyik legsúlyosabb hajóbalesete, amink különlegessége az, hogy legtöbb áldozatát a szárazföldről szedte. Halifax jelentős részét egyszerűen letarolta a hatalmas robbanás, ami azóta is a legnagyobb ember által…..
Nem kicsit került bajba Alfonse Maddin egy fagyos januári éjszakán. Éjjel 11-kor Illinois állam egyik elhagyatott autóútján hajtott, amikor egyre jobban kezdett kifogyni a dízelolajból. A beígért benzinkút sehol. A pótkocsiján jókora adag nyers hús - attól nem kell félni, hogy kiolvad, hiszen…..
Voltaképpen csoda, hogy a black friday death toll még csak 10 halálesetet mutat 2006 óta, hiszen a nevezetes napon rendre kicsúszik az irányítás a boltok biztonsági személyzetének kezéből. Van. hogy csak a paprikaspray bújik ki a kabátzsebből, de az is előfordul, hogy az árufeltöltőt egyszerűen…..
2050-re a feltételezések szerint több műanyag lesz a tengerekben, mint hal. Némelyik vizi élőlény már most próbál igazodni az új trendhez: a kutatók meglepődve tapasztalják, hogy egyes fajok egyenesen rákaptak a műanyagra, ami aztán a szupermarketeken keresztül a mi tányérjainkban landol...
Hiába éltek a vízpart mellett, sokan először hajóztak volna életükben azok közül a skót gyerekek közül, akik 207 éve november 10-én ott tülekedtek a Paisley csatorna partján, várva az egy hete elindított, extrém olcsó hajójárat megérkezését. Nem csak a hajózás maradt ki az életükből, legtöbbnek…..
1981 május elsején egy mentőautó száguldott Madrid külterületéről a belvárosi La Paz kórház felé, egy nyolcéves kisfiúval, Jaime Vaquero Garciával, aki súlyos tüdőgyulladás tüneteit mutatta. Nem sikerült időben megérkezni: a kisgyerek még útközben meghalt. Ezzel kezdődött hivatalosan a modern kor…..
31 éve ilyenkor szirénák ébresztették Bázel lakosait békés álmukból. A Rajna baljós, vörös színben játszva hömpölygött, a levegőt rothadó tojásra és égő gumira emlékeztető, szörnyű szag töltötte be. Az embereknek elképzelésük sem volt, mi történhetett, habár egy ilyen fontos gyógyszer- és vegyipari…..
Ha az Egyesült-Államok legszennyezettebb vizét keressük, csak az orrunk után kell mennünk. Alig pár lépésnyire Long Island legdrágább ingatlanjaitól folyik a Gowanus-csatorna, aminek a szaga már évszázadok óta közhelyszámba megy, és annyira szennyezett, hogy semmilyen élőlény nem él meg benne. A…..