Regisztráció Blogot indítok
Adatok
némethzsófi

17 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazán laktató villásreggeli, melyben a sós és az édes fantasztikus elegyet alkot. Némi előkészülettel gyorsan összedobható egy vasárnapi villás reggelihez. Az ízeket a recept, a csodás látványt pedig Sziszó Rajzolat képei hozzák el nektek. Hozzávalók az instant palacsinta tésztához 60 dkg…..
Libazsúr Francia citromtorta 2016.03.19 11:03:36
Ez az első recept itt, ami nem a sajátom, de annyira páratlan finomság, hogy muszáj közkinccsé tennem. Francia tanárnőmtől kaptam az ötletet, mikor tanácstalan voltam, mit készítsek egy nyári családi összejövetelre. Nem csoda, hogy sikere volt: a ropogós tésztakéreg pikáns, kissé fanyar citromkrémet…..
némethzsófi 2016.04.03 10:38:24
@Zselix: Kedves Zselix! Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet a recept, és hogy el is készítetted a tortát, remélem, sikere volt :) Azért sem tűntettem fel ezeket a paramétereket, mert minden sütő másképp működik, és félrevezető lehet egy bizonyos sütő alapján megadott paraméter. A legjobb irányadó - ahogy a receptben is olvasható - a szép piros tészta és a megdermedt krém.
Libazsúr Libazsúr burger 2016.03.12 10:33:57
A burger korát éljük, nem vitás. Híve vagyok én is a minőségi, mediumra sült húspogácsának, amit bátor és különleges ízvilágú kiegészítők udvarolnak körbe. A kedvenc verziómat osztom meg most veletek, melyről Sziszó Rajzolat készített csodás képeket. Hozzávalók három főre fejenként 1/2 rusztikus…..
Szeretem az ázsiai ihletésű ételeket, az ínyenc, édeskés-csípős szószt, a tésztát, és persze a rengeteg zöldséget. A pikantériát ebben az ételben a kókusztej és az édeskömény adja. Ráadásul elkészül annyi idő alatt, amennyi alatt az ételfutár kihozná, viszont ez házi készítésű. Hozzávalók kb. fél…..
Libazsúr Rántott hús deluxe 2016.01.23 20:41:24
Nem mindig vágyunk különleges ételre, ugyanakkor unalmas fogásra sosem. Akik egyetértenek ezzel, azoknak biztosan elnyeri tetszését a klasszikus kabátos hús még klasszikusabb körettel tálalva. Picit azért mégis csavarunk az összetevőkön: a hús bundájába zabpehely kerül, a rizst mogyoróval…..
némethzsófi 2016.01.24 19:13:27
@miyagawa: Örülök, hogy kipróbáltad! :)
Libazsúr Téli ragu 2016.01.12 19:10:14
Képzeljünk el egy tálat tele ízzel, finom aromákkal, omlósan puha hússal, zöldségekkel és istenien sűrű szafttal. Igen, ez a ragu. Nem készül gyorsan, viszont csak az előkészületekkel lesz dolgunk, utána szépen magától áll össze ez az egyszerű, de mégis szívet-lelket melengető fogás. Hozzávalók kb.…..
Komplex, de semmiképp sem komplikált tányér. Az áfonyamártásba étcsoki olvad, a tökéletes falathoz hozzájárul még a krémes kacsamell és a ropogós burgonyatallér. Hozzávalók 2 főre 2 db bőrös kacsamell só A burgonyatallérhoz 4 db közepes méretű burgonya 1 db…..
Libazsúr Paprikás sültkrumpli 2016.01.06 17:44:07
Imádom a sült krumplit. Egyekesek szerint a 7x7-es, mások szerint a szalma, vagy a hasáb, de van olyan is, aki szerint a mekis, vanília fagyival az igazi. Szerintem mindegyik tuti. Meg az én verzióm is, ami picit eltér a hagyományostól, már csak azért is mert különlegesen finom. Hozzávalók 3-4 db…..
némethzsófi 2016.01.07 22:23:34
@Parajpuding: Figyelni kell, hogy csak piruljon, de ne égjen. A fólia levétele után kb. 10 perc elegendő is a forró sütőben :)
némethzsófi 2016.01.07 22:24:49
@malkolmcole: Sajnálom :( Remélem, legközelebb csak pirul, és nem ég :)
némethzsófi 2016.01.08 17:14:27
@funfun: Nem szükséges forgatni, nekem alul is kellemesen ropogósra sült a fűszerkéreg.
Köszönöm a kritikát is :)
Jelen esetben a nehéz ünnepi koszttól fáradt gyomrunkat jutalmazhatjuk ezzel a fogással, de semmiképpen sem adunk pihenőt az elcsigázott ízlelőbimbóknak. Akkor szoktam ezt az ételt elkészíteni, mikor azt szeretném, hogy valami egyszerű, mégis különleges étel kerüljön az…..
Se méz, se szegfűszeg, se fahéj nem kerül bele. Akkor mégis mitől lesz karácsonyi? Főleg a színétől, amit a zöldteától kap, és a selymes, barátságos ízétől, amit pedig a puha vajtól. Attól is lehet karácsonyi, hogy csinos üvegekbe, vagy dobozokba rendezzük, és…..
  A csicseriborsó nagyon hálás alapanyag, legtöbben humuszként fogyasztják. Nagyon tápláló, és sok fűszer a barátja, így többféle irányba indulhatunk vele. Én ezzel a recepttel Indiát vettem célba. Hozzávalók 1 db üveges főtt csicseriborsó, kb 400 gramm 1 vastagabb…..
  A franciák a bundás kenyeret pain perdu, azaz elveszett kenyér néven szólítják. Ebben a receptben a kenyér korántsem elveszett, csak felöltöztetjük a karácsony ízeibe. Hozzávalók fejenként 1 db zsemle három szeletre vágva, vagy 2 vastagabb szelet kenyér 2-3 db tojás 1.5…..
Ez a tányér pontosan visszaadja az őszi természet színeit, ízeit. Hozzácsempésszük még a mártást, mely valóban a fogás lelke lesz, selymes édesburgonya pürével tálaljuk – meg egy pohár száraz vörösborral. A remek ebben az ételben az, hogy könnyedén saját ízlésünkre…..
Ettől az édességtől pont azt kapjuk, amit egy francia süteménytől várnánk: az ízek harmóniáját kifinomult eleganciával. A szerethetőségét fokozza, hogy csupa egyszerű hozzávalóból jön létre mindez. Hozzávalók kb. 30 darabhoz A kis süteményekhez: 250 ml zsíros tej 250…..
Ennél több hozzávaló nem is kell egy izgalmas, mégis egyszerűen összedobható reggelihez, vagy vacsorához. Kívánkozik rá még egy kis bacon fodor, amit szintén egyszerűen elkészíthetünk, és teljessé tesz füstös ízével a kompozíciót. Hozzávalók szeletelt…..
Ősszel bizonyára azért népszerű étel a jacket potato, mert ilyenkorra már mi magunk is elővesszük a kabátot. Szerintem viszont, a hideg idő ellenére – vagy éppen azért – mindannyian hordozunk egy kis nyarat még a szívünkben a kabát alatt. Ebből a megfontolásból én lecsóval…..
Libazsúr Tojáslepény 2015.11.01 16:25:12
Kedvenc étkezésem a reggeli. Hétköznapokon - ahogy a legtöbben - én is az irodában eszem munka közben. Viszont hétvégén szeretem a felhajtást. Na, nem az egy órán át tartó mosogatással végződő felhajtást, hanem inkább a nyugisan, jól bekajálós-félét. Szeretem összeszedni…..