Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Édua84

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapest egyik villanegyedében rejtőzik a 2007-es nagy egészségügyi reform következtében létrejövő intézménybezárások áldozatául esett MÁV rehabilitációs központjának osztálya...
Édua84 2022.06.07 00:32:00
Az elmúlt hetekben egy kis múltidézésre invitállak benneteket, amiben tematikusan igyekszem egy-egy témát alaposan körüljárni és megosztani veletek a saját emlékeimet.Ebben a rovatban már foglalkoztunk a zenékkel, a zenehallgatással, a filmekkel, a legutolsó részben pedig gyerekkorunk szörpjeit…..
Remélem, hogy hamarosan ti is olvashatjátok a következő realista romantikus retellingemet, az Egy új élményt – de ehhez a könyvnek szüksége van egy borítóra. Szóval ismét hozzátok fordulok, kérlek, tervezzetek nekem egy csodás borítót :)   Ez a regény egy Aladdin retelling, ami teljesen realista…..
Nem csak a Ludas Matyi olvasóit szórakoztatta Pusztai Pál kultikus figurája, Jucika. A kelet-német Freie Welt 1965/46-os és 1966/2-es számai között összesen kilenc képsora jelent meg. Sajnos, Jucika kalandjait "túl frivolnak" ítélte egy idő után a komoly hetilap szerkesztősége (vagy valaki, aki…..
Édua84 2019.12.14 17:37:02
@Bayer Antal: Szivesen! Ezek szerint valószínű, hogy nem rajzolt külön képsorokat a Freie Weltbe, hanem importálták azokat, amik megjelentek a Ludasban?
Édua84 2019.12.15 10:14:32
@Bayer Antal: Ennek örülök, mert akkor 99,99%, hogy teljes a Jucika-gyűjteményem. :)
A csillagporos gyermekmesékben a hercegnős-békás smacit hepiend követi. Néhányan el is hiszik mindezt, sőt! A következő szintre emelik: egyenest az álruhás gáláns világbékát várják, hogy a lenge fotókra cuppanva ő igényelje a csókot koitálást.A szikár valóságban a srácoknak temérdek békaöltőt kell…..
A Lehet Más a Jövő anyapártján, az Lehet Más a Politikán keresztül a mai nap folyamán alkotmánymódosítást terjeszt az Országgyűlés elé, amely nem másra tesz kísérletet, mint hogy leszállítsa a választási korhatárt (de nem a választhatóság korhatárát) a 2019-es önkormányzati és európai parlamenti…..
Édua84 2017.10.12 08:41:19
@Terézágyú: Utóbbiról nem tudtam, de ezek szerint elég falsak ezek a 16 éves korhatárok.
Édua84 2017.10.12 09:21:05
@Fehér Andor: Elnézést, eddig úgy tudtam, hogy 16 évesen már megkaphatják a jogosítványt, de még önállóan nem vezethet forgalomban gépjárművet.
Édua84 2017.10.12 09:22:25
@gigabursch:
"- katonaviseltség a férfiaknál
- két gyermek a nőknél"

Ezekkel nem értek egyet. Egyik sem mércéje az intelligenciának, vagy a felelősségtudatnak (és gerincet sem növesztenek az embernek): mindkét esetre vannak nagyon rossz ellenpéldák (sajnos NEM egyedi esetek!) a környezetemben.
Pl ismerek olyan katonaviselt embert, aki simán otthagyta a két gyerekét, és az anyukát egy másik nő kedvéért- és nem, nem viselte gondját a továbbiakban a gyerekeinek, minden teher az anyuka vállára zuhant. Az sem biztos, hogy a hónapokig tartó folyamatos (természetellenes) lelki és fizikai megterhelés (katonaságról beszélek még mindig) a legjobbat hozza ki az adott személyből.
Valamint ismerek olyan nő(ke)t, akik hiába szültek, ugyanolyan semmirevaló, felelőtlen, bugyuta léhűtők maradtak, mint tizenéves korukban, mikor még a szülei viselték gondját. Sajnos, ez a gyerekeken is meglátszik.
Ennek folyománya, hogy bizony előfordul, hogy bizonyos élet- és anyagi körülmények között az nagyobb felelősségtudatról árulkodik, ha az ember nem vállal gyereket.
Szóval ezek nem túl életszerű kritériumok.
Mennyire kiábrándító lehet megtudni egy ételről - amit az egészséges életmódod miatt rendszeresen fogyasztasz, de szeretni nem szereted - hogy nem is egészséges! Pedig sajnos sokszor becsapjuk magunkat ilyen ételekkel. Íme 10 ezek közül:..
Róka és Kisherceg megállíthatatlanul tart a könyvesboltokba, onnan pedig kinek-kinek az otthoni polcára. Nézd meg, milyen lesz a borító és a fülszöveg!..
Ha már megvásároltad magadnak a méregdrága parfümöt, akkor már érdemes mindent bevetni annak érdekében, hogy az illata sokáig megmaradjon. Sokan nem tudják például, hogy a befújás után nem szabad összedörzsölni a csuklónkat, mert azzal felgyorsítjuk az illat párolgását. Különösen fontos, hogy a…..
Édua84 2017.06.20 12:27:59
@shitgun: Nem is foglalkoztam velük tovább.
Édua84 2017.06.20 12:40:42
@Terézágyú: Sajnos ez nem így működik. Egy grafikusnak is idő, és energia egy-egy munka elkészítése, amire korábban gyakorolt, tanult, s ebbe a tanulásba időt, energiát és pénzt fektetett bele. Akárcsak egy villanyszerelő, vagy könyvelő, vagy ápoló.
Egy valamirevaló grafikusnak pedig már van éppen elég referenciája. Az, hogy felfedezik-e nem azon múlik, hogy egy magánkiadásban illusztrál, vagy sem, hanem a marketingen.
Az pedig egy dolog, hogy a saját művedet a saját pénzeden adod ki, de a grafikust MEGBÍZTAD egy feladattal, ergo ha ő megcsinál neked valamit, az neki nem megtiszteltetés, hanem egy alkalmi munka. Ennyi erővel mondhattad volna a nyomdásznak is, hogy nyomtasson neked ingyen, merthogy úgyis rajta (vagy benne) lesz a nyomdája neve a könyveden. Neki az reklám, tiszta haszon, nem? :)
Sziasztok! Kata vagyok, igazgatásszervező diplomám van és nemsokára jogász is leszek. Van egy beautyblogom és egy hozzá kapcsolódó youtube-csatornám is, illetve nemrég indítottam el ennek a filmes verzióját is. Könyv-,rúzs- és cipőmániás vagyok, gyűjtöm is őket, illetve…..
Édua84 2017.03.31 17:56:04
@Kata SWL: Nagyon köszönöm! A hajkefe eszembe se jutott...
Édua84 2017.03.31 06:28:52
@Kata SWL: Köszönöm szépen a választ! :)
Valójában az arcbőrömmel nincs semmi probléma, inkább a hajamra szeretnék valami "normális" sampont találni. 14 éves koromig gyönyörű hajkoronám volt, aztán- mintha elvágták volna (nem szó szerint), megritkult és töredezett lett. Szeretném valahogy visszaállítani a régi állapotára, és próbálgatok mindenféle sampont, de eddig még nem találtam olyat, ami igazán tetszik a hajamnak. Sajnos, Szeged tele van "gyorstalpalós"- tanfolyamos fodrászokkal, és ők nem igazán tudnak érdemi tanácsot adni, csak a legismertebb kommersz márkákat ajánlgatják. (Apropó, Szegeden élek, de van itt is rengeteg patika és biobolt.)
Azt hiszed, Grabovszky az egyetlen szupernyomozó? Akkor nagyon sürgősen meg kell ismerkedned Blacksad-del. Őmacskaságát egy spanyol rajzoló, bizonyos Juanjo Guarnido vetette papírra, a történetét pedig Juan Díaz Canales ötlötte ki. A jelenleg ötödik részénél tartó képregénysorozatért a francia…..
Pusztai Pál (1919-1970) kultikus figurája a Ludas Matyiban szerzett hírnevet alkotójának az 1950-es és 1960-as években. Valószínűleg a legismertebb magyar "comic strip", bár sosem nevezték képregénynek, képsornak, legfeljebb "több képből álló karikatúrának"...
Néha van olyan az életemben, hogy nincsen semmi nagyobb gond, sőt, kifejezetten jó dolgok történnek velem, és mégsem vagyok boldog. Most is előjött egy ilyen ok nélküli hangulathullámvölgy, és nem igazán tudom, mit kezdjek vele. Látszólag minden rendben, van munkám, van fedél a…..
Mik azok az „introk”? Te is az vagy? Az introvertáltság lényegét tekintve egy temperamentum típus. Nem egyenlő a félénkséggel vagy a visszahúzódó személyiséggel, nem betegség és nem kóros. Nem olyasmi, amit meg tudsz változtatni, de megtanulhatsz együttműködni vele...
Képzeld el, hogy a saját képzeleted rabja vagy. Hogy egyhelyben ülsz, nem történik semmi, neked mégis halálfélelmed van, az agyad pörög magától és nem tudod megállítani. Képeket vetít eléd és kötelez rá, hogy végignézd. Hogy ki fognak nevetni. Nem fognak emberszámba venni.…..
Képregényes rendezvény után mindig a bőség zavarával küzd az ember, azt sem tudja, hová kapjon, mivel kezdje, és aztán miről írjon először. Ezúttal a könnyebbik végén fogtam meg a dolgot, a rövidebbeket vettem előre. Ahogy közeledett a börze időpontja, úgy szaporodtak az utolsó pillanatig…..
Édua84 2015.12.19 15:17:31
Kedves Antal!
Pár éve említette valaki, hogy írtál a könyvemről kritikát, de eddig nem sikerült megtalálnom... nem gondoltam, hogy egy „ömlesztett” cikk végén kellene keresnem :D
Na, mindegy. Örülök, hogy valaki írt egy normális, használható kritikát, viszont szeretnék helyesbíteni pár dolgot...
Ami legjobban piszkál: a történetet nem csak úgy a vakvilágba kezdtem el, megírtam előre a forgatókönyvet hozzá A-tól Z- ig, Alfától Omegáig. Egyáltalán nem terveztem végtelenre, megvan a konkrét történet, és a végkifejlet. Egyszerűen olyan hosszú, hogy nem fér bele minden egy-két fejezetbe, így maga a főszál is folyamatosan bontakozik ki, nem rögtön az elején.
Valóban, későinek tűnik, hogy a főhős valódi célja csak a harmadik kötetben hangzik el, viszont ezt a történetet eredetileg nem terveztem kinyomtatni. Ez afféle „szülinapi ajándék” volt nekem, s nem tudhattam előre, hogy meyik fejezet melyik kötetbe fog kerülni.
Igaz, hogy „gyorsan” lettek kiadva a kötetek (már bánom, hogy ebbe a gyors kiadásba beleegyeztem), de ez nem azért volt, mert olyan villámsebesen dolgozom, hanem mert már jópár éve készítettem a képregényt, mikor a kiadás ötlete felmerült, és már ennyi anyag készen volt, mikor elkezdtem kiadni. :D
Ami a rendszert illeti, igen, az elején csúnyán elhibáztam a buborékok és a panelek sorrendjét. (Az meg már csak félve merem említeni, hogy eredetileg Comic Sans-szal voltak írva a szövegek és kb egy hónapba telet, mire átírogattam őket másféle betűtípusra :P) Aztán ahogy kezdtem a neten terjeszteni, felhívták a figyelmemet a technikai hibákra, és az éppen aktuálisan készülő fejezeteket már aszerint készítettem. Nyomtatás előtt még javítottam a fejezeteken pár dolgot, de sajnos utólag olvasva észre vettem, hogy még mindig hemzseg benne (az első kötetben) a hiba. Az E-könyvben már ezeket is kijavítottam.
Amit javasolsz, hogy próbáljak rövidebb történetet kitalálni... sajnos nem vagyok olyan „spontán kreatív”, mint a többi rajzoló, Pilcz Roli, vagy Pádár Ádám, akik sok frappáns stripet tudnak kevés idő alatt kitalálni. Szeretem átrágni a dolgokat (többször is), kifejezni a hangulatot, az érzelmeket. Szóval elcsámcsogni a történeten.  Azért próbálok, de eddig nem sikerült olyat kitalálnom, amit szívesen publikálnék, és főleg, amiket olyasvalaki is értene, aki a fő sztorimat nem olvasta.
Nem volt biztos vevőtáborom, mondhatnám „poénból” nyomtattunk ki 100 db alatti példányszámot. Mint említettem ez egyfajta „ajándék” volt, nem is gondolkodtam folytatásban. Magam is megelpődtem, mikor többen érdeklődtek iránta, mint amire számítottam. Pláne, nagyjából ismerve a magyar átlagember hozzáállását a képregényhez (és a rajzfilmekhez... ami tulajdonképpen testvérszakma, és amiben korábban benne voltam mélyebben).
No, mindegy, nem magyarázkodni akartam ezzel. Arra azért kíváncsi lennék, meddig olvastad el az online verziót... Tudom, az eleje nagyon amatőr, hiszen, ahogy Te is említed, mindenféle alap nélkül kezdtem neki, senki sem hívta fel a figyelmemet, hogy mit NE csináljak bennük, mik a hibák... Szóval úgy érzem, amiket jelenleg csinálok, az már „megüti a mércét” . Sajnos nem emlékszem, hogy csak az első, vagy mindhárom kötetből adtam olvasnivalót? Egyre szétszórtabb vagyok, ahogy pörögnek az események.
Köszönöm az írást, és az észrevételeket! Remélem, lesz még alkalmam olvasni a munkáimról.
Üdv!
Édua