Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ámbátor

0 bejegyzést írt és 6873 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       "Media organizations’ goal of profit-making has been further integrated into the disciplinary power of capitalism, the hegemony of heteronormativity and patriarchy. "        A Fudan Egyetem januári "New Media and Gender Studies" online konferenciájának ismertetőjéből idéztem.        Ha…..
ámbátor 2021.04.23 17:42:55
@rdos: Én úgy ismertem, mindegy hogy az elefántok harcolnak vagy szeretkeznek, a füvet így is, úgy is letapossák.
ámbátor 2021.04.28 10:21:58
@velőtanya: gondolom a név nem pont ugyanaz volt csak úgy nézett ki. Mittudomén görög omikron volt benne o betű helyett. Erről a blog.hu nem tehet. Arról, hogy hagyják scripptel teleszemetelni a lapot és hogy nem lépnek fel ellene jogilag is, arról igen.
ámbátor 2021.04.28 10:47:31
@kemény keleti kommentelő: nem is a tartalomról van szó, hanem a trolltalnításról, ha meg akarják tartani a közönségüket.
Alap lenne, hogy nem lehet trükkös karakterekkel létrrehozni valós nickhez hasonlót, mert le vannak tiltva a trükkös karakterek. Alap lenne, hogy a script-generált kommenteket szűrik. Ezeket egy informatikus hallgató is bele tudná tenni a blogmotorba. Csak szarnak rá, vagy direkt élvezik.
    Hónapok óta, Magyarországon és Angliában ezernyi fenyegető és trágár üzenetet kapok egy B. Mátyás nevű személytől. Ma a blog.hu szíves közreműködésével, jotunder néven tudott belépni egy citromailes címmel és több kommentelőt is zaklatott. Amíg nem történik változás, a blogolást felfüggesztem.…..
ámbátor 2021.04.28 10:43:53
@kemény keleti kommentelő: mehetsz meccsre tüntetni, szurkolói igazolvánnyal, vénaszkenneléssel.
        A magát Kötter Tamásnak nevező Biczi Tamás, Orbán bizalmi embere, írta le az alábbiakat 2021-ben. Nem 1951-ben, hanem 2021-ben.     "Szóval ha legközelebb bementek az USA nagykövetségre a szokásos eligazításotokra, a szendvics zabálás közben ezt is említsétek meg a gazdinak, hátha rászól…..
ámbátor 2021.04.28 01:27:23
@Mister Gumpy: Ja, egy közismert kretén éjszakánként tombol. Aztán majd JT vagy kettes takarít ha felébred.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
ámbátor 2021.04.27 12:49:58
@OoOoOo: az nem idiótabarom volt, csak azt emlegette, hogy nem feltétlen fidesz privilégium a várban lakni, ha veszed a strapát te is találsz hírdetést és cserélhetsz várbeli ingatlanra. Fenttartva mindeközben, hogy Bayer egy utolsó nyomoronc seggfej aki még ezt sem tudta úgy lebonyolítani, hogy ne egy hónapon belül vásárolja vissza az amúgy nyilvánvalóan alkalmatlan csereingatlant (ami konkrétan egy faház és csak azért nem egy mibilvécé, mert Bayernek faháza volt és nem mobilvécéje).
ámbátor 2021.04.27 15:52:21
@Kettes: Nyilván megvárták a törvényjavaslattal amíg a belső infóval bíró csókosok bevásárolták magukat. De ha sietsz még van lehetőség. Az ingatlan.hu-n most is látok négy hirdetést várbeli bérleti jogra, 50, 27, 58 illetve 149 millióért.
ingatlan.com/i-ker/elado+lakas/tegla-epitesu-lakas/31543619
ingatlan.com/i-ker/elado+lakas/tegla-epitesu-lakas/32122648
ingatlan.com/i-ker/elado+lakas/tegla-epitesu-lakas/31802821
ingatlan.com/i-ker/elado+lakas/tegla-epitesu-lakas/30447535
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
ámbátor 2021.04.27 19:59:46
@libernyák: Ugyanakkor nem csak halálozás és felgyógyulás a két lehetséges kimenetele a ferőzésnek. Statisztikai feldolgozását még nem is láttam, csak anekdotikus leírások vannak azokról, akik túlélték de az életminőségük már sose lesz olyan, mint azelött, a tüdőkapacitásuk töredéke az eredetinek vagy más súlyos szervi nyavalyáik maratak vissza a covid után. Talán ezeket is figyelembe kellene venni, nem csak azokat, akik belehaltak.
ámbátor 2021.04.27 20:31:31
Van itt egy ábra 444.hu/koronavirus-covid-19-jarvany-data
Eszerint mostanság a halottak kb 5%-a 50 alatti.
És ahogy elnéztem a hétvégi fotókat, ez nőni fog.
ámbátor 2021.04.27 21:23:31
@libernyák: Ismerős aki rehabon dolgozik most meséli, hogy van három betegük, összesen két lábbal, kovid szövődményileg. Persze ez se statisztika, csak demagóg anekdota. Viszont első kézből van, nem kamu rémhír.
        Magyarországnak tíz év múlva X darab nemzetközileg kiemelkedő és Y darab rendkívül képzett, élvonalbeli mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal foglalkozó kutatóra, fejlesztőre, Z darab a mesterséges intelligenciát napi szinten alkalmazni képes mérnökre,…..
ámbátor 2021.04.19 15:04:04
@fadrusz: A tradícionális definíciója a mesterséges intelligenciának az, hogy mindig az tartozik a MI körébe, amit még nem tudunk megcsinálni.
20-30 éve a beszédértés, beszéd szintetizálás, képfeldolgozás, karakterfelismerés, sakkozógép mind MI alapfunkciók voltak. Ma ez mind benne van a mobiltelefonodban és már nem annyira MI, csak egy okos program a többi közt.
Most épp az önvezető autó, a neural network meg a deep learning van azon a határon, hogy lassanként már nem lesz MI, mert működik. Akkor majd lesz új szent grál, ami az MI és amit még nem tudunk megcsinálni.
ámbátor 2021.04.19 15:34:13
@fadrusz: Szerintem ez csak a pszichológiai gátlás. Nyilván az intelligencia az a megfoghatatlan valami, ami az embert az álat (és a gép) fölé emeli, szóval ami a gépnek is megy, az nem az.
Ennek a vége sajons ide vezet:
pics.me.me/can-a-robot-write-a-symphony-can-a-robot-turn-60920220.png
ámbátor 2021.04.27 18:32:52
@lmate: És megint csak bebizonyosodik, amit már annyiszor láttunk, csak itt most egy kis időre úgy tűnt lesz egy ellenpélda. Mármint hogy még én is szinte elhittem, hogy Karácsony és Baranyi sikeresen zsarolta a köpcöst és alkudta ki ezt a diákvárost az atlétikai stadionért cserébe. És lám csak lám, megint kiderül, hogy ezekkel alkudozni, megegyzni tök fölösleges. Megépítik a stadionjukat aztán beleszarnak a megegyezésbe. Lesz a diákváros helyén Fudan, odateszik Demeter Szilárd játszóterét, a maradék területre Lölő épít luxuslakóparkot dunaparti yachtkikötővel és az egyik sarokban lesz egy hirdetőtábla, hogy "Diákváros, épült az Európai únió támogatásával, Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina polgármester akarata szerint az Úr uralkodásának tizenkettedik évében"

telex.hu/belfold/2021/04/27/diakvaros-demeter-szilard-orszagos-szechenyi-konyvtar-terulet
   "A német Fraunhofer Kutatóintézet vezetőjével fél órán belül arról fogok tárgyalni, hogy fejlesszük tovább az MTA Sztakival közös együttműködésüket."  (Palkovics et. az Indexnek)  MTA Sztaki...  Nem ő volt az, aki elvette az MTA-tól a Sztaki-t, neeeeeem, az kifejezetten a csúnya zsákos…..
     ABC News.   Official: Chinese vaccines' effectiveness low.   Washington Post.  Effectiveness of Chinese vaccines not 'high' and needs improvement, says top health official.   Al Jazeera.    Chinese vaccines' effectiveness low, official admits.   Mandiner.     Vágó István még mindig a kínai…..
ámbátor 2021.04.21 15:27:29
@Grrr...: Nem baj, ezentul nem a lakosságarányos halálozást nézzük, hanem a nominálisat. Abban egyelőre huszonkettedikek vagyunk, és sanszos, hogy huszadiknál feljebb nem is leszünk. A kétszer akkora Romániát nyilván beelőzzük, tán a cseheket is de a törököket már nem. Legalábbis nagyon remélem.
ámbátor 2021.04.26 09:39:12
@incze: Írországban csak akkor kell regisztrálnod, amikor már a korcsoportodat oltják, hogy tudja a dokid, hogy mész.
emailt kell megadni, arra jön egy levél a linkkel amivel folytathatod a regisztrációt. Mobilt kell megadni, arra jön smsben egy kód, azt is be kell írni, plusz az itteni taj számot. Szóval a mail címet és a telefont is ellenőrzi a rendszer, hogy a tied és megkapod rajta az üzeneteket, mielőtt élesedne a regisztrációd.
Akinek ez az akadálypálya nem megy, annak van egy telefonszám, ahol emberrel beszélgetve regisztrálhat.
     Szüksége van-e Magyarországnak a Fudan Egyetemre?      Mondjuk úgy, szüksége lehet Magyarországnak valamire, amit esetleg megkaphat a Fudan Egyetemmel történő együttműködéstől.      Szüksége van-e a Kínai Népköztársaságnak erre a bizonyos együttműködésre?    A kínai kommunista vezetés…..
ámbátor 2021.04.22 09:38:52
@Kettes: öreg kutya nem tanul új trükköket. Se a köpcös, se Kövér, Pintér nem fog már változtani a bevált módszereken. Ha vissza akarja épp kapni valamelyik alapítványtól a magánvagyonát, akkor visszakapja, akár van épp kétharmada, akár nincs.
A kurátorok maguktól is tudják a dolgukat, azért lettek odaültetve, de ha eltévelyednének, megkapják a selyemzsinórt.
És azt se hiszem, hogy ha nem térnek le a helyes útról, akkor biztonságban lennének. Orbán mindig versenyezteti a nyaloncait, aki túl nagyra nő, annak a fejére lép.
ámbátor 2021.04.22 13:00:37
@Kettes: A dossziékat Kövér és Pintér kezelik. Kizárt, hogy ne lenne mindegyikről. Persze váltakozó erősségű, de nyilván mindről van. Akiről gyenge az anyag, az vagy ki kell álljon nagyközönség elé és olyan szinten bemocskolni magát NER-rel, hogy ne is gondolhasson NER-en kívüli létre, vagy meghívják az Adriára, hogy elkészülhessenek az obligát kokós-kurvás videók a dosszié számára.
Gondoltad volna, hogy Borkai-ról milyen anyag van, amíg elő nem került? Szerinted az a video miért készült? Szerintem azért, mert a Borkai tökeit szorító anyag már túl régi és avas volt, kellett a frissítés. Túl sok pénz ment át a kezén az Audi mentén ahhoz, hogy elpimaszodhasson.
ámbátor 2021.04.22 17:48:55
@Kettes: szenvedélyes vitának épp nem nevezném, inkább morfondírozásnak. Amúgy én csak egyszerű jogalkalmazóként használom a törvényeket: "Ha szeretnéd tudni, mi fog történni, gondolj a lehető legnagyobb szemétségre, amit ki tudsz nézni belőlük, szorozd meg kettővel, és még így is csodálkozni fogsz." "Nem ez a legalja. Mindig van lejjebb." "Orbán [...] egy bűnöző, aki történetesen a politika területén tevékenykedik."
Én nem hiszem, hogy a kis g kockáztatna ha a vagyonáról van szó; megtanulta a leckét a Simicska ügyből. Hagyta nagyra nőni, az meg ellene fordult és hátbatámadta. Ez nem fordulhat elő mégegyszer. A filmes hörcsög nem is fordult ellne, csak aljas módon meghalt. Valahogy a vagyon zöme, legkivált a propaganda szempontból fontos médiacucc mégse maradt az özvegynél. Így vagy úgy de be volt a vagyonelem biztosítva, hogy baja ne essék. Lehet az opciós szerődés, kompromatka, akármi, de a maffiából nincs kilépés.
Nincs a kuratóriumokra bízott vagyon magára hagyva, ha Orbán akarja, az a vagyon visszakerül az ő kontrollja alá. (legalábbis amíg ő a minielnök).
     Kertész Imre négy gondolatát választottam egy régebbi posztomból.    " Gyilkos világ kezdődik, nacionalizmus, rasszizmus; Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorláspolitikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem…..
Örülünk, Vincent? Törőcsik 2021.04.16 19:35:54
     A Mein Kampfban láttam, az Alföldi-féle Nemzetiben. Rába Roland rendezte a darabot, Sinkó volt a főszereplő. Törőcsik a Halál asszony szerepét játszotta. Bejött a színpadra, annak rendje és módja szerint leállt az előadás, a közönség nem bírt magával.  Amikor gyerek voltam Törőcsik mintha…..
         Rockenbauer Antal fizikus és Ferenci Tamás biostatisztikus vitatkozik (most éppen az Indexen) arról, hogy mennyire veszélyes a vírus az idősekre.       Rockenbauer a Qubit cikkében a következő mondatot írta le:      Ennek alapján vonhatjuk le a legfontosabb következtetésünket: a 65 év…..
ámbátor 2021.04.14 20:39:35
@DarthVader: És mondjuk tavalyelőtt ugyanebben az időszakban hány halott volt?
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
ámbátor 2021.04.13 21:14:23
ámbátor 2021.04.13 23:25:24
@Érvsebész: tettem 18-as karikát és valójában csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a jelenség, méreteinél fogva, már kihömpölygött a Kárpát-medencéből és a széles nemzetközi publikum is megismerkedhetett az üggyel.
ámbátor 2021.04.15 19:48:00
@Kettes: Hát az a pöcök azért épp jöhetne külföldről is, ha mondjuk nekik megvannak a megfelelő hazaáruló hangfelvételek, bankszámla kivonatok, struccos videók, miegymás.
      · � A magyar költészet napjára: Szabó Lőrinc: Hazám, keresztény Európa (részlet) Hazám, keresztény Európa, túlélve időd szörnyű végét, elbírod-e még te az Istent, a Szeretetet és a Békét? (Varga Judit, Facebook)     Szabó Lőrinc Hazám, keresztény Európa című versével köszöntötte Miskolc…..
ámbátor 2021.04.13 21:00:00
@poroszrulett: Eperjes nem volt mindig háborodott.
      Az Orbánból élő magyar értelmiség kapott egy Hungarian Conservative című lapot. A főszerkesztő  professzor, Magyarics Tamás professzor egykori dublini nagykövet  lett (kellett a helye Pálffy Istvánnak Tullamore és Jameson nemzetközileg is elismert szaktekintélyének). Ő mindenhez is ért, amit…..
    "Kapusunk az ellenkező irányba tett nyilatkozatot." (Orbán Viktor Gulácsi Péterről)   Orbán Viktor ma utasította Marco Rossi szövetségi kapitányt és Szalai Ádámot a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, hogy Gulácsi nyilatkozata miatt tegyen bizonyos lépéseket, nem világos, hogy…..
ámbátor 2021.04.10 12:13:34
@kemény keleti kommentelő: Mondjuk megnézném, hogy velem mit tud kezdeni a kis gecc. Békaphatja.
Mégis hogy húz be a szakadékjába, ha én egyértelműen és tűnődés nélkül állok az ellenkező oldalra mint ahol ő van, lényegében bármilyen kérdésben.
assets.amuniversal.com/cfbcfc0037da01394242005056a9545d
ámbátor 2021.04.12 09:57:12
@combo: A cikk címe: "... appears .."
Első mondat "...interim results..."
Tehát nincs kiértékelve még a vizsgálat, előzetes adaok alapján úgy tűnik. A heékonyságban érdekelt szerzőknek.
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
ámbátor 2021.04.08 20:28:44
@Barkalot: Én úgy hallottam, csak anyi baj van belőle, hogy adhatnák olyannak is aki épp nem védett, mert a fertőzött vagy három hónapig még védett, ráérne megkapni az oltást később is.
ámbátor 2021.04.08 20:52:39
@Barkalot: részleteket majd a dokik mondanak.
Amit én írtam azt a tünetmentes fertőzöttekre mondták, merthogy akut beteget nem oltanak.
ámbátor 2021.04.11 16:35:43
@Muad\\\'Dib: 50,38%, amit a kínai járványügyi központ vezetője mond be. Van egy tippem rá, hogy a valóság nem ennél nagyobb érték.
Még szerencse, hogy a geccó hozatott belőle pár milliót és osztja nyakra főre.
   Tudták, hogy  Petry azt mondta, hogy a német határőrségnek fegyvert kellene használnia az illegális bevándorlókkal szemben? Ez volt a német szélsőjobb megerősödéséhez vezető nyilatkozat, amiből országos botrány lett. Petry tagadta, hogy explicit tűzparancsra gondolt, de azért mindenki úgy…..
ámbátor 2021.04.08 20:43:17
@mafi mushkila: nem egyáltalán nem vagyok semleges, ezzel együtt sem tudom Petryt manifeszt rasszistának tartani azért mert hülyeségeket beszélt a beobachternek. Ezzel azán @Miki Telepi: elvei szerint magam is rasszista vagyok. Namost vagy az ő kategorizálása selejt, vagy én.
ámbátor 2021.04.10 13:08:40
@AdvocatusDiaboli: Nagyjából ugyanarról beszélünk. Eggyel normálisabb korban ilyenkor a csapat fővezérigazgatója kiállt volna a sajtó elé és elmondja, hogy a kapusedzőjük magánvéleménye természetesen nem a csapat és a csapat vezetésének a nézeteit tükrözi, valamint hogy elbeszélgettek vele és tekintve hogy semmilyen rasszista/xenofób megnyilvánulása korábban nem volt, €2000 büntetést róttak ki rá a szerződésében előírt nyilatkozat előtti egyeztetési kötelezettség megsértéésért. Petry is kiáll és elmondja, hogy nem úgy gondolta, az újságíróval való beszélgetés során elragadta a frazeológiája de természetesen nagyon tiszteli a beilleszkedni vágyó bevándorlókat, mindenek felett a saját nem német származású csapattársait.
Aztán mindenki lenyugszik a picsába és Petry többet nem beszél hülyeségeket.
Sajnos ma a jelek szerint ez nem opció, a kirúgás a minimum. Petry elszegődik a felcsúthoz, meg van győződve róla, hogy a liberálisok tették tönkre az életét, a migránsok miatt kell fel-kibaszott-csúton dolgoznia Berlin helyett és jó eséllyel sokkal radikálisabb bevándorlóellenes nézetekkel jelenik meg újra a beobachterben mint valaha.
ámbátor 2021.04.10 18:01:14
@AdvocatusDiaboli: Te olvastad, hogy Petry konkrétan mit mondott?
- Hosszasan beszélt a fodballról, nem tom mit, nem érdekel
- Gulácsiról azt mondta, nem kéne támadni azért mert elmondta a véleményét, mégha az nem is egyezik a többségével, a fodballista jobb ha nem politizál.
- Ami a leggázabb, a migrációs, annak a sűrűjét idézem: "Európa keresztény földrész, én nem szívesen nézem végig azt az erkölcsi leépülést, ami végigsöpör a kontinensen. A liberálisok felnagyítják az ellenvéleményeket: ha te nem tartod jónak a migrációt, mert rettentő sok bűnöző lepte el Európát, akkor máris rád sütik, hogy rasszista vagy. "
Ha ő mondta volna, ahogy felületes olvtársunk hitte, hogy tűzparancs kellene a migránsok ellen, nyilván én sem gondolom, hogy egy hazug magyarázkodás lenne a megoldás.
Szerintem kicsit nagyobb toleranciával kellene körberajzolni, hogy mi a rasszizmus, kirekesztés, gyűlölködés, mert ha minden az, akkor semi sem az.
Mindemellett, tizensok éve dolgozik mindenféle migránsokkal a csapatban, soha fel semmerült vele kapcsolatban homo/xenofóbia. Szerintem kell némi rosszindulat, hogy ebben a nyilatkozatban megtaláljuk a gyűlöletkeltő, uszító homo/xenofóbiát ami jogossá tenné az azonnali kirugást (az én mércémmal mérve)
       Gulácsi Péter, a magyar futballválogatott és az RB Leipzig kapusa kiállt a meleg családok mellett. Emiatt a fasiszta rezsim pogromlapja, a "Vasárnap", megtámadta. Gulácsi nem gyűlölködött, és a nem gyűlölködésre még neki sincs joga.       Semmit nem tudok erre mondani. Ha ő bűnös, én is az…..
ámbátor 2021.04.07 18:24:34
@AdvocatusDiaboli: Ha a Herta azt közölte volna, hogy az engedély nélküli nyilatkozatával szerződést szegett, ezért kell távoznia akkor szavam se lenne.
De nem erről volt szó, hanem a nyilatkozat tartalmáról. Mellesleg, esetleg, arról, hogy nem egyeztetett.
ámbátor 2021.04.07 18:42:20
@mafi mushkila: Megint a fekete-fehér.
El kell fogadnunk, hogy a privilégiumok lebontása érdeksérelmekkel jár. Jelen esetben privilégium az Európában élés, ami bizony nem jut mindenkinek Vereckénél bemigrált ősei jogán, van, akinek a felelőtlen ősei valahol máshol telepedtek meg és ő csak most kapcsolt, hogy mégis inkább Európában lakna.
Hogy ezt toláráljuk, ehhez bizony meg kell nyerni a már itt lakók beleegyezését, jóindulatát, toleranciáját, függetlenül attól, hogy aki mostanában jönne az egyetemi tanár, vattabálázó, vagy óvodás.
Ennek a megnyerésnek meg nem feltétlenül az a legjobb módja, ha bárkit, akinek ezügyben kérdése, kételye, jószándékú indítványa vagy esetleg antipátiája van, azt letorkolljuk, lerasszistázzuk, kirugatjuk. Ahogy már mondtam korábban, ez nem progresszió, hanem repressszió. Ha mindenki ellenség, aki nem velünk van, akkor abból csak acsarkodás és agresszió lesz.
Meg kell találni azokat az érceket és kompromisszumokat, amivel a kinnrekedtek előtt se zárjuk el a bejutást és az itt lakókat se kényszerítjük tolerálhatatlan körülmények közé.
Ha elmegyünk az extremitások világába és azt mondom senki nem lehet uniós polgár, akinek a szülei nem úniós államban születtek, vagy a másik végletbe, hogy bárki, aki a fejébe veszi, hogy ő itt akar élni már jöhet is, abból nem lesz béke.
Nem Petry az ellenség. Ő csak egy buta fodballista.
ámbátor 2021.04.07 18:50:15
@AdvocatusDiaboli: A hertha oldalán ezt találtam:
"Zsolt Petry’s work over the years at Hertha BSC has always been greatly appreciated. He was always open, tolerant and prepared to help. He never acted in a homophobic or xenophobic way," said CEO Carsten Schmidt. "Even taking into account the finer details regarding the translation of his remarks, and the fact that several of Zsolt’s remarks from the interview were left out of the publication without consultation, we ultimately concluded that the remarks on the whole do not comply with Hertha BSC’s values. We thank Zsolt Petry for his work with the club and wish him all the best for the future," added the chairman.
  " Tegyük hozzá, ők többnyire magyar nemesek voltak, akik erősen kötődtek a nemzethez, ellentétben az ideiglenesen hazánk területén állomásozó momentumos politikusokkal, akik külföldi egyetemről jöttek, külföldre házasodnak."   Ezt 2021-ben tudta leírni Pogrányi Lovas Miklós. Róla a Kossuth…..
ámbátor 2021.04.04 17:53:55
@jotunder: c8.alamy.com/comp/EYT3HB/traffic-road-sign-junction-24-m1-motorway-EYT3HB.jpg
Mióta ezeket a táblákat láttam, miszerint a belső sávból Nottingham és Loughborough felé lehet közlekedni, szabadabbnak érzem magam az összes borough kiejtésével kapcsolatban.
     Lánczi András, Lukács József kádárista ideológus egykori jobbkeze, a következőt találta nyilatkozni a rezsimlapnak.    “a CEU-nak világos politikai hitvallása volt és van, márpedig ha valaki politikailag exponálja magát, akkor politikai eszközökkel fognak vele bánni”.     Tekintsünk el…..
ámbátor 2021.04.01 16:30:15
@jotunder: Igen, a home-office kompatibilis introvertek nehezebben látják a másik oldalt. Én se voltam az irodában egy éve és az életmódom kb 10%-ban változott. Leginkább az utazás hiányzik, de kibírom. Sokkal durvább lockdown se rázna meg, főleg, ha azt remélném tőle, hogy akkor vége lesz a córesznek.
Azért azoknak, akiknek egy éve nulla jövedelme van, ellenben fix költeségei, vélhetőleg mások a gondjai, a prioritásai és a nézetei a lockdownról..
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
ámbátor 2021.03.26 00:11:46
@jotunder: ha esetleg még megvan, én nem bánom , ha áttérünk a kör emailben terjsztett posztokra és itt csak kommentelünk. Posztnak csek kiteszed, hogy 147. és mi alá kommenteljük a 147. kommentelőkhöz írott levél apokríf kommenjeit.
ámbátor 2021.03.29 11:37:01
@chrisred: olyan nagy különbség talán mégsincs, hiszen minden bevándorló egyben kivándorló is valahonnan.
Migráns az aki költözik.
A forrás-hely szemszögéből nézve emigráns, a célpont szemszögéből meg immigráns.
Ebből a definicióból persze kivételnek számítanak a fehér bőrű keresztény hetero költözők, meg a vagyonos banditák mert ők nem migránsok, hanem szívesen fogadott új honfitársaink.
ámbátor 2021.03.29 12:51:24
@chrisred: sebaj, én mint emigráns azért magamra veszem és visszautasítom mindazt a mocskolódást amit a migránsokra szórnak.
      A blog.hu zárolta a  Corvinus-tudomány avagy cseréljük probiotikus joghurtra a krémsajtot a sütiben.   című posztom, amelyben konkrétan egyetlen név sem szerepelt, de viccelődtem a rezsimegyetem Social Futuring "kutatásán". Fogalmam sincs, hogy mit jelent ez, de a poszt utolsó mondata az…..
ámbátor 2021.03.26 09:54:31
@Podvinecz Marsall: Én is 3. De lehet, hogy 2. Pedig én aztán annyira privát senki vagyok, nulla államigazgatási vagy államközeli multtal, hogy na.
ámbátor 2021.03.26 17:40:09
@Imaginace: Ha ez így van, és a számok úgy alakulnak, akkor megfelelő pillantban a felsőoktatási törvény (meg minden egyég érdekes, a jobb kormányrendeletekig bezárólag) egyszercsak sarkalatos törvénnyé minősül vagy beleolvad a gránitszilárdságú alaptákolmányba. Még mielőtt a gyurcsányék ráronthatnának a nemtzettestre.
ámbátor 2021.03.27 17:43:11
@mafi mushkila: két lépésben polgármester, onnan országgyűlési képviselő majd a röfi. pl.
Ez 4.
  "És most már az ország – a haza – is mérgező! A költőnő Ausztriában pisili ezt bele a Dunába, tudván, csak erre folyik lefelé az. Labanc lapnál keres védelmet ahhoz a kívánalmához, hogy Jókai (az 1848-as márciusi ifjak egyike, A kőszívű ember fiainak regényírója) ne legyen kötelező…..
ámbátor 2021.03.21 18:00:02
@Billy Hill: Nyilván arra gondolsz, hogy végre szigorúbb büntetést kapnának a visszaeső bűnözök
ámbátor 2021.03.22 14:29:35
@frissen regisztrált troll:
– Tudja – Arthur elmélázott –, azért ez sok mindent megmagyaráz. Nekem például egész életemben volt egy különös, megmagyarázhatatlan érzésem, hogy történik valami a világban, valami nagy, sőt baljós, csak éppen senki se hajlandó megmondani, hogy mi.
– Nem – mondta az öregember –, ez csak a normális paranoia. Mindnyájunknak van a világegyetemben.
– Igen? Hát ha tényleg mindenkinek van – elmélkedett Arthur –, akkor talán lehet is benne valami!