Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mokos Béla

136 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az aranyos kis erkélyemről jelentkezem ma, meleg szellő borzolja a hajamat, ahogy a falnak dőlve, a lábamat a korlátra téve ülök a kis székemen és gépelek a laptopomon az utcára nézve. Az utóbbi napokban ugyanis megkezdődött az időszak, amikor már valóban kellemes kint üldögélni, még fel se kell…..
Az 1 éves projekt felénél járva tartottunk az önkéntes társaimmal egy elmerengős estét a kandalló körül. A mentorunk javaslatára még egy levelet is írtunk a jövőbeli énünknek, tele megfigyelésekkel, emlékeztetőkkel, jó tanácsokkal. Így talán nem felejtem el az itt megfogalmazott terveimet…..
Project no. 2019-2-RO01-ESC11-064297, “European Thinking - Cleaner Environment”   The merits of the European Thinking – Cleaner Environment project   Between 11th of November 2019 and 17th of August 2020 Care2Travel Association hosted 4 European Solidarity Corps volunteers from the European…..
Kinn szakad az eső…már 4 napja. Ez az itteniek szerint sem normális. Forr a teavíz, megy a mosógép. Igazán idilli hangulat, hogy megírjam mi is történt velem az elmúlt 7 napban. Hihetetlen, de még csak egy hét?! Mintha már egy hónapja szívnám a jó kis tiroli levegőt és az elvétve előforduló…..
Ahogy korábban is írtunk már róla ezen a fórumon, iskolai tevékenységünk többről is szól, mint a café és a fair trade shop gondozása, rendben tartása. Az előző és a mostani félév során is lehetőségünk nyílt saját projektek megálmodására, kivitelezésére.  Az előző félév során igyekeztünk az…..
Project description and activities In the Blue Neighbourhood Economy Project we are working to set an example for other neighbourhoods to follow by creating a so called circular inclusive neighbourhood economy. In practice, we focus on our neighbourhood but of course we are also intensively…..
Budapesti Liszt Ferenc Repülőtér, hajnali 4:00. Állok a fehér bőröndbe csomagolt kis életemmel a kijelző előtt és várok, közben 3 óra alvással a hátam mögött próbálok értelmes választ találni arra, hogy mi ösztönzött arra, hogy a berendezett, nyugodt, fővárosi életemet fenekestül felforgassam és…..
Lehetne ez egy csalódott történet, de ahhoz elég körbe nézni és talál könnyen az ember maga körül. Így ez a történet egy olyan történet lesz, amibe bármikor belevágnék újra, még ha én is rövidítettem le. Hát tessék, olvassák: Kezdődhetne valahol a hőskorban ez a történet, de csak diónyi figyelem…..
Kinn szakad az eső…már 4 napja. Ez az itteniek szerint sem normális. Forr a teavíz, megy a mosógép. Igazán idilli hangulat, hogy megírjam mi is történt velem az elmúlt 7 napban. Hihetetlen, de még csak egy hét?! Mintha már egy hónapja szívnám a jó kis tiroli levegőt és az elvétve előforduló…..
Így pár hét elteltével úgy éreztük ideje kimozdulnunk szeretett városkánkból ezért szombaton meglátogattuk a környék nagyvárosát, Jönköpinget, néhány diák társaságában. Ez egyébként Svédország 9. legnagyobb városa a kb. 90 ezer lakosával. Izgatottan vártuk a kis kirándulást, ugyanis már mindenki már…..
A napokban ért véget egy éves EVS önkéntességem Lengyelországban. Tavaly döntöttem úgy, hogy kipróbálom magam egy másik országban, de mégsem egy túl távoli és extrém helyen, hiszen Lengyelország a középkorban egy nagy közös királyságot alkotott Magyarországgal, tehát egy magyar mindig otthon érzi…..
Litvániában voltam önkéntes közel fél évig a második legnagyobb városba Kaunasban. A városhoz közeli (1-1,5 óra) regionális parkban önkénteskedtem. Egy spanyol önkéntes volt a társam, az elején voltak súrlódások kettőnk közt, de idővel nagyon jó viszonyba lettünk :) A munka egyáltalán nem volt…..
Két hónapot töltöttem önkéntesként Latinovacban (Horvátország), az Eko Centarnevű civil szervezetnél. Az Eko Centar elsősorban a permakultúrára és akörnyezettudatos életmódra fókuszál, ennél azonban jóval összetettebb feladatok,élmények és tapasztalatok várnak az ide érkezőkre. Önkéntességem 2019.…..
Az I came to Latinovac (Croatia) to Eko Centar as a short-term volunteer for two months. Thisorganization is focusing first of all on permaculture and sustainability but I would say they providemuch wilder variety of tasks and experiences for people who would like to volunteering here. Ispent two…..
I decided, that it is time to summarize the first two months I spent in the country. To be honest, it has passed by so fast, that I didnt even stop and took time to realize how much I've learnt. But lets just start with the beginning... After two and a half months in Israel, I made a few…..
Dear Suderbyn, Ecovillage and Community, I have left you 2 months ago. Two months, feels like years! So many things have happened already, it is hard  to catch up with myself and my feelings. I feel sentimental. I feel empowered, fulfilled and  ready. This place, this people have meant so much…..
Nemrégiben kommentelted a staffansgardeni ESC önkénteseket kereső felhívásunkat. Ez jó apropó arra, hogy mint korábbi EVS önkéntesünket megkérdezzelek arról, hogy milyen hatással volt az életedre a Mullsjö-ben töltött egy teljes év? Bízom benne, hogy ennek hatására lesznek idén is jelentkezők…..
Sajnos erről nincs képem, de Karácsony előtt az itteni ovikban szokás, hogy összegyűlik az ovi apraja-nagyja és közösen elköltik a karácsonyi ebédet. Gondolom óvoda méret függő. Az én ovim sajnos egy sztrájkot megelőző figyelmeztetés miatt be volt zárva (ezt már csak azért is sajnáltam, mert…..
Állandó jellegű kérdés saját magamtól, illetve a barátaimtól. Eddig is adtam lehetőséget az utazásnak, mostanság viszont egyre több lehetőség adódik, amivel szívesen élek is! Először is, országon belüli élményeim a következőek-síelés Sierra Nevadában - sosem síeltem még, ergo belerángattak ebbe…..
A jelentkezéskor az esélytelenek nyugalmával nyújtottam be az önéletrajzomat és a motivációs levelemet, hiszen akkor már lassan egy éve adogattam be a jelentkezésem különféle projektekre, többnyire sikertelenül. (Azóta be kellett látnom, hogy sok esetben rosszul pályáztam rosszul jelentkeztem. Egy…..
Újra jelentkezem egy hosszabb beszámolóval. Most a novemberi, decemberi és januári élményeimet olvashatjátok. Igaz, rég volt már november mégsem hagyhatom ki. Rengetek dolog történt akkor is. Mint például ovikban tanítás, English Club, Adj Király katonát vetélkedő, és sok-sok utazás. A hónap…..
Márciusban már megyek is a féléves tréningemre, ami mindjárt itt van…TEJÓÉG! A kezdő tréningem Sevillában volt, valósággal mondhatom, hogy szerencsés vagyok, ezzel az ingyen úttal, azóta már 1x visszatértem oda egy önkéntes barátomhoz és még vissza is fogok menni újra. Ezen felül, kulturális…..
There are many things which are important to have a good time during my EVS. After 2 months it feels like there is one that is the most needed: COURAGE :D Why do you need courage? Even for the the start you need a lot of it. To move away from your country and start a new life in a new…..
Hétfőn mit sem sejtve bementem az irodába, és hirtelen rám szakadt az ég! Elkezdtem lejegyzetelni, mit is kéne csinálnom, de mintha nem lett volna vége Marta monológjának… Csak mondta és mondta az újabb dolgokat. Aztán találkoztam Likával, majd az összes emberrel aki abban az egy hétben jött, mikor…..