Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NemodaBuda

0 bejegyzést írt és 504 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mögöttünk hagyott hét végén két évértékelő beszéd hangzott el. Immár hagyomány, hogy két magyar politikus ilyenkor, februárban fejti ki álláspontját az ország helyzetéről. Hol egyikük a miniszterelnök, másikuk pedig az ellenzék vezetője, hol fordítva. Orbán tizenhárom éve irányítja a kormányt,…..
Nem ez az első eset, amikor a magyar kormány vétója miatt nem képes az EU egységesen fellépni. Orbán Szijjártóval fúratta meg a Kínával szembeni uniós egységet, ahogy korábban és most is az arabok bevonását a migráció kezelésébe...
NemodaBuda 2019.02.04 07:56:29
@zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt: Nagy, nagyon ostoba vagy ! Nagyon !
       A Magyar Tudományos Akadémia vezetői kétségbeesett írást jelentettek meg az Akadémia internetes oldalán a humán tudományok hasznosságáról. Palkovics László rombolásügyi miniszter ugyanis aznap publikálta a téziseit az új tudományfinanszírozási rendszerről. Két órán belül pedig módosította is…..
      Schmidt Máriáné Gerő Andrásról nem fogok írni. Ő egy karrierista pöllencs, aki tudja mitől döglik a légy, Szálasi Franci mellett is végzett volna ideológiai kismunkát, ha rendesen megfizették volna.      Köves "Slómó" Mátéról lesz szó, aki egy napon felfedezte magában a Silbersteint. Talán…..
"Akár 50 százalékkal emelkedhet egy kezdő audis dolgozó bére két év alatt a cég béremelési ajánlata alapján – ezt állítja az Audi Hungária személyügyi osztálya által készített dokumentum. A tájékoztató néhány példát sorol audis dolgozók keresetére, illetve annak változására. E szerint egy 24 éves…..
NemodaBuda 2019.01.30 09:59:37
@Kettes: Annál inkább furcsa - ezt akarod mondani ?
NemodaBuda 2019.01.30 10:04:50
@Serde László: Nem baj, ha tudod, hogy az egyetemi tanszékek amúgy szintén rabszolgatartó intézmények ! Nincs bennük a francia felvilágosodásból semmi ! A tanszék felső körei kutatnak, külső megbízásokra dolgoznak, könyveket, publikációkat írogatnak, látogatják egymást, konferenciákra hemzsegnek. Hozzák az akkreditációs pontokat. A kétharmad meg vágja a fát, napi robotban tartja az órákat, a gyakorlatokat, feladatokat adnak és értékelnek, állják a megvetés hullámait, amiért nincs papír a nyomtatóban, nincs festék, nincs elég szék, a lépcsőn és az ablakpárkányokon is ülnek a diákok. Ha most elküldöd a kétharmad egyik felét, abból katasztrófa lesz ! A felső körök nem tudnak és nem is akarnak tanítani !
Eddig csak a Fideszt tartották hatalomban. Mostanra annyira kontraszelektált lett a rendszer, hogy a magyar társadalom ellen fordultak...
NemodaBuda 2019.01.30 09:55:16
@Géza Gézafia: Maga feltehetően makaón nyerte a diplomáját ! Bejutott a szerverre, tehát megzavarta a működését ! Micsoda alapvetés ! Olyan, mint az, amikor a képviselő azzal, hogy bemegy az épületbe, megzavarja az MTVA munkáját ! Tényleg ennyire olcsók a szavak ? Szerintem a srác nem követett el semmi büntethetőt, nem okozott kárt, sőt, feltárt egy sor hibát, amit másoknak kellett volna ! Az ügyészség meg okoskodik a levegőbe, holmi állásféltő fideszes mamelukok érdekében ! Na de egy jogász ..... ?
Az értelmiségi nyavajgás és a kormánypárti féltés egymásra talált a napokban. A téma a sztrájk és a multik Magyarországon. Ez annyira kellett, mint egy falat kenyér. Az Audinál január 24-e óta áll a munka és a bál is. Pár fordulón túl vannak a felek, közeledés egyelőre nem nagyon látszik, hírek…..
Ne szépítsük: szimplán nácik vagytok. ..
NemodaBuda 2019.01.27 08:55:44
@morpho: Pontosan ehz a nácik taktikája ! Nem néznek ki úgy, mintha embert ennének.
Aki európai hazafi, az nem az Unió lerombolásán, hanem megmentésén dolgozik. Siralmas látlelet a  revizionista magyar politikáról, miközben a hatalom ügyesen megosztotta a magyar zsidóságot a Sorsok Háza ügyében.   A magyar közmédia módszeresen hazudik a nyugati migrációs helyzetről...
NemodaBuda 2019.01.27 08:49:26
@Helga Beauty Salon: Ez a schmittmária nem a kormnány hibája ? A szakálysándor sem ? Miről kellene vitatkoznod ?
          A Johns Hopkins University rektora azt állítja a Washington Postban, hogy Lánczi azt mondta neki, maradhatott volna a CEU, ha Soros nem támogatja a szír menekülteket és a romákat.         Lánczinak három választása van.  1. Nyilatkozik arról, hogy Daniels rektor félreértette őt,…..
NemodaBuda 2019.01.24 09:26:11
@Kettes: A legjobb hozzászólás, gratula !
Polt Péter ügyészsége szerint emiatt nem is történt velük szemben erőszak, amikor a fegyveres biztonsági őrök kidobták őket az MTVA-ból...
NemodaBuda 2019.01.22 11:57:41
@FCUK5: Arra lehet és kell is használni, hogy elmegy a közhivatalba, közintézménybe és felelősségre vonja, megkérdezi az illetékes, hivatalban lévő vezetőt, mikért nem cselekszik a törvényes előírásoknak megfelelően ! Aztán kimegy és feljelent - az ügyész meg eljár ! Szerinted hol van a hiba a fenti gondolatmenetben ?
Csinos önfeljelentést tett Peter Knoll a Gundel ügyvezetője egy a 24.hu-nak adott interjújában. Amikor így fogalmaz: „A Gundel számára a profit a rendezvény-cateringen van. Ha csak a menzára írták volna ki a pályázatot, nem indultunk volna el rajta.”   Mint emlékezetes, a múlt héten derült ki, hogy…..
NemodaBuda 2019.01.14 16:49:22
@rallus: Más az, ha már elnyerte a túlárazott útépítést, akkor visszaad valamit a zajvédő falnál, és megint más, ha a főnök és kedvencei nyílt ajándékot kapnak, hogy elnyerhesse a zsíros és túlfizetett rendezvényszervezést. Amit viszont már nem a főnök és sleppje fizet ! Ha nem érzed, nem érted a különbséget, nincs veled semmi tennivaló, hülyén halsz meg, valamikor.
Valamiért az, hogy a politikusok mit és mennyiért esznek a parlamentben, képviselői irodaházban és most már a várban nagy közérdeklődést váltanak ki Magyarországon. És hát lássuk be, eléggé szemöldökfelhúzós volt már a parlamenti menza menüjében szereplő fogások ára is, de ez a Gundeles húzás azért…..
NemodaBuda 2019.01.10 08:05:52
@maxval balcán bircaman: Műbotrány ? Műkormány, műtender, műhivatal, műveltség teljes hiánya !
Futótűz Hajléktalan törvény. 2019.01.06 08:41:37
Hajléktalan törvény. Ez a törvény, egyértelműen megtiltotta, az életvitelszerűen folytatott utcai tartózkodást. Amit pénzbüntetéssel és börtönbüntetéssel súlyt az állam. Így az átmeneti szállókra hárul minden hajléktalanok törvényes életviteléről szóló lehetőség, ami az egyre bővülő hajléktalan…..
Ő a lándzsa hegye, amivel a bevett egyházakon túli, legirracionálisabb turulista jobboldal képviselőjeként böködi és befolyásolja az egyre inkább az elbizonytalanodó Orbánt! Annak a spekulatív jobboldalnak, amely egyszerre mondja azt, hogy a magyar az emberiség legősibb nemzete, aztán hogy Jézus…..
NemodaBuda 2019.01.06 20:20:44
@komiszár: Te beteg vagy, és nagyon, nagyon szerencsétlen !
Szinte a semmiből kapott új esélyt a magyar ellenzék arra, hogy megizzassza a harmadik kétharmadát a választókat sokkoló törvények meghozatalára használó kormánypártot. A kiélezett helyzet még abszurdabb kormányzati kommunikációt, ugyanakkor egyre tudatosabb ellenzéki akciókat eredményezett. A…..
        Tamás Gáspár Miklós - Isten éltesse, kellett volna írnom valamit a hetvenedik születésnapja alkalmából - gyakorlatilag egyedüli klasszikus "public intellectual"-ként áll abban az intellektuális shitstormban, amelyben Magyarország élni kénytelen.       TGM furcsa lelkiállapotai, exklúzív…..
NemodaBuda 2019.01.06 20:03:44
@ATCG: A valhogy jobban illett !
NemodaBuda 2019.01.06 20:05:05
@Online Távmunkás: Ne add ilyen olcsón ! TGM nagyon is komolyan veendő. Persze, nem kell vele egyetértened, de azért ne érts vele egyet , mert egyáltalán nem érted !
Hírlap csata lesz belőle. Most még csupán ott tartunk, hogy Ungváry Krisztián történész a Klubrádió tegnapi műsorában tájékoztatta a hazai közvéleményt. Megpróbálom röviden felvázolni a fejleményeket. Egy romános vezetéknevű német történész, Joseph Croitaru, aki 1960-ban született Haifa városában,…..
NemodaBuda 2019.01.06 10:19:26
@Józsi01: Óvatosan, te szerencsétlen ! Európa országanak nagy részében, ahol megszállás volt, nem ment azért ez olyan simán ! A vichyi-i területeket (talán, némileg) kivéve, másutt az rszág népe nem segítette, hanem akadályozta a deportálásokat, még Olaszrszágban is, a fasizmus őshazájában is. Északon legendás ellenállás bontakozott ki. Csehországban is korrekt maradt a nép nagyobbik része, tmeges deportálások igen-igen elvátve fordltak elő. Magyarországon más volt a helyzet ! Horthy csak Budapesten korlátozott valamit a deportálásokon, de nem túl sokat. Kis hazánkban a rendőrség,a a csendőrség fogta össze a sidókat és egyébmegbízhatatlan elemeket, a vagyon elkobázában a nép élénken segédkezett. A lakásokba, házakba szinte azonnal beköltözött, akinek rosszabbja, az ingóságoknak többnyire azonnal lába kelt, vidéken nyilvános turkálásokat is rendeztek. Nem tudok róla, hogy ilyen aljasságokat más országokban (tőlünk nyugatra, északra vagy délre) elkövettek volna. És bizony, horthy volt az államfő akkoriban. A nyilasok helyben intézték, kunpáter (akinek képét a pestivagányok quasi humoros összeállításában is megszellőztette nemrégen) nem cicózott holmi deportálással, nem is lett volna ereje hozzá. A MÁV, a magyar állam vállalata mindvégig szorgalmasan működött közre, nem volt ott semmi akadályoztatás, kifogás, lassítás, esetleg az utazóközönség megtámolgatása egy kis törődéssel. Semmi. No, ennél már csak a hazatérés volt kínosabb szegény deportáltaknak, akik valamilyen gondviselés révén megúszták a legrosszabbat !
Az egyetem egyik professzora azt mondta "épp a napokban" ellenőrzi a kormány, van-e CEU-nak amerikai képzése. Ez arra utal,  készülnek a korábbi álláspont felülvizsgálatára, és Orbán írásban garantálja, az egyetem törvényesen működik Magyarországon. ..
NemodaBuda 2019.01.01 10:57:54
@Magánvéleményem: Azt az életképes és hiteles ellenzéki csoportot mutasd már fel, valahogyan ! Én az utcán látom, te meg beleveszel a jelzőidbe !
NemodaBuda 2019.01.01 11:00:05
@paraszthajszal: Ha még csak az egyetemet nem végzettek tették volna szóvá ! Megint nem figyeltél oda,, csak a propagandát szajkózod - minek ?
NemodaBuda 2019.01.01 11:09:50
@MACISAJT1: NAgyon csúsztatsz, pedog te profinalk látszol ! A CEU amerikai mesterképzést folytatott Magyarországon, nem teljes egyetemi képzést. Hol említetted meg ezt a kis részletet ? Nincs még egy ilyen egyetem kis hazánkban, ezért az összehasonlítgatásaid eléggé ügyefogyottak ! Amúgy ezt a mesterképzést Magyarországon akkreditálták, nem volt ott semmi suskus, ez egy folyamat, aminek során a CEU mindenben megfelelt ! Az amerikai képzés kinti megkövetelésével a magyar állam túlment egy határon, teljesen indokolatlan volt a dolog. Ennek ellenére próbált meg megelelnia CEU, többet nem tehetett. Pedig tipikusan az az eset volt, amikor az áldozattal a saját pénzén vetetik meg lábára szerelhető medvecsapdát. Szerintem ez aljas, amolyan igazi fideszes fornáyk volt, baromira jellemző. szóval, csak óvatosabban, minden sajt büdi, de a macisajt ...... Ne gondold, hogy fennkölt stílussal minden baromságot válasz nélkül ideönthetsz ! Inkább kurvaanyazázz, liberobolsizz, tudom is én ....