Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BaloghBertalan

39 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Balogh Bertalan Vajon ki kivel van? 2016.06.22 21:44:27
Belső értekezlet Mifelénk a belső szerkesztőségi értekezleten azt beszéltük meg, hogy ki melyik íróasztalt kéri...
Balogh Bertalan Palacsintások 2016.04.27 05:13:06
Bayer Zsolt említett egy idézetet Goethétől: „Ne azt add a népnek amit kíván, hanem azt, amit kívánnia kellene”. Zseniális gondolat. De nem kell Goethe legyen az ember, írtam egyszer egy humoros kis karcolatot magam is két képzeletbeli nyári gyerektáborról. Két tábor volt egymás mellett. Az egyiket…..
BaloghBertalan 2016.06.22 21:42:28
Floridában, Orlandó nagyvárosban az egyik ferdehajlamúak szórakozóhelyén belépett egy őrült nagy pisztollyal és géppisztollyal, majd azonnal tüzelt, megölve ötven férfit, nőt, férfinőt, nőférfit stb.  és megsebesített körülbelül ugyanannyit. Példátlan fajta vérengzés volt ez, méreteiben is. Jellemző…..
http://index.hu/kultur/media/2016/05/17/kirugtak_a_gawker_magyar_szerzoit/ 4 ember kirúgása. Négyé! Úgy látszik, kormánypárti portál lett az index is. Vagy csak az mnb-s pénzek érkezésében bíznak, ki tudja. Úgyis offshore index és blog ez, biztos megoldják a visszaadást. Lehetne nekem is egy…..
Kiderült, engem kérem eladnak. http://webshop.kieselbach.hu/festmeny/karikatura/balogh-bertalan-iro-portreja-2100  ..
Balogh Bertalan Klímaszkeptikusok 2016.05.12 04:56:12
Klímaváltozás Klímaváltozás című írásom a Klímaszkeptikusok oldalán. Köszönöm dr Héjjas István szerkesztő úrnak...
Bernáth Lackó és Szeles András írása Válasz Böcskei Balázs és Békés Márton Előre szóltunk című cikkére.   „Aki hallotta, mondja, soha nem hagyjuk abbaújra szól ez a banda.Aki kamuzik, hagyjad, mert van, aki bamba,De te csak higgy az álmodban, és soha ne hagyd abba" (Fekete Vonat: A város másik…..
Balogh Bertalan Az Eprészőből 2016.03.30 06:56:56
Milyen jó, hogy össze lehet hasonlítani   http://konyvar.hu/balogh-bertalan/kakuk-berc-epreszo/..
   Néha borzasztó lassan esik le a tantuszom. Olvastam mostanában jó néhány Moldova könyvet a nagyon sok közül. Egyik barátom adta kölcsön. Ezek tipikusan Moldovásan humorosak voltak, amikből leginkább a nagyszerű beköpések maradnak meg az ember emlékezetében, de azok nagyon. Például? ...Olyan…..
Balogh Bertalan Önéletrajzként 2016.03.15 04:01:31
Újpesten születtem január 11-én, 1935-ben, amire a számmisztikusok, meg az asztrológusok nagyon szépeket szoktak mondani, különösen a január 11-re, minthogy ez a három egyes mágikus elsőrendűséget szokott ígérni. Na, a nagy elsőrendűség úgy kezdődött, hogy négyéves koromban, minthogy a két…..
Csöndes hely ez a Florida, míg el nem szabadul fél millió Harley Davidson Dalytona Beach-en és környékén, vagyis a szomszédságomban. Képzeljük el milyen az, amikor félmilliónyi pufogó-röfögő és fület repesztő hatalmas motorbicikli inváziója alá kerül egy békés környék egy-két ünnepélyes hétre, a…..
Balogh Bertalan Történelemóra? 2016.03.10 18:20:02
Csak történelem perc: Bevándorolnak, megtollasodnak, állam lesznek az államban, majd pedig állam lesznek (ha lesznek) az állam fölött, aztán jön a kiebrudalás. Mindig, mindenhonnan. És ismétlődik a történelem..
Balogh Bertalan Árnyalat 2016.03.10 18:17:01
Szép székely-magyar szöveget olvasgatok. Nyírőt. Feltűnik, hogy ha vitatkozásról ír, azt úgy mondja mindig, hogy egyezkednek. Tehát nem parázs vitáról beszél, hanem egyezkedésről. Nem szép ez? Nem szebb?..
Balogh Bertalan Ellopott lelkek 2016.03.07 06:43:19
Sok évvel ezelőtt történt, hogy az egyik vasipari gyárban összeült az üzemvezetői agytröszt, mert a szakszervezet szerint nagyon magas volt az üzemi zaj a hatalmas gépektől, az örökös kalapálástól és hasonlóktól, ami a vasas szakmával jár együtt.    A cél az volt, hogy megoldást találjanak a…..
  Majdnem úgy hangzik ez, mint egy figyelmeztetés. Sajnos. Sok példa van arra, hogy Magyarországon szabadalmaztatott találmányokkal nem megy sokra az ember. Nem hallunk többé például az „üvegbetonnak” is nevezett találmányról. A Rubik-kocka is úgy járt, hogy ázsiai cégek gazdátlan jószág módra azt…..
Balogh Bertalan Oskolák 2016.02.29 06:10:04
Annyi mindent elmondtak már újságokban a hozzáértők, hogy azt hihetjük, a szóáradathoz már semmit sem lehet hozzátenni. De lehet. Nem szaporítani akarom a szót, hanem megemlíteni néhány benyomást, ami majdnem ötvenévi külföldi tartózkodás után egy-egy hazaruccanás alkalmával érinti az embert…..
Emlékszünk, hogy amikor 55, szinte népi táncosnak öltözött lelkes magyargárdás hazafit avattak, azonnal a fél világ sajtómocska ömlött Magyarországra antiszemitizmusról, nácikról és hasonlókról fröcskölve. Rögtön Tom Lantos amerikai szenátor is megjelent, mintha hívta volna valaki, és nem azért…..
Balogh Bertalan Felzárkóztatás? 2016.02.24 05:32:38
     Nem csak minálunk, hanem Európa országainak többségében lett szólam és kényszerű politikai magatartás lesz a nem túl okos törekvés.    Amerikában élek immár harmincöt éve, tehát elég hosszú idő megfigyelése alakított ki bennem a véleményt erről a törekvésről.    Amerika is vegyes, méghozzá…..
Alapállásnak egyetlen kérdést ismerek csak akár politikai állásfoglalásról, akár csak egy filmről, egy szövetségről van szó, azaz jóformán bárminek a megítélésénél: JÓ–E EZ NEKÜNK, VAGY NEM? A politikailag helyességre, vagy pártkatonás okoskodásra pedig köpök.     A nemzetállammá válás…..
Balogh Bertalan Klímaváltozás 2016.02.01 17:00:29
Az a legravaszabb ebben a klímaváltozásos hisztériában, hogy nem csak itt-ott jelentek meg okos és ostoba cikkek ezzel a természeti folyamattal kapcsolatban, hanem összehívták Párizsban a világ idevonatkozó agytrösztjét, hogy kisüssék, na most mit csináljuk. Nem azért ült össze és nem a világ…..
IFL Gazdaság Majka lediplomázott? 2016.01.29 16:20:15
Én az indexen olvastam a cikket, amiben Majka online közösségi siránkozásba kezdett, mivel a VIVA magyar zenecsatorna nem volt hajlandó az új Majka klippben megjeleníteni a szponzor márkajelzését. Az önjelölt gengszter rapper (de inkább profi üzletember) ezt nehezményezte, és bojkottra hívja a…..
BaloghBertalan 2016.01.29 21:24:08
Humoros arra gondolni, hogy a császárt és királyt mindenki lejóskázta. I. Ferenc Józsefre gondolok. Van abban valami családias hangvétel, amikor a Monarchia alattvalói (bár nyilván nem az akkori politikusaink!), azaz a közemberek szívesen emlegették őt mint Ferenc Jóskát. E családias hangvételben…..
Ha művészi- vagy akár politikai szellemi tevékenységet választaná ketté az ember azon az alapon, hogy egyetemes látású-e az illető, vagy dogmásan kering egy szemléleti centrum körül, nem csak azt találná, hogy igaz-e, jó-e, a szerző, hanem azt is, hogy jó-e mint alkotó, vagy csupán…..
Lemond nálunk egy honvédelmi miniszter, és azonnal betöltődik az állás egy másik valakivel, (aki most szerencsére sokkal alkalmasabbnak látszik a pozícióra), ahogy bármely megüresedett állást rögtön be kell tölteni. Valahogyan teljesen rossz elképzelésünk van a honvédelmet illetően. A legfurcsább…..