Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Városi levegő vendégszerző

5 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bolla Zoltán írása és fotói Míg az első világháború előtt a magyar szecessziós építészet nemzetközileg is kiemelkedőt alkotott, addig a két világháború között a magyar art deco építészet sajátos gazdasági és művészetpolitikai okok miatt kisebbségbe került a hazai konzervatív és modern építészet…..
Sasszem írása és képei Folytatódik a Városi levegő immár hónapok óta tartó felismerős sorozata, melyben tesztelheted, mennyire jársz nyitott szemmel Budapesten. Ha nem akar orra esni az ember, jó, ha a lába elé néz az utcán. De, amennyiben van egy kis ráérő ideje sétálgatásra, érdemes felemelt…..
Dvorszky Anikó írása Mi a közös a Jászai Mari téren álló Palatinus-házakban és a margitszigeti Palatinus strandban? Eleve, mint jelent ez a szó, hogy palatinus, és hogy kapcsolódik mindezekhez? Hogyan lett az egykor a nádori családhoz tartozó Margitsziget a fővárosé? Mindez kiderül a…..
A street art és a graffiti sokanak bosszúságot okoz, mások szerint viszont a modern városi térben az önkifejezés fontos eszköze. Vannak illegális falfújások, de vannak legálissá vált kezdeményezések, mint pl. a Színes város VII. kerületi tűzfalfestő akciója. Most következzen…..
ülőkalauz írása Induljunk ki abból, hogy aki a Moszkva térnél nőtt fel (amikor az már és még nem Széll Kálmán tér volt), az szerencsésnek mondhatta magát. A főváros legjobb villamos- és buszjáratai (akkori hivatalos megnevezésük szerint: tömegközlekedési viszonylatai) közül választhatott, ha…..
Városi levegő vendégszerző 2015.10.04 10:47:39
@bioLarzen: igaz is! ülőkalauz emlékei már halványulnak. javítva :)