Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Felicium

2163 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hatalmas görög stoner buli Budapesten! Ismét nálunk koncertezik a Hidden In The Basement a Muddy Roots társaságában! (Facebook-esemény ITT)...
Meglepő friss dallal jelentkezett a Samas. A modern metalban utazó csapat egy igényes animált szöveges videót készített az új számhoz, amiért Gerdelics Miklós felelt. Hangzásban és stílusban sokat változott ez a mostani az előzőekhez képest, ami egyben előrevetíti azt is, hogy a készülő új album is…..
Az idei év elején, januárban jelent meg közel hét év várakozás után az új Que Pasa Mijo hanganyag, mely egy négyszámos kislemez (EP) formájában azonnal fel is került a népszerű zenei streaming-szolgáltatók oldalaira. Ebből az alkalomból le is ültem a csapattal, hogy átbeszéljük a történéseket (a…..
"Auer" címmel most pénteken jelenik meg a finn dallamos doom/death metal brigád, a Marianas Rest friss albuma a Napalm Records gondozásában, melyről a Light Reveals Our Wounds című tétel csak most kapott videót (előző lemezükről ITT írtunk kritikát).  ..
A 2013-ban alapított ukrán Ignea friss dallal rukkolt elő a napokban. A Napalm Records gondozásában megjelenő album "Dreams Of Lands Unseen" címmel pedig a jövő hónap végétől, azaz április 28-tól lesz elérhető. A csapat a dallamos death metal és a szimfonikus metal szerelemgyereke, melyben ráadásul…..
Oly régen írtam nektek utoljára koncertbeszámolót, hogy hirtelen nehéz is megtalálni a szavakat. Itt volt a COVID, sok rendezvény elmaradt, máshová csak védettségi kártyával lehetett bemenni. Sajnos a járvány utóhatásait azóta is nyögi a zeneipar. Erre ékes bizonyíték ez a buli is...
2019 nyarán állt össze a hazai Icenap, mikor Kádár Robi gitáros a Dolor nevű hardcore zenekarába keresett újabb tagokat. Már a legelső próbák során kiderült, hogy a másabb hangszerelési irány a nu-metal és egyéb hardcore-tól inkább a metal felé tolódó hatások miatt is egy új zenekart indokol, így…..
A német-svéd indusztriális metal szupergroup – a Rammstein-frontember Till Lindemann és a Hypocrisy svéd death metal, illetve a Pain indusztriális metal zenekarokból ismert multihangszeres producer, Peter Tägtgren duója - felvette a koronavírushoz kapcsolódó világméretű lezárások előtt…..
Idén már-már menetrendszerűen érkezik a Toxic Twins Project legújabb dala. A csapat két állandó tagja Jozzy (TheHellfreaks, Live Life Hard band, Szarka Tamás és Ghymes, ex-Leander Rising, ex-Wendigo) és Kozó "Kozy" Tamás (ex-Wendigo, ex-Da Capo). Az új dal címe Forked Up, melyhez Horváth István…..
Ha a punk rock, pop-punk stílusról beszélünk, az amerikai The Offspring megkerülhetetlen. 1984 óta számos legendás dal született meg általuk és bár az elmúlt években hallgattak, idén 2021-ben ismét kiadtak egy vadonatúj albumot. Április 16-án jelent meg "Let The Bad Times Roll" címmel a friss…..
Vadonatúj kiadvánnyal készül a legendás norvég csapat, a Darkthrone. A kultikus zenekar legújabb lemeze, az "Eternal Hails" június 25-én jelenik meg a Peaceville gondozásában, természetesen a CD mellett két különböző vinyl verzióban, valamint gyűjtői kiadásban is. A tizenkilencedik album öt friss…..
A Century Media Records kiadásában "Zeitgeister" címmel május 14-én érkezik a virtuális boltok polcaira a friss Caliban korong, mely 1999 óta a 12. album, melyet a zenekar a piacra dob. A legújabb előzetes a nICHts című tételhez készült, ami egyben felkavaró képsorokkal igyekszik átadni a dal…..
Január utolsó napján mutatkozott be első hivatalos dalával a Toxic Twins Project, azaz Jozzy és Kozy duója. A gitárosok ismét egymásra találtak a Wendigos korszak után és kevesebb mint két hónappal később itt is a következő klipes dal. Ezúttal Török Viktor, a Marcello's Mystical Mind énekese…..
Megjelent a ‘80-as, ‘90-es évek rock & rolljából táplálkozó The Sick Unicorn új akusztikus lemeze, amellyel a budapesti zenekar a korszak egyik ikonikus műsora, az MTV Unplugged szellemiségét idézi meg. Az egyszerűen "Unplugged" címre keresztelt, nyolcszámos anyagon korábbi dalok áthangszerelt…..
Rendhagyó zongora-ének duóval debütált a legújabb Exopop dal, mely a készülő nagylemez egyik és egyben legmeglepőbb szerzeménye lesz. A felvételeken Márkosi Joci (zongora) működött közre, akit a Nene zenekarból ismerhetünk. A felvételek a Supersize Recording és a Sonic Garden Stúdiókban készültek (a…..
A Glasgow-i From Sorrow To Serenity április 23-án jelenteti meg legújabb kislemezét "Trifecta" címmel. A 2013-ban alapított progresszív metalcore csapat most a Red Mist című dalhoz készített videoklipet. A járvány kirobbanása előtt pedig olyan csapatok társaságában koncerteztek, mint például…..
A svéd dallamos metal csapat, a Metalite új klipes dallal jelentkezett, mely az idén március 26-án megjelenő "A Virtual World" előfutára is egyben. Az új korong a két évvel ezelőtt megjelent "Biomechanicals"-hoz hasonlóan, az AFM Records kiadásában érkezik majd szűk egy hónapon belül 11 vadonatúj…..
Jozzy és Kozy duója, azaz a Toxic Twins Project kiadta első klipes dalát, a Megközelíthetetlent. Ha szeretnétek többet megtudni az új riffközpontú metalprojektről, akkor lessétek meg a róluk készült cikkünket (ITT)...
A Toxic Twins két gitáros, Jozzy (TheHellfreaks, Live Life Hard band, Szarka Tamás és Ghymes, ex-Leander Rising, ex-Wendigo) & Kozó "Kozy" Tamás (ex-Wendigo, ex-Da Capo) projektje. Ezt az érdekes duót mutatjuk most be nektek a Hazai Reménységek 54. részében...
A modern, zúzós, magyar nyelvű metal hazai egyik izgalmas képviselője a Samas zenekar, akik a napokban friss videoklipes dallal jelentkeztek. A csapat az utóbbi években teljes mértékben törekszik a maximális minőség elérésére, így ez a klip is Németh Kobe Dániel (imagiCORE) keze munkáját dicséri.…..
A legújabb részben ezúttal egy vadonatúj zenekarral, a Drastic Times-szal foglalkozunk. Vagy lehet, hogy mégsem annyira új a magyar metalvilágban? Nos többek között erre is kerestük a választ, amikor a csapattal beszélgettünk. Természetesen a találkozás apropója az első hivatalos videoklipes dal, az…..
Idén készítettünk egy tartalmas interjút a The Hellfreaks zenekarral, akik már akkor meséltek arról, hogy készülnek még újdonságokkal a közeljövőben. Most eljött az idő és bemutatták a Doldrum Dynasty című dalhoz készült videoklipet, mely a legutóbbi "God On The Run" lemezen kapott helyet...
Múlt héten friss videoklippel jelentkezett a Don Gatto. A hardcore punk fenegyerekei ezúttal is egy tökéletes helyszínt választottak, ugyanis a pécsi VeloSophie "skateparkban" zajlottak a forgatások, ahova többedmagukkal mentek és egy igazi házibuli-hangulat kerekedett a végére...
Bemutatja első imidzs-videoklipjét a FEKETEPÉTER dark pop trió, melyet az Úgysem értenéd című dalra forgattak. Még szólóprojektként működve jelent meg a Lélektinta című debütáló dal, idén viszont már a kész formáció hozta létre és adta ki "FEKETEPÉTER" címet viselő első kislemezét. Eredetileg nem a…..
A női frontemberes Insane Within zenekar 2019 nyarán alakult Budapesten, régi-új zenészekkel. Nagy lendülettel vetették magukat a csapatmunkába, aminek köszönhetően rengeteg dalokból kiválogatva megszületett az első demójuk, az "Our Lemma" címet viselő kiadvány. Stílusban leginkább a…..