Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Becsei Zoltán

22 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Frissen szerzett Téli Mátra teljesítménytúrás tapasztalataimat szeretném megosztani veletek. A csúszásgátló (vagy hólánc) bizony nagyon hasznos társa a télen túrázóknak! Nem esel el, nem csúszol meg, ahová lépsz ott maradsz!..
Becsei Zoltán 2018.01.15 09:11:42
@Berényi Csaba: Kedves Csaba,

Szívesen megosztom veled a tapasztalataimat/tapasztalatainkat a Fjällräven Classic-kal kapcsolatosan. Küldtem neked egy email az itt megadott email címedre.

Üdvözlettel:

Becsei Zoltán
Az Országos Kéktúra és az Országos Kékkör Az Országos Kéktúra hazánk és Európa első hosszútávú turistaútja. 1952 óta több, mint ötezren teljesítették igazoltan a legrangosabb túramozgalmat. Társtúráival a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúrával és az Alföldi…..
1974 Californiában Mike Pfotenhauer megalapítja az Osprey Packs elnevezésű cégét, hogy saját, technikai hátizsákokat tervezzen. 1976  Bemutatják az első „lélegző” hátpanellel ellátott Osprey hátizsákot. 1986 Outdoor szakboltokban is megkezdődik az Osprey hátizsákok…..
geoTESZT Hátamon a házam! 2015.06.25 22:02:39
Előfeltétel: hátizsák és bakancs! Bejáratott, kipróbált, magas szárú, lehetőleg vízálló bakanccsal induljunk csak útnak. Fontos a jó tartás, mivel a nehéz hátizsák miatt extra igénybevételnek leszünk kitéve, így nem árt ha biztosak lépteink. A cipő talpa legyen mélyen…..
Az időjárás és a terep is lehet bármilyen, ezt nem tudjuk befolyásolni, az alábbiakra viszont érdemes felkészülni mentálisan a túra előtt, mert ezekkel biztosan találkozunk: 1. Tömeg Bizony-bizony ha egy túra népszerű, sok embert vonz. Körülbelül 2000-3000 indulót évente…..
geoTESZT Teljesítmény vagy túra? 2015.03.28 20:29:56
 ..
Téli Mátra túrabeszámoló? Elgondolkodtam a bejegyzés címén... Így visszagondolva lehet nem is szimpla túrabeszámoló, inkább a „szenvedésbeszámoló” lenne a helyes definiálása annak, ami most jön. Aztán az idő előrehaladtával a szenvedés halványul és átalakul sikeresen…..
„Ha fázik a lábad, vegyél fel sapkát!" A korábbiakban már írtunk a réteges öltözködésről, ám vannak olyan fontos kiegészítői a turista ruhatárának, amelyekről még érdemes szólni. 1. Sapka Télen, nyáron jó szolgálatot tesz, remek eszköze a testhő szabályozásának.…..
  A réteges öltözködés fontosságáról Hagyományos hétköznapi viseletként gyakran használjuk a különböző pamut ruházatokat, mert kényelmesek, természetesek. Fontos tudni azonban, hogy sportoláshoz, túrázáshoz nem ideális a pamut anyag, mivel nagyon lassan szárad. Az…..
Tavaly már sikeresen abszolváltam a 60-as távot, saját táv- és szint rekordot döntve. Egyik legizzasztóbb, legkeményebb túrámon voltam akkor túl, valamikor este 10 óra tájban a célban… nagyon mélyről, valahonnan a padló alól másztam akkor vissza és kúsztam vissza a ringbe.…..
  Egy jó lábbeli megérdemli a törődést! A rendszeres és alapos ápolás jelentősen meghosszabíthatja cipőd hordhatóságát és élettartamát. A következő tanácsok főleg túra lábbelikre (mountain és trekking) vonatkoznak, de minden cipő esetében alapelvnek…..