Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Skulo

138 bejegyzést írt és 1150 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1846. Mexikói-amerikai háború. A konfliktus végén Mexikó végleg elvesztette Texast és a fogadást hogy megtarthatja Kaliforniát is... 1941-45. Második világháborús veterán arcán bekövetkezett változás az eltelt négy intenzív, test test elleni küzdelmeinek, közelharcainak eredményeképpen 1943.…..
Két tucat nagyon ritkán látható fotó a huszadik század elejei Németországból. Tematikus válogatás... 1910-es évek. Berlin, Potsdamer Platz. Virágárus és vásárlója..
A mai képválogatás tematikus lesz. Fotók a második világháború végéről: 1945.május 15. A Vörös Hadsereg fotósai Berlinben, a Brandenburgi kapunál ..
9 éves lett a blog! Na, erre biztosan nem gondoltam volnaamikor az első posztot élesítettem. Köszönöm Nektek az eddigi, csaknem évtizednyi kitartó érdeklődést! 1974. Az Özönvíz című lengyel film forgatása. Az Oscar-díjra jelölt - Henryk Sienkiewicz regényéből készült - történelmi dráma azóta is…..
1918. Egy szentpétervári háztetőre zuhant repülőgép ..
Skulo 2022.10.30 22:35:04
SZIASZTOK! HIÁNYOZTUNK? Ti is nekünk! Lassan beindul a blog újra! Az ehavi gyártörténettel kezdünk... Az izzólámpagyártás európai megteremtője, egy nyughatatlan orosz-zsidó mérnök, az első cionisták egyike Budapesten igyekezett lefőzni a legnagyobb európai vállalatokat. Hol legharcosabb konkurense,…..
Hét tenger Off topic 2022.07.20 08:53:43
Korábbi weblapomon volt az a rossz szokásom, hogy írásaimhoz időnként hozzátoldottam olyan fejezeteket, melyek anyaga a cikkek választott témájához csak feltételesen kapcsolódott. Ezekben főleg egyes történeti/politikai eseményekről, vagy azok utólagos értelmezéseiről fejtettem ki saját…..
A magyar Ikarus a a görög Ikarus pályáját követte. Magasra szárnyalt és a mélybe zuhant. Amikor a legismertebb világmárkák közé tartozott, egy évben tizegynehány ezer új buszra került fel a szárnyas logó. Ma ötszáz buszt gyártanak az országban egy évben, azok többsége sem Ikarus. A blog logója is…..
1944 márciusában a németek megszállták Magyarországot, majd októberben a támogatásukkal a nyilasok átvették a hatalmat. Vendégünkkel, Bartha Ákossal, a Véres város című könyv szerzőjével arról beszélgettünk, hogy a budapesti lakosság miként szállt szembe a németekkel és a nyilasterrorral. Ha…..
1889. Poligámiát tiltó törvény ellen vétő mormon férfiak börtönben, Salt Lake City, Egyesült Államok ..
Tudom hogy sokan közületek szerettétek az immár több, mint öt éve jégre tett Techstory blogot, amelynek gazdája walter néha megtisztel minket egy-egy bejegyzéssel, amit a Ritkán Látható Történelem formátumához igazít. Most örömmel jelentem hogy mindjárt két cikkel is jelentkezik, amik az óceánjárók…..
Skulo 2022.02.17 02:15:28
Tegye fel a kezét, aki várta már az új év első Napi érdekes posztját! Letehetitek, én is kíváncsian vártam, mit dob majd a gép. Hát íme itt van, és ezzel kívánunk Nektek és minden kedves olvasónknak, támogatónknak, követőnknek Boldog Új Évet! Az idei évben nagyon szeretnénk már újra élő előadásokat…..
1958. Karácsonyi nyüzsgés. Marion, Indiana, Egyesült Államok..
1969. A Golden Globe- és Grammy-díjas amerikai színésznő, Judy Garland sárga rózsákkal borított koporsóját indítják útnak a hollywoodi temetőbe, miután nyugtató túladagolásban elhunyt. Az Óz, a csodák csodája sztárja  komoly gyógyszerfüggő volt. Munkája során kezdett étvágycsökkentőket szedni, mert…..
1962-ben három rab megszökött Amerika legszigorúbban őrzött börtönéből, Alcatraz szigetéről, amit addig lehetetlennek véltek a hatóságok. Az eset után a biztonsági szolgálatok váltig állították, hogy a szökevények biztosan belefulladtak a tengerbe... De mégsem ez történt? Adásunkban bemutatjuk a…..
Az ötvenes évek elejének (dia)filmhíradóiban a nyugat-európai országokban és az Egyesült Államokban az elnyomó rendszer ellen küzdött a munkásság, és nem volt kétséges, hogy győzelmük csak idő kérdése. Folytatjuk régi magyar diafilmeket bemutató sorozatunkat...
1945. április 14. Franklin Roosevelt amerikai elnök temetési menete a Fehér Ház felé, Washingtonban Az elnök a jaltai konferencia után hazatérve folyamatos fáradtságra panaszkodott. Március 29-én birtokára, a georgiai Warm Springbe utazott pihenni. Április 12-én ebéd után egy portréhoz ült modellt,…..
Skulo 2021.10.24 10:57:59
Egy hónap híján két éve láthattátok a 'Színes mindennapok' sorozat utolsó részét. 1972-nél hagytuk abba az MTI Fotóarchívumának színes fotóiból álló válogatást, de örömmel jelentem hogy folytatjuk, hiszen a szocialista Magyarországnak még 17 év adatott a történelem színpadán. Így ma 1973-ból…..
1865. Vitatható valódiságú fotó, amely a merénylet áldozatává vált Abraham Lincoln elnök utolsó óráiban készült róla. A Henry Ulke fotós által a színházzal szembeni Peterson-házban - ahol az elnököt lefektették - készített kép éjfél után készült, 4-5 órával az elnök halála előtt, amikor már biztos…..
A gyermekként még ökölvívásért, majd később a színészetért rajongó Reich Jenő (később 1926-tól Rejtő Jenő), tanulmányai után (és színészi karrierjének korai megfeneklését követően) 1928 és 1930 között egy két éves európai utazás során járta be a kontinens nagyvárosait és vetődött el Marseillebe, a…..
Sziasztok! A mai Érdekesben már nem hívom kedvencnek a kiemelt képet, mert több olvasó nehezményezte hogy nekem hogy lehet kedvencem ez vagy az a szomorú téma. Mivel nincs kedvem a kommentszekcióban mindig elmagyarázni az index címlapról egy-egy alkalommal beszédülő futóbolondoknak, hogy ez egy…..
Skulo 2021.07.04 18:38:39
MAI KEDVENC KÉP: 1967. Közlekedési rendőr átképzése Svédországban egy tanpályán, a jobb oldali közlekedésre való áttérés előtti napokban. A kaotikus napokról, remek képekkel egy korábbi bejegyzésünkben olvashattok..
Skulo 2021.05.31 15:10:47
Skulo 2021.05.31 15:12:26
@SomiTomi: Szép meglátás.
Hihetetlen, egyszerűen döbbenetes történet bontakozik ki egy alig néhány napja a YouTube-ra feltöltött dokumentumfilmből, ami - ha igaz a sztori - egészen új magyarázatot ad arra, miért is volt hazánk a szocialista blokkon belüli "legvidámabb barakk"...
1909. Skijoring Norvégiában. A három korai téli olimpián is szerepelt bemutatószám a skandináv országokban még ma is kedvelt népi sport..
Skulo 2020.11.10 16:51:39
@gintonic.azigazi: Hát a 'Miért építkeztek oda?' kérdést, mondjuk Friscóval kapcsolatban is feltehetnénk!
Ha a repülést, mint a technikai fejlődés motorját kell illusztrálni, gyakran találkozni a Concorde vagy az Airbus A380 fotóival, vagy valamilyen, jelenleg is használt vadászgéppel. Néha azonban felbukkan egy olyan típus is a képeken, ami – bár csak két példányban repült – talán bármely másiknál…..