Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Czecz Fruzsina

90 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lelkizóna Zárszó a vírushoz 2020.05.18 21:06:12
Kedves Koronavírus! Márciusban kezdtük a levelezést, és két hónap elteltével eljött a záró sorok ideje. Nem, sajnos nem azért, mert eltűntél, de úgy látszik, fogytán az erőd. És a miénk is...
Kedves Koronavírus! Ünnepelünk, ahogy látod. Nem tudom, nálatok léteznek-e hasonló fontos napok - bár gyanítom, ami nektek ünnep, az nekünk szomorúság. ..
Lelkizóna Levél a vírushoz 2020.03.22 09:29:06
Kedves Koronavírus! Hadd kezdjem azzal, hogy nem vagy valami népszerű a világban... De tudom, nem is azért jöttél, hogy rajongókat és lájkokat gyűjts. Mert az nem sok lenne. Inkább más a célod, talán valamiféle figyelmeztetés...
Lelkizóna Gyere(k) a konyhába! 2019.06.11 21:23:17
A konyhában és étkezőben nyüzsgő élet zajlik. Hétköznap este, hétvégi ebédnél, házibuliban, vendégségben sokszor itt tartjuk a nagy beszélgetéseket - hiába várnak a lakás többi pontján kényelmes fotelek, puha szőnyegek... Hiszen a főzés többről szól, mint csupán éhségünk csillapításáról. A…..
VEZETŐSÉG Szülőként a beosztásom vezető, szerintem ez teljességgel hihető...
Az újévi fogadalom nehéz műfaj. Pár nap - pár hét (pár óra?) után csökken a lelkesedésünk, aztán csalódottan eltesszük a listánkat a következő évre. Hátha akkor sikerül.....
A szilveszter főleg a felnőttek ideje. Baráti találkozók, heves bulik, erős italok - minden belefér az óév búcsúztatásába... De mit csinál a felnőtt, aki egyben szülő is, és a gyerekeivel együtt ünnepel? Szervezzük úgy az estét, hogy minden korosztály jól érezze magát - a babazsúr és az "ereszd el a…..
Al Ghaoui Hesna nevét korábban a haditudósításokból ismertük, de ma már sokkal nyugalmasabban telnek a napjai. Már amennyire egy szülő napjai nyugalmasak lehetnek… Hesna a kislányok mellett két új kötet édesanyja is lett. Most a „Holli a hős” című mesekönyve kapcsán beszélgettünk félelemről,…..
Nagy lépés egy család életében, mikor a lurkó óvodás lesz. Néhány reggel egészen gördülékenyen megy, néha pedig inkább csak a könnycseppek gördülnek... Íme néhány ötlet, amivel segíthetsz a gyereknek és magadnak egyaránt. ..
SZAKÉRTŐK Gyerekemhez mindenki Remekül ért, azt hiszi.Kritizálnak, pusmognak,Mit vétettem, leszólnak...
Lelkizóna 35 tanács apáknak 2018.02.23 06:49:40
Apának lenni különleges feladat. Ő a példakép, az etalon, de néha ő a legnagyobb ellenfél vagy akár ellenség. Például amikor nem enged el egy buliba, vagy leszólja a legmenőbb frizurát. Egyszerre komoly férfi és játékos, örök gyerek, aki bármikor kapható egy kis csínytevésre. Egy kacsintásával vagy…..
A Valentin-napnál kevés megosztóbb ünnep létezik. Talán csak a Halloween kelhet versenyre vele. Van, aki egyenesen imádja, és heteken át készül rá, mások "Amerika-majmolásnak" tartják, és csak a virágosok meggazdagodását látják benne. Az előbbi tábor tagjainak nem az a kérdés, hogy vesznek-e…..
A napom eleje és vége a családom körül forog. De! A köztes időben egyedül vagyok. Dolgozom (más néven: feltöltődöm), nyakamba veszem a várost, felnőttekkel találkozom, vásárolok.Otthon hagyhatom a plüssállatokkal teli hátizsákot, magassarkú cipő is szóba jöhet, nem kell százfelé figyelnem, nem kell…..
Az újévi fogadalom nehéz műfaj. Pár nap - pár hét (pár óra?) után csökken a lelkesedésünk, aztán csalódottan eltesszük a listánkat a következő évre. Hátha akkor sikerül... ..
Decemberben a felnőttek jókedvét sokszor beárnyékolja a rohanás, költekezés, az egymáson taposás a bevásárlóközpontban, a rengeteg főzés, sütés. A gyerekek viszont lubickolnak az ünnepi hangulatban és várják a csodát. Könnyű dolguk van, mert mindenben képesek meglátni a…..
A szülők nagyrésze nem ápol jó barátságot a gyerekek kezébe kerülő számítógépes játékokkal... Ezek a kütyük ugyanis bezárják a gyerekeket a sötét szobába ahelyett, hogy fára másznának, hógolyóznának, vagy a kutyával labdáznának. Nem mellékes az sem, hogy a közösségi oldalak, a chatprogramok, a…..
Egy ismerősöm fiai kisállatért könyörögtek - melyik gyereknél nem kerül elő ez a kérdés?Évi igent mondott, de csak hörcsögöt volt hajlandó beszerezni. Az ok egyszerű: cuki, szőrös és (ami a legfontosabb szempont volt!) nagyon rövid ideig él. Másfél, maximum két év...
Czecz Fruzsina 2015.11.10 21:39:42
@toportyánféreg: Elsőre elég ijesztő, de abban igazad van, hogy érdemes tisztázni, ő sem él örökké...

Ajánlom Kovács Szilvia írását is a témában: lelkizona.blog.hu/2015/10/28/a_halal_es_a_lanyka_978
Tedd meg a kedvéért, és neked is jobb napod lesz! ..
"Az a szép, az a szép, akinek a szeme kék... ""Már közhírré szétdoboltatik, Minden kislány férjhez adatik, Szőkék legelébb, aztán feketék, Végül barnák és a maradék." A szőke haj, kék szem a nyerő, legalábbis a dalocskák szerint. De mit szólnak ehhez a barna szemű gyerekek? Mit éreznek a vörös…..
Czecz Fruzsina 2017.09.20 18:54:06
@Visceroid: Hű, most, hogy mondod... Egyébként szőkésbarna hajjal és kék szemmel írtam ezeket a sorokat, szóval ellenük semmiképpen nem vagyok. (Csak a dalocskák ellen.)
1. Ne adj neki feladatot, ne bízz rá semmit!Még apró házimunkát sem. Lehet, hogy elrontja, kiborítja, eltöri, elszakítja...  2. Segítsd mindenben, szolgáld ki, intézz el helyette mindent! Akár igényli, akár nem...
A hároméves kor sok szempontból mérföldkő. A gyerekek többsége ekkorra már szépen, érthetően beszél és szobatiszta. Ezeknek (is) köszönhető, hogy egyre könnyebb az élet szülőként. A gondozási feladatokat szórakoztató programok váltják fel, a csemete egyre ügyesebb, önállóbb, érdeklődőbb. Aztán jön…..
Ma már az internet a mindennapjaink része, a gyerekek el sem tudják képzelni, hogy milyen lehetett az élet Gugli, Jutyub és Fészbuk barátaik nélkül. TECHNIKA ÉS GYEREKKOR Nem egy "Jaj, a mai fiatalok!" kezdetű monológ következik, mert szerintem a kütyük és a gyerekek kapcsolatával alapvetően…..
Tanévzáró. Beszédek, műsor, Himnusz, Szózat, bizonyítványosztás. Sok oklevél, jutalomkönyv, taps, taps, taps. Aztán végre! Végre felkerül az áhított "V" betű az "AKÁCIÓ!" elé. Ja, nem, még előtte kiosztják a kötelező olvasmányok listáját, a tankönyvlistát, és a minden egyébről szóló listát, amit be…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy férfi és egy nő. Napközben a munkahelyükön töltötték az időt, szépen építették a karrierjüket, sikerélményekkel gazdagodtak. Este pedig mindig kitaláltak valamilyen közös programot. Nagyon szerették egymás társaságát, késő éjjelig képesek voltak…..
A játszótér csoda egy hely. A hinta, homokozó, csúszda is jó, de ami még ennél is jobb, hogy az egész világ ott van kicsiben. Szerepek, feladatok, álarcok és valós érzelmek, konfliktusok, törődés, szeretet, agresszió, empátia, önérvényesítés, kihívások, kudarcok, sikerek... A gyerekek úgy tanulnak…..
Czecz Fruzsina 2017.05.31 10:48:28
@enpera: Nem baj. :)))