Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borsós Zsófia

512 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A víz világnapjához (03.22.) közeledve az esővíz témáját feldolgozó óvodai témalapokat osztunk meg az érdeklődőkkel, melyek kinyomtatva asztali játékként használhatóak. Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány (Öko-Kuckó)..
A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület Beporzók ünneplése - foglalkozásjavaslatok a növények beporzása témára című kiadványa online, ingyenesen érhető el az érdeklődők számára. Már évek óta felhívják a figyelmet a környezeti neveléssel foglalkozó szereplők a beporzók napjára (03.10.), ez a kiadvány…..
A Zöld-Híd Alapítvány 2024-ben készített egy rövid kiadványt, mely az energia témakörének óvodai feldolgozásához ajánl ötleteket. Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány (Öko-Kuckó) ..
Mi az E.ON Hungária Csoportnál hiszünk a "mi" erejében. Abban, hogy összefogással jelentős eredmények, sőt változások érhetőek el. A fenntartható jövő megteremtésében kulcsszerepük van az új generációknak, ezért az ő érdekükben hoztuk létre A Föld bajnokai pályázatunkat, mellyel a környezeti…..
Február másodika, Gyertyaszentelő Boldogasszony napja, melyhez a népi világban számos hiedelem, szokás, idő –és terményjóslás tartozik. Mind közül talán a legismertebb a medvékhez tartozó időjóslás. Ha február második napján felébred a medve, kibújik a barlangjából és meglátja az árnyékát, megijed…..
Rajzpályázat indul „Mit jelent nekem az erdő?” címmel, az Örökerdő Alapítvány által.Fordítsunk egy kicsit több figyelmet az erdőkre, hiszen rengeteg pozitív dologgal látnak el minket: friss levegőt adnak hűtik a levegőt élőhelyet biztosítanak kikapcsolódási, rekreációs lehetőséget…..
Idén is összegyűjtöttük az év élőlényeit, melyek kiemelt figyelmet kapnak 2024-ben. Az év élőlényei és a fenti képek forrása: 1. Az év madara: kerecsensólyom (fotó: Pixabay) 2. Az év emlőse: vadmacska (fotó: Pixabay) 3. Az év rovara: sisakos sáska (fotó: Ujhelyi Sándor/izeltlabuak.hu) 4. Az…..
A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület 2023-ban hirdette meg először az Év beporzói szavazást. Célul tűzték, hogy minden évben felhívják a figyelmet egy-egy állatcsoportra. Ebben az évben a boglárkalepkék, a fehérlepkék és a pillangók közül választhatnak az online szavazás során az…..
Idén is várja az alkotó kedvű gyermekek és felnőttek pályamunkáit a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME). A rajzpályázat témaja: Kerecsensólyom – a 2024. év madara. Kép és szöveg forrása: MME..
Nagyné Szabó Erika óvodapedagógus – ezen belül vezető, mesterpedagógus, multiplikátor-vagyok, aki az inkluzív nevelést 1997-ben kezdte el a pécsi Siklósi úti óvoda nevelőtestületével- az integráció intézményesülése előtt, úttörőként. A „Veronika zeneprojekt” nemzeti tanfolyamát a sikeres EU pályázat…..
Zöldítő Kutyás alkotások 2024.02.08 09:54:29
A Zöld-Híd Alapítvány a "Zöld Óvodák a hungarikumok szolgálatában" címen, HF/574/2023 számon nyert támogatást az Agrárminisztériumtól. A program célja a nemzeti értékek és hungarikumok népszerűsítése, megismertetése. Jelenleg egy interaktív kiállítási anyagon dolgozunk, melyet Baranya, Tolna és…..
Kedves Kitöltő!A nevem Lobmayer-Széles Fruzsina, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar Természetpedagógia szakirányú képzés végzős hallgatója vagyok. Szakdolgozati kutatásomban arra keresem a választ, hogy milyen szerepet tölt be az óvodai színtér a…..
A Zöld-Híd Alapítvány az Agrárminisztérium nemzeti értékek és hungarikumok népszerűsítésének érdekében indított pályázatán nyert támogatás segítségével valósít meg egy pedagógus továbbképzést 2024 februárjában (a "Zöld Óvodák a hungarikumok szolgálatában" című HF/574/2023 számú projekt…..
Az ünnepek előtti utolsó napokban sok pályázónak jelentett szép karácsonyi ajándékot a Zöld Óvoda címpályázat eredmény listája:  Pályázati eredmények 2023 Gratulálunk!   Kép forrása: Zöld Óvoda Hálózat weblapja..
Idén is készítettünk egy gyűjteményt az év zöld jeles napjairól és környezetvédelmi akcióiról, sok linkkel, ötlettel. Egyes programok az óvodai csoporttal történő megünneplésre nyújtanak lehetőséget, de vannak olyanok is, melyek a zöld háztartásvezetést segítik elő.  Az alábbi anyagok mellett…..
Az új ötletek, programok megosztása előtt szeretnénk kicsit visszatekinteni 2023-ra. Az év legnépszerűbb bejegyzéseit vesszük sorra, felelevenítve programjainkat, felhívásainkat és megosztott módszertani anyagainkat.   Kép bejegyzésben szereplő képek forrása: Zöld-Híd Alapítvány..
Az Iskolakertekért Alapítvány az Energiaügyi Minisztérium támogatásával pályázatot hirdet, melyre 2024. január 21. 24.00 óráig jelentkezhetnek az óvodakert kialakítását vagy fejlesztését tervező intézmények. Kép forrása: Pixabay.com..
Zöldítő 2024 2024.01.10 17:32:06
A tavaly összeállított videónkkal kívánunk boldog új évet!..
Az adventi készülődéshez ajánljuk az előző évben készített, öko tippeket taratalmazó videónkat:..
A kártyacsomagot pedagógusok és szülők számára egyaránt ajánljuk. A különböző kártyák és feladatleírások segítségével az óvodás és kisiskolás, valamint a felső tagozatos diákok bevonására egyaránt lehetőséget kínál a játék. Ebben a bejegyzésben érhető el az anyag (30 db alap kártya, 30 db kiegészítő…..
A Zöld-Híd Alapítvány PTKF/315/2023 számú, “A biológiai sokféleség megőrzéséért a Dél-Dunántúlon” című projektje az Agrárminisztérium természetvédelmi pályázatának támogatásával valósul meg. A projekt keretében létrehoztuk az ökoszisztéma szolgáltatásokat bemutató “Mit kapunk a természettől?” című…..
Tisztelt Pedagógusok! Papp Dorottya vagyok, a PTE-KPVK óvodapedagógus szakos hallgatója. Ezen kérdőívet szakdolgozatom elkészítéséhez kívánom felhasználni. A dolgozat címe: A beporzók napja és a környezeti nevelés kapcsolata az óvodában. Köszönöm, ha a kérdőív kitöltésével segíti munkámat! A…..
A Pro Filii Alapítvány már évek óta biztosít pályázati forrást nonprofit szervezetek, valamint magánszemélyek számára, a Magyarországon és a határon túli magyar lakta településeken élők – különös tekintettel a gyermekek – egészségügyi helyzetének javítására. Kép és szöveg forrása, bővebb…..
Október 11. és 13. között pedagógus továbbképzést tartott a Zöld-Híd Alapítvány Pécsett, óvodapedagógusok számára. Köszönettel tartozunk a Magyar Természetvédők Szövetsége- Föld Barátai Magyarország-nek, hogy használhattuk a LÉPTÉK (Lelkesítő éghajlatvédelmi pedagógus továbbképzés élményalapú…..
Ez már a 15. alkalom, hogy az Öreg Kontinens egy teljes hétre minden figyelmét a hulladékcsökkentésre és a fenntarthatóságra fordítja… Az Európai Hulladékcsökkentési Hét minden évben november végén kerül megrendezésre. A fenntartható jövő érdekében 2009-ben indított kezdeményezésben résztvevő…..