Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pragmatika2

0 bejegyzést írt és 666 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég az orbáni álháborúkból! Kis túlzással állíthatjuk, hogy az épp beiktatásra került 5. Fidesz kormány legitimációját, a Fidesz pedig választási győzelmét a háborúval való riogatásnak és Orbán Viktor mindent felemésztő, tündöklő békeapostol beállításának köszönheti. kép: infostart Legalábbis…..
Méltányosság Az Orbán-recept 2022.05.23 09:55:53
2016-ban, amikor az ellenzéki előválasztás mellett érveltem, a politikai innováció egy lehetséges eszközeként, azzal a címmel tettem, hogy “Felejtsék el Orbán Viktort!”. Azaz az előválasztást ne Orbán legyőzésének eszközeként tekintsék, hanem lehetőségként arra, hogy saját véleményt alakítsanak ki a…..
pragmatika2 2022.05.24 16:37:52
@chrisred:

"Magyarországon a választók többsége a kádárizmus szabályait ismeri, az győz, aki leginkább biztosítani tudja a Kádár-kori életvitel feltételeit."

Na, ez az egyik baromság, amit az ellenzék még mindig tol, és aminek semmi alapja.
Először is, a kádári nosztalgiából pont hogy a ballib oldal profitált 2 évtizeden keresztül. A 94-es 2002-es, 2006-os választási győzelmüket simán betudhatják ennek, na meg persze a médiafölényüknek. Nem véletlen, a fővárosban Angyalföld, Csepel, vidéken a bányászvárosok, masszív MSZP-s szavazói bázist jelentettek, legalábbis 2010-ig.

30 év telt el a rendszerváltás óta ember. Azóta már rég felnőtt egy új nemzedék, amihez ha hozzávesszük azokat is, akik 90-ben még nem voltak nagykorúak, akkor ma már nem a kádári munkásréteg van többségben. A szavazati arányok eltolódása is mintha ezt IS tükrözné.
George Lazar: "Kudarcba fulladt a Szánthó Miklós, Alapjogokért Központ igazgatója által gründolt budapesti de amerikai támogatású Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű rendezvény. Egyetlen aktív amerikai politikus sem jön el. A fő szónok Orbán Viktor miniszterelnök lesz aki…..
pragmatika2 2022.05.20 17:46:40
@LebensraumamOsten:

" Amit ellopnak az mindig hiányozni fog valahonnan és tönkretesz valamit, vagy hátráltatja valaminek a fejlődését, épülését."

Nyilván a ballibsik fosztogatásaira gondolsz, amit 2010-ig tudtak csinálni gyakorlatilag csődközeli állapotot eredményezve. Igen, ez nyilvánvaló.

A helyzet azóta persze javult már szerencsére (európa legnagyobb gazdasági növekedése az első negyedévben)
Szóval igazad van, szembeötlő a különbség.
Miért létezik a tér és az idő? Merthogy nem léteznek, azért! Megjelent egy riport ezzel a James Orr nevű filozófussal. Általában fenntartással fogadom a filozófusokat, hisz annyi "rossz filozófia" van a világban, hogy igazából már szinte lehetetlen "jó filozófiát" találni, de ez a riport pláne…..
A Fidesznek nem kell hirdetnie a médiában: megteszi helyette az állam és maguk a médiacégek. Röviden így foglalhatóak össze azok az adatok, amiket az Állami Számvevőszék honlapján tettek közzé a nyomtatott és elektronikus sajtóban megjelenő választási és népszavazási hirdetésekről. A politikai…..
Előszó A 2022. február végén kezdődött orosz-ukrán konfliktus során számtalan videó anyag látott napvilágot, amikből le lehet szűrni ilyen-olyan tanulságokat és képességeket, vagy azok hiányát. Viszont ezzel párhuzamosan kőkeményen zajlik a propaganda háború, ahol olyan kijelentések is elhangzottak…..
Van itt egy dolog, ami nekem teljesen nyilvánvaló. Nem is hoztam szóba, nyilvánvaló, biztos másoknak is az, miért kellene feleslegesen szaporítani a szót? Nos, kell. Sajna szükség van rá.   Amikor kicsi gyerek voltam az általános iskolában (voltam vagy mittudomén, 8-10 éves) volt egy tohonya nagy…..
pragmatika2 2022.04.15 11:51:55
@arthurthedent:

És te ott voltál ? Láttad ?
Ezért mondom, ki kell vizsgálni minden ilyen esetet, vegyes bizottságokkal. És nem olyan videók alapján véleményt mondani, amelyeknél fennáll a gyanú hogy megrendezettek.
Példaként hoznám fel azt a videót, amikor egy nőt a tüntető tömegben úgymond meglőttek, és azt látom, hogy közben nyugodtan sétálgatnak körülötte a tüntetők, miközben fegyverropogást hallani.
B.meg ha egy tüntető tömegben valakit meglőnek, az emberek egymást taposva húztak volna onnan a p.csába. És nem cigizgetve nézelődnek a fegyverropogásban.
Vágod ?
Vagy a másik példa, az utcán heverő halott civilekkel.
A háttérben láthatóan egy család, vagy közeli ismerősökből álló kis csoport beszélget, ügyet sem vetve a holttestekre, mintha érzelmileg abszolut nem érintené őket a környező holttestek jelenléte.
Nekem furcsák, na.
pragmatika2 2022.04.15 12:52:41
@birkamenet:

"kishülye fidernyák hazuságpropagandista bulgár birka, ELSÜLLYEDT MOSZKA! Még jó hogy az imádott ruszki gazdáid megmondták a ruszki Gyözike népüknek az igazságot, miszerint ez az erös vihat miatt volt. "

???? B.meg az elsüllyedt moszkváról nem is szóltam semmit.
Nem tévesztetted el a célpontot ?
Ja, és mi az a bulgár birka ? :)))
pragmatika2 2022.04.15 13:14:11
@birkamenet:

"De jól leplezed magad! Mint a botox Putyinnak az idegbajoktól szétrohadt pofáját! "

:))))
Miután az oroszok háborúja harcászati szakértőkké képezte át azt a sok millió virológust, aki pár éve még csak futball szakértő volt, a vasárnapi eredmények újabb gyors váltást hoztak: hirtelen a politikai elemzők országa lettünk! Nem baj ez egyáltalán, hiszen ha szavazni jogunk van, akkor az…..
pragmatika2 2022.04.10 16:08:29
@white999:

"Sajnos kommunikációban egy Orbán Fletó szintű kell, mert erre van igény"

Jó nektek a fleto maradjatok csak amellett. :)))
Orbán és Magyarország sorsa a francia elnökválasztáson dől el Avagy; Vigyázó szemetek Párizsra vessétek! Érdekes hangulat uralkodik az országban, mintha mindenki szép lassan ébredezne egy brutálisan átbulizott éjszaka után, ahol felébredt valaki mellett, akit nem ismer, keresi bizonyos…..
  "Az Orbán-kormány nem húzza ki az elkövetkező négy évet. Rájuk fog omlani az a válság, amit Orbán Viktor maga idézett elő." - jövendölte Facebook-bejelentkezésében Jakab Péter a választás éjszakáján, majd arról beszélt, hogy az ellenzéknek kell átvennie az ország vezetését, amint a népharag…..
Választási eredménykimutatás az NVI honlapjáról - 2022.04.04. - 1:20. Gyorsjelentés az ellenzéki vereség okairól Talán van, aki emlékszik arra, amikor Magyar György párás szemekkel papolt az előválasztás éthoszáról, miközben Márki-Zay Péter szájából a legdurvább negatív kampány dübörgött a háta…..
Tegyük a szívünkre a kezünket. Ezt azért kevesen hittük volna.  Amikor már teljesen mindegy, mit gondol, vagy mit mond az ellenfél, kitalálunk egy orbitális hazugságot és a szájába adjuk. Amikor már a valósággal köszönő viszonyba se hozható dolgokat, sima történelemhamisítást lehet úgy beleböfögni…..
pragmatika2 2022.04.02 14:56:52
@birkamenet:

Hát, több gond is van azzal amit írtál.

"Miközben tudja, hogy ha bukik, akik azonnal futnia kell Putyinhoz, ha nem akar életfogytiglan fegyházban rohadni.
"

Ahogy az elvtársaid megúszták anno dutyi nélkül, hidd el neki se lesz gondja, még akár egy 2/3-os összefosásos győzelem esetén se.

"Merugyebár ez nem az ő háborúja, ilyenkor semmi köze a határontúli magyarokhoz, majd a lószart fogja őket megvédeni! Orbán csak a békében "védi meg " őket. Háborúban már hülye lenne."

Nos, itt két dolog lenne, ami veszélyeztethetné az ottani magyarokat.
1. A közvetlen katonai fenyegetettség, ami nincs, mert a harcok nem ott folynak.
2. A hadkötelezettség, amely elől ugyebár át lehet ide szökni, és ha mégsem, akkor mi sem tehetünk semmit az ellen hogy őket besorozzák, hacsak nem annektáljuk katonai úton Kárpátalját.

"Ezek után ki hiszi el, hogy egy épeszű határontúli azzal vesztegetné az idejét, hogy egy vadidegen országbeli NEMZETÁRULÓ-ra szavazzon?? Ráadásul több 100 ezres létszámban????????????? "

Hát kire szavazna te szerencsétlen ? A fletoékra akik kampányt folytattak a kettős állampolgárság ellen anno ?
pragmatika2 2022.04.02 14:57:24
@mojoking77:

"Ezt is elbaszta a baloldal, mint annyi minden mást az elmúlt 16 évben. Nem is akartak igazi közösséget épiteni a szavazókkal. Akik rájuk szavaznak, azok egyszerűen nem lettek megfertőzve még ettől a "mi egy csapat - család vagyunk, és aki nincs velünk az egy mocskos hazaáruló" eszmével. "

Mert nem is kellett őket megfertőzni. Nem is ismerek olyan embert, aki baloldalról állt volna át jobboldali szavazónak.
Elég masszív mind a két tábor.
Mozgás legfeljebb a táboron belül van. (SZDSZ-esből Szoci, majd DK-s). Olyan viszont van, hogy egy adott tábor szavazója egyszerűen nem megy el szavazni. Ez okozhat némi fluktuációt a szavazati arányokban.
...37 éves pasi, intelligens és tanult, anyagilag is rendben van, jól öltözött, ápolt, korrekt, férfias, humoros, de Posztolónk minden jelzése ellenére is képtelen lépni. Ma megtudhatod, milyen az, amikor a pasik már zavarba ejtően úriemberek.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik…..
pragmatika2 2022.03.23 17:40:14
@Rubasov et.:

"Azonban ezek az idők 36 évesen már a múlté: 8/10, vagy pláne jobb férfiaknál már akkor sem lenne esélyed még egy "laza" (csakszex) kapcsolatra, ha hajlandó lennél extrákat bevállalni."

Nana ! Én 20 évesen is találkoztam olyan 36 éves nővel, aki külsőleg is teljesen rendben volt. Az az életkor még messze nem a vége. Persze nyilván nem azokról beszélek, akik 20 éves koruk után szétfolytak, mint a hízó malacok. De egy 36 éves nő még simán lehet szexi.
Az ukrajnai háború alapvetően az angolszász világ és Kína között húzódó eurázsiai térség újrafelosztásáról szól. A Putyin-korszakban a politikai, gazdasági, demográfiai szempontból egyre gyengülő Oroszország, amely hamarosan államcsőddel néz szembe, "dupla, vagy semmire" játszott Ukrajnában. Ha…..
pragmatika2 2022.03.17 15:21:07
@Sir Gombóc:

"Az épp hátrány, nagy területet nehezebben lehet jól védeni."

De támadni, biztosítva az ellátmányt a megszálló haderőnek, még nehezebb.

"A 2. világháborúban pedig kaptak bőven nyugati (amerikai) segítséget, fegyvereket, járműveket, technológiát, üzemanyagot."

Igen, kaptak az amiktól segítséget, ahogy gyanítom kínából is kapnának.

Amúgy amikor a németek megtorpantak moszkvánál, még annyira nem érvényesült az amik segítsége. De, tegyük fel, hogy a németeknek sikerül moszvát is bevenni, ami kétségtelen szimbolikus jelentőségű lehetett volna, de még messze nem lett volna totális győzelem. Volt hova még visszavonulni az oroszoknak, miközben a németeknek már komoly ellátási gondjaik voltak.
                        De kiderült, hogy ez sem igaz. (?) Sorra dőlnek meg hitek a nyugati világrend, egyértelműen felsőbbrendűnek tartott liberális demokráciájáról, jogállamiságáról, állandóan szajkózott (és talán ezért is kiüresedett szavakká váló) értékeiről. Egyre világosabb, hogy…..
pragmatika2 2022.03.10 11:31:15
@bordon:

"Gazdasági szankciókkal kell szétverni az oroszok térdét, hogy a földre essenek, aztán ha kiszenvedtek, akkor szétszedni az összeharácsolt országot és újraépíteni normálisan. "

Ja. Gyakorlatilag leírtad azt, hogy a multik mit szeretnének. Szétb.szni Oroszországot, hogy aztán az erőforrásaira rátehessék a kezüket.
Szétszedni az összeharácsolt országot ? Hogy összeharácsolt, ahhoz nem fér kétség, ahogy összeharácsolt vagyonokból áll az összes volt KGST ország utódállamainak gazdasága is.
Élén az elvtársaid által összeharácsolt volt nemzeti vagyon is.
Vedd már észre, itt nincs másról szó, mint arról, hogy a multiknak kib.szottul fáj a foga az Orosz erőforrásokra.
Csorog a nyáluk b.meg, hogy nem győzik törölgetni. Nincs itt másról szó, mint egyik tolvaj, igyekszik megszerezni a másik tolvaj cuccait.
Ukrajna ideális ugródeszka volt ehhez. Az Ukrán közember minden vágya lett volna, hogy szabadon bóklászhasson az unióban munkát keresve. Az uniós tagság volt tehát a mézesmadzag az ukrán polgárok számára. A rogyadozó ukrán gazdaság pedig jó táptalajt biztosított ehhez.
pragmatika2 2022.03.10 13:04:10
@antiindex:

"a köztévében nincs kiegyensúlyozott tájékoztatás"

Lehet.
Ahogy régen sem volt. 2010-ig a ballibsik egyik szócsöve volt. Az persze gondolom nem zavart. Ja, hogy neked az volt a "függetlenobjektív" tájékoztatás ? Nézőpont kérdése. Én akkor sem néztem, ahogy most sem.
pragmatika2 2022.03.10 17:36:29
@arthurthedent:

"A genfi egyezmény ezt a dolgot elég profin leírja ám. Azokat a civileket, akik fegyvert fognak és felveszik a harcot egyenruhával kell ellátni "

Hát, egyenruha az tuti nem lesz. Sok esetben karszalag sem, ilyen kaotikus állapotok miatt.

Persze jön majd a "fejlődőhaladófüggetlenobjektív" médiából ezerrel, hogy "ARUSZKIKACIVILEKETÖLIK". Aljas kis húzás. Amúgy ha olyan profin dolgozik az ukrán hadsereg, (MÁR10000OROSZKATONÁTMEGÖLTÜNK) akkor minek a polgári lakosságot is bevonni ? Hm?
„Életem egyik legjobb nője volt, és sajnos úgy is viselkedett, mint azok, akik tisztában vannak azzal, hogy jó nők” - Ez a csaj sok pasinál megfordult már, de nem is az a baj, hogy nagyétkű volt, és a fél baráti társaság megkapta, hanem inkább az, hogy utólag is mindent tagadott és félrevezetett…..
pragmatika2 2022.03.06 08:43:44
@Almandin:

"A lényeg szerintem ott van leírva, hogy nincs lakása, kajáért és szállásért csinálja."

Egy fenét. Állandóan viszket neki, és él a hobbijának. +Bónusz nála, a szitu, hogy senki nem tud a másikról. Ettől nedvesedik be. Nekem is volt ilyen csajszival dolgom.
Semmi gond, behúzod a strigulát, felkerül a listára, mint valami mellékes epizód, aztán annyi.
A súlyosbodó ellentétek ősrégiek. A Repubblica a 19.századi irodalomban, ezen belül Nyikolaj Gogol műveiben kers rájuk magyarázatot. A revizor, az Egy őrült naplója, a Holt lelkek szerzője 1809-ben született az ukrajnai Szorocsinciben, kisnemesi családban. Írói pályáját szülőföldjéről írt…..
pragmatika2 2022.03.03 17:48:22
@arthurthedent:

Csak szólok, "sakkba" helyett sakkban a helyes kifejezés.
A ruszkik meg, szerintem nem lépték volna meg ezt a dolgot, ha az ukránok nem kezdik forszírozni ezt a NATO dolgot. Szerintem még az uniós csatlakozás is belefért volna az oroszoknál, persze fegyverek nélkül. De nem, az amerikai csicska ukrán vezetés NATO-zni akart.
pragmatika2 2022.03.03 18:12:26
@arthurthedent:

"Basszus, ez az erősebb joga akkor ment, amikor még neandervölgyiek voltak a szomszédaink, nem? "

Nem. Ez működött trianonban, a II. vh. végén, (persze akkor a ruszkik jaj de f.sza gyerekek voltak) és persze ezt erőltették volna az amik Vietnámban, Afganisztánban is, csak ott nem jött nekik össze.

Ja, és ki hibáztatja az ukránokat ? Én az amerikai érdekeltség által vezérelt vezetőiket hibáztatom, akik persze nem haboztak magyarellenes törvényeket hozni.
Soha nem látott sebességre kapcsolt az Orbán-kormány pávatánca, mióta Putyin fővezér parancsot adott Ukrajna lerohanására. Az Európai Unió és a NATO tagjaként Magyarország ugyan szavakban kiáll Ukrajna függetlenségéért, és elítéli a katonai agressziót, ám saját szavazói felé egészen mást kommunikál.…..
A kormánypártoknak az a stratégiája, hogy az országgyűlési választásokon mindent egy lapra, a homofób gyűlöletkampányra tesznek fel, nem kockázatmentes a saját szempontjukból nézve. A homofób népszavazás kierőltetése, és az országgyűlési választásokkal egy időben történő megtartása miatt…..
pragmatika2 2022.02.19 13:49:08
@Gábor Révész:
"azt írtad, hogy 10 %-kal csökkentek az adóterhek. Én meg azt mondtam, hogy 2010 óta legalább 50 % az infláció értéke. "

Azt tudod ugye, hogy belefutottál a saját pofonodba ?

Igen, 10 %-al csökkentek az adóterhek. Nominálisan. Reálértékben viszont jóval nagyobb a csökkenés, hiszen egy inflálódó pénznemben fizeted az adót. Így jön ki az, hogy reál értékben nagyobb mértékben csökkent az adóteher, mint amit az inflációval bukunk.
Pártprogramokról – vagy azok hiányáról - különösen a kormányoldal kapcsán sokat beszélünk, de arról ritkábban, hogy van a pártprogramoknak egy sajátos műfaja: az alapprogram. Vajon mit mondott erről Orbán Viktor Kálmán Olgánál, 2007-ben?..
pragmatika2 2022.02.01 12:34:36
@hoplita:

"A 2007-es Jobbiktól eljutni a mai fityiszig elég komoly agyi katasztrófát jelez...vagy erkölcsit, de inkább mindkettőt. "

Az semmi ahhoz képest, ahova a jobbik jutott mostanára, 2007-hez képest.
Na, azt hova sorolod ?
Mátyás király vitathatatlanul az egyik legismertebb uralkodó a magyar történelemben, ismertségben talán Szent István és Ferenc József veheti fel vele a versenyt, de Mátyás sok tekintetben más volt, mint uralkodótársai. Ő az utolsó olyan magyar származású király, aki a teljes országon uralkodott...
Ügyes taktika elhinteni választások előtt a külföldi beavatkozás lehetőségét, hiszen több haszonnal is jár a politikai szereplők számára. A magyar kormány ki is használja ezeket, igaz, ezekben vannak olyan veszélyek, melyek rossz irányba terelnék a társadalmat a politikai megmérettetés után. Eleve…..
pragmatika2 2022.01.26 17:31:04
@pista1872:

Figyu, többször bele szoktam hallgatni a klubrádió adásába, és azok a betelefonálós műsoraik a kedvencem.
Jókat röhögök, a betelefonálók átlag IQ-ja kb. a 30-as érték alatt van. Sokszor a műsorvezetőnek kell kiigazítani őket, olyan baromságokat tolnak. Én meg csak röhögök rajtuk.