Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leylandi

0 bejegyzést írt és 1355 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az életkor előrehaladtával bizonyos testrészeink kisebbek lesznek, csökken a szervezet vízháztartása, romlik a látás és a hallás. Nem kivétel a változás alól a pénisz sem. Már 25-30 éves kortól elkezdődik egy folyamat, melynek során a pénisz fokozatosan veszíti el az érzékenységét. Ez általában nem…..
"A BKK frissen bevezetett értékesítési rendszerében nagyon durva biztonsági hibákat találtak, egy 18 éves, etikus hekker pedig megmutatta, hogy minimális alaptudással annyi pénzért vehet az ember bérletet, amennyiért csak akar. A fiú jelezte a BKK-nak a hibát, de választ nem kapott, az elektronikus…..
Csak nézd végig a képeket! Érdemes. Trump nyitott, felfelé fordított tenyerét nyújtja Putyinnak, a béke és őszinteség jeleként. Amolyan: csapj bele, Pajtás, minden rendben! stílusban. Putyin ódzkodik, először egy domináns kéztartással közelít, ami a végére megadóvá, behódolóvá alakul. Trump a…..
Leylandi 2017.07.09 15:27:45
@medium size devil: hányszor kell ma sulykolnotok az obama szót, bérb.zi? Mit adott ki a főni erre a műszakra?
Apró repedések láthatók a Fidesz hatalmas gránittömbjén, ám az Orbán Viktor tévedhetetlenségébe vetett hit nem tűnik elillanni a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből. Ezúttal olyan, egyelőre képtelenségnek tűnő jelenségeket veszünk sorba, melyek előrevetítenék az NER Armageddonját. Ha az alant…..
Leylandi 2017.06.25 00:27:52
@Hozzászólok: ebben csak rossz meg mégrosszabb közt lehet választani...
Leylandi 2017.06.25 00:30:31
@Jakab.gipsz: látod a hülyék mégis kit választottak...
A házasság csodálatos dolog, legalábbis ha valakinek szerencséje van (és megdolgozik érte). Ugyanakkor aki arra számít, hogy egy diadalmenetről van szó, az nagyot fog csalódni...
Leylandi 2017.06.17 22:27:20
@Ad Dio: biztos nem volt még házas.
Leylandi 2017.06.17 22:52:08
@Ad Dio: nőtől számonkérni a következetességet??? Ööö...
Fekete Zsigmond fotói Dzseni 2017.06.07 21:26:14
Leylandi 2017.06.07 21:52:01
Egy felmérés arra kérte a válaszadókat, mondják meg, mi az első szó, ami az eszükbe jut az amerikai elnök neve hallatán. Az eredmény nem lett túl hízelgő Donald Trumpra nézvést...
Leylandi 2017.05.13 14:50:59
@inebhedj - szerintem: "kérdés, hogy ez minősít-e bárkit is (elnököt, felmérést készítőt, résztvevőt) vagy sem"

Felmérés nem volt, bértollnok írta a cikket két langyos kóla, és egy meleg hipszter meĺlett.

"illetve mennyire prejudikált (vö. nemzeti konzultációs kérdőívek)?

Ugyanannyira.
Mindenkinek van olyan hozzátartozója, aki mindig késik. A krónikus késők képtelenek a pontosságra. A pszichológusok törik a fejüket, hogy mi lehet e szindróma mögött. Van, aki a klinikai patológiák kőzé akarja sorolni, mondván, hogy ez a személyiségi zavar egy formája, mások…..
Leylandi 2017.05.05 19:45:09
@fifthelement012: "Akkor melyik oldal is a pszichopata?"

A tied.
Köszi ezért a hozzászólás-gyöngyszemért! Magad vagy az élő szemléltetőeszköz:-)
Habár a reggeli köd még jócskán rejtegeti előlünk a napsugarakat, de egyre jobban érezni, hogy jön a tavasz, s lassacskán odébbáll ez e téli fáradtság. Ha csak minimálisan is, de kezdem érezni magamon, hogy megkönnyebbül a lelkem, s szépen lassan kivirul. Valami véget ér, s valami elkezdődik, de az…..
Leylandi 2017.05.04 22:28:12
@Anticinderella: nem, nem vagyok az. Néha sajnállak, amikor épp egy újabb és újabb rossz kapcsolatnak/választásnak iszod meg a levét, meg sajnálom azt is, hogy nem segíthetek, és ilyenkor bosszús vagyok. Ami nyilván rajtam is meglátszik.
Most egy kicsit olyan elmélkedős kedvembe kerültem -elmélkedős, valójában mondhatnám azt is, hogy villámként cikáznak a fejemben a gondolatok-, avagy a gyakori fronthatások vagy a tavasz és a tél naponkénti váltakozása kicsit kizökkentett a mostanában bevett jól van az úgy mentalitásból. Pedig hát…..
Nyakunkon a jó idő, sokan igyekeznek minél több időt a szabadban tölteni. Gyerekkorom óta járom az erdőket, javarészt nem utakon, illetve nem a frekventált turista utakon közlekedve. Mióta gyermekeink vannak, ebből nyilván alább kellett adnom, gyakran találkozom másokkal is az erdőben. Nem…..
Számtalan ember dolgozik vezetői pozícióban, azonban alig akad köztük olyan, akit szívesen követnek a beosztottak, és akire igazán felnéznek a munkatársak. Összegyűjtöttem Nektek a kiváló vezetők 5 olyan tulajdonságát, ami kiemeli őket a tömegből!..
Leylandi 2017.03.15 15:12:16
@Aniiron: "Komolyan, neked mi bajod van?"

Nekem ugyan semmi, mindössze nem értek egyet veled. De neked, látom, komoly problémáid vannak ettől...
Váltogatod itt a szemforgató álságost, hogy jujujjuj ez a stílus, majd rögtön le-egoistázol meg egyéb módon sértegetsz, neked nagyon komoly problémáid vannak azzal, hogy nem te mondhatod meg az egész világnak a tutit, de gyere le erről! Igen komoly lelki sérüléseket fogsz okozni közvetlen szeretteidnek, és persze saját magadnak is. Nem dózerolhatsz le mindenkit, aki nem a te szádról lesi az igét, fogadd el...
Na písz. Ha képes vagy ezt felfogni, tényleg befejezed, ahogy ígérted, és akkor még menthető vagy:-) Ha nem, akkor meg tényleg szakemberhez kell fordulni:-(
Leylandi 2017.03.15 17:39:17
@Vojni: szeletét, igen. Kis közös metszet, igen, kicsit meg tudja csinálni néha, amit a beosztottja, igen. De TÖBBNYIRE, ÁLTALÁBAN nem. Öntsünk tiszta vizet a pohárba: normális helyen a beosztott dolga nem az, hogy felnézzen a főnökre, nem az, hogy megítélje őt, hanem hogy akkor és azt dolgozzon, amit az mond.
Úgy, ahogy a vezető leosztja, megszervezi.
És ehhez nem kell, hogy felnézzen rá, az sem, hogy lenézze, mert egy beosztottnak nem ez a dolga, HANEM A MUNKA. Vegyük már észre, hogy egy munkahelyen nem az az elsődleges, hogy ki kit szeret vagy tisztel, mert ezeket a magánszférában éli ki az ember. Ez nem az óvoda, hogyha nemszeretem az óvónénit, nem rakodom el ebéd előtt a játékokat... A munkahelyen azért vagyunk, hogy DOLGOZZUNK, a vezetőink által megszabott feladatokat elvégezve. Ha szeretjük, ha nem, ha felnézünk rá, ha nem!
Mert egy normális világban a vezetőt NEM A BEOSZTOTTJA, HANEM A FŐNÖKE minősíti, és ez csak ebben a csökött liberalista világban szokott fordítva lenni, de az vadhajtás, tévút, nem vezet sehova! Egy normális világban az a beosztott, aki azért nem végzi a feladatát, mert "nem tud felnézni a főnökére", egyszerűen KI LESZ RÚGVA! Higgyétek el... mert ha nem hiszitek, úgyis meg fogjátok tapasztalni.

Az élet nem egy film, hogy a főnök egy sármos, macsó lovag, aki után ájulnak az emberek, sikítoznak a nők és mintának tekintik a férfiak, nem egy Indiana Jones-trilógia, hanem a TULAJDONOS által felállított gépezetben a hajtó kerék, a központ által kiadott feladat lebontója és kiosztója. Nem tudja megcsinálni 5-6-féle beosztottja 5-6-féle munkáját, mert ehhez 5-6 emberöltő kéne, ami nincs. Meg tud csinálni viszont egy hatodikfélét, az irányítást, amihez viszont a beosztottja nem ért - azért ő a beosztott, és nem fordítva. Oszlassunk el mégegy félreértést: a vezető elsősorban nem azért van, hogy egyfajta minőségellenőrként folyton a sarkában lihegve ellenőrizgesse a beosztott munkáját. Nem is érne rá.

Ahogy látom, itt a blogon (beleértve a bloggazdákat is) idealista, filmeket sokat néző és romantikus regényeket sokat olvasó, de még kevés munkaviszonnyal rendelkező emberek vannak jelen:-) Ami nem baj, van az életnek egy romantikus, vágyálmokkal teli időszaka is. Fontos, kedves és szép szakasza ez az ember életének, főleg fiatal egyetemista koráig, de ezt aztán a realitás majd helyreigazítja. Sajnos.
De ne legyünk ünneprontók, március 15. van, most kell elmondani, hogy kellenek a világnak a fiatal idealisták is! Az ő dolguk álmodozni:-)
Leylandi 2017.03.15 20:58:59
@Vojni: "Ki beszélt szeretetről, vagy hogy nem végezné el a munkáját?"

Most röhögni fogsz, DE ÉPP A BLOGGER. Hiszen azért vagyunk itt, hogy megvitassuk, amit ő írt, nem? Márpedig ő ezt írta, pörgess csak fel:
"azonban alig akad köztük olyan, akit szívesen követnek a beosztottak"
Márpedig ugye te sem azt állítod, hogy a vezető követése alatt nem a munkautasításai követését értjük, hanem a klozettra menési szokásait???

"Leylandi, mosod el a dolgokat és olyan állításokat cáfolsz, amiket senki nem mondott."

Te pedig ahol tudsz, érvelsz, ahol meg nem, ott személyeskedsz. Részemről itt az értelmes vita vége, azzal a megjegyzéssel, hogy ne akarj főnök lenni, nem vagy rátermett. Hiszen, ahogy a blogger is írja, a jó főnök "1. Mindig következetes".

"40 éves fiatal idealista vagyok. Külföldi és multis munkatapasztalattal, 8 éve vállalkoozó, alkalmazottakkal."

Persze. Én meg Mészáros Lőrinc, lánykori nevén: Orbán Viktor.
Meg természetesen a pápa is. De nem a mostani, hanem még az előző...
Nem mintha bármit is számítana, hogy a való életben ki vagy mi vagy. Itt mindenki csak annyi, amit ide tudott firkantani, se több, se kevesebb. Tudod, az internet a létező legdemokratikusabb intézmény a világon! Itt nem érv az, ami az (igazi vagy képzelt, mindegy is) alkalmazottaid előtt igen, hogy "igazam van, mer én vagyok a főnök".
Örülök, ha segíthettem.
Kiadná a lakását? Azt számolgatja, hogy hosszútávon tegye vagy inkább csak szállást kínálna az Airbnb oldalon?Nem mer belevágni, mert nem tudja milyen adózási, adatszolgáltatási és nyilvántartási kötelezettséggel jár? Most segítünk! Nem csökkennek a lakbérek a fővárosban, sőt tovább nő a kereslet…..
A hatalomban ülő nyomorult rettegők, cselszövő III. Richárdok minden korban és pártban egyformák. Lehetnek azok országos fideszesek vagy zuglói szocialisták. Kiabáltatnak, lejáratnak, felbérelt trollokkal dolgoztatnak.  A frissen feltűnt és sikereket elérő Momentum tagjait lebudaiúrifiúzzák,…..
Leylandi 2017.02.28 09:17:32
@Aranyi Gábor: "Nos, én is ironizáltam kicsit a tudjukkik rovására"

Nos, az nem ironizálás, hanem terrorizmus!
Ironizálni csak a fehér férfiak, a magyarok (általábanvéve a nem amerikabarát népek) és a keresztények rovására lehet. A többi NEM irónia!!!
Ennyit tudnod kéne. Alap.
Leylandi 2017.02.28 09:23:37
@Sir Galahad: "Ha majd ez az elnevezés terjed el a közbeszédben, én is ezt fogom használni."

A mai jobblibberek álcázásul kezdték magukat baloldalinak nevezni. Ne hagyjuk! Ki felelős érte, mi terjed el a közbeszédben, ha nem maga a KÖZ???
Ne vegyük már fel ezt a libsi "majdénkimegyekazoldalvonalmögé, asztúgydumálokminthanemlennékfelelős"- móccert:-(
Leylandi 2017.02.28 09:24:53
@dunántúli gyerek: "Ebből is látszik, hogy most van egy tisztességes szocialista kormányunk."

Nem, Az jobboldali populista.
Nem ugyanaz, hogy teszi vagy csak mondja.
Valóban krízisről beszélhetünk a Heineken kontra Csíki sör esetében? Ha igen, akkor ez mégis kinek volt krízis? Miben lódít, mit használ ki a székely sörgyár tulajdonosa, miben hibázott a Heineken Hungária vezérigazgató asszonya? Egyáltalán, mi az a krízistérkép? Mindenre választ kaphattunk a Magyar…..
Leylandi 2017.02.28 08:45:46
@Hansaplast: ne húzd fel magad, ezek bérencek, azt írnak, amit a gazda mond. Persze, hogy ezek a magyarul író senkik ("uniós állampolgárok", de ezzel ki is írták magukat az Unióból) a román táblabíróságnak adnak igazat a józan ésszel, de ami a legnagyobb baj, az Európai Bizottság Belső Piaci Harmonizációs Hivatallal szemben! Láthatod, még a nevét se meri a cikkíró vállalni.
Miért, mit vártál? A pénz beszél, a kutya meg ugat.
LMP-s képviselő szólt vissza Deutsch Tamásnak   Deutsch Tamás alaposan kiakadt az olimpiai népszavazás kezdeményezés sikerére. Személy szerint azon nyomban vissza is vonná az olimpiai pályázatot.   Többek között a következőeket írta:   A pályázatot a lehető leghamarabb vissza kell vonni.…..
Leylandi 2017.02.22 09:33:38
@szabadság elvtársak!: "Úgysem kapnánk meg, ami jobb is!"

Ez így van! És azt, hogy az olimpia nekünk nem lenne jó, egyetlen igazi érv támasztja alá (de az nagyon):
a TAPASZTALAT.
Ezidáig az olimpia ugyanis a világon senkinek nem érte meg, csak a nagy és gazdag országokat nem rengette meg a bukás, míg kisebbek, pl. Görögország szépen bele is állt utána a földbe.
Nem hinném, hogy bármelyik kormánynak ez érdeke lenne, itt a Fidesz igencsak elbaxta a rexet. Kár, hogy nem akarták belátni, hogy ez még nekik se jó.
Az olimpia csakis az élősködó sportvezetőknek és hiénakapitalista nagyvállalatoknak éri meg, mindenki más megszívja.
Leylandi 2017.02.22 09:39:45
@lippsi e vagy?: figyu, csak egy tanácsot tudok adni:
NE légy ideges!
A gazdák ugyanis egy okból tartanak bérbloggereket: hogy kedvezőbb színben tüntessék fel az ő oldalukat! És ezt nem tudod úgy elérni, ha hisztizel, mint egy kisgyerek. Úgy csak negatív képet festesz magadról, azért pedig páratlan lóvégtag se jár, nemhogy minimálbér:-(
A jó bérblogger szimpátiát kelt.
Megmondom őszintén, te nemsok kenyeret fogsz itt elpusztítani:-( Se eszed, se türelmed nincs hozzá.
Van már B-terved, mi lesz holnap ebédre? Mert ha nincs, baj van!
Leylandi 2017.02.22 09:42:41
@Ballib cenzúrázók réme 24: "Ez a legnagyobb problémája egyébként a ballib elkúróknak. Hogy 2002-2010 között jó sok tapasztalatot adtak a választóknak."

Ez maradjon is az ő problémájuk, és még jó sokáig kéne emlékezni rá! Addig se sok vizet zavarnak:-)
Eltakarodhatnának az egész Földgolyóról is.
Ha valaki 38 éves és nincs beutalója tüdőgondozóba, akkor tb mellett fizetve sem látják el, míg 40 éveset beutaló és költség nélkül is, mert a törvényi rendelkezés így szól egy ideje. Tisztelt Hölgyem/Uram!   Ma az egri tüdőgondozóban nem láttak el, csak mert 38 múltam, nem vagyok 40 éves még,…..
Leylandi 2017.02.21 10:35:16
@Kicknick: erőltesd! Ahhoz képest, hogy önmagad diagnosztizálod abból, miként szeded a levegőt, mindenképpen hatékonyabb. Mire sajátmagad észreveszed magadon a TBC-t (pici hőemelkedés, pici fogyás, pici fáradékonyság), már rég megfertőzted az egész családot.
Leylandi 2017.02.21 18:30:07
@Kicknick: "Ha évente megyek szűrésre a köztes 11,5 hónapban ugyanúgy fertőzök."

De csak akkor, ha közvetlen az előző szűrés utáni fél hónapban kaptad el, amire az egész évet tekintve 1/24-ed esélyed van, kivéve szökőév.
Tudom, te már a "D" betűnél elakadtál... akkor segítségül megismétlem:
"Ahhoz képest, hogy önmagad diagnosztizálod... mindenképpen hatékonyabb"
Ha az "A"-betűnél is elakadtál, szólj!
Bejárta az egész sajtót a hír, hogy a NÉBIH vizsgálata szerint gyakran rosszabb, gyakran pedig más minőségű, ízű termékeket forgalmaz néhány multi Kelet-Európában. És? Fotó: Mideats.com képe alapján Világevő..
Leylandi 2017.02.17 21:30:46
@világevő: óh, csak Ön után, my darling... "Világ"evő, csak így szerényen, csaknoriszosan. Vagy csak győzikésen? Mit lehetne ehhez még hozzátenni? Semmit, de még azt se érdemes:-) Ön folytassa, kedves, Ön legalább pénzt kap ezért a... itt ezért a nagy... na mindegy.
Hová tette a kutyáját? Most ő jön.
Leylandi 2017.02.17 21:33:25
@világevő: juj, még ezt hadd... ígérem, vicces lesz! Megkérdezik csaknoriszt, -mondja, uram, ön tényleg mindenhez ért? -Mindenhez IS.
Leylandi 2017.02.21 08:02:19
@ember100: nem volt szó arról sem a szlovákoknál, sem nálunk, hogy egyes termékeket miért kapni, miért nem. Arról volt szó, hogy amit mindenhol kapni, az mért sz.rabb. A terelés a bérkommer sajátja.
A vízkeménység nem befolyásolja sem az illó aromaanyagok mennyiségét, sem a beletett jobb vagy gagyibb édesítőszerekét. A terelés...
Milyen régió az, ami megáll az osztrák határon? A Duna vízgyűjtőjén gyakorlatilag ugyanaz a (meszes) ivóvíz van mindenhol. Bécs, Pozsony, Budapest - ugyanazt a vizet lehet vételezni, nézz már a térképre, csak egyszer, ha óvodában nem tetted meg! A terelés meg a fizetett, tehát minden aljasságra képes bérkommer sajátja.
Minek a gyerek? Hogy az is szegény legyen? Ugye milyen hülyeség leírva? Pedig hányan felteszik ezt a kérdést hasonlóan akár csak naponta is? "Ha valaki szegény, minek a sok gyerek. Ha nincs pénze, háza, vagyona, akkor ne vállaljon utódot, majd ha a sorsa jobbra fordul. Vagy akár még akkor sem, hisz…..
Leylandi 2017.02.20 15:20:05
Ne találja már föl minden blogoló a spanyolviaszt! Amióta világ a világ, a gyerekvállalási kedv mindig is annak hozadéka/költségei hányadosától függött! Mindig, ameddig ez egynél magasabb, sok a gyerek, ha alacsonyabb, akkor meg egynél, legfeljebb kettőnél elfogy a lendület.
Ez már biológiailag bele van az emberiségbe kódolva. A szegényeknél a gyerek=ingyenmunkaerő, alárendelt ingyencseléd. Költsége csekély, rongyokban elvan, eszi, amit gyűjtöget, lop, talál, társadalomtól adományként kap, de már kiskorban dolgozik, de legalábbis befér a kamraablakon, ahol a felnőtt nem.
De a középosztálynál óriási költség az épp aktuális társadalmi átlagellátást kigazdálkodni, ezt egynél is nagyon nehéz (pelenka, orvosok, folyton divatos újruha, játékok garmadája, kötelező tábor, kirándulás, bulika, nasisüti, ájfon), háromnál meg képtelenség.
A leggazdagabbaknál megintcsak nincs költsége, mert mérhetetlen vagyonuk mellett a gyerek sportkocsija se számít (miniszterelnökünk se veszi észre, hogy az öt gyerek pénzbe kerül, de ha tíz lenne, se venné észre).
Ez mindenhol így van, ezért kevés Nyugat-Európában a gyerek (széles középosztály), és ezért sok pl. Afrikában (mindenki nyomorog, vagy a felső tízezer meg hipergazdag). Az is egészen biztos, hogy ha a szegényréteg felemelkedne, ugyanúgy egyre kevesebb lenne náluk a gyerek, ahogy ez a többi közül kiemelkedő muzsikus/színesfémes kastélyos romáknál, vagy az amerikai orvos/ügyvéd feketéknél látszik is. Ez abszolút nem bőrszínfüggő, tökre kár is a romákkal példálózni! (Bocs, nem vagyok itt ismerős, ez talán egy libsi bérblog?)
Emiatt ugyan felesleges volt egy egész blogbejegyzésben feltalálni, amit eddig is tudtunk...
Leylandi 2017.02.20 16:02:29
@Bicepsz Elek77: az egyre kevesebb gyerekről nem az új világrend tehet, sokkal inkább a pénz rabjaivá váló, egyre önzőbb széles néprétegek.
Ha szegények közt eggyel kevesebb gyereked van, akkor eggyel (egy párral) kevesebb otthon a segítő kéz. "Eredmény": mínusz 200 ezer Ft/év, vagyis mínusz 5 kiló málna, 2 kiló erdei szamóca, jópár kiló "talált" uborka, tojás és tűzifa, meg kevesebb társadalmi szolidaritás (manapság éppen segély).
Ha viszont a középrétegek közt eggyel kevesebb a gyerek, akkor cserébe minden évben mehetsz nyaralni, jut autóra, jégkrémre és ledtévére. Eredmény: plusz kétmillió Ft.
Egyszerű matek.
Mentsd a bőröd a toxikus ember szájából érkező maró savtól. Az ember, aki segített neked abban, hogy rosszat mondj másról, segíteni fog másoknak is abban, hogy rosszat mondjanak rólad.  Kit nevezünk mérgező embernek?  Egyben egyszerű és nehéz felismerni őket. Némelyikük egyértelmű jeleit mutatja…..
Leylandi 2017.02.19 17:26:01
@tcshooker: Oké. Szóval ha idegenekről van szó, akkor összeírhatunk minden áltudományos marhaságot, hívhatjuk az almát cseresznyének és körtének, feltalálhatjuk a szamócát és a mogyorót összepárosítva a mogyimóca-féléket, csak ha családtagok, akkor nem.
És ha mostohagyermek? Ha nagynéni? Mostoha-unokatesó? Szomszéd félrokon? Hol húznád meg a vonalat, ahol már lehet egy blogbejegyzésben hadoválni anélkül, hogy kiröhögnének? Vicces fiú volt-e például Ron Hubbard, Jim Jones, meg a többi, hozzá hasonló áltudományos hittérítő? Vagy csak akkor, ha 200-nál több követője van? Ha kétezernél? Itt szerencsére nem vagyunk sokan...
Leylandi 2017.02.19 17:37:48
@tcshooker: hát ja:-( Megértelek. Én sose voltam jó alanya a hittérítőknek:-(
Szoktam gondolkozni.
Stuvi Blog Pár kapcsolat 2017.02.12 11:00:00
Mármint én, nem a többi stuvi. Nem általánosítok. Van itt mindenféle példa. Igazi pasifaló, örök próbálkozó, barátnő, menyasszony feleség, anyuka… Én speciel csak simán szingli. Nyilván rájöttetek már, hogy ennek az elviselhetetlen személyiségem az oka… :D Csak viccelek.…..
Leylandi 2017.02.13 15:03:40
@sztd: "mennyire viseled el a türelmes férfiakat (akik első ránézésre papucsnak is tűnhetnek a türelmük miatt)."

HA elviselné, nyilván már lenne párja...
(Most is szemét általánosító leszek, de) sok nő vakon átengedi magát ősi ösztöneinek, ami genetikailag azt diktálja neki: "szerezz gyereket egy alfahímtől, és neveltesd fel egy bétahímmel!". Csak bár az alfának a legjobb a génállománya, de ösztönösen képtelen megállapodni, így sose lesz nejének hűséges társa!
Csakhogy a mai bétahímek már nem olyan hülyék, mint régen, nem mellékesen feltalálták az apasági tesztet, ami óriási mélyütés volt a női nemnek:-( Az eredmény: szingliség, ami régen ugyancsak nem volt divatban!
Változik a világ, és ennek jó, ha tudatában van mindenki, és megpróbál ösztönein felülkerekedve ésszel is dönteni. Sajnos rengeteg nő hiszi még mindig azt, hogy majd ő megszelídíti azt az alfahímet, akit megkötnie őelőtte még soha senkinek nem sikerült! Aztán persze félreáll a szája, hogy aférfiakmindcsakaztakarják! Persze. De leginkább csak AZOK, akik után ő fut... Dehát sok az eszkimó (a nők 70-80%-a azért még mindig megállapodni szeretne), és kevés (csak 10% az alfahím) a fóka. A nők 60%-a így mindenképp hopponmarad, de emiatt vagy megpróbálja okosan a bétával is beérni, vagy blogol arról, hogy "a férfiak" (így, en bloc) mekkora szemetek...
De konzekvenciákat levonni sosem késő.
Leylandi 2017.02.15 23:18:10
@Balv: "miért állna bárki is a másik felett"

Miért ne állhatna? Merjük kimondani: a kapcsolatkeresés gyakorlatilag egy emberpiac! Tudom, a lélek, a szerelem, hogy nem kilóra megy, stb. stb. De nem is azt mondom, hogy kilóra veszünk embereket, hanem hogy hasonlóan működik! Mindenkinek van egy értéke: a kora, végzettsége, belső jelleme, külseje és státusza szorzata alapján. Az emberek egyszerűen csak törekednek a másik nemből minél nagyobbat meríteni, értékesebbet megszerezni!
Aztán általában azért reálisan be tudják saját értéküket lőni, és "megelégszenek" a hozzájuk hasonló értékkel bíró másik féllel. Vagy ha nárcisztikusak (netán nárcisztikus pszichopaták), akkor elszakadnak a realitástól, és sokkal többet akarnak, mint amit ők tudnak adni. De a másik fél se hülye, ő is többre vágyik. Ebből szokott lenni, hogy a nőt ugyan elviszik egy kósza numerára, de onnantól azt hiszi, neki az a szint jár. Csakhogy nem jár, ezért lesz szingli.

"kit érdekel az olyan jelölt (aki ezáltal máris elveszti a jelölti státuszt), akinek az ajtaja előtt sorban állnak a szeretők péniszkópos vizsgálatra?"

Ez olyan, mint egy filmszerep. A színészek hosszú sorban várakoznak, és az nyer, aki a legtöbb energiát dobja be. Hidd el, ennek a játéknak is megvan a célközönsége! Van, akinek a "szerelmi" beteljesülést egy-egy gyémánt, autó, ház vagy bankbetét jelenti!

"Így máris okafogyott a miniszteres (vagy bármilyen egyéb) eszmefuttatás"

Hát nemtom. Keress rá gugliban arra, hogy "Dobolyi Alexandra". Szerintem meglehetős elégedett fejet tud vágni:-)
Leylandi 2017.02.15 23:18:24
@roli101: "A nő támaszthat elvárásokat, a férfi nem.
Olyan a világon nincs, hogy két ember 100 %-ban megfelel egymásnak."

Jó, akkor bontsuk ki az igazság többi részletét...
A párkapcsolat olyan, mint a malomkő két fele. Nagyjából egyforma kemények és egymáshoz hasonló az alakjuk, és addig csiszolják egymás kisebb eltéréseit, amíg jól egymáshoz nem csiszolódnak.
Nyilván nem jó malomkő pl. két gránitszikla, mert hamarabb törik, minthogy csiszolódna... és nem jó az se, ha az egyik kő, a másik meg fa... mert a kő megeszi a fát, és nem futnak együtt túl sokáig. NAGYJÁBÓL kell összeilleniük, a többit az idő már meg tudja oldani.

A jó kapcsolathoz is az kell, hogy már eleve eléggé egymáshoz illjenek, de a kapcsolat egésze még onnantól is gyakorlatilag kompromisszumok, csiszolódások sorozata. De nyilván nagy eltérések nem lehetségesek, nem lesz kapcsolat egy sztyuvi és egy szorongásos depressziós férfi közt, mert utóbbi halálra aggódná magát a nő minden egyes repülésekor. Szóval nagy vonalakban el kell tudni a másikat fogadni (erre értettem az elfogadást, hogy a másikat alapjaiban azért ne akarjuk megváltoztatni), kisebb dolgokban pedig egymáshoz kell csiszolódni.

"de a valóságban a divatosan öltözött, gazdag, hantázó, nagydumás férfiakkal ismerkednek elsősorban..."
"Mire egy szerényebb, de normális férfi odajutna, hogy megszólítsa..."

Tök ugyanerről beszéltem a 15:03:40-es, alfa- és bétahímekről szóló hsz-omban, csak ugye az előmoderálás miatt minden késik... elég nehéz így bezélgetni, hogy mindennek át kell menni a zord és szigorú Előminősítő Bizottságon:-(
Gergényinek pénzbüntetés jár, a többiek is vagy enyhe büntetéssel, vagy felmentéssel úszták meg az esetet. ..
Leylandi 2017.02.15 11:17:14
@Scorpion Mecca: "Hogy utolag megallapithasd hova is celzott ahoz egy a rendor szemeben levo kameran kersztul kellt volna nezned."

Na EZ az a típusú okoskodó félremagyarázás, amiről elsőre ordít, hogy bérmosodában találták ki, a rendőrök mentegetésére.
A külső ballisztika egy sörétesből 20 méterre kilőtt gumigolyónál semmit nem játszik, azzal inkább akkor érdemes foglalkozni, ha golyós fegyverből, többszáz méterre, nehézfém lövedékkel lőnek. A könnyű, tömegéhez képest nagy felületű gumigolyó úgy repül, mint a tollaslabda: gyakorlatilag egyenesen megy 60-80 méterig, aztán meredeken beleáll a földbe. Ami tök irreleváns egy 10-20 méterről a tömegbe lőtt golyó esetén! (Arról most ne is beszéljünk, hogy a fegyver ívelt agynyaka okán a tus vállnak támaszkodó része lejjebb van, a csőtengely viszont majdnem szemmagasságban.) Ha az 1,90 magas marha vízszintesen tartja a shotgunt és 10 m-ről vaktában az 1,70 átlagmagasságú tömegbe lő, ott evidens, hogy semmit nem törődött a rendőrség "elsősorban lábra lövünk" elvével, nemcsak hogy tudatában volt annak, hogy BÁRMELY létfontosságú testrészbe belelőhet, de kimondottan törekedett is rá!
A többi csak ótvar duma, annyit se ér a süketelésed, mint a két szelet párizsi, ami jár érte, hitvány bérenc!

KÖVETELEM, hogy hozzáértő hülyéket küldjenek!!! Ne ilyen ostobákat, mint te, mert ez sértés a manipulálni akart tömegek számára! Legyen követelmény a bértrolloknál is az érettségi, és kapjanak legalább minimálbért, hogy el lehessen várni cserébe némi hozzáértést is!!!
Szánalom, ami itt megy, komolyan...:-(
Leylandi 2017.02.15 15:52:56
@6.Lenin: "nyugati tv által közvetített hasonló eseményeket.
Ott nem nagyon láttam "célozni" a tömegbe lövő rendőröket"

Azokkal a fegyverekkel nem is lehet. Ott nem éles fegyverből kilőhető kicsi, 1,8 cm-es (így húsba is behatoló) gumilövedéket, hanem 4,5 centis nagy gumigolyót használnak, ami csak felületi zúzódásokat okoz (mondjuk azt aztán elég látványosat). Az is megérne egy vizsgálatot, hogy itt nálunk miért használnak még éles fegyverből kilőhető ilyen, köztudottan mélyre is behatoló lövedéket, ezeket ki engedélyezte, és kinek az engedélye továbbra is rendszerben tartani. A szemkilövésen kívül mi lenne, ha Balf.sz II. Sándor tizedes véletlenül összekeverné a zsebében lévő gumis és éles lőszereket? Nem hiszem, hogy a rendőröknél éleslőszer egyáltalán nincs ilyenkor...

" rendőrök céloztak, fejmagasságban. Valószínűleg szándékosan. A kérdés lehet az, hogy ezt parancsra, vagy szabad akaratból tették"

Ezt könnyű eldönteni. Ha csakúgy maguktól tették volna, felettes utasítás ellenére, már rég elmeszelték volna őket érte. Ők nem a Szabad Bélyeggyűjtők Köre, hanem egy szigorú, fegyveres testület tagjai!
Több ilyen lődözős személy kiléte ismert videók alapján, úgyhogy nem lett volna akadálya. Csak nem csukhatták le, mert rögtön elköpte volna, kinek a parancsára tette, amit tanúsított volna a másik kétszáz rendőr is.
LelKikötő Elkezdeni elölről 2016.10.07 16:07:26
Nem szeretnélek becsapni, egy szakítást végigcsinálni pokoli nehéz. És aki mást állít, vagy mondjuk két hét után azzal terrorizál, hogy össze kéne már szedned magad, azt jobb, ha egy ideig elkerülöd, mert - bár lehet, hogy szeretne - nem tud segíteni. De kérlek, ne higgy neki, nincs igaza. Sajnos…..
Leylandi 2017.02.06 13:09:52
@Kockásfülű Nyúl: hadd kérdezzem meg, a "Segítség, az exem nárcisztikus!" téma alatt miért van ott a "Szólj hozzá" felirat, ha NEM LEHET hozzászólni? Nyomom, de ott nem történik semmi, pedig itt meg működik.
Ez most egy vicc, ízelítő abból, milyen egy nárcisztikussal "beszélgetni"? Mert ha az, akkor jópofa:-)
De csak ha tényleg az...
Leylandi 2017.02.07 20:13:14
@Kockásfülű Nyúl: ahha. Na ezt nem értettem énse, hogyha valami indokból mondjuk ki van kapcsolva a hsz lehetősége, arra mért nem utal valami felirat, illetve mért utal pont az ellenkezőjére.
Ha már a furcsa ellentmondásoknál tartunk: ugye tudod, hogy a kockásfülű nyúl igazából nem is kockás fülű, hanem négyzetes?!