Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leylandi

0 bejegyzést írt és 2112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban több kormánytag is kijelentette, hogy a készpénzt előnyben részesíti. Emlékezetes, amikor Szijjártó Péter 75 ezer forintos cipőjének fizetésekor azt mondta, hogy "csak a készpénz". De miért is? Mi baja lett volna, ha kártyával fizeti ki? Miért jobb kivenni az ATM-ből és utána bevinni egy…..
Egyrészt leszögezném rögtön, hogy szerintem nem az. Nem egy diákom volt, akik 15-16 éves fejjel úgy éltek, viselkedtek, annyira ,,fiús lányok" vagy ,,feminin srácok" voltak, hogy azon csodálkoztam, miért az a besorolásuk, ami. Később tényleg nemet váltottak (akármit is enged a törvény). Nem zavart,…..
Leylandi 2022.07.20 21:39:25
@Hagrid: "Tehát ha van egy szar, kijátszható rendszer, amiben néhányan visszaélnek, akkor ekézzük szépen a transzneműeket."

Ebben eltér a véleményünk. Szerinted ezek apróbb hibák. Szerintem pedig az egész erőszakos kivételezősdi kontraproduktív (pont, mert erőszakos), és a jelenségek rendszerszintű tévutat bizonyítanak. NEM ÍGY, nem erőszakkal, kitiltással kell elfogadtatni a transzneműt! Hanem annak bemutatásával, hogy ő éppolyan, mint bármelyikünk, és ugyanolyan hasznos tagja tud lenni a társadalomnak, mint mások, nem azért, mert kivételeznek vele, hanem mert valójában nem más, mint a többi ember! Na ezt az üzenetet nem látom sehol! Mert a ti szándékotok nem a transzneműek segítése, hanem a hepaj. Hogy megtehetitek az átlagpolgár idegesítését, és ezt mosolyogva állnia kell a fasz másik végén, különben meg lesz kövezve és ki lesz tiltva.
Leylandi 2022.07.20 21:46:56
@Hagrid: ismételten felhívnám figyelmedet a cikkre: "A Twitter-oldalára zavarba ejtő képeket és üzeneteket posztolt Minor: egyikben kifejti, hogy ő egy nő, egy börtönben ülő fiatalkorú jogvédő, egy másikban pedig kifejti, hogy átszállították egy női börtönből egy férfi börtönbe"
Szóval ŐT A TWITTER NEM TILTOTTA KI, ellentétben a szenátorral. Na erre mondd, hogy csak egy kisebb hiba egy amúgy jó rendszerben! Az "aprócska" twitter, aki amúgy kezében tartja egész amerikát!
Leylandi 2022.07.20 22:21:52
@Hagrid: "mi a gond? Hogy le lettek fényképezve?"

Többször nem írom le, hogy egy fotó az ország, a hatalom "díszc.gányairól", akiket MUSZÁJ szeretni, miért ártalmas magára az ügyre, és miért baj,ha te is ezen keresztül akarod elfogadtatni őket. Sztem azóta te is rájöttél. Ahogy arra is, hogy ha a twitter-típusú véleményterror nem lenne, a fene se foglalkzna a transzokkal, vannak, és kész. A provokáció viszont felhergeli a népet, és ezt a provokátor pontosan tudja.
  Két hete mindenki a 99 esztendős Henry Kissingerről beszél, miközben évek óta alig hallani róla. Most megszólalt Davosban, a Világgazdasági Fórumon, és nagyon úgy tűnik, hogy meglátásai a háború kapcsán erősen szembemennek a mainsteam gondolkodásmóddal.   Az egykori legendás külügyminiszter…..
Leylandi 2022.06.17 14:27:14
@Lord_Valdez: "Először fellázítanak egy területet. Majd bevonulnak "békefenntartani". Utána "megnépszavaztatják" a függetlenségükről"

Az usa ukránoknál, a Majdanon végzett felforgató tevékenységéről beszélsz, az uniós és nato-csatlakozással? Az általuk kirobbantott arab tavaszról? Esetleg az usa Afganisztánban véghezvitt dicső tetteiről? Mocskos kettősmérce... A tróger gazdáitoknak mindent szabad, de ha ugyanazt más csinálja, az egyből rohadt gonosztevő lesz.
Leylandi 2022.06.17 14:36:26
@Wildhunt: az a szerencse, hogy az amcsi gazdáik ilyen geci sóherek. (Mint mikor az usa nagykövetségére kerestek megbízható, mindenhez értő sofőrt, havi kétszázért :-) ) Amíg ilyen keveset fizetnek az itteni ügynökeiknek, addig csak ilyen hülyéket találnak, akik messziről ordító, következetlen baromságokat tudnak csak kinyökögni :-) Olyan fasságokkal akarják megváltoztatni a közhangulatot, amiket még egy óvodás se hisz el. Az egyik hímestojás aszondja, az a "szövetség", hogy amerika diktál, erre az unió vakon követi, amit mond, sőt megy előtte, a saját vesztébe rohanva! A másik meg leírja az usákok száz éve begyakorlott felforgató politikáját, és odabiggyeszti a végére, hogy ez az orosz módszer! :-) Toljátok csak, húgocskáim, így lesz szép lassan az egész ország unióellenes! Láttam én már sok szarul végzett, szar melót... De ennyire szart még nem!
Leylandi 2022.06.18 10:39:09
@Lord_Valdez: "Az arab tavasz az USA-t lepte meg a leginkább. Semmi közük nem volt hozzá."

Látod, most igazán sajnállak :-( Ettől olyan okádék mocskos a ti munkátok. Olyan nyilvánvaló hazugságokat muszáj leírnotok, hogy NEM HISZEM, hogy nem hányjátok el magatokat tőle :-( Én nem tudnám semmi pénzért csinálni, az biztos. Előbb halnék éhen.
Öcsi bácsi! Nem baj ha letegezlek? Hogy jövök én ahhoz? Ugye? De olyan gönci barackom van! Ráadásul Beregsurányból! Tessék már egy kupicával elfogadni és akkor belefér a pertu? Bele ugye? Látom kipirult, a nagy szurkolástól, nem az én pálinkámtól. Öcsi bácsi! Győztünk! Angliában! Ugye ilyen nincs…..
Leylandi 2022.06.16 10:01:57
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ritkán értek veled egyet, de hogy ez a "birkamenet" itt epeömlést kapott, és ahogy azt kommentáltad, minden pénzt megér :-) A fosadék kis bértollnok nagyon szar volt mostanában, hát kiadta neki a tartótisztje, hogy produkáljon már valamit, különben még a napi párizsiravalót se kapja meg, hát ennyi tellett tőle. Csak elfelejtette az ostobája, hogy nagy erőlködésnek beszarás a vége :-) Attól, hogy nagyon akar, még nem lesz szemernyivel se okosabb, dehát mivel ostoba, ezt nyilván nem tudhatja.
Háromnapos hétvége. Keszthelytől Fehérvárig nincs elérhető állatorvosi ügyelet. Megtapasztaltam, tény. A Balaton-felvidék szívében temérdek helyben élő állattartó mellett a sok tízezer itt nyaraló is indokolttá tenné, hogy legyen ügyeleti állatorvosi ellátás. Nincs. Az érthetetlen és megoldásra…..
Az Ukrajnában február 24 óta zajló háború esetleges eszkalálódása ma a legjelentősebb biztonságpolitikai kérdés (és kockázat) a világon. Jelenleg senki nem ismeri ugyanis Vlagyimir Putyin (vagy kiszemelt utódja) terveit. Az sem világos (még a katonai szakértők számára sem), hogy legyőzheti e…..
Leylandi 2022.05.29 23:01:39
@ulpius66: "ha egy NATO-tag megtámad egy másik NATO-tagot, akkor a NATO kinek az oldalára áll?"

Épp ez amerika c-terve. Felvenni ukrajnát, aztán az majd elintézi a magyar renitenseket akik megakadályozzák, hogy kelet felé terjeszkedjen. Ha nem most, majd akkor, ha az ukránok erőt gyűjtöttek. Akkor nem lépne életbe semmiféle cikkely, hiszen nem külső támadás van, a nato azt mondaná, belül nem dolga bíráskodni. Most bánhatja csak igazán az usa, hogy nem küldött több és értelmesebb ügynököt a választásokra, csak pár ilyen komplett állat idiótát, mint ez a kurdúrfi és haverjai. Ezek meg ennyit bírnak nyújtani havi tízezer ft-nyi ajándékutalványért. Kis pénz, kis foci.
A találékony magyar ész képes túlbonyolítani alapjában véve egyszerű dolgokat is és különféle összeesküvés elméleteket gründolni, nincs ez másként az orosz-ukrán háború esetében sem. Egy konfliktus elején mindig nagy a porhintés, hagyni kell, hogy elüljön a por és magától kirajzolódjon a valós…..
Leylandi 2022.05.29 14:41:53
@Tamáspatrik: "Agresszor iránt különben sincs empátia, a két fogalom kizárja egymást."

Aha, kivéve, ha az USA bombáz földig egy-egy országot, mi? Mert az viszont jogos, szerintetek!?
Pffff. Mégegy bérblog :-( Amerikának ez a kiberháborúja már kezd az agyamra menni.
  Én sem érthetek mindent. Létezik egy sor olyan jelenség, amely előtt totál bambán állok, s el sem tudom képzelni, hogy mire jó, kinek tetszik, mitől van egyáltalán létjogosultsága. Ilyen a szájfeltöltés, a rajzolt szemöldök, a műköröm, a musical, a balett és a marxizmus. Továbbá ilyen az…..
Leylandi 2022.05.25 09:08:08
@G. Nagy László: "baalint1: esetében egyik sem áll fenn...
Annyira szerette ezt a gyönyörű, egzotikus fotót, hogy már az sem zavarja, hogy a negyede sincs épen..."

Vagyis kettyós. Bolond.
Ne féljünk kimondani a nyilvánvalót.
Amelyik hajós régen nem tudta elengedni a süllyedő hajón a fedélzetdeszkát, amelyik favágó akkor is helyben maradt, ha felé dűlt a fa, amelyik nem menekült ki az égő házból, nem kerülte a kolerásokat, eléállt a csordában a vezérbikának, az régen egyszerűen kihullott az evolúció rostáján, de a mai "fejlett" társadalom ezeket mind megmenti, cserébe itt rontják a levegőt. Amikor túl sok, és túl nagy teher került a társadalomra, akkor szoktak jönni a háborúk, akkor ezek mind ott ténferegnek a nyílt mezőn, lövészárok tetején, utcán, házfalon, mert nekik az jogukban áll... utána egy darabig megint visszatér a normalitás, amíg a defektesek megint többségbe nem kerülnek. Ez az evolúció gonosz játéka :-( De közelebb leszünk az igazsághoz, ha azt mondjuk, önszabályozó rendszere. Kileng-kileng, amíg túl nagy nem lesz az amplitúdó, akkor fölborul, megszabadul a ballaszttól, aztán visszaáll, és kezdődik megint. Világháború lesz ebből, meglátjátok. Ez a mostani világ így nem fenntartható, nem működőképes.
Leylandi 2022.05.25 09:16:32
@G. Nagy László: "genetikailag torzak csak nagyon szűk szeletét adják a társadalomnak"

Nagy a mértékbeli különbség, a szórás. Komplett bolond tényleg kevés van. De labilis, befolyásolható, félérett defektes jellem iszonyúan sok. Csupán rajtunk múlik, hova húzzuk a vonalat. Ha oda, hogy meztelenül futkoz véres késsel a nagykörúton, nyilván szűkebb keresztmetszete lesz a társadalomnak, mintha az összes metoo- amerika- szekta- bevándorláshívő- térdeplő- faji alapon utálkozó alá. Csak nézőpont kérdése, kit tekintünk bolondnak. Te azt mondod, csak a buszmegállóban fejenállva krokodilt utánzó őrült, én meg azt, hogy mindenki, akinek viselkedése, hozzáállása, tevékenysége miatt nem élhetünk békében, akik miatt az újabb világháború ki fog robbanni. Mert az önpusztítás és pusztulás emberi ésszel nem normális.
Leylandi 2022.05.25 19:31:50
@Kovacs Nocraft Jozsefne: oszlassunk el egy téveszmét. Egyet feltétlen tudni kell a mai politikáról: az ún. "fejlett nyugat" (az EU és holdudvara, és Észak-Amerika) országvezetői SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM állampolgáraik többségi akaratát képviselik a nagypolitikában. Az már rohadtul nem számít. Sokkal inkább azokét a pénzügyi körökét, amelyek hatalomra juttatták őket, illetve amelyeknek a markában vannak. Mert manapság nagyon erős hátszél (a média támogatása, az meg rohadtsok pénzbe kerül) nélkül lehetetlen választást nyerni. Szal semmit nem számít a lengyel nép beállítottsága, ahogy a horvátok, szlovákok és csehek se utálják jobban az oroszokat nálunk, mégis totálisan más a hozzáállásuk a szankciókhoz. Az van, hogy ahol amerikai bábkormányok vannak, ott egymást túllihegve teljesítik azok utasításait, és lövik magukat tökön, tök függetlenül attól, hogy a nép szeretné-e, ha pár hónap múlva leálljon náluk üzemanyag híján az egész gazdaság vagy nem.
Na igen, ostobaságot beszélni nem magyar kiváltság, ezt tudtuk. Ennek ellenére méltán számíthattunk valamiféle előkelő helyezésre a nemzetközi ostobaság beszélő versenyben, mondjuk mittudomén, második helyezésre az oroszok után, de most egy mesteri beszólással ezt a reményt elvették tőlünk. Szóval…..
Leylandi 2022.05.04 19:26:55
@Ménár Atya: ne hidd, hogy ezek létező személyek! Ezek egy-egy ügynökregisztráció, öt-hat ember is dolgozik egy nick mögött, és leírják nekik, hogy te vagy a jó rendőr, te a rossz, te az entellektüel, te meg a tajtparaszt. Amikor az egyik már nem tud új káromkodásokat, cserélnek. Mert amelyik a magyargyűlölő ukránokat feltétel nélkül szopja, az fizetett ügynök mind, mert ép ésszel senki nem mosdatja azt, aki el akarja vágni a torkát. Ezek minimálbéres gimi érettségis szarjankók, műszak elején eléjük teszik a sorvezetőt, aztán aszerint kell írogatni. Namost képzeld el, egy ilyenen számonkéred, milyen volt választás előtt... :-o lehet, még az egyiküknek írsz, aztán már a másik válaszol, mert letelt a műszak, azt se tudja már nyomorult, hogy melyik kecskebaszó kollégája írogatott neked épp választás előtt...
Leylandi 2022.05.04 19:34:30
@Androsz: "Mi a bánatért kell inni ezeknek a sötét ukránoknak a szavait?"

Senki nem issza, ezek sem. Egyszerűen ez a munkájuk. Az egyik ember parizert ad el, a másik hidakat tervez, a harmadik meg itt csicskázik, mosdatja azt, akit épp a gazdája pénzügyi érdeke szerint előírtak neki. Mert amíg lószar van, veréb is van. Elteszi érte a fizetséget, útközben vesz rajta húsz deka fűrészporos orsivirslit, aztán otthon, csöndben lehet, hogy jobban utálja a minket utáló ukránokat, mint te. Nem kell ezen csodálkozni, ilyen a világ, manapság már MINDENHOL, minden kormány és jelentősebb cég ezt csinálja, gondolod, épp nálunk nincs tele fizetett ügynökökkel az összes blog?
Leylandi 2022.05.04 19:36:27
@Maxval nem birca: kurva geciszopóállatazanyádpicsáját parizerzabáló csicska, húzz vissza az odvadba betűzni a korcs kuvaszodnak!
Na. Ezekkel csak így lehet. Ebből értenek.
Nagy bűvészmutatványra készül az Orbán-kormány, hiszen a felszínen meg kell őriznie harsány nyugatellenes és csendes oroszbarát kommunikációját, miközben szinte minden szankciót megszavaz, melyeket az EU kiszab az agresszorral szemben. Az utolsó nagy próbatétel a gáz- és olajembargó kérdése, melyet…..
Leylandi 2022.05.03 16:42:33
@áltudományos memetikai pszichovírus: azért az általad belinkelt cikk mellett van a g7-en egy másik is, ami pöppet árnyalja a problémát:
"Európa az orosz olaj és főleg az orosz földgáz nélkül 2023-ban mély recesszióba süllyedhet, sokkal jobban megnehezítve a szituációt, amelyben egyébként is vagyunk. Ráadásul mivel az orosz haderő elfoglalta az ukrán földgáztermelési kapacitásokat, melyek zömmel a szomszédunk keleti felében vannak, és megrongálta az ország kőolajfinomítóit, ezért ha Európában kőolajtermék és gázhiány lesz, az Ukrajna ellátását is hatványozottan érinti. Ukrajna békeidőben 30 milliárd köbméter földgázt fogyasztott, ebből 6-8 milliárd köbméter európai importból jött, főleg Szlovákián és Lengyelországon keresztül. Lényegében a Testvériség földgázvezetéken érkezett orosz földgázt fordították vissza a határon túl. Most az ukrán földgázfogyasztás a háborús károk és az ipar megsemmisülése miatt a felére eshet, de legalább hasonló, vagy akár nagyobb importra is szorul az ország, mint az orosz invázió előtt, hiszen az ország lakosságát fűteni kell, ami alapvetően földgáz alapú. Ha azonban Szlovákia, Lengyelország vagy Magyarország gázhiánnyal küzd, nehéz lesz ezt az importot biztosítani, a téli hideget meg nem lenne jó a minimális fűtésmennyiséggel túlélni a háborús országban, arról nem is beszélve, hogy az ukrán ügy támogatásának is jobbat tesz, ha Európa jobb gazdasági helyzetben van. A német fegyvergyárak is orosz olaj és gáz segítségével termelik az eszközt, amivel Ukrajna visszaverheti ezt a brutális támadást."
Leylandi 2022.05.03 18:44:23
@kispok: de. És? A vérgőzös usákokat a tények mért kéne érdekeljék? A lényeg,h kirobbanrhassanak egy európai hàborút. Máshol már nem tudnak, pedig ebből élnek.
Leylandi 2022.05.04 06:53:17
@birkamenet: az a megbaszott tirpák kurva anyád nem tudott volna lenyelni, mocsadék fizetett ügynök, rohadnál meg a tetves gazdáddal együtt, aki ideküldött, hazudozó állat. Takarodj felmarkolni a napi tízdeka párizsid árát, aztán ugass még valami fasságot, amit elédtesznek, ennyiben kimerül az egész életed úgyis. Honnan az anyátok picsájából lettetek ennyien, ukránfasszopók, menj, nyalogasd a picsájukat, utálnak minket, mint a szart, megdöglesztenének egy pohár vízben, tehát innen lehet titeket megismerni, hogy senki más nem védi nálunk a velünk ellenséges politikájukat, csak akinek fizetnek érte.
Egy csomó hiedelem, előfeltevés él bennünk a most zajló orosz-ukrán háborúról, amiket próbálunk racionális indokokkal aládúcolni. 1.Mindkét fél hibáztatható a háborúért hasonló mértékben? Egy nagyon erős előfeltevésünk, hogy a világ alapvetően egy igazságos hely, ezért ha valahol erőszakot látunk,…..
Leylandi 2022.04.22 21:56:36
@MEDVE1978: "@Boldeone2: Ha leveszed a klasszikus nyugati pluralista demokrata szemüveget"

De ugye az azért még megvan, hogy ez a három köcsög fizetett ügynök, ügyeleti rendszerben, vagyis a 6-8 csóróból épp aki felveszi a szolgálatot, az lép be a nickeken? 12 óránként változik a stílus, csak nagyjából van leírva nekik az itinerben, melyik a barom és melyik az entellektüel. Ennyire vedd komolyan. Kb. annyi vitatkozni velük, mint a boltossal a zsömle árán. Úgyse mondhatnak mást nyomingerek, csak amit a gazdi aznapra eléjük tett.
Leylandi 2022.04.22 22:05:51
@Camelotr: "Ha nem egy ostoba agy nélküli színész, hanem Államférfi állna Ukrajna élén"

A színésznek (aki amúgy nem akkora hülye, mint amekkorát muszáj eljátszania, csak nincs más választása) pont annyi beleszólása van abba, mit tehet és mit mondhat, mint annak a Biden nevű másik bábnak, aki már azt se tudja, melyik bolygón van és melyik naprendszerben, ha ez az ember a te rokonod lenne, már tutira keresnéd neki az öregotthont, hogy ne fulladjon a fürdőkádba vagy ne gyújtsa magára a házat, és ez az elnök bzmeg!!! Ennyit arról, hogy egy amcsik által hatalomra juttatott elnöknek mekkora is a valós hatalma (kb. mint amekkora neked vagy nekem). Akik a háttérből irányítják őket, azok meg pont magasról szarnak az ukrán népre, feláldozzák őket azért, hogy az oroszt minél jobban kivéreztessék.
Leylandi 2022.04.22 22:09:21
@Etniez: bazmeg, te még mindig ott tartasz, ahol a gazdád, hogy aki nem nyalja a valagát, az csakis oroszmosdató lehet? Maradj meg itt, agyilag úgyse tudsz a világból ennél a két bitnél többet értelmezni.
wagmg Lerohannak minket az oroszok? 2022.04.19 09:58:22
Hát persze, ez a nagy kérdés, ami minden magyarnak a fejébe jár, megint jönnek az oroszok? Megint lerohannak minket, megint háború lesz, megint kezdődik? Lehet hallani ilyen véleményt is, olyat is, jönnek, nem jönnek, valószínűleg jönnek, eszükbe sincs. Célkeresztben vagyunk vagy nem? Mi lesz?…..
Leylandi 2022.04.20 01:10:50
Marhaság. Nem az orosz támadás a reális veszély, hanem az ukrán. Az, hogy az usák fegyverrel szarásig kitömött ukrán hadsereg, ha sikerül neki Putyint visszaverni, és úgyis benn ül a tankban, egy kosszal leveri rajtunk összes frusztrációját is, mint leggyengébb és a NATO által legkevésbé védett (sőt, kimondottan utált) országon. (Ne legyen illúziótok: ha így lesz, a tűzparancsot épp az Ukrajnát kézivezérléssel irányító usákok fogják nekik kiadni, akik amúgy egyenlők a NATO-val. Épp ezért bsznak minket megvédeni, hiszen a háttérből épp ők támadnak, csinálnak egy újabb Majdant, csak itt Gyurcsánynak fogják hívni Zelenszkijt. A magyarázat nyilván meglesz majd hozzá, miért hagytak cserben, ahogy 45-ben és 56-ban is megvolt. Az ötös cikkely mese, éppúgy nem jelent ennek a csodálatos nyugati világnak semmit, mint "a sport mentes a politikától", lásd a csóri kis kitiltott orosz paralimpikonok (roki, tehát hátrányos helyzetű sportolókat tiltottak ki, hallodbzmeg???) esete, "demokráciában senki vagyonát nem lehet elvenni" (csak az oroszokét lehet egy az egyben lenyúlni, hehe), "a tudomány és a művészet a politika felett áll" (lásd a tiltólistára tett Csajkovszkijt és a kirúgott orosz diákokat), és hasonló fasságok, amiknek hazugságtartalmára épp most csodálkozik rá az eddig naiv világ. Így higgyétek el az ötös cikkelyt. Szerintetek hány "baráti" NATO-tagállam fog az usánál reklamálni, amért nem védte meg Magyarországot??? Mert tapsolni kúúvasokan fognak hozzá... De jelen esetben egyetlen barátunk maradt: Szerbia. Egyetlen szépséghibája van: a NATO-ban nemigen kérdezik meg a véleményét.)
Megállítani egy inváziós háborút és megvédeni a világot egy újabb fegyverkezési hajszától nemcsak Európa jövője szempontjából létfontosságú, hanem azért is, hogy féken tarthassuk a klímaváltozást, elhárítsuk a nukleáris veszélyt és ne hagyjuk elszabadulni a biotechnológiai forradalmat – jelentette…..
Leylandi 2022.04.12 13:58:56
@midnight coder: honnan tudod??? Miből gondolod, hogy ha felvesszük őket az unióba, nem térnek rá az igazságos és egyenlő demokratikus útra? Miért állítod, hogy ha az uniós biztosok kimennek oda uborkagörbületet, a tyúkok boldogságát, a kutyák ólméretét vagy akár csak a jogállamisági keretek betartását ellenőrizni, akkor elássák őket egynyolcvanra, és dózerrel nyomnak rájuk hat méter betont, meg egy csernobili méretű szarkofágot? Mért gondolod, hogy az Unió esetleges kötelességszegési eljárására majd a részükről nem Ljudmila, nem is Irina, hanem három üteg katyusa válaszolna?? Miért kell arról a mókás, kedves kis népről ilyet mondani? :-(
Leylandi 2022.04.12 14:56:30
@különvélemény: mit csodálkozol? Az alkoholista finneknek mindenki orosz, aki tőlük keletre, de Japánon innen lakik! Nem a britek irányában van, tehát orosz. Ott a közelben a Kaszpi-tó, az meg orosz. Valljuk be, nem az eszükért szeretjük őket...
Miután az oroszok háborúja harcászati szakértőkké képezte át azt a sok millió virológust, aki pár éve még csak futball szakértő volt, a vasárnapi eredmények újabb gyors váltást hoztak: hirtelen a politikai elemzők országa lettünk! Nem baj ez egyáltalán, hiszen ha szavazni jogunk van, akkor az…..
Leylandi 2022.04.09 17:59:05
@Bogyó 2: szerencsére nem tudom, milyen az orosz propaganda igazságtartalma. És nyilván addig jó nekem... De attól még mindenben kételkedem, amit az ukrán háborúról olvasok, amióta eltemették a Kígyó-szigeti ellenállókat, posztumusz kitüntették, majd előkerültek a fogságból. Nem mondtam, hogy bizonyos téren nem szabadabb az óceán amaz felén az élet, csak azt, hogy pont akkora aljadékok a manipulálásban, mint bárki más (igen, néha lelepleződnek, nem jön be nekik, míg az orosz médiában a lelepleződés kizárt, de kb. ennyi a különbség), én nem tudok átsiklani azon a tényen, hogy amerikaiak más emberek millióinak kiirtásáért felelősek, háborúk tucatjait indították, városok ezreit - köztük a volt Jugoszláviában magyarlakta területeket is - bombáztak le, és ezért nemhogy felelősségrevonás járt, de Nobel-békedíj! Nem tudok vígan túllépni az ukrán fasizmuson, magyarverésen, nyelvtörvényen, hogy ezt az EU-ba való rendkívüli felvétellel KELL meghálálni. Nem hiszem, hogy ezt ép ésszel így jónak találja valaki, és azt állítja, hogy ezek nem hazudnak, és mindez jó ez így, sőt jobb nem is lehetne. Az én elmém talán még ép, és ha lehet, szeretném, ha nem is lenne kötelező ennyire megbolondulnom, mint ezeknek.
Leylandi 2022.04.09 18:05:23
@Etniez: pont leszarom, ki vagy a való életben. Itt viszont csak annyi vagy, amit leírsz, az meg nem valami sok, a személyeskedésen nem tudsz túllépni, azt meg, hogy fizetett hozzászóló vagy, nyilván nem abból tudjuk meg, hogy bevallod vagy sem :-). Ha valaki nem szólt volna: ez itt az internet. Ez így működik.
Leylandi 2022.04.10 13:11:47
@MEDVE1978: Ukrajna egy Ausztria-szinten élő ország lehetne, ha a nép, az Istenadta nép nem lenne olyan hm... korruptocska. Mert az öli meg leghatékonyabban a gazdaságot, hiszen a legfontosabb mozgatórugót, a motiváltságból adódó VERSENGÉST törli. Lásd "minek igyekezzek, úgyis a Lölö nyer" - amúgy tényleg - aztán kábé oda is van egy egész ágazat versenyképessége. Szal az ukrán gázból csak akkor lehet valami, ha odaengedik a külföldi kitermelő vállalatokat, mondjuk így is kezdődött az a csodálatos barátság az amerikaiakkal. A tengerpart az orosznak a kikötőkért (is) kell, Ukrajnának rendesen odabasz, ha elvágják a tengertől, és nem tudja uszályokkal megteríteni Afrikát, onnantól a GDP 2%-át kitevő katonai kiadás mindössze csúzlikra és botokra lesz elég. Hiába van bármennyi étolaja és gabonája, ha nem tudja gazdaságosan szállítani. Hát nemtom. Most azért nem lennék a helyükben. Az az igazi szopás, ha egy eleve nagyon szar időszakra még egy sokkal szarabb jön :-(
Az orosz - ukrán háború kapcsán körvonalazódni látszódik 5 olyan tanulság, melyekre nem csak történészként - illetve a külföldi nyilatkozatokat figyelő érdeklődőként sőt biztonságpolitikával foglalkozni szerető publicistaként - hanem egyszerű hírolvasókként is azonnal felfigyelhetünk. Ezek közül két…..
Leylandi 2022.03.07 09:14:50
@Paracord: jó,kiegyezhetünk abban, hogy az orosz a "buta, de erős" hadsereg. A világháborúk alatt és óta csak azt teszik, hogy odaküldenek jósok katonát meg ágyút, aszt valami lesz. Itt is ez történt, ne csodálkozzatok. Nem vagyok oroszpárti, csak nem nyalom a magyargyűlölők seggét, akik a kárpátaljai magyarokat el akarták tüntetni a föld színéről, ennyi. Ti se tegyétek, mert nem viszonozzák, tudjatok róla. 24.hu/kulfold/2021/01/11/ukrajna-2-legnagyobb-ellensegenek-tartjak-magyarorszagot/?fbclid=IwAR2giE7VbhiBsLubj-Qqm5nZS1mZfqy94Omq4w4E6eOlzKvRhpL5b-GlAI4. Boarról meg csak annyit, hogy ez az identitászavaros kisfiú egyszer csúnyán kikapott szópárbajban, azóta jön utánam, és kaffog a nadrágszáram után, mint egy pincsi :-)
Leylandi 2022.03.07 12:03:29
@apro_marosan_petergabor: egyelőre nem tudom, mit higgyek az orosz haderőről. Az nyilvánvaló, hogy a legnagyobb háború a híradásokban zajlik, ennyi hazugságot, amit az amerikaiak uralta média szakmányban előállít, még a világ nem ért, Sztalin eftárs sírva könyörögne a receptért. Mert ugye nem ez a fejletlen Ukrajna tiltotta le szinte az egész világon az orosz híráramlást, és hintette tele velejéig hazug mákonnyal a twittertől a facen keresztül tán még a társkeresőkig is az egész médiát, szóval azokból semmit nem lehet/szabad a háborúról megtudni. Csak azt, hogy ez valójában nem orosz-ukrán, hanem orosz-amerikai háború immár, amihez az ukránok sajnos "adják a díszletet", pedig ha a lakosságnak józan esze lenne, már rég elhajtották volna ezt a fizetettügynök-színészt, aki az oroszok kivéreztetését, mint tengerentúli parancsot hajtja végre, a saját népe teljes feláldozása árán, és valszeg már a jó meleg Floridából fotosopozzák rá minden kijevi térre. De azért a hatvankilométeres menetoszloppal való tökölődés, az elhagyott tankok, a helikoptereknek ilyen korán való bevetése (addig nem szabad hangsebesség alá jönni, amíg nem uralják a légteret!) elgondolkodtat, hogy azért úgy nem minden f.sza az orosz tábornoki karban.
Senki nem bújhat el Ádámbűz 2021.11.18 07:49:24
Aranyos drága szeretett nyulacskáim! Közeleg a választás, a bűnözők egyre nagyobb vehemenciával igyekeznek bebetonozni magukat, természetesen választási csalások sorozatával. Mint láthatjátok, semmitől sem riadnak vissza. Mindent, és mindenkit felhasználnak hatalmuk megmentése érdekében. Ezért…..
Ass blaster Szegényház 2021.10.21 20:23:57
Néhány hete családostul hazautaztunk hogy megnézzük a Vadászati Világkiállítást. Mindenképpen látni akartam mert én hét évesen ott voltam az 1971- ben rendezett kiállításon is. Összességében nem bántuk meg hogy hazautaztunk, hogy megnéztük bár jót szinte semmit nem tudok mondani. Kezdjük az…..
Leylandi 2021.10.25 21:08:57
@eßemfaßom meg áll: "Szerinted a hungexpo-t 20 rendezvény után felújítják és építenek mellé egy újabb kongresszusi központot?"

Az nem biztos, de hogy leszámlázzák, az tuti...
Leylandi 2021.10.25 21:10:46
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Birca, AZ nem vadászat, amit ott láttál, elhiheted...
Leylandi 2021.10.25 21:22:43
@eßemfaßom meg áll: "vadászok nélkül szlalomozhatnál az utakon a vadállatok között"

Aha, mint ahogy Afrikában is, ugye? Tudtad, hogy pl. Kenyában betiltották 77-ben a vadászatot, utána ki is pusztult a vadállomány úgy 95%-a? Épp azért sírnak világszerte, mert ahol nem lehet vadászni, ahol elmaradnak az amcsi vadászturisták, ott rövidesen a vadállománynak híre-hamva se marad. Itthon meg épp fordítva van? Mitől? Mert mi a földgömb tetején vagyunk, ők meg fordítva, az alján? Az van, hogy simán lebecsülöd a nálunk élő norvég halásztörzseket, akik nem vadászok, nincs vadászjegyük, de ha hirtelen eltűnnének a területről a vadászok, akkor nyomban előkerülnének kuvaszkorcsokkal, hurkokkal meg kapákkal... nem adnék öt évet, és a híres magyar vadállományból csak Bambi maradna, az is csak a filmeken.
  Le a kalappal Pink előtt - merthogy kifizetné a norvég strandkézilabda-válogatott büntetését. A válogatott női csapatot azért bírságolták meg, mert bikini helyett rövidnadrágban játszottak. Az eset sportolói és nézői körökben egyaránt kiverte a biztosítékot, Pink azonban nem pusztán magában…..
Két hónapra tervezték, már fél év lett Nikiék amerikai kalandozásából. Ilyenkor azért akadnak már hátulütők, hiszen nem könnyű így dolgozni és tanulni, lekötni az iskolába még nem járó kisebbet és nélkülözni a megszokott kényelemből sok mindent...
Azt hiszem a címet nem kell megmagyaráznom, ha jót mondok Magyarországról akkor fideszseggnyaló vagyok, ha rosszat akkor hazaköpködök. Ezt már többször megkaptam telibe arcba hát akkor miért ne vállaljam fel? Nincs ezzel baj.  Szokásos éves tisztelgő látogatásomat megtettem széphazámban és itt az…..
Leylandi 2021.02.14 14:02:37
@diggerdriver: a britek számára nem vehetné át az USA piaca az unió szerepét? Kézenfekvő lenne, a hajózás se drágább semmivel, mint a vasút.
Sok megjegyzést kaptam olvasóimtól, hogy miért nem tudom elfogadni a helyemet, hiszen nőként nyilván kevesebb tehetségem, tudásom van, s természetesen ennek arányában értékelnek, jutalmaznak. Miért kell nekem matekversenyekre járni, s adott esetben megnyerni őket? Mit akarok ezzel bizonyítani?…..
Leylandi 2020.06.19 15:10:11
@gtri: Vannak, akik körömszakadtukig támadják a normális világot, pusztán mert támadhatnékjuk van, elfojtott agressziójuk, feltűnési kényszerük, mindennek ellentmondási vágyuk. Szóval akik mindenáron ki akarnak tűnni a tömegből, csakhát tehetségük nincs semmihez, marad hát a feltűnés, az extremitás. Az ilyenek tették tönkre a feminizmus magasztos eszméjét, annak éléről kiszorítva a pusztán egyenlőséget akarókat, miattuk nem hívhatjuk feketének a fekete lyukat, miattuk nem volt elég fekete Will Smith ahhoz, hogy a Williams-testvérek apját eljátssza, miattuk nevelődött ki a mindenre alkalmatlan vezető, a "kvótalédi"-réteg, miattuk szedi le logóját az Uncle Ben's és vált nevet a négercsók, miattuk kényszerült kínos magyarázkodásba J. K Rowling (azt merte mondani, hogy az "emberek, akik menstruálnak” kifejezést egyszerűbben is meg lehet fogalmazni, mert hát van erre egy szavunk: 'nő' - meg is lincselték érte), és miattuk van nem kettő, hanem 15 nem, ami hamarosan 30 lesz.
Vagyis minden rossz, amit csak ember okozhat a másik embernek, beleértve emberek teljes tönkretételét, a rájuk való hajtóvadászatot, és a háborút.
Ne vitázz velük, inkább kerüld őket, mint a pestist.
Az egyesületünk (Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület) hivatása a fogyasztóvédelem, ezen belül a tesztelés. Amikor vásárolni járunk, mintha a munkahelyünkre járnánk be. Az elmúlt hetekben minimalizáltuk a vásárlásokat, nem csak egyesületi szinten, hanem magánemberként is. De azért lenne pár…..
Leylandi 2020.03.24 15:07:07
@ledo76: miből, miből... hát hülyeségből!
Ennyi szerintem sokaknak van is otthon...
Amúgy ha akkora baj lesz, hogy két évig nem kapni élelmiszert, akkor úgyis kifosztják az éhező-fosztogató hordák a p.ba. Észreveszik, aki nem csontsovány és nem halt meg a családból senkije.
Amúgy tényleg fel kell írni mindent, precízen kiszámolva, mert valójában egy hetet is alig bírnánk ki a nagy felhalmozott készletekkel, hiszen semmi gyakorlatunk a valódi túlélésben, abban, mi mindent is meg kell előre venni! Úgy nem maradhatunk otthon nyugodtan, hogy van száz kiló cukor, liszt és krumpli! Azt hittem pölö, hogy tele vagyunk tésztával (máskor egy évig elég három csomag, most volt öt). Két hét alatt elfogyott, hiszen nem ettünk menzán, munkahelyen, gyorskajáldában, péknél, mint máskor. Egy félkilós gyermelyi fodros egy főzés, az ötlityis fazék jó félig lett vele, rádöntöttem egy nagy zacskó túrót, és egy nap alatt felzabáltuk, énmeg csak lappogtam, mi lesz itt ilyen tempóval. Marhára mellé lehet lőni, ha nem számol az ember. Az meg a másik véglet, ha valaki megvesz egy tonna lisztet, és nem is tud sütni-főzni. Én sorban teszem be a fagyasztóba a liszteket 4 napra (hogy ami genyóság már gyárilag benne van, kinyúvadjon), aztán beleöntöm a csavarosüvegbe (hogy kívülről ne menjen bele), na ott edd meg, lisztmoly, te gci! Tojás? Volt 50. (Sose szokott itthon lenni 10-nél több.) Mondom volt. 5-6 tojás/fő/vacsora, mert ugye kenyeret nem eszünk mellé, az hizlal, pár nap, és volt-nincs. Csomagolt tósztkenyerek napok alatt elfogytak. Azt hiszitek, ha teljesen leállna az élet, hónapokig kitartanátok? Francokat! Elfogyott az élesztő, szakmányban kell gyártani a vadkovászt kenyérhez, kalácshoz. Fogkrém, húsok-kolbász-virsli-felvágott-kenhetőmargarin-savanyúság-kakaópor-vaníliáscukor-puding-rumaroma-fűszer-sósav-ablakpucoló-mazsola, fene gondolta, hogy ezekből ennyit be kéne tankolni. Hogy vásárolsz be fél évre savanyúságot, veszel 200 liter vegyesvágottat? Szros kis ubisüveg, alig úszkál benne az a nettó harminc deka ubi, egy ebédre szétdobjuk. Nasi, csoki?Áh... fél évre bevásárolnék, egy hónap alatt megennénk, és gurulnánk tőle. Sütőpapír, pfffff. Magok a kertbe. Nem egyszerű előre tervezni, na. Ezt is gyakorolni kell, na nem baj, ha túléljük, már tudni fogjuk. Mindenesetre nem úgy megy, hogy elugrok a boltba, veszek 5-féle alapdologból fél tonnát, és ráfordítom a kulcsot. Ezzel az illúzióval mindenki számoljon le, és sürgősen álljon neki papíron vagy excelben tervezni! Elsőre úgyis töxar lesz, fele kimarad.
Leylandi 2020.03.24 16:34:07
@odamondó: hogy gondolhatsz ilyet egyáltalán, hogy igen mérgező ólmot tettek bele, így nem biztos, hogy hatott a H1N1 ellen, de legalább nehézfémmérgezést okozott????????????????
Nem is ólom volt!
Higany...
Az iskolamester-irodalom legsikeresebb művelőjének legsikeresebb regényéből készült a Magyar Televízió és Fejér Tamás harmadik nagy sorozata. Fekete István ismeretterjesztő és szépíró a szépírásait is ismeretterjesztő és nevelő célzattal írta. A kirekesztés évei után meglelték azt a nevelő célzatot,…..
Leylandi 2020.03.20 14:59:49
@JTom: Most már igazán kíváncsi vagyok, victor2-től ez a hörgő szélsőjobbozás (ismerős, ugye? a fizetett balos ügynöknek mindenki szélsőjobb, aki nem bal), "öklendezés" meg személyeskedés mikor éri el a kommentszabályok küszöbét (ha valaki nem emlékezne rájuk: ritkanlathatotortenelem.blog.hu/2015/06/11/kommentelesi_szabalyok_204 ), különös tekintettel a "Ne becsméreld embertársad, bármilyen vélt, vagy valós sületlenséget is írt"- ra (lásd: "üdvös, ha a hozzád hasonló szélsőjobb"), meg "Az egymást alpári stílusban szidalmazó, személyeskedő (akár viccesnek szánt, de mindenképpen sértő) kommenteket kimoderáljuk"-ra (lásd: "A többi szokvány szélsőjobbos öklendezés és pimaszkodás.").
Kedves JTom! Ha már megtiszteltél fennebb türelmes útmutatóddal az itteni viselkedést illetően, hadd kérjelek, ugyanilyen korrekt hangnemben, hogy világosíts már fel: csak nem minden hsz-ra figyeltek, vagy az itt megjelent fizetett baloldali "bér"-zelmű kommentelőknek valamilyen okból mindent szabad, lásd fent. Köszönöm.
Leylandi 2020.03.20 15:11:03
@enpera: kritikusok szerint a Téli berek - a Tüskevárral ellentétben - már rétegregény, szinte vadászirodalom, így bár legalább olyan érdekfeszítő, mint a Tüskevár, az ifjúságot kevésbé ragadja meg. Nem is szomorkásabb, talán csak komolyabb, felnőttesebb, az előzőhöz képest egy újabb, nagyobb lépcső a felnőtté válás útján, lásd a nádban eltévedés, Tutajos "magábaszállása", váratlan látogatása Matulánál, vagy a korcsolyázó halálesete. Mindenesetre valószínű ez is kötelező irodalom lett volna a vadászvonal nélkül, és nagyon kár, hogy emiatt a pedagógia (igen, ilyen agymenők jellemzik őket, mint amelyik fennen hirdeti, hogy "nem tanítok fasiszta írót", mintha amúgy tömegesen járnának fasiszta írók iskolába) nem tartotta arra alkalmasnak.
Leylandi 2020.03.20 19:19:55
@victor2: hergelés 100, mondanivaló 0 :-( Felőlem aztán igazán nyomathatod, elhiheted, csak vagy neked is be kéne tartanod a szabályokat, vagy ha nem, legalább szórakoztató legyél, mert ez egyelőre egyik se :-( Az sajnos nem érvelés, hogy hazudunk, mert F.I. nem is vesztette el a szemét - csak megvakult rá, de ennek ürügyén szépen fölhergeled magad, hogy másokat is belerángathass, hogy aztán jöjjön a házigazda, és kezdje fejbeverni azokat, akik veled összeállnak. Ügyes, ügyes, mondaná Kohn, de okultam belőle. Persze attól még próbálkozhatsz, éjfélig vagy, idődbe belefér :-)