Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rovarirtó

64 bejegyzést írt és 116 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cégünk közel 20 éve végez darázsirtást, sok ezer eredményes darázsirtó akción vagyunk túl. A világ minden részéről vásároltunk védőfelszerelést, teszteltük neves amerikai gyártók darázsirtó védőruháit is. Évek óta azonban az OPTIMA prémium vonalas termékeit használjuk, nekünk ez vált be. Könnyű…..
 A darazsak egyik gyakori fészkelőhelye a családi házak tetőszerkezete, különösen kedvelt pont a fal és tető találkozása. Új építésű családi házak látszó szarufáinál a szarufa és fal találkozásában lévő apró lyukon át mennek be, ott alakítják ki rejtett fészkeiket. Rejtett szarufa megoldásnál a…..
 Nyúlós költésrothadással fertőzött (zárlatos) területen lévő méhraj kényszerű irtása történik a videón. Ezen méhcsaládok kiirtását jogszabály írja elő. Nem fertőzött területről megbízott méhészünk távolítja el a rajokat, akár a korhadék fa kivágása árán is. A munkához nem ritkán láncfűrész…..
 Méhraj eltávolítást végeztünk ipari alpinista segítségével, egy templom homlokzatáról illetve falazatából távolítottuk el őket. A videóban a méhek kényszerű irtása történt. Felmerül a kérdés, miért irtunk ki méhrajokat? Megnyugtathatunk mindenkit, befogható és egészséges méheket nem irtunk,…..
 Norvég darazsak rendszerint sűrű ágak közé építik focilabda méretű fészküket. Míg a német darazsak a fészek külső burkán is járőröznek, a norvég darazsak a külső burkot nem járják, ezért úgy tűnhet hogy a fészek nem lakott. Rendszerint kevésbé aktívak is a kültér felé, valójában a kolónia is kisebb…..
Géles hangyairtás alkalmával mikroadagolós gélezőpisztolyból juttatjuk ki a speciális hangyairtó csalétket, mely ellenállhatatlan vonzó hatással bír a hangyákra. A szabadforgalmú hangyairtó csalétek formulákat a hangyák általában kerülik, ezek a szintelen-szagtalan hangyairtó pöttyöknek azonban…..
Árulkodó nyomokA poloskairtást megelőzi egy alapos helyszini szemle, meg kell bizonyosodni arról,valóban ágyi poloska okozza-e a rejtélyes éjszakai csípéseket.A poloskafertőzöttség nyomait viszonylag egyszerű megtalálni, régi és kiterjedt fertőzöttség esetén. Árulkodó jelek például a fekete pontok…..
Árulkodó nyomok:A poloskairtást megelőzi egy alapos helyszini szemle, megbizonyosodunk arról hogy valós ártalomról van-e szó, és hogy valóban ágyi poloska okozza-e azt.A poloskafertőzöttség nyomait viszonylag egyszerű megtalálni. Árulkodó jelek a feketepontok -elsősorban kárpit és fa felületeken.A…..
Az ágyi poloska ártalom kezelésének első lépése, hogy kétséget kizáróan állapítsuk meg, van-e ágyi poloska a hálószobában.Ezt a hálószoba gondos átvizsgálásával szükséges megtenni. A munkához erős zseblámpa feltétlenül szükséges, nem árt a jó szem (vagy nagyító), illetve türelem és kitartás, és az…..
A terráriumban lévő csótányok egy része elfogyasztja a felkínált csótányirtó gélt, rövid időn belül elpusztulnak. Az aktív hatóanyagtól elpusztult csótányokat társaik fogyasztják el, melyek szintén elhullanak. Néhány óra alatt a teljes akváriumban élő kolónia pusztul, a videón látható egyetlen pötty…..
Beltéren a hangyairtás hatékony módja a tartós hatású felületi kezelés. A kerti és házi hangyák tavasztól őszig a kertekben és zöldterületeken élelelem után kutatnak. Ha lehetőségük van, akár tömegesen jelennek meg ez idő alatt a lakásokban is. A hangyák fő bejutási pontja a fal és padló…..
A videón "Goliath" gélt fogyasztó csótányok láthatóak. Az apró gélpöttyök vonzó hatást gyakorolnak a különböző fajú csótányokra (egyaránt hatékony a magyarországon elterjedt német és konyhai csótány ellen). A csótányirtó gélben lévő hatóanyag idegméregként hat a csótány szervezetére, fogyasztást…..
Lakóházakban, a hangyák elleni védekezést a profi rovarirtó cégek felületi permetezéssel végzik. A hangyairtó permetezés lényege, hogy a vonulási és közlekedési utakat tartós hatású rovarirtó hatóanyaggal történő kezelése. A manapság használt piretroid szerek emberi szervezetekre és háziállatokra…..
Sokan fordulnak hozzánk telefonon azzal a kérdéssel, hogy milyen a poloska csípése, ugyanis "kiütéseket", csípéseket tapasztalnak magukon, de nem tudják mi okozza azt, ágyi poloskát még sosem láttak. A képen ágyi poloskától származó csípések láthatóak.Az ágyi poloska csípésére általában jellemző…..
Általában behurcolással, berendezés tárgyakkal, bútorokkal. Előfordul, hogy a költöztető cég közvetítésével történik a fertőzöttség átvitele (ők sokszor szállítanak öreg, például hagyatékból származó bútorokat, melyek gyakran ágyi poloskától erősen fertőzöttek, így a poloska már a teherautón…..
Sokan fordulnak hozzánk telefonon azzal a kérdéssel, hogy milyen a poloska csípése, ugyanis "kiütéseket", csípéseket tapasztalnak magukon, de nem tudják mi okozza azt, ágyi poloskát még sosem láttak. A képen ágyi poloskától származó csípés látható. A poloska okozta szúrásnyomok azonban rendkívül…..
Rovarirtó 2014.02.18 22:59:27
A poloskairtó garanciáról egy gondolatot még.
Sokan kérdezik: "Miért van az, hogy különböző kártevőirtó cégek 1, mások 2-5 poloskairtást tartanak szükségesnek?" A választ a poloskák biológiai sajátosságaiban, a kezelt lakások különböző állapotában, és a kártevőirtó szakma magyar viszonyai között kell keresnünk véleményem szerint. A mi cégünk azt szokta mondani, hogy minden munkára minőségi garanciát vállalunk. Más szóval, az irtás szakszerűségét áll módunkban garantálni (szakképzett és engedéllyel rendelkező személy, megfelelő minőségű engedélyezett irtószer felhasználása, alapos munka). Ez nem jelent feltételek nélküli és azonnali rovarmentes állapotot. Mit jelent ez valójában? Élőlényekkel dolgozunk, ami tény már önmagában értelmezhetetlenné tenné a "100% garancia, végleges irtás" fogalmát, melyet néhány cég könnyelműen hangoztat (aztán persze nem tart be). Az orvosok sem mondják azt egy nem teljes sikerrel záruló terápia terápia után, hogy na komám akkor a következő kezelések ingyen lesznek (egy pirulától a beteg sem biztos hogy meggyógyul). Na de mégis, mi várható el egy korrekt kártevőirtótól? Egy becsületes poloskairtó szakember szakszerűen tájékoztatja a megrendelőt a poloskairtás előtt szükséges előkészületekről, majd a helyszínen minőségi irtószerrel végez egy szakmai normáknak megfelelő (de inkább alaposabb, pepecsebb, keccsölősebb) poloskairtást. Ez egy jól előkészített lakás esetében általában 10 nap után teljes poloskamentességet biztosítunk - az esetek kb 70%-ában. Körülbelül 20%-ban szükséges az ismétlő irtás, mert maradnak túlélő poloskák. Nagyjából 10% az olyan lakások aránya, ahol harmadik poloskairtás is szükséges. Ez nálunk (és társcégeinknél) ingyenes. Nem azért mert hibázott a poloskairtó szakember, vagy mert gány munkát csinált - a szakmai megfelelőség az alapvető követelmény esetünkben. Viszont biológiával, élőlényekkel dolgozunk, ami nem olyan kiszámítható mint az 1x1. Az ingyenes, garanciális poloskairtásra nem kötelezhető egyetlen szakember sem, vannak cégek akik ötször hatszor is mennek irtani (minden alkalom fizetős, amíg bírja az ügyfél anyagilag), így persze nem is áll túlzottan érdekükben a sikeres poloskairtás, szobákat nem készíttetik elő (jobban hangzik az hogy nem kell csinálni semmit, mint ha fáradtságos zsákolgatást kérne a lakótól), no és a permetezés alapossága sem megfelelő. Viszont olcsó! 10 perc látszatmunka ócsószerrel (rossz esetben növényvédőszerrel), valami jó büdös koncentrátummal (érezze a megrendelő, jó "erős" a méreg). Az ügyfél egy idő után persze elzavarja az ilyen poloskairtót, mikor elfogy a pénze és a bizalma is, csak a poloskák nem fogynak ("pedig még füstbombát is használt hatodjára").

Az előbbiekben egy rendezett, poloskairtásra előkészített lakás (hálószoba) statisztikájáról beszéltem, a 70%-ban elsőre sikeres poloskairtás kapcsán.
Egy telezsúfolt lakásban, gyűjtögető életmódot élő megrendelő esetében ez annyiban változik, hogy gyakorlatilag nem érdemes elkezdeni irtani, mert 10 poloskairtás sem hozna eredményt! Tehát az, hogy kell-e ismételgetni a poloskairtást, a szoba fertőzöttségi mértékén, továbbá bútorokkal és tárgyakkal való zsúfoltságán, valamint a kártevőirtó szakember munkáján áll. Sok cég előre két poloskairtást rögzít, mert hogy az feltétlenül szükséges. Sokszor tényleg szükséges a kettő, de optimális esetben egy irtás egyszeri menetben is elegendő. Miért fixálnánk akkor két menetet, dupla pénzért? A dupla poloskairtó menetet fixált cégek szempontja persze érthető, két legyet ütnek egy csapásra, egy megrendelésből rögtön két munka. És még szakmai érvekkel is védhető az álláspont. Mi azon az állásponton vagyunk, hogy meg kell tapasztalni a poloskairtás után 10 nappal, hogy van-e még poloska.
Van-e csípés, van-e élő poloska? Ha nincs, akkor öröm és boldogság van (felesleges pénzköltés és irtószeres terhelés nélkül) - ha van, akkor viszont ismétlő irtás jön.
Hagyományos, de rendkívül hatékony csótányirtó módszer: az alapos és szakszerű permetezés (búvóhelyeken és felületeken, melyeken a csótányok közlekednek egy tartós hatású csótányirtó méregmezőt létesítünk, mely folyamatos ölőhatást fejt kis (akár több hónap!) a rajta áthaladó csótányok szervezetére.…..
A videón látható család története az ágyi poloskával nagyon tipikus. Ez a vérszívó ektoparazita testileg lelkileg komolyan megviseli az embereket.A poloskairtás előtt biztosan be kell határolni, hogy ágyi poloskával állunk szemben.Poloskairtás, poloska elleni védekezés megrendelhető kattintás…..
A videón egy német csótányoktól rendkívül fertőzött lakás látható.Ezen kívül egy étterem konyhája, ahol a permetezéssel történő csótányirtás utáni állapotot örökítettük meg. A padlón jól láthatóak a csótányok tetemei, illetve az irtószertől menekülő csótányok. Az ilyen erős csótány ártalom általában…..
„Minek köszönhető a csótányok kiváló alkalmazkodóképessége?” A kérdést minden részletre kiterjedően nehéz, sőt szinte lehetetlen megválaszolni. Kezdjük azzal, hogy nem csak a csótányok, hanem általában az ízeltlábúak – különösen a rovarok – igen kitűnően alkalmazkodnak egészen szélsőséges…..
Összeállításunk bemutatja az ágyi poloskát mozgásban és vérszíváskor.Jól kivehető a poloska méretaránya a felvételen, remélhetőleg ezzel segíteni tudjuk felismerését és poloskairtás előtti beazonosítását. Poloskairtás Budapesten rövid határidővel megrendelhető...
Hangyairtás alkalmával ügyfeleink gyakran kérdezik tőlünk: miért és hogyan jelennek meg hangyák az újépítésű lakásukban? A válasz viszonylag egyszerű: a frissen épült házak jó ideig süllyednek, üllepednek. Ez a süllyedés leginkább a határoló falazatnál szembetűnő: a falazat tartja ugyanis egyrészt…..
A videón szereplő hálószobában két éve háborítatlanul szaporodott az ágyi poloska.Az idős, egyedülálló lakó bár észlelte magán a poloska vérszívásának jeleit, sokáig egy meglévő bőrbetegségének tulajdonította a tüneteket. Az időközben óriási mértékben elszaporodott ágyi poloskát nem ismerte fel,…..
Ügyfeleink részéről visszatérő kérdés, hogy miért nem működik hangyák ellen a boltokban kapható hangyairtó csalétek, pedig neves gyártók termékeit vették, nem is olcsón. Tapasztalatunk szerint a mérgezett csalétekkel történő hangyairtás működik ugyan, a bolti csalétkek hatékonysága azonban nem…..