Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sia

74 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden országnak megvan az a süteménye, amelyet gyerekkora óta ismer és szeret, a családi recept generációkon keresztül öröklődik, szerte az országban cukrászdákban és boltokban is találkozhatunk vele, elkészítéséről sok ezer különböző recept létezik, de arról rendre heves viták bontakoznak ki. A…..
Sia 2021.04.21 17:00:14
sőt@Apátok_mi: nem csak Dunántúlon ismert, én szabolcsi vagyok és nálunk is gyakran sütötte nagymamám és anyukám, mi is hatlaposnak hívjuk, vagy hatlapos krémesnek és szalalkálival készült nálunk is. Cukrászdákban is kapható sok helyen, Pesten is.
Mindenki ismeri a mantrát: Edzés után dobj be egy gyorsan felszívódó tejsavót, este pedig lefekvés előtt közvetlenül egy lassan felszívódó kazeint! Nincs olyan fitnesz celeb, aki nem hívná fel követői figyelmét az esti kazein fontosságára. A tejsavó gyorsan szívódik fel ezért az edzés alatt…..
Sia 2019.08.01 08:56:57
@kun andras: sok vízzel hígabb lesz. Kevesebbel puding. Én is megkaptam az ukázt az edzőmtől, hogy estifehérjekötelező :) Mondjuk én nem szeretem a kazeinport, fura íze van. Ha muszáj, inkább túrót. De én is olvastam több helyen, hogy a napi teljes bevitel mennyisége jobban számít. Többek között az egyik kedvenc youtube-csatim, Shredded Sports Science is ezt vezette le a tanulmányok összegzése alapján. Érdemes ránézni, nagyon jó kis objektív videói vannak a sporttudományról. Egyébként többen azt is mondják, hogy az edzés utáni "anabolic window" sem létezik, tehát nem kell nagyon kaparni, hogy azonnal "visszatöltsd" az izmokat, nem kell feltétlen a tejsavó-szénhidrát kombó hozzá, elég rendesen megkajálni, ha hazaér az ember. Erről mit gondolsz, @IQfitnesz.hu ?
Ahogy közeledünk a Trónok harca végéhez, úgy lesznek egyre dühösebbek az eddigi rajongók a soroztra. De van alapja ezeknek a vádaknak? És mi történt azzal a kávés pohárral, amiről mindenki beszélt az epizód után? Ilyen témákkal jelentkezik az eheti spoileres nézőnaplónk...
Eszter éppen hibiszkuszos Lattéval kísérletezik, amikor megérkezem Székesfehérvár talán legújabb kávézójába, vagy talán még pontosabb megnevezve: teázójába. A Café Mandala mindössze néhány hete nyitotta meg kapuit a Kossuth udvarban, különlegessége pedig, hogy hamisítatlan indiai atmoszféra fogadja…..
Magyar idő szerint hétfőn hajnalban átadták a filmvilág legrangosabb kitüntetéseit, az Oscar-díjakat. A Los Angeles-i Hollywood Boulevard-on lévő Dolby Theatre-ben 91. alkalommal megrendezett gála vörös szőnyeges bevonulására idén is különleges ruhakölteményekkel készültek a világhírű divattervezők…..
Mostanában nagy divat lett az egyenjogúságról vitatkozni. Az egyik oldal szerint vannak klasszikus női és klasszikus férfi szerepek, a másik oldal szerint meg mindenki azt csinál, amit akar. Persze ennek a blognak nem dolga és témája állást foglalni ez ügyben, de azt mondjuk…..
Sia 2019.01.24 13:28:02
@IQfitnesz.hu: 175 magas és 75 kiló. Testzsírszázalékot nem tudom, de van még leadni való zsír rajtam, az tuti :)
Hogy rockzenei szempontból 2018, hogy vonul be zenetörténelembe majd a nálunknál avatottabb szakértők eldöntik, minden esetre idén is születtek jó, népszerű dalok, vagy éppen rockslágerek. Ebből próbáltunk kiválasztani 10-et, ami ugye mindig egy hálátlan feladat, hiszen egzakt sorrendet felállítani…..
Napi ázsiai pasi Yoshiki 2017.04.14 20:57:25
Egy igazi megosztó pasit mutatok be ma nektek, valakit, aki a 80-as években fittyet hányt a japán társadalom elvárásaira, ahol a gyerekeket egyenruhában, egyenfrizurával, egyenszemélyiségre próbálták faragni. Fellázadt, majd létrehozta azt a rockbandát, ami átírta a japán rocktörténelmet és segített…..
Sia 2018.06.23 20:43:26
A mai nap eseménye a két vezető történelmi jelentőségűnek mondott találkozása volt, így bizonyára nagyon sokan láttak az eseményről (akarva-akaratlanul) képeket, felvételeket. De milyen eredménnyel zárult a találkozó? Miről szóltak azok a papírok, amiket Kim Jong Un és Donald Trump olyan magabiztos…..
Sia 2018.06.13 11:06:14
A posztjaim általában személyes indíttatásúak, mégis, ez a mostani lesz az, ami lehet csak és kizárólag rólam szól. No ne kerülgessük a forró kását, mondjuk ki, hogy fosok a repüléstől kábé olyan jó 10 éve ha nem több. Én is úgy kezdtem mint sokan, hogy mit nekem ez a dolog, olyan nem volt még,…..
Már volt szó itt a blogon a különböző alakokról, hogy hogyan öltözködjünk aszerint, hogy mit akarunk kihangsúlyozni és mi az, amit inkább elrejtenénk. Ez sokkal fontosabb, mit sem hogy mi a trendi, mi az amit mindenki hord. Elképesztően sok lányt látok Budapest utcáin, akik borzalmas cuccokat húznak…..
Sia 2018.05.29 10:52:44
@agika88: szoktam oda is benézni, de nem nagyon találok kedvemre valót. Oda is nagyjából összeválogatják a trendi darabokat, mindenféle mintás-flitteres-ordenáré cuccokat. Egyetlen db nacit szermányoltam onnan az utóbbi időben. Az a baj, hogy a mai, 70-es évekre hajazó trend nem az én világom. Én a letisztult, egyszerű szabásvonalú, egyszínű vagy aligmintás dolgokat szeretem. A bő fazon most a divat, na az pont az, ami nem áll jól, tehénnek nézek ki a lebernyeg ruhákban. :D A testhez állóbb darabok meg jobbára a kurvás anyagokból és színekből elérhetőek. Ehh hogy hercegnői ízlésemhez csak kispolgári pénztárcám van LOL. Párizsban olyan szép ruhákat láttam a butikokban, pont az én stílusomban, de hát 150 eurónál kezdődnek...
A jó idő beköszöntével egyre gyakrabban látunk az utcán fagylalttal sétálgató embereket. A nagy melegben jól is esik ez a hűtött finomság. Ráadásul sok helyen már 10-20-30 különböző íz közül válogathatunk. A már jól ismert vaníliától a gyümölcsízűeken keresztül…..
Sia 2018.05.10 19:54:53
A legtöbb esetben a cél egyszerű, fogyás, hízás, erősödés, állóképesség javítás, testkompozíció javítása. Ilyenkor viszonylag egyszerű a feladat, mert minden tényezőt egy irányba kell állítani és utána a dolgok működnek maguktól. Az ember növeli, vagy csökkenti…..
Sia 2018.04.10 14:17:54
@IQfitnesz.hu: köszönöm :) pedig a nagy súlyoktól sem kell tartania, én is egyes gyakorlatoknál már elég nagy súlyokkal is megbirkózom, de már nem félek tőle. Eleinte én is tartottam tőle, mert a nők agyában tényleg az a kép él, hogy nagy kétajtós szekrény férfiak óriás súlyokat emelgetnek, és emiatt tartanak a nagyobb súlyoktól, de ahogy írtad is, ezek alaptalan félelmek. Én élvezem, hogy erősebb vagyok. És ennek hétköznapi haszna is van, például a bevásárláskor nem szakadok meg a cipekedéskor, mint régen, amikor fél percenként le kellett tenni a teli tescós szatyrot, mert nem bírtam vinni :D persze neki mások a céljai, ezt teljesen megértem.
Végre megérkezett a Telenor Walletbe a várva várt érintéses fizetés. Mutatjuk, hogyan működik...
Sia 2017.12.03 15:49:44
@laci_52: minek az ATM, ha befizethetem online is...?
A hidrogénbomba-robbantást és a Japán felett átlőtt rakétát övező nemzetközi felháborodásnak még ideje sem volt csillapodni, a hírek szerint Kim Dzsongun máris újabb hátborzongatásra készül: Közben az Asia Business Daily című szöuli napilap meg nem nevezett hírszerzési forrásra hivatkozva azt…..
Gondolom a nyári fagyizások 95 százaléka bűntudattal párosul. Kipróbáltam, hogy mit tud a 'mindenmentesnek' aposztrofált Hideg Nyalat. Először is pár fontos megjegyzés: - a fagylaltok habos, krémes állagában elég komoly szerepe van a bennük levő cukornak és a…..
Sia 2017.07.30 21:56:07
@Fügedy L.: ott van a honlapjukon hidegnyalat.hu/osszetevok/, minden termék mellett, hogy miből készül... a cikk pedig azzal az idézettel kezdődik, hogy "mit nem tartalmaznak .... finomított cukrot". Lehet, hogy olvasni is kéne, nem csak kommentelni? Egyébként ezek a fagyik jóval tömörebbek, mint a carte dor és a hagyományos fagyik, ezért kevesebbet is eszik belőle az ember (meg azért sem kívánsz többet enni, mert nincs benne cukor, nem annyira ziher édes, mint a bolti fagyik, amik etetik magukat). Nem kötelező ezt enni, senki nem kényszerít rá. Vannak, akiknek muszáj alternatíva, mert pl. tejérzékenyek (nem laktóz, hanem tejfehérje), vagy szigorú diétán vannak, mint én is. Amit nem értünk, meg nem kóstoltunk, azt fikázzuk, ilyen a magyar... Amúgy a cikkíró részére: az, hogy nem viszünk be zsírt vele, nem igaz. Jellegéből adódóan az alapanyagok egy része magas zsírtartalmú.
Tumblrön találtuk ezt a gyönyörűséges ázsiai fiút, tökéletes izomzat, rosszfiús tetkókkal, hozzá még néhány zuhanyzós shot. Úúúú. A galériában pikáns képek (bár nem 18+-osak, csak nem munkahely-barátak)!..
Az elmúlt években a diszkont légitársaságok árversenyének hála fillérekért lehet eljutni Európában és Ázsiában szinte bárhova. Az olcsójánosok és filléreskedő mucuskák számának mennyiségi megugrása következtében az online világában megdöbbentően fejfájdító, de egyben szánalmasan vicces posztok és…..
Sia 2017.07.03 16:53:53
Volt szerencsém magyar turistákhoz idegenvezetőként külföldön népszerű tengerparti üdülőhelyen, hát... a szállodában nem az oroszokat rühellték, hanem a magyarokat. Mert lehet, hogy a ruszkik egy héten egyszer berúgtak és dajdajoztak egyet, amíg rájuk nem szóltak, a magyarok viszont minden áldott nap csak a problémát csinálták. Nem tetszik a függöny, nem kényelmes a matrac, miért nincs rántott hús (??? egyél itthon bazdmeg, pörköltöt ne főzessek neked?), miért nem kap ingyen furikázást vásárlókörúthoz (3 csillagos szállodában? Az akkor jár, ha 5 csillagos all inclusive-ra fizetsz be), amikor elintéztem a cicómicónak meg a palijának a kisbuszt a vásárlókörúthoz, egész nap futtaták a sofőrt meg engem is, aztán csesztek bárhol bármit vásárolni. Jaj hát ők nem gondolták, hogy ennyire drááááága itt a bőrkabát meg az aranynyaklánc (nem tudom, 70-es évekbeli sztorik alapján azt hitte, 10 fillér lesz, vagy mi?). Órákig tudnék mesélni a bunkóbbnál bunkóbb, semmiért fizetni nem akaró, de minden szolgáltatást KÖVETELŐ magyar turistákról. És igen, vannak más nemzetek között is bunkók meg tirpákok, de őszintén, a három hónap alatt egyik idvez társam se szívott annyit a külföldijeivel mint én a magyarokkal. Nem mondom, volt közöttük egy-két normális is, nyilván, de minden 10 fős csoportban volt legalább 2-3 mélyparaszt, aki villogni akart az ismerősei előtt hogy hol nyaral, de rendszeresen megszegték a hotel szabályzatát, mert ők "spórolnak". Pl. kávét főztek az erkélyen, ami tilos volt, naná, hogy kik borították le az erkély alatti asztalra a forró kávét? Ja és akkor háborogtak, hogy a hotel kifizettette velük az összegenyált asztalterítő árát. Még jó, hogy épp nem ült ott senki, mert akkor kórházi számlát is fizethettek volna. Kisstílű, garasoskodó, bunkó népség vagyunk, tetszik vagy nem tetszik...
Napi ázsiai pasi Sugizo 2017.05.28 00:37:12
Yoshiki és Heath után az X Japan következő tagja, akit szétcincálunk itt nektek, nem más, mint Sugizo, Japán egyik gitáros legendája, aki a Luna Sea szólógitárosa is. Szugihara Júne, akit mindenki a bandában csak Szugi-csannak becéz, maga a két lábon járó szexualitás. Csak ránézel, és bumm.…..