Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Babagyúró

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először is, köszönöm, hogy érdeklődsz a BBMM babamasszázs tanfolyam iránt! Ez azt jelenti, hogy a legjobbat szeretnéd a gyermekednek. Szeretnél neki minőségi életet biztosítani, harmónikus kapcsolatot kialakítani vele és támogatni az egészséges testi és lelki fejlődését. Alapvetően ha engem…..
Lehet, hogy sokan úgy gondolják majd, hogy ez a téma (is) lerágott csont, de sajnos azt kell mondjam, hogy ez az állítás nem igaz. Természetes, hogy a legnagyobb kényelmet és biztonságot szeretnénk gyermekeinknek megadni, de ilyenkor felmerül a kérdés, hogy helyesen cselekszünk-e.  "Hiszen úgy…..
A hivatásom során sokszor találkozom tanácstalan anyukákkal. A sok információ, ami kering az interneten, a család és az ismerősök "jótanácsai" általában ezer félék és arra jók, hogy jól összezavarják őket. Különösen, ha esetleg első babájukkal vannak otthon és még tapasztalatlanok. Rengeteg jó és…..
Az egyik, ha nem a leggyakoribb probléma újszülötteknél, csecsemőknél a hasfájás. A szívbemarkoló keserves sírás a kínzó görcsök miatt bizony nem csak a babát, de anyát is megviselni. Jellegzetes tünete, amikor a kicsi periódikusan felhúzza, vagy behúzza a hasa alá a kis lábait, keservesen sír,…..
Ma beszélgettem egy kismamával, mielőtt elkezdtük volna a BBMM babamasszázs tanulást. Ő is elsajátított néhány masszázsformát, úgyhogy tisztában van annak jótékony hatásaival, ezért is szerette volna mindenképp megtanulni a babamassszázst és már gyermeke megszületése után azonnal alkalmazni.…..
A BBMM baba- és gyermekmasszázsról már egy korábbi cikkben leírtam, hogy miért jó és miért érdemes minél hamarabb, akár már a születés után azonnal elkezdeni. Ezért most nem erről szeretnék írni, hanem arról, amit talán még nem hangsúlyoztam eleget. A gyermekmasszázs…..
Thai női masszázs. Oké. De mit is érdemes róla tudni? Azt ugye már tudhatjátok, ha olvastatok némi ezzel kapcsolatos történelmet, hogy a thai családokban a masszázs alapvető dolog és rendkívül ősi hagyomány (több, mint 2000 éves). Miért? Mert rendkívül jó hatással van a szervezetükre. Erősíti az…..
Egyre több olyan babával találkozhatunk, akinek sajnos valamilyen (kisebb-nagyobb) fejlesztésre van szüksége ahhoz, hogy a későbbiek folyamán teljes életet tudjon majd élni. Sokat hallhattuk már, hogy azok a gyermekek, akik a fejlődési szakaszokon nem a megfelelő sorrendben, vagy akár szakaszokat…..
A kérdés jó, a válasz nem olyan egyszerű. :) Vizsgáljuk meg közelebbről! Azt mondják, hogy a gyermek első életéve a legmeghatározóbb. Ez kihat majd iskolás korára, akár felnőtt korára is. Amit mindig kiemelek és ezután is többször még elő fog jönni (mert tényleg számít!), az az, hogy nagyon fontos…..
Az örök dilemma. Mit vegyek Karácsonyra??? Két típusú ember van: az egyik, aki már jóval előre kifundálja, megtervezi, hogy kinek mit fog venni, azt időben beszerzi és kellő figyelemmel csinosan becsomagolja. (ritka) A másik, aki mindent az utolsó pillanatra hagy, az ár nem számít, mert már 24-e…..
Nézzünk magunkba. Hányszor van, hogy azt mondjuk, "ez most nem fér bele... ááá, hát az luxus dolog, erre nincs pénzem... persze, jó is lenne, de hát elég drága". Nyilvánvalóan a masszázsárakra gondolok. Kép: www.bankjegy.myhunet.com Persze, most jön a lerágott csont, de lássuk be igaz, még ha…..
Ezer és ezerféle babamasszázs közül választhatunk manapság. Igazság szerint mindegyik jó a maga nemében. Hiszen a masszázsnak sok esetben az érintés a lényege, valamint az, hogy kisbabánkra figyelve minőségi együttlétben lehessen részünk. Ezeknek a pici embereknek a legfontosabb, hogy biztonságban…..
Többször találkoztam már azzal a helyzettel, hogy valaki szívesen ment volna masszázsra, azonban mégsem ment. Miért? Hát kifogás az volt: most épp nagyon hajszolt időszakot élek; jó lenne, de hát kinek van rá ideje, főleg gyerek mellett; jaj, igen, már akartalak hívni; tervezem, de mindig közbejön…..
Örök téma az iskola és a tanévkezdés. Ez nem csak a gyermekek számára megterhelő, de a szülőknek is komoly próbatétel. A nyár a bőség hónapja. Eláraszt minket a finomabbnál finomabb és egészségesebb gyümölcsökkel, melyeket frissen hazai földről, a szerencsésebbek akár saját kertjükből szerezhetnek…..
Ahogy azt az előző bejegyzésben is írtam, a kismamák masszírozása sokáig tabu téma volt. Talán még mindig nincs a köztudatban, hogy a sokszor hátfájással járó várandósságra van természetes enyhülés, amely a babának és anyukájának egyaránt jó. Persze nem csak a hátfájós kismamáknak jár a masszázs,…..
A babák masszírozása által bekövetkezett jótékony hatásokat már régóta megfigyelhetjük. A kismamák masszírozása viszont elég sokáig tabu téma volt, ám nem a thai tradícióban. Ott a masszírozás családról családra száll, természetes, életük elválaszthatatlan részeként…..
A thai masszázs atyja nem más, mint Jivaka Kumar Bhacca, indiai orvos. Buddha kortársa és barátja. Az ő nevéhez fűződik a Chiang Mai-ban megalapított kórház, amely az általa használt gyógymódokkal gyógyított. Később iskolát is alapít. Az évszázadok során a masszázs technikája családról-családra,…..