Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GNDL

0 bejegyzést írt és 3837 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felcsútról (Hatvanpusztáról, a Budai Várból) határozták meg a választási stratégiát, de felvidéki magyarok jelentős része beintett, és etnikai pártok helyett a korrupt Smer-kormány leváltásra szavazott. Így se parlamenti képviselet, se kormánytagság nem jut a szlovákiai magyar pártoknak. ..
GNDL 2020.03.02 13:34:19
@Szergej Szergejevics Szergejev: „Bugár Béla egyéni hiúságán, politikai ambícióin ment el”

Muhaha, persze... csakhogy ugyanez megy Romániában és Szerbiában is egyébként amiről fent írtak, lásd választásokon Erdélyben gyakran még a magyarok által többségben lakott településeken is román képviselőt/polgármestert választanak nevető harmadikként a magyar politikai szervezetek fideszes-nem fideszes szembenállása miatt; vagy lásd a Vajdaságban legutóbb a korrupt tróger Pásztor István jelentgette fel az egyébként egységre és összefogásra törekedő Jobbik-közeli magyar politikai szervezeteket, mert azok szórólapozni „merészeltek” választási kampányban.

Vegyétek már észre, a Fidesz és Orbán egy métely, a közpénzek fosztogatása mellett egyetlen „politikájuk” a gyűlölet és a megosztás.
A patkányfogó a német kultúrában a manipulatív gonosz ember szinonimája...
GNDL 2020.02.11 23:05:38
@Muhammad Balfas: Anyád picsája foglalkozik Frankfurttal... egyelőre ott tartunk hogy Budapestből nem akarunk Moszkvát, és Magyarországból nem akarunk posztszovjet Orbánisztánt te lófasz. :D

A jobboldali filozófia nem nacionalizmusról, rasszizmusról meg nemzeti zászlók lobogtatásáról, vagy akár mindenki gyűlöletéről szól akiknek nem tetszik a bőrszíne, anyanyelve, esetleg a vallása... az a szélsőjobb, te faszom. Ugyan úgy köze nincs jobboldalhoz, kereszténydemokráciához, nemzeti liberalizmushoz a szélsőjobbnak mint ahogyan a kommunizmusnak/bolsevizmusnak sincs köze mondjuk a szociáldemokráciához vagy a liberális baloldalhoz...

Húzzatok már vissza a középiskolába egy kis társadalmi ismeretekért, a picsába is, neonáci gecik... :D
GNDL 2020.02.11 23:13:43
@atomic power 1986DucaDuca: „annak az az oka, hogy nincs az USA-nak elég pénze "határrendészetre", ugye?”

1. Az egy 3+ ezer kilométeres határszakasz;
2. Az USA nem az EU tagja, ha jól tudom, de javíts ki ha tévednék;
3. Trumpig meg tudták oldani a határrendészetet, érdekes hogy az a redneck paraszt ehhez sem ért... nem, nem érdekes, inkább jellemző;
4. Orbánnak egy 170+ kilométeres határszakaszt kéne megvédenie, az 5+ százaléka a Mexikó-USA határszakasznak.

Szóval, mi a faszomat akarsz mondani? :)

„EU Bizottság ebből a szempontból nem mérvadó, mert fogalmuk sincs, mi az a határvédelem”

Ó, persze bazmeg, ti fideszes pöcsök akik a büdös hitvány életetekben nem dolgoztatok soha semmit, ti aztán tudjátok hogy mi micsoda. :D Na menj az anyádba...

Egyébként a jelenlegi Bizottság is elutasítja Orbán tyúkketrecét... pedig már állítólag Orbán embere az elnök. Rakjátok már össze a trollfarmjaitokon a sztorit, pöcsöm. :)

„Kerítés nélkül Magyarország már átjáróház lenne”

Ezt nem is cáfoltam, de csak azért van így, mert a magyar állam jelenleg a legalapvetőbb feladatait sem képes ellátni... úgy mint egészségügy, oktatás, szociális szféra, és többek közt határrendészet. Erről pofáztam fentebb, de neked bazmeg még mindig nem esett le. :D

Kerítés azért kell mert jelenleg _nincs_ Magyarországnak határrendészete. Rendvédelme sincs, csak szólok...
GNDL 2020.02.11 23:18:05
@nincs1itt: Nem dühöngök... csak amilyen az adjonisten, ugye. :) Próbálok mindig a megfelelő hangnemben válaszolni. :D
Külön akarnak indulni. ..
GNDL 2020.01.15 13:22:08
Félreérted...

Abban tudomásom szerint nincs vita az ellenzéki pártok közt, hogy egyetlen egyéni jelöltet kell állítani választókerületenként. Persze itt is lehetnek viták, mint ahogyan az önkormányzati választásokon sem sikerült 100%-ban mindenhol egyetlen ellenzéki polgármester-jelölt mögé beállni és egyetlen közös listát indítani, de döntő többségében működött a dolog.

Közös listára pedig nincs szükség, ha az egyéni választókerületek többségében ellenzéki jelölt nyer (és ha valóban sikerül egyetlen ellenzéki jelöltet állítani akkor ez lesz), akkor már kormányváltás van, erre jöhetnének a töredékszavazatok a listákról, ami meg kétharmados ellenzéki többséget eredményezhet Orbán aránytalan és egyébként ostoba választási rendszerében.

Ráadásul a külön listáknak az is lehet haszna, hogy például jobbikosok és momentumosok nem szívesen szavaznának olyan listára amin MSZP-DK is szerepel, és fordítva, DK-sok nem szívesen szavaznak olyan listára ahol jobbikos szerepel... de vannak még ilyenek, simán ki lehet sakkozni, hogy milyen listák lehetnének, amik a balosok, radijobbosok, és libsik tetszését is elnyerheti. :) Ráadásul mozgósító ereje is lehet, például a libsik le akarják majd nyomni a balosokat, a radijobbosok meg mindenkit, és mindenki a Fideszt. Egyébként is erről kéne szólnia egy választásnak szerencsés esetben. :)

Szóval a lényeg az, hogy szigorúan egyetlen közös egyéni jelölt de több, az ellenzék sokszínűségét tükröző pártlista. Csak az egyéni jelölteknek kell nagyot szólniuk, arra kell ráfeküdni, és mivel a Fidesz rendre csak 35-45%-kal szokta megnyerni ezeket, így elég valószínű, hogy egyetlen fasza ellenzéki jelölt olyasféle mozgósítással mint októberben simán lenyomná a fideszes jelöltet.

Bár ez kibaszott messze van még, Orbán alatt meg már nem csak egyre vékonyodik a jég, de jól látható repedések is megjelentek... :D Előbb lesz itt balhé mint 22.
Neírdalá János megint aláírta. ..
GNDL 2019.12.18 14:11:20
@Szergej Szergejevics Szergejev: Egy valamit árulj el nekem: szerinted ki felelős a tb járulékok kezeléséért és az elmaradt befizetések behajtásáért, az egészségügyi intézmények vagy az adóhatóság?

Na, ha tudod a választ, akkor azt is tudnod kellene hogy miért egy elcseszett fércmű ez a törvény... is.

Szóval a hőbörgés helyett ideje lenne ha józanul képesek lennétek megítélni azt az önkényuralmi dilettáns ámokfutást, amit posztkommunista elvtársaitok művelnek közel egy évtizede.
GNDL 2019.12.18 18:34:51
@Szergej Szergejevics Szergejev: „Áder megfontolt személyiségétől”

Áder egy szerencsétlen ostoba pöcs, aki életében nem dolgozott soha egyetlen másodpercet sem, ezen nincs mit szépíteni. Jellemzően ingyenélő mihaszna fideszes.

De nem erről lenne szó, hanem arról, hogy köztársasági elnökként legfőbb feladataként az állam demokratikus berendezkedése felett kellene őrködnie. Márpedig ez most sem jött össze neki, mivel egy olyan törvényt írt alá, amely széles társadalmi rétegeket érint, ennek ellenére a megalkotásakor sem az érintettek szakmai-, sem pedig a társadalmi szervezetekkel nem egyeztettek és nem tárgyaltak, tehát ebből a szempontból (is) a törvény tökéletesen illegitim, antidemokratikus. Ádernek a kötelessége az lett volna, hogy visszaküldi a törvényt és széles körű szakmai egyeztetésekre kéri fel a kormányzatot.

Erről így röviden ennyit.

„a választópolgárok nektek ebben sem osztottak lapot”

Egyrészt államfőt nem a választópolgárok választanak, tehát ebből a szempontból senkinek nem osztottak lapot, ugye. Másrészt pedig ha egyébként valamiféle országgyűlési választások állítólagos eredményeire próbálsz utalni, akkor újra és újra meg kell jegyeznem, hogy én a helyedben még nem hirdetnék végeredményt addig, amíg több konkrét és pofátlan választási csalás nincs teljes mértékben kivizsgálva: hu.euronews.com/2019/12/03/csalas-nelkul-nem-lett-volna-ketharmada-orbannak-a-kutatok-jelentese-szerint

Szóval egyelőre egyfajta interregnum van, mert ugye akkor megint az jön, hogy demokráciában senki nem kerülhet hatalomra választási csalásokkal, és azért ezt remélem még a magadfajta trollfarmos fideszes propagandisták is elismerik. :)

„új rendelkezések szempontjából nem az a fontos, hogy ki a felelős a tartozások behajtásáért”

Márpedig más egyéb törvénymódosítás híján ez a dilettáns törvény amivel megint sokkolják a fideszes elvtársaitok a magyar társadalmat végrehajtásra tökéletesen alkalmatlan. Ugyanis elfelejtettél a kérdésre válaszolni, de akkor segítek: az elmaradt járulékok behajtásáért az adóhatóság felelős.

Ráadásul a végrehajtás szempontjából az sem tisztázott, hogy ha valakinek fizetnie kell majd az ellátásért, akkor az hogyan fog működni? Kap minden szakorvos, asszisztens, ápoló és nővér egy-egy külön vállalkozói adószámot, és ott helyben tudnak majd a szolgáltatásért számlázni és azért szolgáltatási díjat beszedni? Lesz majd náluk POS terminál is, hogy kártyával is lehessen fizetni? Minden szakrendelőben, orvosi rendelőben ki lesz függesztve egy részletes árlista a szolgáltatások áráól, a kereskedelmi törvények szerint?

Látod, annyira balfék haszontalan és iskolázatlan pöcsök vagytok, hogy még erre sem gondoltatok. :D De a paraszt pofátokból ömlik a méreg és a hőbörgés állandóan...
Aki nem lép egyszerre, elpusztul még estére. ..
GNDL 2019.12.16 15:39:41
@Grimbusz Makszimusz: „kifizetésük megtagadásának az állítólagos jogcímének köze sincs a valódi okhoz”

Mármint?! Annak hogy jogállamisági normák betartásához fogják kötni az EU-s támogatások osztogatását nincs köze egy-egy tagállam EU iránti elköteleződéséhez?
GNDL 2019.12.16 16:13:17
@Tényelek: „járandóság azért a veszteségért, ami az érintett országokat pénzügyileg éri, a vámok lebontása és az adózás centralizációja miatt”

Bár népszerű szélsőjobbos fóliasisakos összeesküvés-elmélet, de ennek megfelelően nem igaz... ráadásul közel annyira ostoba elmélet mint a lapos Föld. :)

Az EU-s támogatásokat azért osztogatják azoknak az újonnan csatlakozott, és több szempontból az EU-s átlagot el nem érő tagállamoknak, hogy azok képesek legyenek felzárkózni, a nyugati tagállamokkal szembeni hátrányaikat behozni és így egyenlő esélyekkel helyt állni a közös piacon. Tehát támogatás. Ráadásul érdekes módon minden régiós tagállam képes élni a lehetőséggel, kivéve Magyarország (lásd több szempontból is már legfeljebb csak a bolgárokkal vagy a még nem csatlakozott balkáni államokkal lehetünk versenyben), itt a rekord támogatások ellenére az elmúlt legkevesebb másfél évtizedben egy lépést sem sikerült felzárkózniuk a régióknak, sőt, még a legjobban fejlett Közép-magyarországi régió is a stagnálás és némi visszaesés jeleit mutatja.

Másrészt meg semmiféle veszteségről nincs szó, sőt, Magyarország például egyike a legjobban kedvezményezett országoknak, a magyar állam éves szinten nagyjából négyszer-ötször több EU-s támogatást kap, mint amennyit befizet a közös kasszába... ráadásul az EU-s támogatások forintban számolt összege tök véletlenül mindig szinte fillérre megegyezik az adott év magyar GDP növekedésével, szóval fura, hogy ha dübörög a gazdaság és jobban teljesít, akkor hol a többi pénz... tehát ahogy a trollfarmos fideszes propagandisták szoktak fogalmazni, hogyaszongya „akinek van szeme az látja”, hogy ez mennyire kibaszottul megéri Magyarországnak. :)

Egyébként pedig adózási/pénzügyi kérdésekben pont hogy nincs túl szűken vett EU-s jogharmonizáció, igen tág keretek közt mozoghatnak a tagállami kormányok... lásd például hiába ajánlgatják a magyar kormánynak az EU-s szakértők, hogy csökkentsék már a kurva adóterheket, mert az köti gúzsba a gazdaságot és (az állami korrupció valamint a dilettáns kormányzati döntéshozatal mellett) a rekord adóterhek rontják leginkább a magyar gazdaság versenyképességét, a magyar kormányzat szarik bele, és továbbra is a középkorba adóztatja vissza a magyar lakosságot és a kkv-kat, bármiféle EU-s szankció nélkül.

Illetve még annyi, hogy egyébként vannak vámbevételek, de azt az EU-s tagállami közt osztják szét ugyan olyan módon, mint a tagállami befizetésekből az EU-s támogatásokat, tehát nem estél el semmiféle vámbevételtől... inkább arról van szó, hogy ha nem lennének német autóipari és egyéb az autóiparral összefüggő multik Magyarországon, akkor mégis mi a fészkes fenét tudnál exportálni Magyarországról?! Mármint a képzett és rátermett munkaerőn kívül, mert ezek százezresével menekülnek az országból a kilátástalanság, a csóróság, és a kormányzat fasiszta ámokfutása elől. Gyűlöletet, azt exportálnál? Mert minden másban olyan szarok a magyarok hgy az rekord... :D

„olyan, hogy jogállamiság még csak fogalomként sincs elismerve sehol sem”

Nocsak, a targoncavezetői OKJ-s képzésedhez kaptál egy jogi diplomát is?! :D Akkor nagyon elkúrták, mert ha ezzel a szöveggel mennél az államvizsgára, nem hogy nem engednének át de talán még el is tiltanának minden jogtudományokat oktató intézménytől. :D Már csak azért is, mert a jogállamiság egyébként igen világosan definiált fogalom, sőt, Magyarország EU-s csatlakozásakor ennek megléte még ellenőrizhető is volt... tudod ki tárgyalta le az EU-s csatlakozást? Egy Martonyi nevezetű fickó volt a főtárgyaló, egy Orbán nevezetű miniszterelnök idején.... szóval, valamit csak kellene tudniuk nekik is a jogállamiságról, talán őket kéne megkérdezned erről, nem gondolod, buksi?! :)

Addig meg elég szarul adja elő a magadfajta trollfarmos fideszes propagandisták „szovjetuniózása” magát, amíg a parlamenti elvtársaitok folyamatosan leszavazzák az állambiztonsági múlt feltárását... elég nyilvánvalóan pont a fideszes elvtársak rettegnek a rendszerváltás befejezésétől, szóval, ahogy mondani szokták, kevés annál pofátlanabb és szemetebb dolog van mint amikor pont a kommunisták kommunistáznak... :)
GNDL 2019.12.16 16:21:19
@Tényelek: „következő nyivákolás majd abból fog következni, hogy ha akapnak egy ellenőrzést”

Nem lesz „nyivákolás”, töki... egész egyszerűen az lesz mint a kutatóintézetek államosítása után: a rátermett szakemberek szépen összecsomagolnak, és itt hagynak titeket a francba. Aztán majd kezdjetek valamit a közmunkásaitokkal meg a képzetlen debil felkapaszkodott paraszt híveitekkel a 21. században tudományos elit nélkül... :D Úgy fogtok visszasüllyedni a pattintott kőkorszakba hogy öröm lesz nézni...
Rohadék ügynöktől a gecimédián át a pofák szétlövéséig. ..
GNDL 2019.12.12 19:39:28
@atomic power 1986DucaDuca: Öööö.... nem, ezt az irracionális hőbörgésedet sem tudom sajna elfogadni semmiféle cáfolatként az általam említettekre. :D A marginális adóékkel meg kitörölheted a seggedet, _nincs_ marginális adóék mivel egykulcsos az szja te az anyád hozzá nem értő kibaszott mindenit... :) És hidd el még csúnyábban mutatna ha a 2010-es átlagos 46.6%-os adóék helyett a 2010-ben volt legalacsonyabb adóékkel helyettesítenénk a példát hogy milyen adóterheket vágtak Orbánék a magyarok nyakába, mert akkor a 2011-es 49.5%-os adóék még további konkrét százalékpontokkal lenne magasabb... úgyhogy, bekaphatod, troll pöcs... :)
GNDL 2019.12.12 19:55:52
@atomic power 1986DucaDuca: Csak ismételni tudnám magam: tao 2010-ben 19%, 500 milliós árbevétel alatt 10%... az 500 millió fölé gyakorlatilag csak multik tartoztak, a bejelentett vállalkozások kevesebb mint 5%-a. 2017 után mindenkinek 9%, tehát a hazai kkv-k kaptak 1 százalékpontos csökkentést, a multik 10-et. Próbáld ezt így valahogy megemészteni. :)
GNDL 2019.12.12 20:19:02
A kormánynak kellemetlen témákat említeni se szabad a tudósításokban. ..
GNDL 2019.11.29 14:37:48
@morph on deer: „közben elismert és megbecsült onkológus”

Hát, ma már ez a történet sem túl kerek... mert ugye amíg csak a fővárosi onkológiai intézet vezetője volt, addig lehetett ezt mondani, hogy „biztos azért került oda mert jó szaki”. De mára megismertük Káslert, és így azért jobban érthetőbbé válik, hogy ha ő egy onkológiai szaki lehet Magyarországon, akkor miért hullanak világszinten is kimagasló számban a magyarok a daganatos betegségek miatt...
GNDL 2019.11.29 14:58:15
@rallus: Most konkrétan arról van itt szó, hogy mennyire hitvány semmirekellő és mihaszna emberszabásúak maradtak mára Orbán mellett, és nem hogy egészségügyi minisztert nem találtak maguknak (lehet ezért szüntették meg az egészségügyi minisztériumot is), nem hogy a jelenlegi igazságügyi miniszterről mindösszesen annyit tartott fontosnak megjegyezni Orbán hogy „jól tud dekázni” (dicsérjen meg téged szakmai szempontból Orbán, szokják mondani azóta is:), de bazmeg egy legalább megfelelően felkészült és gyakorlott, külügyekben járatos brüsszeli tudósítót sem találnak már maguk mellé.... erre te beböfögsz ide egy ilyen eszdéeszezést meg karácsonyozást, te jó ég... #facepalm

Mondd, mégis mi a franc bajotok van nektek ott a fideszes trollfarmjaitokon, de most komolyan?! :D Apa nyakán dühtől kidagadt erei és vérben fortyogó epéje vagytok állandóan, ökölrázáson és állandó hőbörgésen kívül egy rövid értékelhető mondatot nem vagytok képesek leírni vagy mondani, mert permanens acsarkodó üzemmódban vagytok... :) Tényleg elképesztő...
GNDL 2019.11.29 17:21:04
@rallus: / apa nyakán dühtől kidagadt erei és vérben fortyogó epéje / :D
Úgy kell ez Magyarországnak, mint egy falat kenyér. ..
GNDL 2019.11.27 14:11:07
@Womb Rаider: Csak megjegyzem, hogy elfelejtetted az ellenérveidet kifejteni... anélkül meg nehéz lesz vitázni, mert a vita alapja az hogy érvekre ellenérvekkel válaszolunk. :) Legalábbis már a jobb kocsmákban is így van, nem tudom téged honnan hordott ide a szél... :D
GNDL 2019.11.27 15:35:12
@6.Lenin: „Nem láttok fejlődést ebben az országban, mondjuk a 2010 előtti időszakhoz képest?”

Nem csak mi nem látunk, de gazdasági szakemberek sem, többek közt Orbán egykori tanácsadói szerint is ami most van illetve ami az elmúlt 2-3 évben volt, az a 2008-as válság előtti állapotokat tükrözi... de mindeközben elvesztegettünk egy újabb évtizedet.

„Akkor ti vagy pincében éltek”

Vagy esetleg tájékozottabbak vagyunk?! :) Azért ne vesd el egyből ezt az opciót, lásd én például tudok érvelni a fideszes kampányszlogenekkel szemben, a hozzád hasonló trollfarmos propagandisták meg csak érvek nélkül hőbörögnek, sértegetnek, vagy csak a primitív egyszerű mondatos fideszes kampányszlogeneket ismétlik, bármiféle tényszerű és bizonyítható érvek híján.

Szóval, töki, szedd össze magad. :)
GNDL 2019.11.27 15:52:15
@6.Lenin: Ööö... nagy részük lemondott, vagy felmondott, mert nem vállalták Orbán „új irányát” vagy éppen hiába mondtak bármit is, Orbán ment a saját ostoba feje (Matolcsy) után... más részüket pedig eleve nem is keresték, mert tudták, hogy semmiben nem fogják támogatni Orbán „unortodox”, értsd dilettáns ámokfutását. :D

Azért azt ne feledjük, hogy ezek az egykori tanácsadók többségükben jelenleg is top magyar és/vagy külföldi egyetemeken adnak elő, míg Orbán jelenlegi gazdasági „éceszgéberei” gyakorlatilag még a versenyszférában sem dolgoztak egyetlen másodpercet sem hitvány életük során... vagy a KISZ-ből vagy az MSZMP-ből hullottak be a Fideszbe, vagy előbb az MDF-be, miután elfogyott alóluk a szocializmus. :D
De az csak ürügy. A lényeg a stadion felépítése az olimpiára...
GNDL 2019.11.11 19:01:29
@rasztaszív: „a legnagyobb tétel viszont azoktól származhat,akik érdekeit a leglátványosabban kiszolgálják : ezek pedig az egyházak”

Dehogy szolgálják az egyházak-, főleg nem a keresztény egyház érdekeit. :) Legfeljebb kihasználják az egyházakat. A templomfelújítások sem az egyházaknak hozzák a pénzt, hanem amit említettem: állami építőipari beruházás.... a legjobban kitömött fideszes oligarchák építőiparban- és ehhez kapcsolódó iparágakban nyomulnak...
GNDL 2019.11.11 19:10:15
@Sir Bates dö Hól: Ebben is inkább maga a népszavazás mint „ellenzéki mozgósító eszköz” az amitől óvakodnak Orbánék, nem az, hogy esetleg leszavazzák őket, olimpiát vagy vasárnapi zárvatartást. Lásd az ellenzéki összefogás októberi budapesti jó eredményei nagyban köszönhetőek a két előválasztásnak is, amelyek közel vagy több mint 70 ezer budapesti választópolgárt mozgattak meg. Hetekig volt „előválasztási kampány” a fővárosban, pavilonok, aktivisták meg szórólapok mindenütt, holott a hivatalos önkormányzati kampányidőszak még el sem kezdődött... sőt, ha jól tudom a bajszos még ki sem hirdette a választások időpontját. :)

Szóval, népszavazással ijesztgetni Orbánékat egyébként jó dolog, Budapesten főleg... bár ebben a konkrét kérdésben Orbánék is szerintem hajlanának erre, de ők országos népszavazást akarnának (ezért is tolják ezt az „egész nemzet ügye” bullshittet), annak meg kétséges lenne a kimenetele... főleg az eredményessége, lásd konkrétan százmilliárdokat vertek el a migránsozós népszavazásukra, és nem jött össze az 50% +1 fő részvételük.
GNDL 2019.11.11 19:20:32
A paksi bővítés végtelenségig halasztása, a németek zsarolása az uniós szankciók elleni vétóval és Ukrajna feldarabolása - ezekről tárgyalt az orosz cár a kipcsak kánnal, nemcsak a hatalmát demonstrálni járt a Karmelita kolostorban...
GNDL 2019.11.01 14:20:43
@Tényelek: „2010 óta szerencsére újra jogállamban élünk”

Aha, gondolom ezért kaptátok a nyakatokba a hetes cikkes eljárást is... meg ezért fogják jogállami normákhoz kötni az EU-s források folyósítását, ami ellen kézzel lábbal tiltakoztok... :)

Egyébként ezt a jogállami dolgot már tényleg egyeztetnetek kéne az agitprop központban, mert az egy dolog hogy te most azt szajkózod, hogy jogállamban élünk, de ezt pont te mint trollfarmos fideszes pöcs honnan a francból tudnád, mikor Varga elvtársnő - aki csak azért lett igazságügyi miniszter mert jól tud dekázni - annak ellenére hogy állítólag jogász rendre azt szajkózza, hogy a jogállamiságot nem lehet definiálni... szóval, érted ugye hogy mi a baj a propagandáddal?! :)
GNDL 2019.11.01 14:27:03
@Tényelek: Jogállamban költhet a kormányzat napi 100+ milliót a kormánypártok politikai kampányaira? Jogállamban ez nem tiltott pártfinanszírozás tök véletlenül? :)

Egyébként a Momentum már többször cáfolta a propagandátokat... de ha nekik nem hiszel, akkor talán a Magyar Közlönyben megjelent információkat esetleg elfogadhatnád, ugyanis még abban is közzétették a Momentum tételes elszámolását:
www.kozlonyok.hu/kozlonyok/Kozlonyok/12/PDF/2018/42.pdf

Szóval, valahogy másként kéne összeraknotok az agitprop kampányaitokat, lehetőleg ügyeljetek arra, hogy ne lehessen másodpercek alatt szarrá cáfolni. :)
GNDL 2019.11.01 14:48:23
@Cycmen: „szocikkal meg merték tenni a tótok”

Hát, ez a történet is köbö olyan mint Szijjártó ostoba hőbörgése, mivel a szlovák fasiszta Slota nevezte Göncz Kingát „kócos asszonynak”... szóval, arról nem Göncz Kinga tehet hogy ezek a nacionalista pöcsök egytől egyig kulturálatlan parasztok. :) Ugyan ez a Slota nevezte Szent Istvánt „lovas bohócnak”, szóval, legyél rá nagyon büszke hogy a magadfajta fasiszták ekkora parasztok...
Az akkori reményekből kinek több (Mészáros Lőrinc és vidéke) kinek kevesebb (összes többiek) maradt. de attól még szép és fontos nap volt 1989. október 23. Aki akkor még nem élt annak azért érdekes ez az akkori Magyar Nemzet, aki már tudatosan figyelt a világ dolgaira, annak meg biztosan azért...
GNDL 2019.10.23 14:11:12
@rallus: „miközben az általatok megválasztottak eladnak mindent és működési hiteleket vesznek fel”

A kormány kényszerítette hitelcsapdába a fővárost: nepszava.hu/3054340_a-kormany-kenyszeritette-hitelcsapdaba-a-fovarost

„Így idén januárban már 80 milliárdra rúgott a város tartozása. Ezt az idei módosított költségvetés szerint további 40-50 milliárdos hitelfelvétel követhet. Az idei első kilenc hónapban a főváros több alkalommal is vett fel több milliárd forintos folyószámlahitelt. A beígért fejlesztési kölcsönök lehívásnak egyelőre semmi jele. Így Budapest adóssága ma biztosan meghaladja a 80 milliárdot, ami az elfogadott költségvetés szerint az év végére akár 120 milliárdra is ugorhat.”

Köszönjük, Móricka... :D
GNDL 2019.10.23 14:20:53
@Hova fogják elásni KariGerit?!: Akkor mondom megint: „mindenszo” = orosz állami propaganda. Legalább tényleg október 23-án húzhatnátok meg magatokat muszka gecik... :) De ha sokat feszegetitek a pofonos ládát, akkor hamarosan be is fejezhetjük azt amit szüleink és nagyszüleink kezdtek 56-ban, és feldíszíthetjük a magatokfajta moszkovita gecikkel és fideszes elvtársaitokkal a körúti fákat és villanyoszlopokat... :)
GNDL 2019.10.23 14:33:26
A NER megalapítása, a "keresztény"-"nemzeti" rendszerváltás óta. ..
GNDL 2019.10.23 00:30:09
@nincs1itt: Nem mérgelődök... szerintem még elég visszafogott voltam, ahhoz képest, hogy mennyire kéne felháborodni egyébként az ilyen nettó hazaáruló fideszes gecik miatt, de már évek óta... úgy a 2002-es kokárdás balhéjuk után kellett volna lámpavasra kidíszíteni ezt a fasiszta söpredéket... :D
GNDL 2019.10.23 00:42:12
@Allahu Akbar: Mert szerinted helyénvaló magyar és magyar közt gyűlöletet szítani simán csak politikai hovatartozás alapján, csak azért hogy korrupt posztkommunista tolvaj Orbán-féle pöcsök megszerezhessék/megtarthassák a hatalmat, te pöcs?!

Mert ez olyan fasza stratégia volt a 19. század végén és a 20. század elején is, mi?! Kár, hogy ennek a fasiszta geci ámokfutásnak Trianon lett a vége... Orbán zsarnoksága után szerinted mit fognak elcsatolni Magyarországtól?! Gondoltál-e már arra mi lehet ennek az ámokfutásnak a vége, te fasz?! :)
GNDL 2019.10.23 00:49:56
@nincs1itt: „majd' 3 millió szavazatot tudnak összeszedni”

Napi 100+ milliót költenek csak kormányzati agitpropra; évi 90+ milliárdból gyakorlatilag megszállták a közmédiát, kirekesztve onnan minden ellenzéki/kritikus véleményt; mindemellett antidemokratikus törvénysértő módon lopott közpénzekből korlátozták, ellehetetlenítették és/vagy gründolták maguknak a hazai hír- és közéleti médiapiac 80%-át; emellett persze megszállták a közigazgatást csak hogy a médiatanács, a versenyhivatal, a számvevőszék, az ügyészség és a rendőrség és egyebek ne léphessenek fel a törvénysértéseik ellen; ja és még mindemellett így leépítették a jogállamiságot és felszámolták az alkotmányosságot...

Szóval, már ne haragudj, de ilyen eszközökkel és lehetőségekkel még egy megszállott bolondnak is menne a hatalomszerzés- és megtartás... látod, pont megy is egy ilyen fazonú fickónak. :D

Csak az a baj ezzel, hogy így ebben a formában viszont nincs helye Magyarországnak az EU-ban, mert ott ezt em lehet megtenni következmények nélkül... másrészt meg ha ilyen eszközökkel csak ennyit tud elérni Orbán (lásd az MSZMP idején hasonló eszközökkel 102%-a volt az állampártnak), akkor elég világos hogy egy valódi szabad és tiszta demokratikus választáson már csúnyán elbukna. Nem véletlenül csalják el a választásokat 2012 óta. :)
Orbán Viktor éppen azt fejtegette, hogy a Fidesz megnyerte az önkormányzati választásokat, amikor a független ellenzéki országgyűlési képviselő odalépett, és egy táblát tartott elé. Orbán megpróbálta elvenni a táblát, de nem tudta. Végül Kövér embereinek (update: fideszes képviselőknek!) sikerült.…..
Újra itt vannak a 30-as évek: fogadalomtétel az állami janicsárképzőben 2019-ben. Köves Slomó és Ursula von der Leyen likes this...
GNDL 2019.09.11 14:29:08
@Gábris szomszéd: Mondjuk engem nem az érdekel, hogy konkrétan milyen intézkedéseket hoznak, hanem az érdekel, hogy „az Európai Uniónak világossá tennie, hogy nem nyújt segédkezet semmilyen megfontolásból sem a hazug és csaló, a kommunizmus erkölcsi örökségét máig fel nem adó kormányzatoknak”. :)
Köteles leszel munkavállalókat előállítani az államnak. Vagy finanszírozni őket...
GNDL 2019.09.05 18:04:22
Nézd, egyrészt generalissimó Orbán elég nyilvánvalóan nem tartja be az orvosainak utasításait, és nem szedi rendesen a rajta egyre látványosabban elhatalmasodó skizofréniájának a legalább látható, észlelhető tüneteit enyhítő antipszichotikumokat, így mentálisan is egyre rosszabb állapotban van. Tehát tök felesleges ma már azzal foglalkozni, hogy mit beszél a Kedves Beteg, mert nem csak minden egyes szavába de gyakorlatilag a szóközökbe és írásjelekbe is bele lehet kötni, alapvetően cáfolni mindent amit mond, mert részben alaptalan hülyeség amit szajkóz, részben meg komolyan, ne szépítsük, agyrém... :) Erre szoktam mondani, hogy józanul elképzelni sem tudsz semmit arról, hogy mi járhat a fideszesek fejében, mert ahhoz neked egy marék antidepresszánst kéne leöblítened egy fél üveg kék Smirnoffal, és még rápöppenteni egy korrekt jointot is, hogy olyan szellemi korlátok közé legyél szorítva ami náluk az alapértelmezett. :)

Másrészt meg pont ez a baj a fideszes elvtársakkal is, hogy annyira beleélték már magukat az alaptalan sikerpropagandáikba, miközben gyakorlatilag degeszre lopták magukat közpénzekkel, hogy fogalmuk sincs a realitásokról, arról, hogy mi a fene történik az országban, mennyit kell dolgozni egy átlagbérért és abból hogyan lehet megélni, nem hogy mindebből még gyermeket vagy akár gyermekeket is eltartani, öltöztetni, iskoláztatni, satöbbi...

Szóval alapvetően egy meddő dolog ez már... kár a gőzért. :)
GNDL 2019.09.05 21:37:42
@Magyarország MAGYAR Ország: A "mindenszo" egy orosz állami propagandaszemét... gondolom már neked is említettem. Tehát te ebben a formában orosz propagandista vagy... vagyis, magyar szemmel nettó hazaáruló. Csak mondom...
De sikerült? ..
GNDL 2019.08.31 19:27:13
@taga20: Most ezt castolom tv-erősítő kombóra, gyakorlatilag üvölt, egész utca zeng tőle, nem szakítanám meg, hátha egy-két szomszéd is hallgatja... :)

youtu.be/Xnmzins2Uow

De majd megnézem mit akarsz megetetni velem. :)
GNDL 2019.08.31 20:03:53
@taga20: Nekem mindegy, jó zene legyen. :)

Elmúlt hetekben két olyan klubos house nótába futottam bele, komolyan mondom bedobtam bulin, mindenkinek felállt... csajoknak is. :D

Egyszer: youtu.be/PGN8-fPBSB0

Meg ez: youtu.be/H3GaplTiU0c
GNDL 2019.08.31 20:14:18
@A lipsiknek lefő a kávé – október 13.: Az öregecskedő asszonyt simán dobnád egy kikent-kifent shemaleért, hidd el te álszent fundamentalista bigott pöcs... :)
Az Orbán-univerzumban minden máshogy van, sőt egyenesen mindennek az ellenkezője igaz. ..
GNDL 2019.08.16 19:43:41
@Magyarország MAGYAR Ország: „ugyesen valasztottad meg az idoszakot”

Inkább okkal, mivel többször is említettem (te „véletlenül” lehagytad a tőlem idézettekből) hogy a hasonló EU-s konjunktúrát hasonlítjuk most ösze... tudod, az „isteni gondviselés” meg a „világgazdaság pénzbősége”, amit Gyurcsány is említett Őszödön, na ugyan ez védi jelenleg Orbán seggét is... :)

„akkor meg nem nyomta a vallunkat az elkuro ballibbant rezsim altal felhalmozott rekord allamadossag”

Egyrészt azért nem nyomta a vállukat, mert az első MDF majd az azt követő Horn-kormányok a felhalmozódott államadósságot a harmadával csökkentették a 90-es évek elején-közepén. :)

Egyébként nem értem ezt a fideszes államadósság-fétist, pedig jobboldali vagyok (vagyis én vagyok velük szemben a jobboldali): nem az államadósság a probléma a jobboldali filozófiában, elvtársak, hanem ha azt nem tudja finanszírozni az állam. :) Ez volt a baj 2008-ban is, és ez lesz Orbánék problémája is amint véget ér hamarosan a kamatmentes időszak, mivel nominális értéken 2010 után is közel ugyan olyan mértékben nő az adósság mint 2010 előtt.

Vagyis, a kamatmentes időszak már lényegében véget ért, a jegybankok óvatosan már inkább emelgetnek, matolcsynak is kéne de ők azért még egy kicsit belefullasztják a lakosságot és a vállalkozásokat az inflációba... a kamatemelés kicsit szarul jönne most nekik. :)

„az altaluk rank hagyott devizahitelek”

Mondjuk a devizahitelezés Orbán-Járai-művek, ők találták ki és vezették be ebben a formában, de ne törődj vele. :) Persze, te mondhatnád hogy mert miért nem módosított a feltételeken az MSZP-SZDSZ, de a Fidesz sem nyújtott be törvényjavaslatokat ezügyben 2002-től, úgyhogy, objektíven a devizahiteles csúzt mindkét posztkomcsi söpredékre (MSZP-Fidesz) kenném...

„2012-re rajtunk kivul a kovetkezo orszagok es tersegek GDP-novekedese fordult negativba”

Ebben az időszakban már nem válság volt, hanem hitvány válságkezelés az érintett országok részéről. Míg 2009-re szinte kivétel nékül az egész EU rekord recesszióba fordult (vagyis a fél világ), az ezután következő időszak néhány tagállamának recesszióját már csak a balfék kormányok okozták. A 2008-as válság okai 2010-re megszűntek, lásd még Varga Mihály is úgy nyilatkozott 2010 júniusában, hogy „az államháztartás konszolidált”... na, innen sikerült elkúrni 2011-13 között. :) Olvasd a hitelminősítők értékelését, miért vágták ekkor bóvliba az adósosztályzatot...

„vajon a hazug libbant propagandista szerint”

Ööö... ezzel az ostoba infantilis szöveggel nem tudok mit kezdeni, mindig ügyelek rá hogy tényszerű, bizonyítható adatokat említsek... mondjuk a magadfajta trollokkal szemben. :)

„a hazug embert hamarabb utolerik, mint a santa kutyat”

Ezért is szavazta meg az EP kétharmada a hetes cikkes eljárást a magar állam ellen... gondolom én. :D

„a lipsikekre rossz idok jarnak mostanaban”

Gondolom azért nyerték hülyére magukat az EP választáson a liberálisok (a zöldekkel együtt), és ezért lettek ők a harmadik legnagyobb EP frakció, nem pedig Orbán fasiszta haverjai, akik a zöldek után az ötödik „futottak még” kategória. :)

Egy kibaszott álomvilágban éltek, töki...
GNDL 2019.08.16 19:56:25
@atomic power 1986DucaDuca: „euróválság miatt több országban volt recesszió”

Blablabla... trolltársadnak már elmagyaráztam mi volt a szitu, nem fogok minden egyes ostoba trollnak külön korrepetálást tartani. :D

„Stabil és kiegyensúlyozott növekedés nem nálunk volt, hanem Szlovákiában és Lengyelországban.”

A stabil és kiegyensúlyozott növekedés az, amikor évről évre nagyjából ugyan azt a növekedést hozza a gazdaság, nálunk ez a 90-es évek végén és a kétezres évek közepén 4-4.5% volt, évről évre. Az nem stabil és kiegyensúlyozott, amikor a szlovákoknál egyik évben 5% majd a másikban 10% a növekedés. :) Ezt azért tisztázzuk, töki...

„mi növekedésünk nagymértékű államadósság növekedés mellett valósult meg, ami fenntarthatatlan volt”

Akkor neked is említek egy kis jobbos közgázt: nem az államadósság a méreg, hanem annak finanszírozása. Nincs mit. :)

„a dilettáns gazdaságpolitika miatt minket érintett a legsúlyosabban”

Az „egyik” nem pedig „a” legsúlyosabban, csakhogy a dilettáns gazdaságpolitika itt nem kizárólag a 2002 utáni, hanem már az 1990 utáni időkre vonatkozik, ugyanis az elmúlt három évtizedben egyetlen posztkomcsi kormányzat sem volt képes átvezetni a magyar gazdaságot (és a társadalmat, legfőképp) a szocializmusból a piacgazdaságba... ma meg már tökéletesen szocializmust idéző tervgazdálkodás folyik, egyelőre még EU-s forrásokból finanszírozva. Aztán ennek is hamarosan vége lesz úgy tűnik, mert Orbánék biztosan nem fognak csatlakozni az EU-s ügyészséghez az EU-s forrásokért cserébe... :)

„növekedés 2002-2010 között adósság növelésből valósult meg és államcsőd közeli helyzetet eredményezett”

Tök mindegy hányszor ismétled, minden esetben faszság lesz. :) Nem volt semmiféle államcsőd (lásd Varga kijelentéseit közvetlenül a 2010-es kormáynváltás után), és nem is lett volna probléma a magas államadósság 2008-ban sem (lásd az EU felének rekord az államadóssága jelenleg, mégis dübörögnek), ha éppenséggel nem lőtték volna el a puskaporukat Gyurcsányék a megszorításokkal 2006-07-ben.

„az igazság másik felét mindig elfelejtitek hozzátenni”

Tök mindegy mit írok, mert a magadfajta trollok a tized részét nem képesek megérteni. :)
GNDL 2019.08.16 23:30:00
@atomic power 1986DucaDuca: „Ne akarj Nobel díjas közgazdászokat megcáfolni.”

Csak nem te is kártyán nyerted mint Gorcsev Iván?! :D

„Ha hitelválságot eredményez, akkor a gazdaságnak hogy lehet stabil?”

Nem volt semmiféle „hitelválság” (a lakosság más kérdés, de ők adósságcsapdában voltak, ahogyan nemsokára újra abban lesznek), illetve csak ismételni tudom magam, de ezt úgysem érted hiszen itt hőbörögsz még mindig holott elég világosan fogalmaztam fentebb... :)

„Vagyis a GDP arányos államadósság a lényeg.”

Vagyis nem feltétlenül, mivel ha nominális értéken nem stagnál az államadósságod mindeközben, vagy nem csökken esetleg ami valós törlesztést jelentene, akkor kibaszott nagy bajban leszel ha jön megint valamiféle válságos időszak, és nem tudod hozni a GDP növekedésed, így az adósságod finanszírozásával együtt az ezzel arányos államadósság csökkenésed. Mindenki érti, hogy Orbánék nem törleszteni hanem „kinőni” szeretnék az adósságot, de ez több szempontból sem fog menni.

Továbbra is csak azt tudom hangsúlyozni, hogy nem az államadósság mértéke a lényeg, hanem annak finanszírozása. Orbánék egy kibaszott zsákutcába lavírozták magukat ezzel az államadósság-fétissel és az alacsony kamatokkal, mert egyrészt lásd GDP arányosan sem úgy csökken az adósság ahogyan szeretnék (ugye a folyamatos vitájuk az Eurostattal az eximbankos és MNB alapítványi mutyijaikkal illetve egyéb „trükkök százaival” kapcsolatban), illetve nem lesz mindig évi 1.5-2 ezer milliárdnyi EU-s forrásuk felpörgetni a GDP növekedést, és elég szarul fogja magát előadni a GDP arányos államadósság is ha nem tudják majd tovább „kinőni”, ugye, mivel ahogy említettem nominális értéken folyamatosan rekordokat döntöget. Vagyis, én érteni fogom mi történik, de sem te, sem a fideszes hívek, sem senki nem ezzel fog foglalkozni, hanem azzal, hogy némá' hát megint nő az államadósság... vagyis konkrétan te nem, mert te az akkori aktuális, valósággal ellentétes fideszes propagandát fogod szajkózni, ami szerint továbbra sem nő az adósság... holott a lófaszt, az nő folyamatosan egyébként, csak populista gecik kampányolnak mindig valami alternatív valósággal. :)

„Ha a GDP gyorsabban nő, mint a nominális adósság, akkor az állam évről évre könnyebben tudja finanszírozni.”

Nem, az állam akkor tudja könnyebben finanszírozni ha alacsonyak a kamatok, és csökkenti az állam kiadásait. Orbánék növelik az állam kiadásait folyamatosan, sőt, szocializmust idéző tervgazdálkodást folytatnak, miközben lassan vége az alacsony kamat időszakának, Magyarországon is... szóval, Matolcsy és Orbán ott állnak jelenleg a szakadék szélén, és amekkora pöcsök még ugrálnak is a kiálló sziklán. :D

„Államcsőd közeli helyzet volt.”

Ja, ha én azt állítom hogy elvágom a torkod, akkor neked is most halálközeli élményed van?! :D Hogy a faszba lehettek ekkora pöcsök...

„Harvard egyetem kutatói empírikusan kimutatták”

Nem brit tudósok vótak? :)

„Ne hasonlítsd a magyar gazdaságot erős nyugat-európai gazdaságokhoz.”

Én mondtam olyasmit hogy 10 éven belül Magyarország az EU 5 legjobb országa lesz?! Nem, nem én mondtam ilyesmit, hanem a Kedves Beteg. :) Szóval, hacsak a Kedves Beteg nem hazudik, vagy valóban nem beteg, akkor hasonlítsuk már bazmeg Magyarországot az „5 legjobb országhoz”, nem?! Vagy esetleg nem kéne állandóan faszságokkal kampányolni, hm?! Esetleg valaki még számon kérni...
Egy ügy, ami megmutatja, mi a különbség Románia és a Nemzeti Együttműködés Rendszere között. ..
GNDL 2019.07.31 19:05:10
@Szabó Miklós János: „most függetlenül a konkrét panamától”

Ezt így hogy?! Mármint, hogyan tudnánk eltekinteni attól, hogy lopják a magyar adófizetők pénzét, a magyar igazságszolgáltatás pedig közel egy évtizede tulajdonképpen fedezi az elkövetőket, amennyiben azok a kormánypártokhoz állnak közel, vagy feltehetően a kormánypártok megbízásából követik el a bűncselekményt?!

Tegyük fel, kirabolják a házad, visznek mindent ami mozdítható, ráadásul fel is gyújtják a kéglit és porig ég minden amit meghagytak... most függetlenül a konkrét esettől, szép időnk van, nem?! :D

„ha politikai érintettségű hazai büntetőügyekben külföldiek döntenének a magyarok sorsáról”

Nem erről van szó, közel sem.

Először is nem „politikai ügyről” van szó, hanem kifejezetten nagy értékre elkövetett költségvetési csalásról, hűtlen/hanyag kezelésről, hivatali visszaélésről, és egyéb, hasonlóan súlyos korrupciós bűncselekeményekben érintett „politikusokról”. Két különböző dolog amit említesz.

Másodszor pedig tudod a jenkiknek van egy „vesztegetési törvényük”, amelyet függetlenül attól, hol, mely másik országban követ el egy jelentős befolyással rendelkező amerikai cég, a jenki igazságszolgáltatásnak _hivatalból_ el kell járnia... mármint _törvény szerint_. Ezek Magyarországon ismeretlen fogalmak, illetve az is, amiért hozták ezt a törvényt: a jenki cégek külföldön, a világ másik oldalán is felelősséggel tartoznak a jenki imázsért, és ebbe kibaszottul nem fér bele korrupciós bűncselekmény.

Tehát itt most nem az a kérdés, hogy a jenkik miért járnak el saját törvényeik szerint... hanem inkább az, hogy a magyarok miért nem járnak el saját törvényeik szerint?! :)

„ilyen már volt a negyvenes-ötvenes években is”

Nem, akkor sem volt ilyen. Főleg Orbán egyik ideológiai elődei kínosan ügyeltek arra a Rákosi- és Kádár-érában, hogy ők se lophassanak a kedves polgároktól... persze, másként loptak (beszolgáltatás, államosítás, lásd mondjuk manyup-vagyon és hasonlók, csak hogy értsd), de konkrétan korrupciós ügyekben saját elvtársaik ellen is felléptek az elvtársak. Lásd Kína, dettó ugyan ez, náluk halálbüntetés jár az efféle korrupciós ügyekért, amelyeket Polt elvtárs vezette ügyészség elképesztő magasról és igen nagy ívben szar lefelé...

„Ezeket az időket sírjátok vissza?!”

Nem, szerintem pont ezeknek az időknek kellene végre véget vetni. :)
GNDL 2019.07.31 21:09:54
@élveteg: "mert tudta mi a helyzet"

Ők csak azt tudták, hogy egy megbízható/állami ügyfél nagyobb tételben vásárolna... aztán nem így volt, a hasznot a közvetítő nyelte be. Másodfokú árdiszkrimináció, közgáz alapfok. Bukott a cég, bukott az állam.
Ilyen egy szabad választás: a kampány előtt lenyúlták az ellenzéki újságot. ..
GNDL 2019.07.19 20:53:24
@alöksz róz: „nézd má az öreg nyomi besértődött valamin”

Azért mert messze túlszárnyalja az intellektusom egy átlagos Fidesz-tudatú hívőét és legalább négyszerese az intelligenciahányadosom, még nem feltétlenül vagyok öreg... hidd el még akkor is fiatal leszek amikor részegen a cimborákkal lehugyozhatom és akár le is szarhatom Orbán sírját. :D

„az egész párttagságuk onnan érkezett”

Mert a Fidesz párttagsága a Holdról jött 89-ben? :D

@antiinternáci: Hiába beszélsz félre és mondod fel az aktuális fideszes propagandát, az a nagy büdös helyzet hogy ma egy lusztrációs törvényt és az állambiztonsági múlt feltárását a Fidesz-KDNP szívná meg a legjobban az összes parlamenti párt közül. Azért, kedves elvtársak, mert náluk van a legtöbb posztkomcsi jelenleg...
GNDL 2019.07.19 20:55:10
@taga_20: „itt egy csík. nem szívod fel”

A jó cucc kár beléjük... üsd fel neki lidokainnal, észre sem veszi a paraszt. Attól fogja úgy csavarni az orrát mint az ibizai videón a fasznak... :D
GNDL 2019.07.19 21:08:26
@R.V.J.: Aki így szerzi be az meg is érdemli a szemetet amit kap... :)
Rosszul szavaztatok Brüsszelben, ezt még megbánjátok idehaza! – szajkózza egyre többet a kormány. A fenyegetés természetesen az ellenzéknek szól és természetesen hazugságon alapszik. Ez – természetesen – a legrittkább esetben szegi törvényalkotó kedvét az állampártnak...
GNDL 2019.07.18 20:05:00
@Szergej Szergejevics Szergejev: „Mi lenne?”

Ezt kérdeztem én is... :D Tajtékzani fogtok, töki, ha már most megőrültök a frusztrációtól. Ráadásul tekintve hogy a „fiatal demokraták” ma már erősen 60+ csóringer exmunkásőr, remélhetőleg a sztrók fog tizedelni titeket. :)

„Amikor komolyra fordulna az ügy (még a szankciók előtt), akkor az egyhangúságot követelő szavazáson a lengyelek vétóznak.”

Ahahaha... amikor komolyra fordul az ügy az már idén szeptemberben lesz, és kibaszottul nem kell majd eljutni a „végső szavazásig” (az egyébként is még kb. másfél év lenne), már az első meghallgatások után kínos magyarázkodásba és bizonyításba kell majd kezdenie a magyar államnak, hogy mégis mi a faszért nem tudnak beilleszkedni a civilizált európai kultúrkörbe, és miért nem képesek betartani az EU-s alapszerződéseket, a Lisszaboni-szerződést, és miért szarnak magasról az előbbiben foglalt EU-s alapértékekre, amely 2009 óta gyakorlatilag az EU alkotmánya. :)

Nem kell eljutni Magyarország szavazati jogának felfüggesztéséig, már az első meghallgatások agyonbasszák majd Orbán fasiszta propagandáját... :)

Amúgy meg ősszel lengyel választások lesznek, egyelőre nagyon kapálóznak Orbán fasiszta cimborái, de ha Tusk a hivatali ideje után vissza akar térni majd a lengyel közéletben a polgári jobboldal egyik vezetőjeként, Kaczynski kérheti a barna gatyát... :)
GNDL 2019.07.18 20:07:48
@alöksz róz: Arról lenne szó, hogy mi indokolta a törvénymódosítást, milyen társadalmi/igazságügyi problémák, és pontosan kik voltak azok, akikkel a kormányzat együttműködött a törvénymódosítás kidolgozásában.

Mert ugye egy demokráciában még a törvényhozói döntést megalapozó tanulmányok is közérdekből nyilvános adatok. :)

Szóval?! Mi volt az a kurva nagy társadalmi igény ami miatt bele kellett mászni a törvénybe?
GNDL 2019.07.18 20:39:20
@alöksz róz: Bennem aztán nem, de tegezz nyugodtan, ez a baszott Zinternet. :)

De "önmagában" valami döntés előkészítő irománynak csak kéne lennie... valamiféle hatástanulmánynak, hogyan érint ez folyamatban lévő ügyeket... gondolom volt róla vita is szakmai fórumokon... szóval, valami tájékoztatás ennek kapcsán jó lenne... csak hogy ne tűnjön önkényuralminak ez az egész, vágod ugyi... :)
Kétsége se legyen senkinek: az Európa Bizottság új vezetése sokkal gyorsabban ki fogja húzni a gyufát Orbánnál, mint az előző...
GNDL 2019.07.17 16:20:47
@antiinternáci: „érvek híján”

Fent vannak az érveim. A valósággal szöges ellentétben álló, eléggé elborult elméről tanúskodó, és ostoba fóliasisakos összeesküvés elméleteken alapuló fasiszta blabládra meg mégis milyen választ vártál? :)
GNDL 2019.07.17 16:30:11
@alöksz róz: Szigorúan véve ez legfeljebb „fasiszta kártya” lehetett, mert bár Orbán többször is beszélt például „etnikai homogenitásról” vagy említette hogy „meg kell védeni a színünket”, illetve Parragh elvtárs is büszkén hirdette hogy „fehér keresztény munkaerő”, de a fideszes elvtársak leginkább fasiszták, a náci fajelmélet (még) nem annyira jellemző rájuk.

Másrészt pedig ennek köze nincs semmiféle „kártyához” vagy megbélyegzéshez... egyszerűen aki nacionalista, rasszista, idegengyűlölő és antiszemita, aki intoleráns és elveti a liberális polgári jogokat, aki elveti a jogállamiságot és a demokratikus értékeket, ezek helyett a szabadságjogok korlátozásában és önkényuralmi, autoriter hatalomgyakorlásban érdekelt, azok kibaszottul ne csodálkozzanak azon ha lefasisztázzák őket, mert egyébként definíció szerint azok. :)
GNDL 2019.07.17 16:39:30
@Szergej Szergejevics Szergejev: „Ezek a "civil kampányok" szerencsére eddig is meglehetősen kontraproduktívak voltak”

Voltak ilyenek? Mikor láttál két Soros-plakát vagy fasiszta hergelő reklámszpotok közt olyan hirdetéseket, amelyek a jogállamiságot és ennek tiszteletét hirdetik? :)

„ezek ott Brüsszelben migránsokat simogatnának, annál többen szavaznak majd a Fideszre ősszel”

Vagy esetleg széles körben megtudják a választópolgárok, hogy a korrupció nem természetes dolog, és a jogállamiság többek közt azt is jelenti hogy maga a miniszterelnök vagy a családja sem állhat a törvények felett... így ha akárcsak egyetlen forintot is ellopnak az adófizetőktől, akkor az igazságszolgáltatás előtt kell felelniük tetteikért. :)

„valaki meggyőzi a szerkesztőket, akkor nyugodtan leadhatják, ha le akarják”

Nézd, vagy leadják, vagy egyenesen a Bizottság felé fogják bizonyítani a fideszes elvtársak, hogy Magyarországon már nincs sajtószabadság és média pluralizmus. :)

De ti tudjátok, hogy meddig akarjátok még rángatni a pofonfát... csak ne legyen brühühü és sivalkodás, ha pár értettebb gyümölcs hamarosan a nyakatokba szakad. :)