Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rita Horváth

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az 1754-es nemesi összeírás után időben - tudomásom szerint - az 1835-ös következik, amelyet nyomtatásban is kiadtak. Lássuk, ekkor mely nemeseket írták össze községünk területéről! Kezdjük Molnárival: Folytassuk Szenttamással:..
1794 őszéről maradt fenn - másolatban - az a Vas vármegyének küldött levél, ami Sallér (II.) Istvánné, szül. Motesiczky Judit hatalmaskodásait meséli el a károsult molnári kisnemesek által (hogy mennyire tárgyilagosan, azt persze nem tudjuk...). Az alábbiakban ezt olvashatjuk: "Tekintetes nemes…..
Püspökmolnári helytörténeti klub tagjai és érdeklődői, figyelem! A dec. 15-re tervezett összejövetel elmarad! Köszönöm a résztvevők megértését!A következő "klubfoglalkozásra" január 5-én (szombaton) 16.00-kor kerül sor a Faluházban. A téma ugyanaz: mindenki hozzon magával…..
Sikerre vezetett az a kutatóexpedíció, melynek keretében megtalálták az egykori püspöktamási lakos, Piri Imre és társai földi maradványait a Donnál. A kutatás eredményeit összefoglaló sajtóanyagot Magó Károly zászlós bocsátotta rendelkezésemre, amit szó szerint közlök.…..
Rita Horváth 2018.01.10 20:12:13
@Edit58: Kedves Edit! Szívesen megosztom önökkel, amit eddig találtam. Én az Imre apjának, a Mihálynak a lánytestvérének, a Teréziának vagyok a leszármazottja. Szívesen veszek minden segítséget, hogy megismerjem a családomnak ezt az ágát.
Magyarország Magyarországi anyakönyvek (1895-1980) (ugyanitt felvidéki és több magyar helység, európai és más kontinensek anyakönyvei is)  Magyarország (és néhány elcsatolt rész) indexelt római kat. anyakönyvei (1895-ig) Magyarország (és néhány elcsatolt terület) indexelt református…..