Regisztráció Blogot indítok
Adatok
weasel

0 bejegyzést írt és 260 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A feltétel nélküli alapjövedelemmel (FNA) kampányoló Párbeszéd nevű mikropárt -- és a javaslata, hogy a balos ellenzék emelje be a 2022-es kampányába az FNA-t -- még a koncepció felvizezett formájában is a baloldali identitásradikalizmusok (tehát, meg kell adni, nem a marxizmus) tipikus hibáját…..
2011. március 11-én (és 12-én) a japán és világmédia is az aznap pusztító, a Richter-skálán 9-es erősséget elérő tóhokui földrengés és az azt követő szökőár (cunami) következményeit bemutató felvételekkel volt tele. A második világháború utáni Japán történetének legsúlyosabb természeti katasztrófája…..
weasel 2020.04.28 15:39:43
Sokszor gondolkodtam már, hogy vajon én vagyok-e a tökéletes férj-alapanyag, vagy csupán, nemes egyszerűséggel viselkedésemben úgy vagyok píszí, hogy közben gyűlölöm a képmutató, félrevezető, a dolgok lényegét és valós tartalmát átíró politikailag korrekt hazugságokat, hülyeségeket?  Mosok, főzök,…..
weasel 2020.04.27 14:01:51
@Fürgerókaláb: Tulajdonképpen mi az a "gazdasági kényszerítés"?
                        Amikor a pasi bevall egy nyári félresiklást, a barátnő azonnal elhúz tőle és szakít vele. A friss ex nem érti, miért nem bocsátanak meg neki, hiszen csak alkalmi viszonyról volt szó. De Levélírónk akkor is ugyanígy reagált volna, ha azonnal bevallja, ráadásul azóta a másik…..
Kőkemény melóba vágtam a fejszém, mert nem csak finomítgatni kell, hanem baltával hasogatni egyelőre. Egy ideje dédelgetem a tervet, hogy elkezdem a láthatatlan korosztályt elérhetővé tenni a márkák számára. Nem azért telt el egy év, mert csak tököltem (végül is tökszezon van), egyszerűen alaposan…..
Azt hiszem, nincs szégyelnivaló abban, ha valaki online társkereső platformokat vesz igénybe a párkereséshez. Legyen szó alkalmi kapcsolatról vagy hosszabb távú elköteleződésről, a közösségi médiának és az internet hatásának köszönhetően a kínálat a netre költözött, mi pedig a telefonunkon…..
weasel 2019.06.25 14:47:31
@SD9: De, sajnos összejöhet. Sőt, az emberiség mezőgazdaság előtti társadalmaiban ez volt a norma ( www.theguardian.com/science/2014/sep/24/women-men-dna-human-gene-pool )

Ez mindössze annyit jelent, hogy a "legjobb" hímek kiszorítják a szaporodásból a "kevésbé jókat". Ez utóbbiaknak egyáltalán nem jut nő, a legjobbak, viszont háremet tartanak.

Egyébként, ahogy egyre kevésbé van szükség egy férfi erőforrásaira egy kapcsolatban, a világ ismét ebbe az irányba tart majd.
Facebook szakmai vagy álláskeresős csoportokban, HR-esektől, tanácsadóktól szokás ilyet kérdezni, és persze nagyon nehéz válaszolni, mert nagyon sok tényezőtől függ a jó válasz, és persze a tévedés lehetősége mindig benne van. Tisztázzuk már az elején, továbbra sem vagyok híve az álláshirdetésbe…..
weasel 2019.06.24 18:36:06
AZ Egyesült Államok több tagállamában (pl. Kaliforniában is) van olyan szabályozás, hogy a munkaadónak kérésre kötelező közölnie a pozícióhoz tartozó bérsávot, és nem kérdezheti a munkavállalót az előző fizetéséről.

(ld.:
www.sfgate.com/business/networth/article/New-law-bans-California-employers-from-asking-12274431.php )

Költői kérdéseim:
- vajon miért született meg ez a szabályozás?
- miért kellett erre törvény? (azaz: a munkaadók miért nem csinálták ezt maguktól?)

A munkaadó részéről tanusított, bértárgyalás közbeni tisztességes viselkedést csak kikényszeríteni lehet, elvárni nem életszerű, még a legfejlettebb államokban sem.
Ellepték Notting Hill utcáit azok, akik csak egy fotót csinálnának magukról, ahogy a híres londoni negyed házai előtt pózolnak. A lakókat már zavarja az új jelenség...
Egy manhattani penthouse-ért közel 240 millió dollárt sem sajnált Ken Griffin, a Citadel hedge fund alapítója. Így ez lett a legdrágább amerikai lakás. Az épületben lakik egyébként mások mellett Sting is...
Ez egy kicsit hosszabb bejegyzés, de nagyon tanulságos. Úgy kezdődött, hogy 2017 augusztusában 4 db Wizz-utalványt kaptam ajándékba, egyenként 7250 Ft értékben. Még 2017 őszén egyet beváltottam, gond nélkül. Majd január elején akartam a többit felhasználni, de nem sikerült. Hívtam őket (250…..
Egy díjnyertes chilei építész betonkockákból tervezett házat, amelyet most 1,15 millió fontért kínálnak eladásra. Elsőre elég furcsán néz ki őszintén szólva, de jobban megnézve nekünk egyre jobban tetszik...
Mindenféle felmérések a világ legboldogabbjai közé sorolják a hollandokat, legyenek azok fiatalok vagy idősebbek. Mivel mi, magyarok, általában kissé hátrébb szerepelünk ezeken a listákon, talán érdemes megnézni, mi az, amit eltanulhatnánk tőlük. A most következő tízes lista…..
weasel 2018.09.24 05:52:51
@fhdgy: hasonló gondolatokat már nagy elmék is megfogalmaztak.

Pl: hu.wikipedia.org/wiki/A_protest%C3%A1ns_etika_%C3%A9s_a_kapitalizmus_szelleme

A fenti mű nagyjából az általad felvetett kérdést boncolgatja.
Nem találom a szavakat. Régen néztek már ennyire hülyének, mint ahogyan az Apple tette tegnap este és a Facebookos szavazás alapján úgy tűnik, hasonlóan érzünk. A tervem az volt, hogy kiszámolom, kb. hány százalékban volt igazam és mennyiben tévedtem, de ez most egyáltalán nem lényeges azok után,…..
weasel 2018.09.14 09:26:04
@Almás Jóska: "legalább annyit megemlítettek volna, hány GB RAM van az egyes eszközökben" - az átlag Apple vásárlónak gőze sincs arról hogy mi a tököm az a RAM.
Nyaranta a dalmát tenger, a francia Riviéra és az amalfi partok telis-tele vannak luxushajókkal. Az elképesztő járműveket sztárok, előkelőségek és iparmágnások birtokolják és élvezik. Gemma Hulbert munka közben..
weasel 2018.09.06 12:38:15
@erol: "szerintem 2 nap után dögunalom lehet"

Szerinted miért van ott ennyi "stewardess"? Na, az ő felelősségük és feladatuk az, hogy senki ne unatkozzon. A szupergazdagok is pont olyan biológiai lények, mint mi - szóval eléggé könnyű kitalálni, hogyan kell lekötni a figyelmüket.
A macsó férfiak valahogy azonnal kitűnnek társaik közül. Tartásuk, járásuk, tekintetük felsőbbrendűséget sugároz. Olyanok, mintha egy kaszttal férfi társaik felett állnának. Előfordulhat, hogy objektív tulajdonságaik alapján nem is feltétlenül vennénk őket észre, de magabiztosságot sugárzó…..
A közelmúltban, elsősorban az USA-ban kavart vihart Robin Hanson közgazdász elmélete arról, hogy a szexuális egyenlőtlenség a jövedelmi egyenlőtlenséghez hasonlóan a fejlett világ, égető problémájává kezd válni, amit jól mutatnak azok az esetek, melyben egy-egy mészárlás motivációi között megjelent…..
weasel 2018.06.08 12:53:46
@Sipi81: "Nem is tökéletesnek kellett lenni eddig se hanem szexuálisan vonzónak." - ezért tettem idézőjelbe a "tökéletest". Az volt a célom a szóhasználattal, hogy megidézzem az emberek fejében levő meglehetősen hosszú és részletes listákat a kívánatos partner külső és belső tulajdonságairól.

Lehet, hogy a tudatosítás nem fog működni - de a példamutatás és a uralkodó kultúra jellege igen. Majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy a 60-as, 70-es évek szexuálisan sokkal felszabadultabb és kevésbé frusztráltabb volt, mint a mai kor. Pedig egészen bizonyos, hogy az elmúlt 40-50 évben nem sok változott az emberi evolúciós késztetéseiben.

Felvetnék egy szempontot az utolsó bekezdésedben írtakkal kapcsolatban is. Ha munkát fektetünk abba, hogy szexuálisan vonzók legyünk az természetesen egyéni szinten működni fog. Járjunk sportolni, művelődjünk, tanuljunk - ezzel együtt egyre kívánatosabbakká válhatunk a másik nem szemében. Működik.

De mi történik össztársadalmi szinten? Hiszen ezt a játékot mindenki űzi, nem? Ki ne akarna szexuálisan vonzó lenni? Azt fogjuk tapasztalni, hogy a "kívánatos" szexuális partner ideája "feljebb" fog tolódni, egy kissé nehezebb lesz elérni. Érdemes összehasonlítani egy szokásos férfiideál, mondjuk a Bond-színészek testi adottságait az évtizedek folyamán.

(hint: cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/36/590x/secondary/beachbond-644209.jpg , jól látható, milyen izomzat volt "elvárt" anno, és most)

Ugyanez természetesen a nők esetében is megfigyelhető. (hint: imagesvc.timeincapp.com/v3/mm/image?url=https%3A%2F%2Fewedit.files.wordpress.com%2F2015%2F01%2Fbond-bikini.jpg%3Fw%3D510&w=800&q=85 , pl a mellek méretén)

Elképzelhető, hogy lesznek akik ebben a versenyben kockázatos eszközökhöz nyúlnak a szexuális siker érdekében. Szteroidhoz. Zsírleszíváshoz. Növekedési hormonhoz. Mellműtéthez.

Egy szó mint száz, evolúciós felfogásban ez egy verseny, ahol nyerni kell, bármi áron. Az én általam javasolt felfogás kicsit más: a szex nem "komoly" dolog, hanem egy remek szórakozás. A (minél fittebb) gyerek nemzése, az a verseny.
weasel 2018.06.08 13:01:06
@weasel: Istenem, de szörnyű linkjeim vannak:

ewedit.files.wordpress.com/2015/01/bond-bikini.jpg
Miközben egyre több szó esik a nők megváltozott társadalmi szerepéről, valamint a családban, házasságban megváltozott feladatairól, addig a férfiakról meglehetősen kevés szó esik és az is meglehetősen degradáló módon. Az egyetlen kivétel Zimbardo Nincs kapcsolat című könyve kapcsán kialakult…..
weasel 2018.04.19 11:25:22
Az tény, hogy a Tinder amellett, hogy az egyik legnépszerűbb randiapp, még a társkeresést is sikerült megváltoztatnia. Az igazi kérdés csak az, hogy ez a változás igazából jó-e a társkeresőknek vagy sem!..
weasel 2018.04.04 15:52:51
@BobAlice: A nők azt hiszik, hogy nem hookup alkalmazásként használják. Tényleg őszintén hisznek benne, kétségem sincs efelől.

De ugyanakkor a férfiak kb 5-15%-át húzzák jobbra, a leginkább vonzó testűeket. Tehát pontosan olyan módszerrel keresgélnek, mint ahogy szexpartnert szokás.
Mióta hazaköltöztem, keresem az igazi olasz pizzát, a nápolyiról meg már álmodni sem merek. Voltak már különböző próbálkozásaim, például Szatmárnémetiben sikerül belebotlanom egy francia tulajdonú trattoria/pizzéria kettősébe. Betérve és megkóstolva egy cinque formaggit,…..
Hogy megőrizzék Molière nyelvének tisztaságát, a franciák régóta ellenállnak az angol kifejezések terjedésének. Most mégis petíció indult az angol nyelvű programok indításáért a francia televízióban...
weasel 2018.03.13 13:47:27
@midnight coder: Egyetértek.