Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dóczi Attila

52 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap az Instagram bejelentette a legújabb fejlesztését: az IGTV-t. Ez az új funkció, ami külön applikációként is letölthető lehetővé teszi, hogy akár 1 órás videókat is feltöltsünk és „YouTube-szerű” felületen böngésszük a videókat. Hogyan működik ez az új felület? Valódi riválisa lehet a…..
Míg pár évvel ezelőtt a YouTubereket hobbiból videózó gyerekeknek tartották, akik furcsa módon otthon beszélgetnek a saját kamerájukkal, addig az utóbbi évben jelentősen megváltozott a róluk kialakult kép. Itthon is megjelent az influencer marketing fogalma, a nagy márkák felfigyeltek erre az óriási…..
A utóbbi hónapokban kirobbant hirdetési botrányra válaszul a YouTube szigorításokat vezetett be a felületen való hirdetés megjelenítéssel kapcsolatban. Nagyságrendileg kiterjedtebben ellenőrzik a tartalmakat és szigorúbbak a videók monetizálási lehetőségeivel kapcsolatban, ez pedig a…..
A YouTube egy teljesen új videó formátumot jelentett be a VidCon-on, ami a korábban már jól ismert gömbalakú 360°-os videóformátumot megfelezve egy vadonatúj, 180°-os verziót alkotott meg, amely a korábbi kerek forma felét teszi ki. A VR180 kifejlesztése egyszerű evolúció, de mégis számos új élményt…..
A kérdés örök, mi is megkaptuk ezt gyerekként, a válasz pedig generációról-generációra változik. De vajon mit válaszol egy mai Z vagy Alpha generációs fiatal erre a kérdésre? Masiniszta? Űrhajós? Orvos? Ugyan már! A mai fiatalok YouTuberek szeretnének lenni. A First Choice által végzett kutatás…..
A YouTube fejlesztő csapata folyamatosan kísérletezik a felület megújításával legyen szó csupán a már meglévő eszközkészlet csiszolásáról vagy teljesen új lehetőségek beépítéséről. Ezeket a változtatásokat gyakran tárt karokkal fogadják a tartalomgyártók és felhasználók egyaránt, de előfordul, hogy…..
Új év, új kezdet szokták mondani a YouTube-ra pedig különösen igaz ez, hiszen egy folyamatosan fejlődő és változó felületről van szó. Évente sok ezer új csatorna jön létre hazánkban is, ezek közül páran pedig felemelkednek majd a leghíresebb videósok táborába, de a feliratkozószámban mért…..
Idén harmadszorra, összesen pedig negyedszerre rendezte meg a Star Network csapata a MineCinema-t, amire ezúttal több mint 2100-an látogattak el. A két napos rendezvényen megnézhették a legújabb Minecraft filmet, aláírást, közös fotót és ajándékokat zsebelhettek be, 1 órás interaktív programon…..
Két hete írtunk egy cikket nektek a YouTube teszt fázisban lévő End Card Editor funkciójáról, aminek segítségével könnyen és gyorsan lehet egységes, látványos és kattintható befejezést varázsolni a videóinkra. Akkor még azt találgattuk, hogy év végéig széleskörűen is bevezethetik majd, és nem csak…..
Az utóbbi hónapokban a szemfüles nézők – és azok a fanatikusok, akik az elköszönés után is nézik az egyes videókat - felfigyelhettek egy új funkció feltűnésére bizonyos csatornákon. A szokásos befejezés helyett, megjelent náluk egy YouTube által beépített outro, ami profi és design-os lezárást ad a…..
Szeptember 24-én a Star Network csapata megrendezte a VideóSOKK rendezvény második részét, aminek célja, hogy a YouTube videósok és vendégeik egy olyan különleges közönségtalálkozón, több órás, exkluzív program keretében találkozzanak egymással, ahonnan egyedülálló élményekkel térhetnek haza.…..
A TheVR csapat 1 órás szabadulószobás filmjének utolsó képkockái leperegnek. A nézők őrült tapsban törnek ki, visítanak, sikítanak, fütyülnek. Amíg legördül a stáblista újra elcsendesednek, felkapcsolódik a villany, Jani és Pisti besétálnak középre miközben újra felzúg a tapsvihar. Meghatódottan és…..
YouTube tartalomgyártóként és nézőként az egyetlen interakciós lehetőség a felületen - a konkrét videók mellett - a komment szekció, ahol leegyszerűsített környezetben, szöveges formában lehet egymással kommunikálni. Legalábbis ez volt az egyetlen lehetőség idáig. A YouTube forradalmi…..
Augusztus 22-én egyedülálló, hazánkban még soha nem látott rendezvény sorozat indult útjára: A VideóSOKK. A Star Network csapata egy olyan eseményt álmodott meg, ahol az egyes YouTube videósok és vendégeik több órás, exkluzív program keretében tölthetnek el minőségi időt egymással. Ahol az…..
Az, hogy a YouTube videósok a hazai média tartalom gyártás meghatározó alakjai, ma már nem is kérdés senki számára, aki kicsit is jártas az internet világában. Több száz csatorna, havonta sok tízmilliós nézettséget generálva szórakoztatja nézők százezreit, a népszerűségi listákon pedig gyakran…..
Az utóbbi napokban aggasztó dolgok történnek a magyar YouTube-on:Több hazai YouTube tartalomgyártó fiókját feltörte egy hacker, aki azután az email címüket és jelszavukat közzé is tette a Twitterén. Itt azonban nem állt meg, egyikük több mint 300 videóját le is törölte, egyik tweet-jében ráadásul…..
Frusztrál a zene keresés? Nem tetszenek az ingyenes dalok? Eleged van már Kevin Macleod számaiból? A szenvedéseidnek ezennel vége! Magyarországon először a Star Network elhozza nektek a megoldást, ami nem más, mint az Epidemic Sound, ahol több mint 30.000 YouTube videókhoz felhasználható zene és…..
Idén másodszorra, összesen pedig már harmadszorra rendezte meg a Star Network csapata a MineCinema rendezvényt, ahol egy YouTube videósok által készített Minecraft filmet nézhetnek meg a vendégek, majd találkozhatnak is a készítőkkel. Még nagyobb, még érdekesebb, még változatosabb volt a júliusi…..
Ismét megrendezésre kerül a MineCinema, ezúttal a harmadik alkalommal. Nézd meg a kedvenc videósaid új Minecraft filmjét óriási képernyőn egy exkluzív mozis vetítés keretében. A film alkotói, azaz a legnépszerűbb Minecraftos YouTuberek személyesen is várnak téged, hogy aláírást adjanak, és közös…..
Örömmel mutatjuk be nektek a Star Network YouTube blogjának megújult arculatát. Szebb, letisztultabb, modernebb, vagányabb! De nem csak a felszín változott, hanem a cikkeket is igyekeztünk újra strukturálni, hogy minél átláthatóbb legyen, és minél könnyebben lehessen benne keresni. A már…..
Már több mint húsz éve rendezik meg minden évben az E3-at, a világ legnagyobb gamer rendezvényét, a videójáték ipar mekkáját, ahova a világ minden tájáról zarándokolnak a játék kedvelők, hogy legalább egyszer tiszteletüket tegyék 50 ezer társukhoz hasonlóan. Ez az a hely, ahol a legnagyobb játék…..
A YouTube nagy lépést tett előre, és megoldott egy olyan problémát, ami évek óta YouTuberek tízezreinek az életét keserítette meg: a claimek okozta monetizálási nehézségek. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk mi változott a YouTube content id rendszerében, és miért juttathat ez titeket…..
Az USA-ban csúcs időszakban a YouTube több embert ér el a 18-49-es korosztályban, mint a tíz legnézettebb televízió show együttvéve. Emellett 2016-ban, már 500 órányi anyagot töltenek fel percenként, ami azt jelenti, hogy egy hónap alatt több tartalom generálódik, mint amit az összes USA-beli nagy…..
Az indexkép a YouTube videó egyik legfontosabb része, hiszen ezzel találkozik a néző először. A videók végtelen özönében az egyetlen esély a kitűnésre egy látványos és figyelemfelkeltő indexkép, amiv kattintásra ösztönözheti a nézőt. Gondoljatok úgy az indexképeitekre, mint mini marketing…..
Mi az? Twitteren elengedhetetlen, Instagram-on nyilvánvaló, Facebook-on felesleges, YouTube-on pedig el sem tudtad képzelni? A hashtag! Mostantól a YouTube is támogatja a hashtag-eket a videók címében és leírásában. Mielőtt bezárnád a cikket arra gondolva, hogy te nem vagy a „hashtagelős fajta”,…..