Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pipacspekseg

10 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A történet 2017 őszéig nyúlik vissza, amikor is Füzés Katának köszönhetően (Orfűi malommúzeum) Palik Feriék meglátogattak minket a Pipacsban egy őszi napon. Akkor már jó ideje abban gondolkoztak, hogy feldolgozzák a saját gabonájukat. Egészségügyi okok miatt nagyon komolyan elkezdtek foglalkozni a…..
Az egyik oszlopos Pipacs-pék május végén kilépett tőlünk a csapatból. Simonyi Kristóf több mint 3 évig dolgozott velünk. Ezt a sokunk számára meghatározó időszakot szerettük volna feleleveníteni az ő szemével, és kifaggattuk őt arról is, hogy mik a tervei ezután. Miért lettél pék, honnan indult…..
A pék útja Lehetőségem nyílt egy hetet Franciaországban tölteni, ahol két péket látogattam meg. Két olyan péket, akik szellemiségükben közel állnak a Pipacs Pékséghez, illetve pékségünk alapítói sokat merítettek tőlük. A pék, aki természetes kovásszal és bio alapanyagokkal szeretne dolgozni, ezt…..
Pipacs Blog Anyám kovásza 2017.02.24 13:28:00
"Amikor az emberek fiatalkori ételeiket próbálják visszaidézni, gyakran hatalmas cukormázas tortákra, omlós rétesekre gondolnak. Énnekem Anyám kenyere él az emlékezetemben tökéletes elevenséggel. A kenyér fontos helyet foglalt el életünkben.  Megszegésének szertartása Anyám kiváltsága volt, s Ő,…..
Saját példánkból kiindulva, hogy ti. rendkívüli módon szeretjük a minőségi élelmiszert, sokszor töprengünk azon, hogy a ropogós kenyereinket mivel lehet még jobbá tenni. Jó-jó, hogy a frissen sült, éppen csak kihűlt veknikből önmagában is simán elfogy 30-50 dkg :) , mégis jó dolog megspékelni ezt az…..
Jó kedvvel és bőséggel teli rendezvény volt az idei, Millenárison megrendezett Mitiszol? fesztivál, örömmel vettünk részt rajta. A visszajelzések alapján a kenyereink és a szendvicseink mindenkinél sikert arattak! Alább egy kis fotóalbum a rendezvényről, amit végig lehet…..
Kenyereinket nem csak elkészíteni szeretjük, hanem szívesen beszélünk is arról, hogy milyen szemlélettel és miért dolgozunk úgy, ahogy. Az alábbiakban beollóztunk ide egy beszélgetést, amelyre Ivi kollegánk hívott el bennünket a MagNet Közösségi Házba 2015 októberében.…..
Most csütörtökön kiderül, melyik hazai pék lehel lelket legsikeresebben a kenyerébe, végre egy igazán komoly szakmai versengés, aminek a legfontosabb célja a szakma fejlődése! Írogattam már…..
pipacspekseg 2015.08.21 14:16:13
@nespresso: Minden sütési napunkon (heti 3 ilyen van jelenleg) 2-300 kilogram között sütünk, várunk szeretettel a boltunkban és a viszonteladóinknál. :)
Hiszünk abban, hogy a természet bölcsebb, mint az ember. Évezredek, évmilliók alatt - az ember nélkül - kialakult egy összhangban működő flóra és fauna, melyben minden élőlénynek megvan a szerepe, s egy bizonyos szinten túl nem szabad belenyúlni ebbe az egységbe. S bár az Ószövetségben, Mózes 1.…..
2015. január végén a TV2 és Till Attila forgatott nálunk Vajda Józsi barátunk jóvoltából, hogy a Propaganda című műsorban feltörekvő, kézműves pékekről készüljön egy műsor. Örömmel vettük a megkeresést és szerintünk tök jól sikerült az összeállítás.…..
Egy pékség számára a legfontosabb, hogy kiszámítható minőségű kenyeret, pékárut állítson elő minden nap. Ez nálunk sincsen másként. Legfőbb célunk, hogy organikus szemléletünket és tiszta szívvel készülő kenyereinket minél több kedves vásárlóval megismertessük és…..