Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pucros

2 bejegyzést írt és 1425 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Autósként, bicajosként, a HÉV-en zötykölődként egyaránt érthetetlen, hogy miért kell a főváros 3. kerületének egyik legparásabb szakaszán Tour de France-bajnokot imitálni vitatható tüdővel, egyensúlyérzékkel és combizommal. Mutatom a térképen, hol ne tekerj feleslegesen, mert veszélyes...
    Amikor vízszerelő, hidegburkoló, vagy asztalos dolgozik a lakásunkban, egy percig sem bánjuk, ha nem tudunk vele Nietzsche műveiről diskurálni, s azt sem gondoljuk, hogy fürdőszobánk leendő, pazar eleganciája bármiféle összefüggést mutatna a szakember általános műveltségével. Autószerelőnktől,…..
  A magyar médiát is többször körbejárta már a hír, hogy a svéd Népegészségügyi Hivatal új eljárásrendje szerint csak a rizikócsoportokba tartozókat tesztelik COVID-19-re, a többieket otthonmaradásra bírják, vagy éppen hazaküldik, gyógyulgassanak a négy fal között. A péntek esti posztom után jött…..
pucros 2020.03.16 01:39:54
@qualiton: hát ez meglepő. És nem tartotok attól, hogy később az olaszországi túlterheltséghez hasonlóan majd emberek halnak meg amiatt, hogy nincs elég lélegeztetőgép?
Szerintem az egyik legviccesebb palack a Cardhu-é. Zömök, tömzsi kis szögletes üvege egyszerre megmosolyogtató, de robosztus. De vigyázat! A Speyside egyik legöregebb lepárlójáról beszélünk, ami annak idején illegális lepárlással indult, de aztán az 1823-as Excise Act - a modern whiskyipar…..
A tegnap eseménye kétségkívül Bajnai Gordon felbukkanása volt. Engem is érdekel, hogy a volt miniszterelnök előkerülése a belső elszigeteltségből vajon összefüggésbe hozható-e a választásokra készülő ellenzék vezetőkeresésével. A friss fejlemény azonban elég nehezen illeszthető egy médiaszakmai…..
  Orbán Viktor és barátai pénzzé tették az országot. Mivel ez működik nekik, most azt hiszi, pénzzé tehetik a családok életét is. Pénzért szülnek majd "az asszonyok", mert szerinte minden megvehető, a születés is. Orbán közben maga a legnagyobb gátja a gyerekek megszületésének azzal a mérhetetlen…..
Az emberi gének egy kicsiny hányada nem a sejtmagban, hanem a sejtek energia előállításáért és annak raktározásáért felelős mitokondriumokban található. Ezt a DNS-t csak anyai ágon örökölhetjük. Őseink összes generációjában tehát csak egyetlen nő volt, akitől a mitokondriális géneket…..
Mi az a tőkekoncentráció? A tőkekoncentráció egy gazdasági folyamat, amely során a már amúgy is nagy tőkével rendelkező szereplők még nagyobb tőkét halmoznak fel, így a gazdasági súlyuk, és a kisebb szereplőkhöz képest a relatív gazdasági súlyuk is növekszik. Másként fogalmazva az a folyamat, amely…..
pucros 2018.11.19 17:08:31
Szerintem az egyoldalú beállítás, hogy a nagyoknak vannak előnyeik a kicsikkel szemben. Más előnyeik meg esetleg lehetnek a kicsiknek a nagyokkal szemben - persze ha ötlettelenül pont azt akarják csinálni, mint a nagyok, csak kicsiben, abban nyilván kevésbé lesznek jók. Sose alapíts azzal vállakozást, hogy te leszel a megye Coca-Colája, mondjuk. Hanem akkor mit? Hát ez a feltaláló-paradoxon, minden wannabe feltaláló nyűgje, hogy sajnos folyton csak olyasmire akad példa, amit már feltaláltak :) Valahol olvastam pár éve, hogy a német gazdaság erejét az a sok közepes vállakozás adja, amik mind-mind valami nagyon szűk területen világelsők. Óriáscégnek nem érné meg ezekben annyira jónak lenni...

Aztán meg azt sem értem, mi a baj az egyenlőtlenséggel, mi a baj azzal, ha valakinek nincs nagy vagyona. Egy határon túl már olyan mindegy, a tőke úgysem a megélhetés mindennapi költségeiben forog (attól tőke). A sokpénzű tőkést - e szerepében - nem az átlagemberrel kell összevetni, hanem a hasonló nagyságrendű közpénzek fölött rendelkező hivatalnokkal. Ebből az tűnik ki, hogy a tőke kezelésével ingyenmunkát végez. Ideális esetben - és persze el kell ismerjük, hogy a valóság ettől távol áll - a tőkés sokkal jobban csinálja, mert sokkal hatékonyabban kezeli, amit kezel. A törvényeket neki is be kell tartania, tehát regulációkkal lehet arrafelé terelni, hogy érdeke legyen a közjó érdekében működtetni a tőkéjét.

Az viszont tényleg probléma, sőt, az általad leírtaknál még sokkal általánosabban az, hogy a gazdasági rendszer és a társadalom viszonyában már rég a befőtt rakja el a nagymamát; már rég mi vagyunk őérte és nem ő miértünk. Már rég eladtuk magunkat, a békés nyugodt életünket minden szinten a gazdasági növekedésből származó simogató kedvezményekért. A sci-fi közhely, hogy majd teremtményeink, a robotok, átveszik az uralmat az ember fölött, megvalósult észrevétlenül; csak épp nem fizikailag kézzelfogható masinák, hanem a közös képzeletünkben valós "gazdaság" lett az urunk, akit szolgálnunk kell.
Természetesen Európa sosem volt csak keresztény kontinens, sőt maga az állítás és az egész kontextusa hajmeresztően primitív, habár szimptomatikus. Az utóbbi ezer évében sem volt keresztény, dominánsan talán, de fundamentálisan nem, kivált kizárólag nem. Annál sokkal több rétege van annak, ami a…..
Végigélni egy kapcsolat minden mozzanatát a nagy nyilvánosság előtt: átlagemberként nem is gondolunk bele, mennyire fárasztó lehet. A nyilvánosság ugyanis hat a kapcsolatra, és ez alól nagyon nehéz kivonni magát egy-egy ismert párnak. Nádai Anikó Aurélióval való szakítása után fogalmazta meg: mivel…..
Pár nappal a választás előtt már mindenkit csak egy dolog érdekel: milyen eredményre lehet számítani vasárnap? A politikával hivatásszerűen foglalkozó közvélemény-kutatóktól és elemzőktől természetesen azt várják az emberek, hogy tudjanak válaszolni erre a kérdésre. A válaszadás képességével talán…..
pucros 2018.04.04 12:58:33
A zuglói testület megoszlása miatt (9 fideszes, 10 baloldali, 1-1-1 jobbikos, LMP-s és civil) Karácsony három éve egyensúlyoz az MSZP és a Fidesz között. Valójában inkább arról van szó, hogy a mérhetetlen támogatású Párbeszéd és Karácsony társelnöke, az alpolgármester Szabó Rebeka éppen annyira…..
pucros 2018.02.04 10:42:52
@jotekony koc: egy lottónyertes is lehet gondokkal küdző. Easy come, easy go.
Fodor "magyarliberálispárt" Gábor leült, súlyba helyezte fejét, gondolkodott és bejegyzett. "A ’80-as években mi, akik szakkolégiumokban tanultunk, és egyre tudatosabban szívtuk magunkba a Kádár-rendszer kritikáját, többekre is iránytűként tekintettünk. Kiváló tanáraink; Sólyom László, Kukorelli…..
Épp a napokban olvastam Micah White Occupy-mozgalmár tollából egy remek eszmefuttatást; remek volt, mert mutatja a gondolkodás teljes csődjét a rendszerkritikus baloldalon. A cikk -- ez esetben az offshore-ozó "globális plutokráciára" újabb fényt vető Paradise papírok publikálást követő…..
Ez az olvasat liberális konzervatív, mindjárt megmondom, miért, de nagyon nem fog tetszeni mindenkinek. A rezsim tényleg korrupt, tényleg a "fogadott család" - és tágabban a rendszerhű, eltartott "polgárság" -- pozícióba helyezéséről is szól, tényleg felszámolta a liberális demokráciát, de…..
A hidrogénbomba-robbantást és a Japán felett átlőtt rakétát övező nemzetközi felháborodásnak még ideje sem volt csillapodni, a hírek szerint Kim Dzsongun máris újabb hátborzongatásra készül: Közben az Asia Business Daily című szöuli napilap meg nem nevezett hírszerzési forrásra hivatkozva azt…..
1000 leütés "Homofób" poszt 2017.09.01 08:47:17
Egy leginkább konzervatívként számon tartott értelmiségi csoport eseményszervező posztja alá az egyik ismert magyar feminista beszúrta -- megrovólag -- a #csakférfi megjegyzést, arra utalva, hogy az adott eseményen a vendégek és a házigazdák is kizárólag férfiak lesznek. Visszatérek még erre. Közben…..
Jó ez a "cselekvés körei" dolog, remélhetőleg megmozgat minél több embert. A Momentumot lehet bírálni -- én is teszem néha, és hogy most se hagyjam ki, az elnök például kínosan nem tud beszélni --, de ne felejtsük el, mit nyújtott eddig a többi ellenzéki párt (a 2010-es, 2014-es népszerűségi…..
  Természetesen a politikai ideológiák (valóságképek) nem haladhatók meg, viszont változik a tartalmuk. Maga a meghaladás vágya is egy ismert ideológia tkp. Marx óta, aki a hamis tudatot látta bennük. A konzervativizmus (gyakorlat és ideológia) egységét -- legegyszerűbben -- az alapkérdése…..
ködpiszkáló sosemvolt vitaminok 2017.08.13 20:16:15
A huszadik században, a vitaminok felfedezése után a vitaminhiányból adódó betegségek aránya jelentősen csökkent a nyugati világban. A lakosság zöme rendszeresen vagy rendszertelenül multivitamin-készítményeket fogyaszt, a tudatosan táplálkozók pedig törekszenek arra, hogy az étkezéssel fedezzék…..
A polgári politikai berendezkedés -- amely, a biztonság kedvéért hadd szögezzem le, nem azonos a konzervativizmussal -- az autonómiákra épül, jelesül a személyek és a közösségek autonómiájára (önrendelkezésére). Ám a kép ennél lényegesen bonyolultabb, ha nem csak az alapokat nézzük. A személyek…..
Durván megosztotta a politizáló közönséget a Momentum tegnapi akciója, jelesül hogy Fekete-Győr András és néhány társa váratlanul bementek az Origo szerkesztőségébe, hogy kamerák előtt kérjék számon az ott dolgozó "újságírókat". A Momentum rajongótábora lelkesedik a produkcióért, eközben mások (a…..
pucros 2017.05.19 14:51:52
@CyberPunK:
Nem szégyen ilyeneket már eleve csak gondolni is, már eleve csak önmagad előtt?
Gondolom így akkor jöhetne az atomháború is, ha a Fidesz kezdte, és nem a Momentum, még direkt jó is volna :(
pucros 2017.05.19 15:24:49
@CyberPunK: kétszereplős bunyóban zárt ajtók mögött felőlem aztán nyugodtan. Viszont ez a nyilvánosság, a közélet.
pucros 2017.05.20 08:07:28
@CyberPunK: De kell. Mindig lehet még rosszabb.

Te tudod, hogy milyen viselkedést tartasz helyesnek? Döntsd el, és legyél ahhoz következetes.
Ha Bayernél helytelen, akkor másnál is az. Ha másnál helyes, akkor Bayernél is az.
Olyan nincs, hogy másvalakinél attól függően lesz helyes, hogy előzőleg a Bayer mit csinált.
A Polgári Konzervatív Párt (PKP) célja a Fidesz visszaszorítása a jobboldalon, mert a kormányfő pártja elszabadult hajóágyúként tör-zúz a magyar fedélzeten. Meg kell állítani, le kell cövekelni, hogy újra oda lőjön, ahova a hajónk megőrzése érdekében lőnie kell. Először is ne a saját legénységére.…..
Kezdődik a "sorosozás" a PKP-vel kapcsolatban is, ami lehetőséget ad arra, hogy újra beszéljünk némely evidenciákról. A PKP-t természetesen nem támogatja Soros, de ennél sokkal fontosabb, hogy a sorosozók ugyanazzal a lélegzettel mondják azt is, amikor adományt gyűjtünk, hogy 1. "Na, ezek is…..
        Megadja doktorandusz a közpénzből fenntartott revolverlapban értékelte a gendertudomány helyzetét. Ezen történetünk szempontjából ugyan ennek különösebb jelentősége nincsen, miután történetünk  nem Skócia keleti partjain játszódik, hanem Írország nyugati partjain.  De azért ott is elég…..