Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Fast Food Central: #BBB: Kéksajtos miniburger

Nem csak a Zabáljcsak mesteri Deluxe pulled pork szendvicsét kóstoltuk meg a Könyvfesztivállal egybekötött Beer Burger, Barbecue Fesztiválon. Első körben szerettük volna kipróbálni a Kalóz Burger iszonyatosan guszta hamburgereit, de mivel erre kereken egy órát kellett volna várnunk, inkább tovább álltunk. És mivel sorba sem nagyon volt kedvünk állni, a Séf Mojo Cubano feliratú kocsit választottuk, mely előtt viszonylag…

Tejturmix: 10 lenyűgöző epres desszert Péter Danitól

Ha nyár, akkor eper! Ez alkalommal csokorba szedtem nektek a kedvenc eperrel és más bogyós gyümölcsökkel készült frissítő desszertjeimet. Az alábbi linkekre kattintva egyből elérhetitek az összes ilyen csemegémet és hozzájuk tartozó recepteket. Pofonegyszerű panna cotta eperöntettel - katt IDE a teljes receptért! Az olasz panna cotta (szó szerinti fordításban: főtt tejszín) az egyik legegyszerűbben elkészíthető…

Szőlőművelés: A szőlőnevelés körüli kérdések

Végre, ha jól számolom három hét alatt, 70-80 embernapnyi munka után befejeződött a tavalyi telepítésű szőlő kapálása. Az aszály most megfogta a gazokat, és egy kicsit a hajtásnövekedést is. Az idén eddig felhasznált kézimunka rettenetesen sok volt - ennek tudatában voltam, de mégis megütött, amikor ki kellett fizetnem a számlát. Eddig két kapáláson vagyunk túl - a kapások szépen dolgoznak, de rendkívül lassan…

pekeskifli: Katzenpratzl – édes macskamancsok

Gyűjtöm a régi sváb konyhai eszközöket. Szívesen használok olyan, már-már muzeális értékű tárgyakat, amelyeknek sorsuk van. Hiszem, hogy minden karcolás, rozsdafolt mögött egy-egy történet áll – még ha nem is ismert előttem. Több más mellett már régóta vadásztam egy úgynevezett Katzenpratzl formára, de sokáig még a nyomára sem akadtam. Nemrégiben azonban – hála az internetes piacozásnak – felfedeztem egy…

5 hozzávaló - Szabó Jucus: Csajszombat nyári kiadás, sok-sok képpel

Öten csajok kitaláltunk egy laza, szórakoztató, kreatív eseményt nektek, csajoknak, amit elneveztünk Csajszombat-nak! A tavaszi kiadás után, a nyárin a KisVilla-ban vártuk a résztvevőket 5 különböző és izgalmas programmal.  Nagyon jó időnk volt június első szombatján. S bár a konyhában még a sütő is ment, így ott volt a legmelegebb, a hangulatot ez egyáltalán nem befolyásolta! Velem a Tante Fanny…

Bátor nyúl konyhája: Mentás zöldborsókrémleves.

Mentás zöldborsókrém leves. A menta sokkal jobban harmonizál a zöldborsóval, mint azt elsőre hinnénk. Azt senki se gondolja, hogy egy mentol ízű levesről van szó, csupán csak finom utóízként fogjuk érezni. Ha nem tudjuk, mi van benne, akkor valószínűleg nem is biztos, hogy meg tudnánk mondani. Így tavasszal érdemes kipróbálni, mert itt a friss, hüvelyes borsó, és ennek az íze összehasonlíthatatlan az előre…

világevő: Az étterem, ahol a kenyér nem kísérő, hanem egy önálló fogás

Ez a kenyér. De ennél sokkal több! Mindjárt rátérek a részletekre, de először is érdemes meghallgatni a kenyértörés hangját! A legtöbb étteremben még valamikor az étkezés elején kihozzák a kenyeret, hogy a kedves vendég gyomra időben megnyugodjon. A burgenlandi Taubenkobelben (=Galambdúc) fine dining étteremben, a magyar határ közelében, nem sietnek ennyire, összesen 8 üdvözlőfogás és előétel is…

még több találat...