Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Sörbúvár: Az első magyar multIPA - Soproni IPA "óvatos duhaj"

Hát kérem, ezt is megértük ebben a fene nagy sörforradalomban. Nyugat felől újabb erővel csapott le a "vöröscsillagos" Heineken. Barrikádra! Itt a Soproni IPA! Sok mindent láttunk már a magyar nagyüzemi sörfőzés háza táján. Volt Hidegkomlós (ilyet és ilyet is), Amerikai komlós és friss komlós is. Kőbánya eddig élen járt a multik közül a sörforradalmas innovációban, a keleti végeken a Borsodi bőcsi gyárában…

Más Tészta: Fokhagymaszószos orsó sült karajjal

Mit főzzön az ember, ha az új lakásában még kezdetleges a konyha, vagyis ahogy a konyhai eszközöknek, úgy az alapanyagoknak is szűkében van. Ugyanakkor éhes a reggel óta a lakásban dolgozó csapat, és mivel egy üveg bor már elfogyott, kocsiba se ülhetünk, hogy étterembe menjünk. Nos. Az történt, hogy az összes, még ki nem pakolt költöztetődobozt felbontottam, és elővettem azt, amiből egy isteni, laktató, krémes…

Citromdisznó: Spenót bundás kenyérrel és fürjtojással

A spenótfőzelék bundás kenyérrel vagy tükörtojással óriási klasszikus, mi kombináltuk a kettőt. A bundás kenyeret aprított zsemle, tojás és tej keverékéből készítettük, így krémesebb, szaftosabb lett, mint a hagyományos, ráadásul kedvünk szerint formázhatjuk. A tükörtojást fürjtojásból sütöttük, az apró tojások jól mutatnak a tányéron. A spenótfőzeléket nem sűrítettük szénhidrátfélével, ezért…

Szép ízek-Szepi Ági asztalánál: Marhaszelet vadas mártással és petrezselymes zsemlegombóccal

Sok étel van amit szeretünk, de ez mindig viszi a pálmát! Apraja-nagyja imádja. Szerintünk a világ egyik legjobb kajája. Ahogy készítettem: 80 dkg marha combot szeletekre vágtam. Egy nagy lábasban 2 evőkanál zsírt hevítettem és ebben a hús szeleteket mind két oldalról megpirítottam. Utána kiszedtem a zsírból és félre tettem. 40 dkg sárgarépát, 30 dkg fehérrépát megtisztítottam és karikákra vágtam. 10 dkg…

világevő: Sakura és hanami Tokióban, pezsgővel és a világ legfinomabb tojásos szendójával

Sakura, azaz a cseresznyevirágzás hatalmas szenzáció Japánban, ilyenkor mindenki a közparkokba siet, hogy lehetőleg a fák alatt piknikezve ünnepelhessen.   Természetesen nem kell pusztán az ösztöneikre hagyatkozniuk, van állami, de több privát előrejelzés is a fák virágzásával kapcsolatban, régiókra, városokra lebontva. És van persze app is hozzá, igaz csak japánul.  És ahol megindul a virágzás, ott azonnal…

Sajtológia: Orr- és torokfacsaró szuvenír Franciaországból

Mint minden évben, idén is nagyon vártam a síelést. A sítúra viszont véget ért - sajnos - még mielőtt elindult volna, legalábbis számomra. Munkahelyi elfoglaltságaim miatt le kellett mondanom, így meg kellett kérnem szerencsés útitársaimat arra, hogy hozzanak nekem valami különlegeset Val d'Allos-ból, az Alpok francia oldaláról. Pra Loup, fotó: Mountain Passions Írtam egy szép kis listát egyik bajtársamnak…

Felelős Gasztrohős: Bonne Chance - étterem az erdő mellett

Két éve tervezem, hogy elutazom Bázakerettyére, hogy megkóstoljam az egyik legelegánsabb Fenntartható Vendéglátóhely, a Bonne Chance Étterem ételeit. Idén tél végén végre eljutottam, és nem kellett csalódnom, csodálatos élményben volt részem. A következő alkalomig biztosan nem várok két évet!Bázakerettye city Zala megyében található, érdekessége, hogy a „magyar olajipar bölcsőjének" nevezik. Itt alakult…

Burger Blog: A hal, a sertés, és a marha találkoznak egy sör mellett

A címben szereplő sztori akár egy vicc kezdete is lehetne, de most nem az, ugyanis mindez velem történt meg, mégpedig nem máshol, mint a Komló és Tehénben, Budaörsön. A hely nem ismeretlen a blog olvasói számára, magam is többször jártam már ott, mindegyik alkalommal jobbnál jobb burgereket falva. Kezd beindulni a 2017-es év is, volt egy kis étlapváltás, így még a Burgerbajnokság előtt tiszteletem tettem,…

A Borrajongó: Tegnap ittam - Lelovits Tamás Virtus Portugieser Válogatás 2015

Azt hiszem, nem sértek meg senkit, ha azt mondom, hogy a portugieser leginkább amolyan villányi cash-flow bor szerepet tölt be a mai magyar piacon. A hétköznapok boraként jól iható, könnyen értelmezhető, nem drága, így az egyszeri fogyasztó max. 2000 forint leszurkolásával is elmondhatja, hogy valamelyik neves villányi termelő borát issza/viszi ajándékba, a neves villányi termelőnek pedig megvan a stabil bevétele. Néha…

még több találat...