Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Só&Bors: Könnyű francia lakoma ínyenceknek: fűszeres sült camembert baguette-tel

A camembertről nekem mindig Párizs ugrik be, főleg, ha valami igazi jóféle, francia sajtot sikerül vásárolni. Ha pedig kis fadobozban árulják, akkor mi más lehetne a sorsa, mint fűszereket dugdosni bele, betolni a sütőbe, illatosra sütni, és baguette-tel kimártogatni? Nem is kell hozzá más, csak egy pohár fehér bor, és már kész is az igazi ínyencfalat. Habár végtelenül egyszerűen elkészíthető étel, nem…

Winelovers: 9 haszontalan, de menő tény a borról

// Rengeteg olyan informatív posztot írtunk már a borról, amik azt szolgálták, hogy az olvasóink képzett fogyasztókká váljanak. Most jöjjön egy cikk a borról 9 olyan ténnyel, amire garantáltan senkinek nincs szüksége ahhoz, hogy szakemberré váljon. Viszont annál döbbenetesebbek. Nem is húznánk az időt, itt van a 9 érdekesség, amivel elkápráztathatjuk a simán „csak” borértő barátainkat: 1. A Vatikánban a…

Édes pofa: Szedres cékla saláta - grillköret változatosan, baba verzióban is

A minap angusz marhát grilleztünk. Azon ritka alkalmakkor, amikor egy ilyen klasszis turnézik a faszénen, egy illedelmes  köretnek más dolga se lenne, csak meghúzni magát a tányér szélén és vigyázni, nehogy elrontsa a produkciót. De ez valójában nem kevés: kiemelni egy ilyen szép szál alapanyag ízét, pláne mai egoista világunkban vállani azt a másodhegedűsi pozíciót tiszteletreméltó. Felnézek a köretekre, pláne…

Só&Bors: Tejszínes egreskrém Nigellától - éppen szezonja van

Szoktál egrest enni? Egyáltalán, emlékszel még az ízére? Gyerekkoromban sokat ettünk, mostanában viszont, már évek óta csak messziről nézem a piacon, ha véletlenül találkozom vele. A hétvégén viszont nagyon szép, érett, illatos sárga piszkékbe botlottam, nem is tudtam otthagyni. Az egrest vagy piszkét hagyományosan kétféleképpen szoktuk enni: vagy befaljuk úgy, ahogy van, vagy készítünk belőle egresszószt.…

Csabi Konyhája: Alkoholos fagyi az idei nyár új őrülete!

Borzasztó szkeptikus voltam az alapkoncepcióval kapcsolatban, valahogy nem éreztem azt először, hogy húúú ez lehet az új kedvencem. Bár nagy rajongója vagyok a műfaji keveredéseknek, itt valahogy sehogy se tudtam elképzelni, hogy működőképes lehet az alkohol és a fagyi egyesítése. Ebben valószínűleg az is közrejátszhatott, hogy pár évvel ezelőtt egy Főzdefeszten elfogyasztott zselésített pálinka elég durva…

esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog: Meghatározó izgalmak

Szóló borbemutató jártunk, melynek idén is a Costes Downtown adott otthont. Éless Tímea borai semmit sem vesztettek izgalmasságukból, sőt, különleges karakterük csak még erősebben helyet kért szívünkben. Ételekkel való viszonyukat már most kiemelnénk, nagyon szép összhangot alkottak.6 bort kóstoltunk, egyet a tavaly is kóstolhatóak közül és 5 új tétel került még a poharainkba. Az 1. tételt, mint egy…

Más Tészta: Ébredj Párizsban ezzel a gyors reggelivel! :)

Bögrés francia pirítós, isteni és gyors reggeli. Lepd meg vele a párodat ágyba vitt kávé helyett vagy mellé, és képzeld magad Párizsba, egy szerelmes romantikus filmbe. :) Hozzávalók 1 csészéhez: 1 szelet kalács kockákra vágva 1 evőkanál vaj 1 tojás 3 evőkanál tej fahéj csepp vanília kivonat Elkészítés: Kockázd fel a kalácsot, majd vajazd ki a bögréket. Tedd a pohárba a kalácskockákat, majd egy…

Só&Bors: Milyen sárgabarackból főzzek finom lekvárt, hogy ne legyenek benne kemény rostok?

A sárgabarack lekvár a legnépszerűbb magyar lekvár, nem is csoda, ha már ilyen finom kajszi terem nálunk. Csakhogy, bár sok fajta tökéletes erre a célra, van jó pár, ami pedig nagyon nem. Legyél okos, kerüld el az én tavalyi hibámat! Tavaly 20 kiló barackból főztem lekvárt, és az egész kuka lett. Nem, a nagy részét nem dobtam ki, elvégre elég sokat melóztam vele, csak éppen ehetetlen. Rossz fajtájú barackot vettem,…

Tourmand: Így foglalj asztalt a világ legjobb éttermeibe

Az egyik vietnámi kollégám anyukája egy hónapra látogatóba érkezett Finnországba, és mivel két nap bőven elég Helsinki bevételére, ezért úgy döntöttek, hogy Párizsba is elrepülnek. Terepismerettel nem rendelkeztek, a francia gasztronómiát csak a cuki patkányos Pixar filmből(sic) ismerték, de nagyon szerettek volna egy legendás helyről bejelentkezni Instán, így megkértek, hogy áruljam el nekik, melyik a legjobb…

még több találat...